Şimdi Ara

Yeni Peugeot RIFTER ( ANA KONU) DONANIM HABER İN EN ESKİ VE AKTİF TAKIMI SINCE 2009 GÖKHAN AYDIN (1392. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.910
Cevap
95
Favori
1.415.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13901391139213931394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • vallahi ben baya dibine kadar bitirdim en son 300 km kaldı diyordu ama anladığım kadarıyla bu kadar azalmasını beklemek yanlış ben 5 litre ekledim shellden alıp dün bir 5 litre daha ekleyeceğim

  • ifc34 kullanıcısına yanıt

    Adblue uyarısı verdiğinde en kısa sürede doldurmak lazım, üre kristalleşebilen bir şey ne kadar az kalırsa o kadar çabuk kristalleşir. özellikle soğuk havalarda.

  • Hayırlı akşamlar arkadaşlar,

    Bende temmuz ayında rifter gt alarak aranıza katıldım önceki aracım caddy 2013 dsg'di

    Bir şey sormak istiyorum aracı ilk aldığınızda adblue kaç km yapıyor yani kaç km gidiyorsunuz.

    Birde araç yeni olduğundanmıdır nedir yakıt tüketimi 7,5-9lt. arasında geziyor bu böyle yakarsa vay halimize :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhan5050 -- 15 Ağustos 2023; 19:53:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erhan5050 E kullanıcısına yanıt
    Yeni olduğu için öyledir ama normal zamanda da biraz düşer şehiriçi ortalama 7 -7.5 olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tigerman82 -- 15 Ağustos 2023; 0:32:7 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • erhan5050 E kullanıcısına yanıt
    Aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın.
    Adblue kullanıma göre değişmekle birlikte 6 - 7.000 km civarında götürür sizi. Adblue uyarısı almadan yeniden ilave etmeyin. Uyarı aldığınızda 10 litre alıp ilave edin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler Allah razı olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhan5050 -- 15 Ağustos 2023; 19:54:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar;

    Bilmiyorum bu sorunun bir cevabı var mı veya kişiden kişiye değişir mi ama sizlere danışmak istedim.


    Bu araç Rifter, Combo, Berlingo, Proace ve son olarak da Doblo ismiyle satılıyor.

    Sorum şu hangisini seçmeli? Kafam çok karıştı.


    Burada kıstas satış fiyatı, satış sonrası hizmet, donanım, kalite bayide bulunabilirlik olabilir?

    Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Sorumu yanlış bir başlık altında soruyorsam kusuruma bakmayın lütfen.

    Otomatik şanzıman düşünüyorum.


    Ayrıca bir tanıdıktan aldığım bilgi; sıfır aldığı Rifter aracın yakıt ortalamasının 8 lt civarında olduğu.Bana çok yüksek geldi. Bu sizlerde nasıl?


    Edit: Yakıt konusunda tigerman82, erhan5050 arkadaşımızın sorusunu cevaplamış zaten.

    Ancak Rifter katalogda bunu 6.4 lt olarak açıklamışken Berlingo 4.1 lt olarak açıklamış aralarında yakıt tüketimi farkı da mı var acaba?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahimyuksel -- 24 Ağustos 2023; 17:12:39 >
  • ibrahimyuksel kullanıcısına yanıt

    İlk olarak hangisini seçmeniz gerektiği konusu aslında tamamen size kalmış, mesela ben combo aldım, çünkü o dönem en kolay en üst donanım olarak onu buldum, yaşadığım şehirde zaten opel/citroen/peugeot servisi aynı çatı altında, ayrıca henüz yeni doblo da gelmemişti. Araçlar zaten temel olarak aynı, ufak donanım sal, yazılınsal farkları var, dış görüm tamamen kişisel, dış görünüme önem veren en çok hangini beğeniyor ise onu almalı. Üst versiyonlarda donanımda birbirinden aşırı farkları yok, hepsi cam tavan şerit takip cruise kontrol ile geliyor, ama grip kontrol bildiğim kadarı ile sadece rifterde var önemsiyorsanız başka seçenek yok, adaptif cruise kontrol ise proace ve rifterde var, yine sizin için çok önemli ise bu ikisinden birini seçmelisiniz, iç kısım neredeyse birebir aynı. sadece direksiyon kumandaları opelde farklı. Mesela CC nin altta ayrı kolda olmasına ben alışık değilim zaten, o açıdan opel tesadüfen bana daha çok hitap eder geldi, alırken öyle olduğunu bilmiyordum aslında.


    Yakıt konusunda combo şehirler arası 100-120 aralığında gittiğinde 4,8-5,2 gibi bir yakıt değeri sunuyor, şehir içinde benim kullandığım güzergahta 8 litre civarı yakıyor, oğlumun kullandığı güzergahta ise 6,5 lkitre yakıyor, o nedenle şehir içi tamamen güzergah ile alakalı, bu arada combonun ruhsatta 1700 kg olduğu yazıyor, bu ağırlıktaki bir araç için bence çok iyi veriler,. 1.5 motorda oldukça canlı insanı üzmüyor, bunu 2.0 TDCİ 180 bg/400 nm torklu yine 1700 kiloluk başka bir binek araç (ford SMAX) kullanıcısı olarak rahatlıkla söyleyebilirim. Yakıt tüketimi katalog farkları belki de araç versiyonundan kaynaklanabilir, çünkü aynı aracın farklı versiyonları arası 200 kg gibi farklar var.





  • kir-pi K kullanıcısına yanıt

    Bilgilendirmeniz ve görüşleriniz için teşekkür ederim.


    Bu araçların (ticari) trafikte fazla çevirmelere maruz kaldığı doğru mudur? Bu konuda siz ne yaşıyorsunuz? Çünkü geniş bagajlı sedan bir otomobilde işimi görebilecekken bu araçları satış fiyatlarının uygunluğu ve daha geniş olması sebebiyle tercih etmek istiyorum.

  • ibrahimyuksel kullanıcısına yanıt

    Ticari oldukları için böyle bir durumun olduğu söyleniyor, ama ben çok şehirlerarası kullanmadığımdan denk gelmedim, arada çok fazla eşya taşınması gerekir ise bunu kullanıyorum, zaten S-MAX ın de bagajı yeterince büyük. Oğlum şirkette şirket adına kayıtlı bu grup ticarilerden kullanıyor ve çok fazla şehirler arası gidip geliyorlar, o da bana normale göre fazla durdurulduğunu söyledi, ama kurallara uyuyor iseniz GBT yapıp gönderiyorlar dedi, tabi hız sınırlarının biraz daha düşük olduğunu söylemeye gerek yok.

  • Arkadaşlar merhaba, 1 hafta oldu rifter GT modelini alalı. 2 bin km yaptım İstanbuldan siirt'e gelene kadar. Yakıt olarak ortalama 7 gösterdi ama yüksek geldi bana. Gerçi sıfır araç oldugu için motor açılma vs gibi muhabbetler vardı ona bağladım. Araçtan memnun kaldım o kadar yol gelmeme rağmen beni yormadı.


    Benim takıldığım konu şu aslında, araçta viraja duyarlı far varmı yokmu ? Varsa nasıl aktif ediyoruz acaba. Bu benim için önemli bir konu çünkü çok rahat ettiriyor dönüşlerde. Bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

  • Viraja duyarlı far var ve standart ise otomatiğe aldınızda aktif olması lazım, yoksa direksiyon hareketi ile sis farları yanıyor diye hatırlıyorum ama o bahsettiğiniz viraja duyarlı far bu değildir sanırım.

  • Merhaba gt pakette araçtan inince otomatik kilitleme var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kadillakkk kullanıcısına yanıt
    Yok hocam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar benim aracın süspansiyonlarında bir gıcırtı sesi geliyor özellikle arac kasise veya hafif eğilimli yerlere girip çıkarken şu an iyice arttı yolda bile gelmeye başladı. Yani servise götüreceğim ama randevu da bulunmuyor yakın zamana en erken 2 hafta sonraya randevular. Acaba bilgisi olan bu sıkıntıyı başka yaşayan var mı?

  • ifc34 kullanıcısına yanıt

    Bu araçların süspansiyonu sesli çalışıyor zaten, sizdeki lastik takozlardan da geliyor olabilir

  • Hocam öyle sesli çalışan süspansiyon sesi değil baya gacır gucur çok rahatsız edici bir ses vardı. Bugün götürdüm servise amortisörleri yağladılar düzeldi toz toprak girmiş falan dediler. Herhangi bir ücret ödemedim.

  • Arkadaşlar bir şey soracağım Antalya'dan gelirken Keçiborlu taraflarında trafik cezası yemişim 1960 tl bugün tebligat geldi 141 hız diyor. Çevrim ekipsiz radar kontrolü yazıyor nedir bu çevrim ekipsiz radar kontrolü?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tigerman82 -- 6 Eylül 2023; 20:9:29 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar arkadaşlar.

    Combo - Doblo - Proace - Berlingo - Rifter arasinda bir secim yapma niyetindeyim. Acikcasi caddy ve connecti arka cam açılmaması, cift kavrama sanziman olmasi ve yere daha yakin olmasindan dolayi eledim diyebilirim.

    Bu araclar icerisinde sanirim en dolu donanim rifterda sunuluyor. Ve en yuksek olan da sanirim rifter. Ben eger imkan olursa CRv den boyle bir araca gecis yapacagim. Bu nedenle yuksek olmasi ve dolu olmasi tercihim.

    Ancak aklima takilan bazi sorular var. Arka koltuklar seperator sokulse bile biraz dik gibi geldi. Rifterda proacedeki head up display yok sanirim.

    Asil merak ettigim konu bu arac ne zaman makyajlanacak? Her zaman makyajli modelleri tercih etmeye calisiyorum sorunsuzluk acisindan. Cikali epey de oldu acaba bir makyaj operasyonu gelir mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tigerman82 T kullanıcısına yanıt

    Yani radar sizi yakaladiginda plakaniza ceza yaziyor 1 km sonra polis ekibi durdurup cezayi elden vermiyor. Sadece radar ekibi var yolu kesip durduran ekip yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 13901391139213931394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.