Şimdi Ara

Yeni Kurulmuş Windows'ta Kodlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Farazi bir problemi çözemedim kafamda. Diyelim ki yeni kurulmuş bir Windows bilgisayarınız var. İnternete bağlı değil ve hiçbir şekilde dışarıdan bir şey yükleyemiyorsunuz. Aslında RDP ile bağlandığım bir sunucuyu düşünebilirsiniz. Hiçbir şekilde compiler olmayan bu bilgisayarda kodlama yapmak mümkün değil gibi geldi, doğru mudur? Amacım kötü niyetli tabii. RDP ile bağlandığım sunucuya zarar vermem mümkün müdür? Assembly için bile assembler ile beraber gelmiyor Windows.


    Aklıma gelen en yakın çözüm şu oldu: Benzer bilgisayarda zararlı yazılım kodlanıp HEX kodunu bu yeni bilgisayarda type edersem o yazılımı oraya kopyalamış olur muyum? Notepad'in böyle bir yeteneği de yokmuş gerçi :/ Kopyalasam bile save edemem. Vim de yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 18 Ekim 2022; 18:27:35 >



  • Powershell var, her windows'ta kurulu geliyor bildiği kadarıyla. Batch komutlarıyla da kötü niyetli işler yapılabilir.
    Fakat RDP açmak çok eskilerde kaldı, 20 yıl önce falan yapıyorduk öyle şeyleri. Her ne iş yapmak gerekiyorsa artık web tabanlı çözümler üretin.
    Bu işler aslında programcı değil sysadmin alanına giriyor. İstenirse notepad bile açamaz hale getirebiliyorsun bir kullanıcıyı Windows'ta. Policy Edit falan vardı, ben bıraktım o işleri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfi84 -- 19 Ekim 2022; 9:22:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RDP ile masaüstüne ful kontrol verilmiyor mu? Bu durumda konu bilgisayara zarar vermek ise örneğin WINDOWS dizini altında silebildiğin tüm sistem dosyalarını silersin, bilgsayar bir daha açılmaz, belki kapanmaz da.

    Zarar vermekte konu yalnızca spyware yerleştirmek ise, Windows 10'da yerleşik OpenSSH var RDP ile bağlandığın masaüstünde OpenSSH'u etkinleştirip sonra uzaktaki bilgisayardan PowerShell'de ssh yada PuTTY ile bağlanıp, scp, sftp yada rsync 'ten hangisi varsa onunla spyware dosyasını karşıdaki bilgisayara kopyalayabilirsin, sonra yine RDP 'yle bağlanıp onu çalıştırıp startup klasörüne kısayolunu ekleyerek spyware'in sürekli çalışmasını sağlayabilirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @seyfi84 @Tuğkan-0153


    Cevaplarınız için teşekkür ederim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.