Şimdi Ara

Yeni sistemde mavi ekran sorunu..!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, bilgisayarımın anakart, işlemci, ekran kartı, ram ve güç kaynağını yeni değiştirdim. Dün de Windows 7 Ultimate 64 bit sürümünü yükledim. Anakart veya ram lerimle alakalı ciddi bir problemim var. Daha windows kurarken anlamıştım zaten; windows dosyaları genişletilirken %10-15 civarında hata verip kalıyordu. Sonra hata kodunu araştırdım ve tatmin edici bir çözüm yöntemi bulamasam da kendim hallettim. (Ram lerden birisini çıkararak kurulumu gerçekleştirdim.)

    Tabi sonra 2. ram i de taktım, sistem çalışıyor. Ram leri eksiksiz de görüyor fakat sık sık (10-15 dak. da bir rastgele) mavi ekran hatası verip kapanıyor.

    Yaşadığım problemi bios update ile çözebileceğimi umuyorum ama yine de sizlere danışmak istedim. Yeni aldığım parçaların sorunlu olma ihtimalini göz önünde bulundurarak ve koşulsuz iade etme şansım devam ediyorken elimde patlamalarını istemem.

    Sistemim şöyle;

    Anakart : Msi P55-GD65
    Ram : Ocz Platinum 2x2 Gb DDR3 1333 Mhz CL7 Kit
    İşlemci : Intel Core i5 760 2,80 Ghz
    E. Kartı : Msi Gtx 460 Hawk Talon Attack
    Güç. K. : Sapphire Pure 625 W
    Harddisk: WD 1 Tb Caviar Black

    Bu noktada nasıl bir yol izlememi önerirsiniz? Bios update ile risk almalı mıyım? Anakart veya ram leri servise göndermeli veya değiştirmeli miyim?

    Bios update ini gerçekleştir derseniz, usb bellek ile yapmayı düşünüyorum. Windows üzerinden yapmak daha riskli gibi, üstelik mavi ekran hatası alıyorken. Disket ile de yapmam mümkün değil. Bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler...







  • Merhaba;

    Önce bios ayarlarını sıfırlayın. Ardından bios u güncelleyin. Yanlış bir driver kurmuş olabilirmisiniz?

    Msi usb ile bios güncellemeyi aynen aktarıyorum. Alıntıdır.http://forum.donanimhaber.com/m_38350533/tm.htm 6.Mesajdan

    Merhaba,
    Çözümünü anlatayım size.
    İlk önce rapidshare'e yüklediğim dosyayı indirin.
    http://rapidshare.com/files/361722955/BIOS.rar.html
    İndirdikten sonra rar dosyasını açın.İçinde anlatım klavuzu her ne kadar mevcut olsa da BIOS yüklemesinin ciddi bir iş olması nedeniyle yine de açıklayayım.USB belleğinizi bigisayarınıza takın.
    Rar'dan açtığınız dosyanın içindeki SP27608 adlı programı kurun.Daha sonra yine Rar'dan açtığınız dosyanın içindeki Win98SE_bootdisk
    ISO dosyasına sağ tık yapıp Klasöre çıkart seçeneğini seçin.Dosyalar kalsöre çıkartıldıktan sonra kurmuş olduğunuz SP27608 programı çalıştırın.
    Programı çalıştırdıktan sonra karşınıza şöyle bir ekran gelecek.
     Yeni sistemde mavi ekran sorunu..!


    Bu ekran ayarlar göründüğü gibi olmak kaydı ile kırmızı daireye aldığım kısıma tıklayın açılan pencerede Win98SE_bootdisk'i çıkartmış olduğunuz klasörü gösterin ve Start.Artık BIOS yüklemeye hazır olarak formatlanmış bir USB belleğe sahipsiniz.
    Sonra yapılması gerekeni sanıyorum biliyorsunuz.Yine kısaca söylemek gerekirse.BIOS'tan Advanced Settings Sekmesinden USB belleğinizi birincil disk olarak ayarlayın F10'a basıp kaydedin ve çıkın.Ardından gelen komut ekranında A:\ >AFUD(sürüm numarası)(BİR BOŞLUK)BIOS sürüm numarasını yazın Enter tuşuna basın.
    Örneğin;
    A:\ >AFUD412 A7376AMS.140 [Enter] gibi.Siz hangi sürüm dosyaları attıysanız onu gireceksiniz.
    Bir kağıda not alıp komut satırına yazmanız olası bir yanlışlığı önleyecektir.Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufem -- 27 Aralık 2010; 22:53:36 >




  • Öncelikle ilginiz için teşekkürler. Driver la alakası olduğunu düşünmüyorum, dediğim gibi daha windows kurulumunda problemle başladım. Driver olarak da sadece nvidia nın sitesinden ekran kartı için son sürüm uyumlu driver ı indirdim ve kurdum. Bir de anakartın chipset driverlarını falan kurdum dvd den. Acaba windows yanlış driver kurmuş olabilir mi başlangıçta? Kurulum yapılırken internet bağlantım açık oluyor da; lan ve ses driver ları otomatik kuruluyor. Onları da manuel mi kursam internet bağlantısını kesip?

    Şimdi ben önce bios u sıfırlayıp bahsettiğiniz yöntemle bios update yapıyorum. Ondan sonra format atıp driver ları tek tek manuel olarak baştan kuruyorum ve 2. ram i en son takıp test ediyorum. Cpu-z ile ss alıp buraya koyarım. Bir olumsuzluk varsa tekrar yardımcı olursunuz. Çok teşekkür ederim...
  • Bazi durumlarda bios update bu tip sorunlari cozebiliyor. bu ara ramleriniz voltaj istiyor olabilir. bendeki ocz ler 1.9 volt ile calisiyorlar ddr2 olanlar 1.8 de sorunlari olmadi ama gene de tehlikeye atmamak icin 1.9 da kullaniyorum. sizinki de ayni durum olabilir. bir ikincisi bir flash belleginiz varsa usb den artik memtest86 calisabiliyor ram testi yaptirin eger ramlerde hata cikarsa gonderirsiniz garantisine degisir gelir.
  • Bios sürümünü 1.0 dan 1.0A ya (son sürüm) yükselttim. Şimdilik bir sorun yok gibi. En azından bios update i kazasız belasız hallettim. Yalnız kafama takılan bir nokta var; benim ramler 1333 Mhz olmasına rağmen ve anakart da o.c siz 1333 Mhz desteklemesine rağmen 1066 Mhz görünüyorlar biosta. Bir de cpu-z değerlerini koyuyorum, buradan da sanırım 1066 Mhz de çalıştıkları anlaşılıyor. Bunun sebebi ve çözümü ne olabilir acaba?

     Yeni sistemde mavi ekran sorunu..!


     Yeni sistemde mavi ekran sorunu..!


     Yeni sistemde mavi ekran sorunu..!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dare_deviL856 -- 28 Aralık 2010; 0:29:36 >




  • Sorunum hala devam ediyor. Bir mavi ekran hatası daha aldım. Bir de nadiren ekranım çok kısa süreliğine gidip geliyor. (Yani göz kırpar gibi, saniyenin 10 da 1 i, belki de daha kısa sürede.)

    Bios um şu an son sürüm. Sisteme oc yapmadım. Ramler 1. ve 3. slotta takılı. 2 ile 4 te iken zaten bilgisayar hiç açılmıyor; 3 kısa bip uyarısı veriyor.

    Sizce şu an ne yapmalıyım? Problemimin kaynağı anakart mı ramler mi? Bir de şu ram lerimin frekansı nedir? Hangi hızda çalışıyorlar tam olarak bilmiyorum; cpu-z ss lerini koydum. Teşekkürler...
  • Bence senin ram konusunda anakartın üreticisinin sitesini bir incelemen gerekiyor ki bana ram anakartın sevdiği cins değil gibi geliyor 2. bir unsurda 1333 mhz dediniz ram için acaba bu ram lerin 1066 mhz de sorunsuz çalıştıkları kanısında mısınız bios üzerinden ayarı var 1333 yapıp deneyin mümkünse ve ikinci bir unsurda tek ram takarak sistemi bir deneyin her iki ram de sırayla 1 saatlik periyotlar ile çalıştığına emin olduğunuz 1 slotta denenmeli eğer sorun yoksa iki ram uyumsuzdur ama sorun varsa direk değişin. İkinci bir hususta tüm girişleri tek ram ile denemeniz ve denemeden önce tüm girişlerin 1333 mhz destekli ve aynı özelliklerde olduğunu doğrulayın ve çalıştıklarını doğrulayın sorun varsa komple sistemi servise gönderin kasa bir serviste kontrol edilsin. Bazı anakart üreticileri bazı ürünlerinde özel ram kombinasyonları ve varyasyonları oluşturdukları için her ram ve hız desteklenmeyebiliyor ama çok nadirdir ve umarım sorununuz çözüme kavuşur.

    Burayı bir incele istersen umarım yardımcı olur. http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?31299-**BOARD-TEST**-ASUS-P5K3-Deluxe-DDR3



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 28 Aralık 2010; 22:54:11 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.