Şimdi Ara

Yeni Yatırımcılara Başlamadan Önce Altın Tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Uzun süredir borsayı takip eden biri olarak yeni başlayan arkadaşlara bazı tavsiyeler vereceğim. Çünkü maalesef bilip bilmeden giren birçok küçük yatırımcının canı yanıyor.


    1) Öncelikle neye yatırım yapacağınızı tespit etmelisiniz : Yatırım yapacağınız şirketin özgeçmişini , sermayesini , kar oranlarını araştırın. Gelecekte bu şirket neler vaadediyor iyice araştırın. Şirketin piyasa ve defter değeri ile şu anki hisse fiyatını karşılaştırın.


    2) Asla ama asla yatırım tavsiyesi ile hisselere girmeyin ! : Bu yaptığınız en büyük hatalardan biri olur. Bazı kendini akıllı zanneden manipülatif kişiler (twitter hesapları , telegram hesapları vs) sizi hisselere çekmek isteyecektir. Oysaki o hisseyi önceden kendisi ve kendine bağlı müritleri almıştır ve sizleri hisselere çektikten sonra satış koyup zarar etmenize neden olacak , kendileri ise kar ile çıkacaktır.


    3) Lot sayısı az olan hisseleri daha çok tercih edin : Bir hissenin dolaşımdaki lot sayısı ne kadar fazla ise o hisse o kadar manipüle edilebilir hale gelir. Hissenin dolaşımdaki lot sayısına bakarak az çok fikir edinebilirsiniz. Lot sayısı az olan hisse daha az manipüle edilebileceğinden daha az risk ile yatırım yapabilirsiniz.


    4) Aşırı yükselmiş (şişirilmiş) hisselere asla girmeyin : Bir hissenin grafiğine baktığınızda hissenin birkaç gündür tavan gittiğini gördüyseniz asla o hisselere girmeyin. O hisse bir süre sonra taban gitmeye başlayacağının sinyallerini vermeye başlamıştır.


    5) Grafik okumayı öğrenin : Bir önceki madde ile bağlantılı olarak burada bir hisseye ne zaman girilir cevabını vereceğim. Düşmeye başlayan hissenin grafiğini iyice takip etmelisiniz. Grafik bir süre sonra yataya bağlamaya başlayacaktır. Yataya bağlayan ve bir süre bu şekil devam eden hisse tekrar yükseleceğinden , hissenin düşmesi sonrası yatay aşamalarında hisselere girmeniz daha güvenli olacaktır.


    6) Yatırımınızın hepsiyle hisselere girmeyin (Çünkü maliyet düşürmeniz gerekebilir) : Hisselere paranızı hepsiyle girmeyin. Çünkü girdiğiniz hisse düşmeye başladığında hepsiyle girmişseniz sizi paniğe sürükleyecek ve zararına satmanıza neden olacaktır. Hisse düşmeye devam ettikten ve yatay bağlamaya başladığını görmeniz haline kalan paranızla lot eklemesi yaparak maliyeti en dipten düşürebilir ve daha az zarar veya kar ile çıkabilirsiniz.


    7) Aç gözlü olmayın : Tavan giden bir hissedeyseniz çıkacağınız yeri iyi kestirin. Uçacak , kaçacak diyenlere asla inanmayın. Unutmayın bir hissede 3. tavandan sonrası risktir.


    Kısacası borsada kendi kararınınzı kendiniz vermelisiniz. Aksi halde çok zarar edebilirsiniz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antlion -- 22 Aralık 2023; 19:20:23 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.