Şimdi Ara

Yeni Sistemde Donma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi günler, 1-2 dakikalık sabrınızı rica ediyorum zira sistemimin oldukça belirsiz bir problemi var ve bu konuda yardımınıza ihtiyacım var.

    Sistemimi 1 hafta kadar önce topladım. İlk etapta yalnızca anakart, işlemci ve RAM aldım ve eski kasama ekran kartımla beraber taktım. Bir donma sorunu daha o ilk günden baş gösterdi. Bunun eski kasanın fan yetersizliğinden, sistem sıcaklığından kaynaklandığını düşünerek eski kasamı satıp yeni ve gerçekten kaliteli bir kasa ve güç kaynağı aldım. Donma sorunu devam etti. Ekran kartımı değiştirmek zaten kafamda vardı, değiştirdim. Donma sorunu devam etti. Windows XP yerine orjinal Windows 7 satın alıp formatladım ve yükledim, güncellemelerini yaptım. Sorun devam etti. Sizin de anlamış olabileceğiniz gibi sorun çok muhtemel olarak ilk etapta satın aldığım üç parçayla ilgili. Anakart, işlemci ve RAM. Zira yazılım kaynaklı olmadığı ortada. Ek bilgi olarak anakartın BIOS updatelerin yapıldığını söyleyebilirim. Sorunun ne olduğuna şimdilik ne ben ne de teknik servis bir açıklık getirebildi. Ben de size danışmak istedim. Sistemim de bu:

    Anakart : ASUS M4N68T-M
    İşlemci: AMD Phenom II X2 555 Black Edition
    RAM: 2 Adet Kingston HyperX 2 GB 1333 mhz DDR3
    Ekran Kartı: ASUS HD5750 Formula







  • Önce ramlerini test et.Daha sonra harddiskini test et. Eğer onlarda bir sorun çıkmazsa büyük ihtimal anakartında sorun var.
  • o kadar zenginmiki?:)
  • Sistem güzel ve uyumsuzluk sorunu olduğunu sanmam. Öncelikle ramleri program ile test edin sonra sorun çıkmazsa teker teker takıp deneyin. Hddyide hdtune programıyla test edebilirsiniz.
    Yalnız sorun anakartta ise bunu anlamak zor,en iyisi anakartı aldığınız yere kasayı götürüp,aldığınız yerin servisinde sorunlu parçayı bulmaya çalışmak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.