Şimdi Ara

yeşil antifriz yerine mavi antifriz olur mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
20.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • HemşireZED kullanıcısına yanıt

    Po extended life Coolant, OPET extended Life, motul auto Cool optimal, Total auto supra, liqui moly kfs12+ bu yazdığım antifrizler markalar tarafından Hyundai ve Kia modellerine önerilen antifrizler. Bunların rengi yeşil değil hepsi kırmızı renkli. Hepsi etilen glikol bazlı yani kitapçıkta yazan şartı karşılıyor. Burada dikkat edilmesi gereken eski yeşil antifrizi tamamen boşaltıp yıkama yapacak usta bulmak. Ben zamanında i30 aracımda yıkama yapıp yeşil antifrizi tamamen sistemden attıktan sonra Castrol radicool sf kırmızı koymuştum. Sorun yaşamadım. Arabayı sattığım kişi de yaşamadı. Usta bulmak sorun ise yeşil renk arkasında etilen glikol bazlı yazan bilinen herhangi bir marka antifriz de koyabilirsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boraycan kullanıcısına yanıt

    meg bazlı dediği mono etilen glikol bazlı oluyor sanırım bu ürün uygun


    birde şhell ve po nun bazı antifirizlerinde KULLANIMA HAZIR yazıyor tam olarak ne demek ?


    o şekilde yazanları distike su ile seyreltelimmi yoksa olduğu gibi direk koyalımmı

    yeşil antifriz yerine mavi antifriz olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HemşireZED kullanıcısına yanıt

    Evet mono etilen glikol uygun şart. Konsantre olanlara su ilave ediliyor. Bir de kullanıma hazır olanlar var. Kullanıma hazır olanlara su ilave edilmiyor. Üzerinde yazıyor zaten. Eğer konsantre ürün alırsan saf su kullanman gerekiyor. Ustalar musluk suyu koyuyor. Önemli olmadığını iddia ediyor. Bunun yanında internette çok fazla sahte antifriz var. Alırken dikkat edersen iyi olur. Shell ve Castrol en çok tutulan antifriz olduğu için sahtesi olabiliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tefennili kullanıcısına yanıt

    Kamyoncu dükkana giriyor, kardeşim bu inorganik bu organik diye mi soruyor sanıyorsun? Kırmızı antifriz var mı diyor. Yeşil antifrizleri boya ile kırmızıya boyayıp organik diye kakalıyorlar. Gerçek dünyaya hoş geldin..

  • boraycan kullanıcısına yanıt

    Cevap için teşekkürler.

  • brkprlk35 kullanıcısına yanıt

    Peki bundan ne ders çıkaracağız kendimize? İlk gördüğümüz dükkana girip kafamıza göre Antifriz mi alacağız, nasıl olsa bizi kazıklayacaklar şansına kaderine mi diyeceğiz??? Gerçek dünyada ki zır cahiller beni ilgilendirmiyor kardeşim tamam mı??? Ben önceki aracım Renault da Hybrid Sarı renkli Antifriz kullanılıyordu, giriyorum MOTUL'UN sitesine aracıma uygun Antifriz sipariş verip kullanıyorum yok daha da teknoloji özürlüysem, internetten sipariş veremiyorsam, giderim Aracımın yetkili servisine, uygun Antifrizi üçkağıtçı Sanayi esnafının insafına kalacağıma 50-100 TL fazla para veririm, en azından o üçkağıtçılara para kazandırmam. İşte gerçek dünya bu.

  • tefennili kullanıcısına yanıt

    Ben bilgi veriyorum sen ise hikaye anlatıyorsun..


    Ek: Konuyu açan arkadaş, yeşil antifriz var yani inorganik diyor. Her yeşil ve her kırmızı antifriz inorganik veya organik değildir diyorum. İşin içinde olmasam geçen sene yedek parçada gerçek fiyatlar konusu altında konu açmazdım. Antifriz konusunda iki kelam öğrenip beni etiketleme rica ediyorum..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkprlk35 -- 19 Ekim 2021; 12:4:37 >
  • brkprlk35 kullanıcısına yanıt
    yeşil antifriz yerine mavi antifriz olur mu?
  • ben aracı 2 yıl önce aldığımda mavi antfriz vardı. Komple boşaltıp castrol mavi antfriz koymuştum. 6 ay sonra pandemi de can sıkıntısı komple tekrar boşaltıp değiştireyim derken neden kırmızı yapmıyorum ki diyerek bir riske girdim ve komple kırmızı yapmıştım. 6 yıldır castrol antrfriz kullanıyorum soğutma sisteminde herhangi bir patlama, delik vs oluşturmadı. Kir ve yağları da güzel çözüyor. Bildiğim kadarıyla kırmızı en etkili ve riskli olanı ayrıca organik yani 2-3 sene değişmeden oluyor. Mavi orta düzeyde ve az riskli olan inorganik yani 1 yılda yenilenmesi gerekiyor. Yeşil en düşük seviye. Kireç ve kiri daha az çözüyor olabilir hocam o yüzden en az mavi kullan derim.

  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

    Araçta mavi antifriz vardı sanayiden mavi olarak aldığımı sandığım Petrol ofisi kutusundan yeşil çıktı inşallah dediğiniz gibi bir sıkıntı olmaz abi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.