Şimdi Ara

2024 VOLKSWAGEN TİGUAN | ANA KONU | (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
15 Misafir (1 Mobil) - 14 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.054
Cevap
71
Favori
73.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arda02 A kullanıcısına yanıt

    Masaj koltukdu sanırım sizin değil mi? Nasıl çözdüler? Bilgi verebilir misiniz? Bende de aynısı var. Doğuş oto ankaraya mı gitmiştiniz. Ben de gideceğim. En azından sizi referans gösteririm.

  • Car Lover C kullanıcısına yanıt

    Frene tam basarsanız, ayağınızı çekince kaçırmaması gerekir.

  • seko0735 S kullanıcısına yanıt

    Evet, Doğuş Ankara. Reset atmışlar, masaj çalışıyor.

  • trancedjmix kullanıcısına yanıt
    Ekran koruyucu uyumsuz bilginiz olsun almıştım iade direk.
  • arda02 A kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler. Size özelden de mesaj attım. İnşallah benim de çözülür. Hız uyarısı sürüş asistanlarında sizlerin tıklanıyor/açılıyor muydu? O da var bende. Birde ne kadar sürdü toplam yapmaları ben öğlen gideceğim.

  • ChecknMate C kullanıcısına yanıt

    Ben de az önce uyguladım. Standart 12,9 inç bir ekran koruyucu, aracın ekranına özel değil, 1-2cm boşluk kalıyor. Ama ben yine de kullanacağım, çizilmesinden iyidir. Bu tür ürünlerin pek alternatifi olmuyor.

  • ChecknMate C kullanıcısına yanıt
    Evet tam uyumlu degilmis bende biraz önce yerlestirdim kenarlardan bosluk kaldı. İadeyle uğraşmadım yenisi çıkana kadar idare edecem.
  • umurs06 U kullanıcısına yanıt

    Ben daha almadım aracı. Bir ara Formentor a niyetlenmiştim bu forumdaki konuda ve facebook grubunda çokça bahsetmişler bu durumdan o açıdan demiştim. Yoksa birebir tecrübe ettiğim bir şey değil.

  • ni.ko N kullanıcısına yanıt

    Ön cama yaptırdığınız filmi polarize gözlük ile deneyimleme imkanınız oldu mu? Benim önceki aracımda Llumar Air 80 vardı ve polarize gözlükle araç kullanırken gökkuşağı efekti, bazı asfaltlı yolların morumsu görünmesi gibi sorunlar oluyordu. Solargard'a sordum, evet polarize bazı gözlüklerde bu sorun oluyor, siz merkezimize gelin araç ve binalar için bu amaçla üretilmiş 2 film türünü denersiniz, ona göre karar verirsiniz dediler. Sizin de Endura hakkında fikrinizi almak isterim.

  • Life ile elegance arasında yalıtım anlamındaki fark sadece ön yan camlarda mı? Bayide camı açık rline vardı, onda çift camdı ancak life’ın camına bakamadım elektriği yoktu
  • seko0735 S kullanıcısına yanıt

    Hız uyarısı konusu yazılım ile çözülecektir. Masaj fonksiyonu için 3 saat sonra teslim aldım.

  • nesine N kullanıcısına yanıt

    Elegance'da tüm camlar çift katman, Life'ta hiç yok. Ama ön camları her ikisinde de ısı yalıtımlı.

  • arda02 A kullanıcısına yanıt

    Aslında araç Wi-Fi’ye bağlanıp Yazılım güncellemesi kontrol ediyor yazılım geldiği zaman oraya düşer mi acaba yoksa illa servise mi gitmek lazım

  • civcivx C kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. İki aracı da test edip farkını görmek istiyorum, ama zamanım yok. Bazen bayilerde tek test aracı oluyor, yine de 2 donanımı test eden olursa yalıtım açısından değerlendirmenizi duymak isterim.
  • Hazan kullanıcısına yanıt

    wi-fi ile güncelleme Türkiye'de açık değil diye biliyorum. Avrupa'da VW ile sözleşme imzalayıp bu veya diğer internet hizmetlerini kullanıp satın alabiliyorsunuz. İzlediğim videolardan anladığım bu.

  • civcivx C kullanıcısına yanıt

    o şekil dikkat etmedim hiç

  • civcivx C kullanıcısına yanıt

    Ben numaralı camlı gözlük kullanıyorum, dolayısıyla kaliteli polarize güneş gözlüğü kullanma imkanım hiç olmadı. Anca numaralı gözlüğü boyatabiliyoruz. Bu nedenle polarize ile deneme imkanım olmadı, evde de diğer aile üyelerinde polarize gözlük yok. Fakat Endura'dan Murat Bey'le konuyu konuşabilirsiniz, kendisi çok ilgili ve yardımcı biridir.


    Filmler konusuna gelirsem ön cama yapılan film tamamen şeffaf, renk katmanı olmadığı için renkli camlar gibi (özellikle güneş ısısı konusunda)iş görmüyor. Zaten yasak ve gece görüşü etkilediği için renkli yaptıramıyorum ama güneşin zararlı etkilerini cilde ve döşemeye verdiği zararı imkan ölçüsünde en minumum seviye indirsin diye yaptırdım. Yaptırdığımdan bugüne hava dün ve bugün açtı. 1-2 hafta içinde gündüz sürüşü ile uzun yol yapmayı planlıyorum o zaman daha sağlıklı izlenim edinebilirim. Şimdiden yersiz yere ne öveyim ne de yereyim. Kullanım sonrası güncel deneyimi paylaşırım.


    Arka camlar zaten karartılmış olduğu için bagaj hariç tüm camlara PHP35, bagaj camına daha açık olan PHP50 filminden yaptırdım. Böylece arkalar aşırı koyu hale gelip sırıtmadı. Ayrıca bagaj camının daha açık olması faydalı diye düşünüyorum, gece ve kapalı alanlarda görmek önem arz edecektir. Firmadaki arkadaşlarda zaten bu şekilde tavsiye etmişlerdi. Malumunuz güneşi keseceğiz diye abartırsak gece ve yağmurlu havalarda görüşü tehlikeye atabiliriz. Ayrıca arkalar çok koyu olduğunda arkada oturanlar için dışarısı çok karanlık oluyor.


    15 Yıl önce Golf GT'nin ön camına orjinal 3M 1 numara filmi yaptırmıştım ama gece ve yağmurlu sürüşlerde yoruyordu özellikle gece ve yağmur bir araya geldiğinde çok zorluyordu. Güneşli yaz gündüzlerinde ise büyük rahatlıktı.


    Ben filmlerin teknik kısa dökümanlarını buraya ekliyorum. Yaptırmasanız bile bilgi almanızda fayda var.


    2024 VOLKSWAGEN TİGUAN | ANA KONU |


    2024 VOLKSWAGEN TİGUAN | ANA KONU |




  • ni.ko N kullanıcısına yanıt

    Ayrıntılı cevabınız için teşekkürler. Firma ile bir görüşme yapıp onlardan da bilgi alayım o halde.

  • -Ön bölge asistanı "Front Assist" ve arka bölge yaya tanıma asistanı "AEB-PR"

    -Kör nokta uyarı sistemi "Side Assist", Arka trafik uyarı sistemi "Rear Traffic Alert"


    Bu yardımcılar için deneyimlediklerim ve izlediğim videolardan edindiğim izlenimler;


    -Front Assist bir kaç kez uyarı verdi ama zaten frenlemeye geçtiğim için ayrıca frenleme yapmadı. Videolardan anladığım asistanların devreye girdiğinde yaptığı frenleme sert ve keskin bir duruş içeriyor. Şehir içinde kazayı önlerken ilave kaza (arkadan gelenin çarpması) riski çok yüksek görünüyor. Ben zaten son dönemde şehir içinde özellikle 30 km/h sınırlı yerlerde yavaş ve uzun takip mesafesi ile gitmeye çalışıyorum. Ama kimsenin takip mesafesi taktığı yok, hayırlısı bakalım.


    -Kapalı otoparkta önceki aracımdan kalan alışkanlıkla arkaya hızlı yanaştım galiba sert şekilde olduğumuz yerde tabir-i caizse zımbaladı. Park hareketlerini yumuşak yapmakta fayda var gibi.


    - Alman incelemecinin karton kutu koyarak hem ön hem arka yanaşma mevralarında yaptığı testlerde araç engeli algıladığında çok sert durdurdu. İncelemeyi yapan ilk seferinde aşırı tepki verdi bu ne böyle diye. Her senaryo için 2 şer kere olmak üzere 4 deneme yaptı ve her seferinde bu şekilde durdu.


    - Leh incelemeci passat için yaptığı ön yaya testinde düşük hızda 1 metre kala yine sert şekilde durdu. Arkasından tiguan için olan testin videosunu gösterdi onda da benzer durum vardı. Belki hıza göre tepki süresi-mesafesi değişiyordur. Ama duruş şekli hiç değişmiyor.


    -Motor çalışır vaziyette arkadan araç yaklaşıyorsa ön veya arka kapı açılırken hem ayna üzerindeki turuncu led uyarı veriyor hem de yüksek sesle dıt-dıt sesi geliyor. Sesi duyduğumda ilk önce anlamadım sonra arkadan çocuğun kapı kolunu çektiğini fark ettim.

    Motor kapalıyken veya kontak açıkken yalnızca ayna üzerindeki turuncu led uyarı veriyor, bu senaryoda ses duymadım.


    - Parktan arka arka çıkarken yaklaşan araç veya insan için uyarı veriyor, sesi duyunca hareket etmediğim için bu senaryoda fren devreye girmedi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ni.ko -- 7 Mayıs 2024; 21:11:8 >




  • civcivx C kullanıcısına yanıt

    Rica ederim, gereksiz uzun ve detaylı mesajlar benim branşım zaten.


    İletişim bilgilerini ekleyeyim.

    Murat Bey benle görüşürken detay sorularda bilmediği konuda açıkça bilmiyorum sorup size döneyim dedi ve dönüş yaptı. Umarım size de yardımcı olabilir.


    Murat Bey 0533 695 10 99

    Endura Academy

    Altayçeşme, Kışlalı Cd. No:37/AB, 34843 Maltepe/İstanbul





  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.