Şimdi Ara

YENİ RENAULT AUSTRAL | ANA KONU | HAYATIN AKIŞINI DURUŞUN BELİRLER (62. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.459
Cevap
78
Favori
145.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bamorex kullanıcısına yanıt

    Bence bi yanlışlık var bu değerlerde, ben mild hibrit kullanıcısının ve şehir içi 7-8 arası anca tüketimi var. Kulaktan dolma bilgiler bilgi kirliliğine neden olabilir. Ayrıca hibrit araçlar şehir içi dur kalk vs re- jenerasyonu ne kadar çok yaparsa az yakar, uzun yolda maalesef bir etkisi olmaz, ne kadar güç isterseniz okadar sarfiyat artar.

    Austral ful hibrit wltp yakıt tüketimi (lt/100 km)*

    düşük 4,4

    orta 4,2

    yüksek 4,3

    çok yüksek 5,7

    birleşik 4,8

    Bir konuda katılıyorum size, TOYOTA bu işi bi tık daha iyi yapıyor. 1,8lt lik motor vergisi benim için dezavantaj Corolla Cross incelememde beni tatmin etmedi.

  • sbsezgin S kullanıcısına yanıt

    Austral ile kıyaslarsanız aşırı derecede yakıt farkı var. Güncel akaryakıt fiyatlarıyla o MTV çıkar diye düşünüyorum. Tabi ne kadar yoğun kullanıyorsunuz arabanızı bilmiyorum ama. Benim önceki aracım Corolla Cross idi neredeyse yarı yarıya yakıt tasarrufu ediyordum Austral'e göre.

  • yutubcu kullanıcısına yanıt
    Aracınız 1.3 mü 1.2 mi hocam. Bir de Corolla cross için soruyorum otoyol kullanımında 120 ve üstü hızlarda hybritin avantajı oluyor mu yoksa olayı şehir içi mi?
  • yutubcu kullanıcısına yanıt

    Aralarında ortalama 1 Lt fark olabilir ( ağırlık vs etkenler) ama siz yarıyarıya fark var diyorsunuz. Ben 1.3 mild hibrit kullanıcısıyım. 1.2 ful hibrit hakkında çok yorum yapamıyorum sadece katalog verileri üzerinden yorum yaptım. Siz birebir kullanan kişisiniz.

  • sbsezgin S kullanıcısına yanıt

    Ben de 1.3 Mild Hibrit kullanıcısıyım ve şu anki ile karşılaştırıyorum zaten :) 1.2 olan hakkında bilgim yok.

  • Umt-genc91 U kullanıcısına yanıt

    1.3 Hocam. Ortalama yakıtım şu an 8.8 civarında onunla kıyasladım zaten yanlış anlaşıldı sanıyorum :) Otoyol kullanımında 120 üzeri hızda bir faydası olduğunu söyleyemem. Varsa da fark edilir değildir muhtemelen. Şu anki Austral daha az yakıyor olabilir hatta uzun yolda. Ama şehir içinde inanılmazdı. 3 lt'nin altını gördüğüm seyahatlerim oluyordu 20-30 km lik mesafelerde.

  • yutubcu kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim bilgilendirme için
  • yutubcu kullanıcısına yanıt

    Corolla Cross ile Austral 1,2 Ful Hibrit kıyaslaması daha mantıklı olur, bizdeki sistem 12 volt destekli basit hibrit ortalama %15 ekonomiklik sağlar.


    1.3 Mild Hibrit wltp yakıt tüketimi (lt/100 km)*

    düşük 7,6

    orta 5,9

    yüksek 5,4

    çok yüksek 6,9

    birleşik 6,3

    Yakıt konusu kullanım sıklığı ve yaşanılan bölgelere göre değişiyor. Ben küçük bir yerde yaşıyorum şehir içi trafiğine çok maruz kalmıyorum. Çoğunlukla işime Çevreyolu üzerinden 20-30 km lik bir mesafe de ulaşıyorum.

    100 km ortalamam 4,5 - 5 lt arası gösteriyor, şehir içi çok kullanırsam ortalama 6 - 8 lt arası değişiyor.

    Katalog verisindeki birleşik yakıt ortalaması olan 6,3 değerini çok rahat yakalıyorum ve benim için tatminkar.

  • Benimde 2000 km ortalaması 8.5 litre daha hiç şehir dışı yapmadım 15-20 bin km olup ilk bakımdan sonra sizce ortalama olarak 7.5 görebilir miyiz ?

    Önceki aracım 2016 xtrail 1.6 dci otomatik idi ortalaması 6.7 lt idi

    YENİ RENAULT AUSTRAL | ANA KONU | HAYATIN AKIŞINI DURUŞUN BELİRLER
  • Aracın yakıt istatistiğini sıfırlamayı bulan oldu mu acaba? Ben bir türlü genel veriyi sıfırlayamıyorum. Bir de ekrandaki eko göstergesindeki seyahat kısmı kendi kafasına göre istatistikleri sıfırlıyor. Bu durumu yaşayan var mı? Varsa eğer çözümü bilen var mı?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: yutubcu

    Aracın yakıt istatistiğini sıfırlamayı bulan oldu mu acaba? Ben bir türlü genel veriyi sıfırlayamıyorum. Bir de ekrandaki eko göstergesindeki seyahat kısmı kendi kafasına göre istatistikleri sıfırlıyor. Bu durumu yaşayan var mı? Varsa eğer çözümü bilen var mı?

    Anlik yakıt tüketimi sürücü önündeki ekranda görüntülenirken direksiyonuna sağındaki yukarı veya aşağı (jog) tuşa 3 saniye kadar basılı tutun, sıfırlanacaktır.

    Multimedya ekranındaki eko sürüş yakıt tüketimi istatistiğini sıfırlamak için yeni seyahat düğmesine dokunmanız gerek.

    Bu iki sayaç birbirinden bağımsız diye biliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cempro -- 7 Nisan 2024; 21:4:29 >
  • rgsxmetin kullanıcısına yanıt
    Bu aracın yakıt tüketimi güzergahınızdaki trafik yoğunluğuna bağlı olarak ciddi değişiyor. Eğer akıcı trafikte değilseniz göremezsiniz bence. Şöyle örnek vereyim, sabah işe 20 km güzergahta genel olarak trafik yoğunluğu yokken gidiyorum. Trafik durumuna göre kılçıksız bir sürüş yapabildiysem o sürüş için ortalama 5.4-5.6 lara düşebiliyor. Bir şekilde trafik bir yerde yavaşladıysa 7.4-8.4 ile bitiriyorum. Akşam dönerken 11 lerle dönebiliyorum. Bu derece oynak. Bunlar sürüş sonu ortalamaları. Yaz lastiklerine geri döndüm, 6.8 genel ortalama. Kış lastikleriyle 7.2 de sabitlenmişti. Yaz lastikleriyle bir süre sonra 6.5 bandına da inebilir.
    Her sürüş için ayrı kayıt tutup sürüş bitiminde göstermesi güzel.
  • cempro C kullanıcısına yanıt

    çok teşekkürler. Aslında ana istatistiği sıfırlamayı bulamamıştım zaten bu şekilde deneyeceğim. Multimedia ekranındaki istatistik kafasına göre sıfırlıyor kendini onu hiç anlamadım zaten YENİ RENAULT AUSTRAL | ANA KONU | HAYATIN AKIŞINI DURUŞUN BELİRLER 

  • Peugeot 2008 mi austral mi?

  • orionca O kullanıcısına yanıt

    Makyajlanmis, kasa degisimi gelmekte olan B suv mu piyasaya yeni cikan C suv mu? Siz cvp verin ikiside sonucta Fransiz ve maddiyatda bir etken tabi Sahsi olarak 3 defa 3008 icin kaporalastim bayilerle , yeni kasa geleceginden ve daha yeni arac olacagindan Austral i sectim..

  • tilgaz kullanıcısına yanıt
    Austral 2022 de tanıtılmadı mı?
  • orionca O kullanıcısına yanıt
    İkisinin de en dolusu ise 2008 bazı özellikleri açısından daha dolu olacaktır. Hacim ve konfor olarak da austral önde. (2020 model 2008 ile kiyasliyorum autohold yok 2008 in dezavantajı
    Yeni 2008 lerde de elektrikli ısıtmalı koltuklar geliyor sanırım bizdeki 2020 2008 de yok)
  • auto_man A kullanıcısına yanıt

    youtuber lardan 2022 sonu izledik y.disi lansmanlni. 2023 nisan da lansman oldu 2023 haziran temmuzda araclara ulasmaya basladik..

  • tilgaz kullanıcısına yanıt

    Bende 2008 allure ile austral arasında kaldım. Pek anlamam arabadan çok estrasi ile uğraşmam.2008 basık diye hanım isyemedi bizde austral siparişi verdik

  • Artık arabalar da öyle boş dolu kavramı pek kalmadı güvenlik anlamında inanılmaz dolular benim araç alırken baktığım tek şey şoför koltuğu elektrikli mi
  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.