Şimdi Ara

Yeni Toyota Corolla Cross Hybrid Türkiye'de! İşte fiyatı ve özellikleri (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
6
Favori
14.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • adam94 kullanıcısına yanıt

    Aynen 1.8 140hp sehirdisinda yetmez. Bende 122 lik var otobuse biniyorum sehirdisina cikarken. Hatta gecen unutmusum yola cikmisim, baktim araba gitmiyor. Kenara cekip yurumeye basladim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • perfectstranger09 P kullanıcısına yanıt
    rodajdan sonra yakıt tüketimi düşüyor benim Corolla hybrid ilk aldığımda şehir içi 4.8 geziyordu sonra 4.6lt sabitlendi 10bin km'yi geçtikten sonra kullanıma bağlı 3.4 yakalayabiliyorum şu an dikkat etmeden 4.1lt şehir içi tüketimi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • perfectstranger09 P kullanıcısına yanıt

    Oncelikle hayirli olsun hocam. Yakitin 5lt ve uzerinde kalacagini dusunmuyorum. Bende hibrit chr var 40bin km yaptim. Ilk 10bin km istanbul sonrasi ankarada. 5lt yi otobanda goruyorum. Su an karma ortalamam 4.1lt, sehir icinde 4lt yi hic gecmedim aslinda. Ruhsatta yazan agirlik 1516kg


    Yalitimin halen kotu olmasi gercekten anlasilamaz bir durum. Chrda da kotu ne yazik ki. Ama konfor isini guzel halletti toyota, corolla da chr da konforlu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masterap M kullanıcısına yanıt

    Ha ha ha çok komik bana malımı anlatma istersen ... Ne kadar farklı araç ve uzun yol tecrüben var bilmiyorum ama yetmezden kastımı anlayamayamıyorsan cevapta verme. Espiri de yapma. Attığım mesajdaki ana konuyu anlayamıyorsan tekrar tekrar aç oku orada ana takıldığım nokta neymiş ? Yurt dışında satılan 2 litre hibrit ünitenin pilleri dahi lityum ken 1.8 in pilleri nikel. Piline kadar teknoloji farkı var. 2 litrelik ünite yeni teknoloji bileşik gücü 199 hp 1.8 ünite 15 yıllık teknoloji 140 hp. Algılayamıyorsan espiri de yapma bana. 4 yıldır 125 hp fc5 civic kullanıyorum. Neyin ne kadar yettiğini en az senin kadar biliyorum. 130 la yokuşu tamamlarken motor devri 5500 dd oluyor araç 4 kişiyken. Yıllarca 2 litre araç kullandım ... Bu vergi sistemi ve sizdeki kafa yüzünden yüzünden 1.6 ya fındık turboya , hibritin 1.8 ine mahkum kalmak müstehak oluyor. Ben diyorum vergi sistemi yüzünden asıl motor ve ünitesi ile gelmiyor adam kafa buluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adam94 -- 7 Kasım 2022; 21:48:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • adam94 kullanıcısına yanıt

    Yeni 1.8'in pilleri de lityum. bu paket de revize edildi, bir çok iyileştirme var.


    Yine de dediğiniz çok doğru.. 200lük 2.0 hybrid'i hakediyor bu araç kesinlikle. ama biz vergi sistemi sebebiyle garibanlaştığımız için hamdolsun diyoruz hep. bu arkadaşlara uzun yolda bile gayet torksuz, akmayan araçlar yetiyor.. bize yetiyorsa, size de yetecek diye baskı yapıyorlar herkese ilginç biçimde.. herkes görüşünü başkasına dayatmanın derdine maalesef.


    neyse, şu aracın 2.0 alınamamasının veya gelirse çook daha pahalı olacak olmasının hiç bir rasyonel açıklaması yok. alışmış herkes çok eski bir vergi sistemine, matrahtı falan diyerek yama yapa yapa gidiyoruz işte nereye kadarsa artık..

  • adam94 kullanıcısına yanıt

    Once bilgi sahibi olacaksin sonra konusacaksin. 1.8 Chr da 2019 dan beri piller lityum iyon hala nikelden bahsediyorsun. Corolla da makyajla hem lityum iyona hem de 140hp ye gecis yapacak. 1.8 veya 2.0 olmasiyla alakasi yok pillerin.


    140hp yeni teknoloji. Eski sandiginda 15 senelik degil nerdeyse 25 senelik. Gunden gune surekli gelistirilen bir sistem. 2.0 ve 2.5 tabi ki daha guzel ama maliyetleri ayni mi saniyorsun ?


    Ayrica devir 5500 olunca arac yurumuyor mu uzun yolda ? 1.8 hibrit 1.6 civicten cok daha iyi gidiyor. 15(25) yillik dedigin asil civic motoru. Elmayla armutu ayni sepete koyuyorsun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam94 kullanıcısına yanıt

    Ayrica corolla ve chr avrupada 1.8 ve 2.0 versiyonlariyla satiliyor. Toyota avrupada 1.8 den vazgecmis degil. Corolla cross 2.0 ile cikti diye bitti saniyorsunuz



    Yeni Toyota Corolla Cross Hybrid Türkiye'de! İşte fiyatı ve özellikleri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu klasmandaki araçlarda pilin lityum veya nikel olması önemli değil. 1.8 lt motorda iki pilde kullanılıyor hala. Lityum pil daha hafif olduğu için geleceği parlak, Cross'ta sadece lityum var hafif olduğu için ama ağırlık sorun olmasa nikel pilde koyarlar sorun olmaz. Pilin amacı benzinli motorun üstündeki yükü almak aracı sadece elektrikle yürütmek değil. O yüzden hemen benzinli motor devreye giriyor bu yazılım ile alakalı bir durum. Pilin ömrü uzun olması için tercih edilmiş bir durum tabi kapasitesi de düşük ona göre bu da yedek parça olarak pilin ucuz olmasını sağlıyor ( Bugünün fiyatları ile 30-35 bin TL civarında Toyota Hibrit araçların pillerinin fiyatı)

  • masterap M kullanıcısına yanıt

    Elmayla armutu karıştırdığım falan yok hibrit chr de kullandım . 130 la uzun soluklu yokuşu çıkarken 25 yıllık motorlu civic ne kadar bağırıyorsa hibrit chr da o kadar bağırıyor. Bataryası her daim dolu olmuyor o hibritin değil mi? Kullanıyorsun ya daha iyi bilmen lazım. Ha siz herkesi 90 la gidiyor farz ediyorsunuz o ayrı mesele. Ben ataç yürümüyor demedim, yeterlilik-kifayet anlamında kullanılıyor. Türkçeniz mi yetmiyor. Civici alırken ciddi ciddi hibrit chr almayıda düşündüm ki fiyatları çok yakındı. Ben ülke şartlarından dolayı 25 yıllık motorlu tüplü civicimle gayet mutluyum ihtiyacım ve şartlarıma göre doğru seçim yaptım iyi ki hibrit chr almamışım hiç bir yakıt avantajı olmayacaktı mevcut benzin- lpg fiyatlarında. İstanbulda yaşıyor ve her gün saçma sapan trafiğine maruz kalıyor olsaydım chr alırdım. Benim 25 yıllık motoru seçmem cahilliğimden değil ihtiyaç ve tercihlerimden kaynaklanıyor. Ama senin gibi forum burjuvası herşeyi biliyor biz cahiliz. Elma armut karıştırıyoruz . Turbocu Vosvoscusu da aynı hibritçisi de.Yeni Toyota Corolla Cross Hybrid Türkiye'de! İşte fiyatı ve özellikleri  başkası da yazmış pilleri güncellendi lityum diye. Güncellenmiştir doğrudur. Evet ben corolladaki gibi nikel sanıyordum. Yine de aracın yurt dışındaki güncel ünite yerine güzel ülkemin saçma şartlarına uydurmak için tek motor seçeneği ile geldiği gerçeği ve senin bunu algılamama- algılayamama gerçeğin değişmiyor. Maliyeti aynı olmasa ne olacak benim güç beklentim varsa maliyetine katlanırım. Sana 1.8 ünite yetiyordur maliyetine katlanmazsın. Ben motorun maliyetine katlanırım ama saçma vergi maliyetine katlanmam. Firma bunu bildiği için o üniteyi getirmiyor. Sırf maliyeti yüzünden değil. Ben sistemin dayatmalarına karşıyım eleştirimi ortaya koyuyorum kusura bakma ama sen sadece saçmalıyorsun. Anlamsız espirilerini görmemek için blokluyorum . Bilgi sahibi değilim ya sonuçta sen de beni blokla bir cahilin saçmalıklarını okuyup zaman kaybetmezsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adam94 -- 7 Kasım 2022; 22:55:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bügün bayide inceledim çok kötüydü içi egea cross a binmiş gibi hissettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yolun acik olsun arkadasim, tuplu civicinle mutluluklar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 7 Kasım 2022; 22:58:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt

    Priusun yeni kasası çıktığında 4*4 leri nikel, ön çekişli versiyonları lityumdu. 4*4 ün daha soğuk, kış memleketlerinde tercih edileceğini, soğuk iklime de nikel pillerin daha uygun olduğunu okuduğumu hatırlıyorum.


    Tabii yıllar geçti. Pil teknolojisi de değişiyor, gelişiyor. Lityum olması ülkemizde daha avantajlı olabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sari siteye ilk araç dusmus. Adam 1.275.000₺ fiyat yazmis.
    Bu al satcilarin onu kesilemeyecek galiba. Vag grubunun ulkemize kotu bir hediyesi oldu bu sistem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ruhsatta bende de o şekilde yazıyor. Motor şasi belli olduğu için ve kasko poliçesinde tam model plaka vs belirtildiği için sıkıntı olacağını sanmıyorum. Ayrıca ruhsatta araç tipinde de jip kısaltması var (XG1TJ JP M)

  • Bu arada net söyleyebilirim bu aracın Battery modunda kullanırsanız Fren balatası sanırım 100-150 bin km gider. Kendisi frenleme yapıyor, baya değişik geldi.

  • Yakıt tüketimi nasıl, lansman da alamadık bari, fazladan para vererek almadan önce sizlerin yorumlarını alalım :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Dusterdan geçiş yaptım araba Mercedes gibi geldi açıkçası. Şu an 5 lerde geziyor ortalama , şarj etsin diye gazlıyorum arada. Ben hala bu fiyat seviyelerinde en iyi araç olduğunu düşünüyorum. Ama sürekli uzun yol içim mantıklı olmayacaktır.


    hayalet ekranı bende çözemedim çok zor kullanımı . Adaptifi de daha ayarlayamadım. Ön park sensörü sürekli devreye giriyor gıcık oldum, Polo da filan bu kapatılabiliyor. Yalıtım bir VW gibi değil ama kötü de değil. Virajları çok iyi , konfor lastikler bende 50 yanak o nedenle çukurları hissediyorum ama süspansiyon konfor odaklı. Kısmet oldu iyi ki aldım , Allah herkese nasip etsin.

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.