Şimdi Ara

Yetkili servis kendi hatasını bana yıkmaya çalışıyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
2.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar konu uzun ama mümkün olduğunca ayrıntılı özet geçmeye çalışacağım şimdiden hakkınızı helal edin..9 senedir sıfır alarak severek kullandığım Peugeot 5008 marka aracımla geçtiğimiz şubat ayında tek taraflı bir hafif diye tabir edilen bir kaza yaptım..Bu benim yaptığım ilk kazaydı..yola aniden fırlayan bir köpeğe çarptım..köpek kaçtı gitti inşallah bir şey olmamıştır..işyerim sanayide olması sebebiyle bir sürü kaportacı, boyacı v.s tanıdık var.bin lira gibi bir rakama kaporta,boya,parça falan halledebilirdim..ama olmuşken yetkili servis olsun dedim ve aracı İzmir'de ki bir yetkili servise(6 senedir bütün bakımları falan bu servise götürüyorum) götürdüm..


    Kazalı araç bölümü ile ilgilenen arkadaş araca baktı dosya açtı ve ekspertizin gelip araca bakacağını bu sürecin muhtemelen 1gün kadar süreceğini ve gelişmelerden beni haberdar edeceklerini söyledi..bende tmm dedim aracı bırakıp evin yolunu tuttum..aynı gün arandım..ekspertizin onay verdiği parça ve boya işleri sebebiyle 1 haftada aracın bana teslim edileceği söylendi..

    Bir kaç gün sonra servis beni tekrar aradı ve normalde bir sıkıntı olmadığını sandığım sağ farın tampon sökülünce ayaklarının kırık olduğu, Türkiye'de bulamadıklarını Fransa'ya sipariş verdiklerini tam tarih veremeyecek lerini ama bu sürecin birkaç ayı bulacağını söylediler..gelene kadar ayakları kırık farla idare edersin sıkıntı olmaz falan dediler..tmm diyerek 1hafta sonra far hariç aracı normal bir şekilde teslim ettiler..

    2 ay kadar sonra farın geldiği bir kaç saatlik bir işlem olduğu söylendi..ertesi gün aracı tekrar servise teslim ettim..1 saat kadar sonra yeni far takılmış bir halde aracı getirdiler teşekkür ederek servisten ayrıldım..20 km kadar gittim yolda belkahve tünellerine girdiğimde araç otomatik far arızası diye uyarı verdi..tünelde otomatik yanması gereken farlar yanmadı..manuel olarak yaktım ve hemen servisi aradım..oradaki arkaş önemli bir şeyin olmadığı sadece arıza kodunu silmeyi unuttuklarını söyledi..bende peki o zaman zaten yolu yarılamış olduğum için başka bir gün getireyim dedim..olur abi sorun değil dedi..bir kaç hafta sonra tekrar o taraflara bir işim düştü,gitmişken aracıda göstereyim arıza kodunu silsinler dedim..


    Neyse aracı aldı oradaki yetkili kişi..10 dk sonra getiririm dedi..gitti 2 saat sonra çıkıp geldi abi biz bunun sıkıntısını çözemedik dediler.. sebebi ne deyince araç burda kalsın biz sorunu halledince sana haber veririz dediler..neyse bu şekilde bir hafta geçti..ara ara arıyorum telefonla noldu ne bitti diye sonuçta araba bu elimiz ayağımız..zoraki telefonu açıyor birisi yok işte sizin araç ile ilgilenen arkadaş müsait değil biz sizi ararız v.s gibi bahanelerle gittim servise..ya kardeş şu olup biteni bana bir anlatın dedim.. koskoca servis daha sorunu bulamamış..emin degillermiş..suç onlarda değilmiş..ilk kez başlarına geliyormuş..tmm dedim sorun ne "efendim işte sizin araç xenon far olduğu için"eee "farların tkm olarak değişmesi gerekiyormuş,kaç kere Xenon far değiştirmişler ama benim araca takılan yeni farda bazı güncellemeler varmış bu yüzden sağ far ile sol far uyumsuzluk varmış ama biz senin işinizi çözeceğiz" falan filan bir sürü hikaye anlattılar..tmm kardeşim dedim olabilir çözecekseniz sorun yok siz çözün ama ben arabasiz kaldım dedim..bana sen araban ile git biz bir tane beyin siparişi verdik o gelince muhtemelen düzelecek biz sana haber veririz dediler..tmm deyip aracı aldım..bu arada servisle evimin arası 60 km..

    2hafta sonra tekrar aradılar..beyin geldi aracı getirebilirsin diye.. ertesi gün tekrar götürdüm aracı ama bu işlem uzun sürüyormuş araç gene burda kalsın dediler..yapacak bir şey yok mecburen tamam dedim..yine aynı süreç 2 gün geçti arayan soran yok..ben arıyorum telefonu açmalar falan..2 saat sonra başka birisi arayıp eee falan arkadaş size dönecek demeler falan filan..bu şekilde 1 hafta daha geçti ve yine benim sorunum çözülmedi..


    Tabi artık süreç telefonla ilerlemeye başladı..ben aramaları falan bıraktım..Bu sefer işi kaskoya çevirdiler..yok kaskodan halledelim falan dediler..tmm dedim halledin..yok kasko kabul etmiyor,yok Peugeot'dan yazı istiyormuş haklı olarak bu farların tkm olarak değiştiğine dair.. Peugeot yazıyı vermiyormuş..kaskoda kardeşim siz bana zamanında ne talep ettiyseniz ben yaptım.. sağlam farı kaskodan değiştirmem diyormuş..sonra epey bir arayan soran olmadı..ben Peugeot Türkiye'yi aradım.. yeşim hanım diye bir müşteri temsilcisi ilgilendi benimle ama müşteri temsilcisi mi yetkili servis temsilcisi mi belli değil..2-3 hafta sizin işinizi hallediyorum, halledeceğim telefon bekliyorum falan derken hooop geçen hafta beklenen haber geldi..burda servisin herhangi bir sorumluluğu yokmuş.. sorumluluk tamamen bana aitmiş..dilersem ücreti karşılığında bana yardımcı olacaklarmış..Yani benim anladığım benim aracıma uygun olmayan bir far takmışlar.. diğer farı da değiştirirsem uygun hale gelecek..farinda fiyatı ilk değişen fardan biliyorum işçilik hariç 7 bin lira..bu 7 bini bana itelemeye çalışıyorlar.. bugün benim işimle ilgilenen avukat arkadasla görüştüm..daha 23 yaşında bu konuda tecrübesiz genç bir arkadaş..bu tip davaya hiç denk gelmedim bu güne kadar dedi..ama şöyle bir yol izleriz dedi..ben bu farı başka bir yetkili servisten değiştirip alacağım fatura ile ilk yetkili servisi dava ederiz dedi..bu bana pek mantıklı gibi gelmedi..gerçi avukat sorun olmaz o şekilde falan dedi ama siz ne dersiniz..daha tecrübeli bir avukat ile mi görüşeyim..ama gittiği yere kadar gideceğim.. bilmiyorum nasıl bir yol izlesem..cimere yada Peugeot Türkiye genel müdürüne falan mı ulaşsam..her türlü tavsiye ye açığım..bu tip sözde yetkili servislere hakkımı yedirmeyecegim.. resmen kendi hatalarını müşteriye iteleme derdindeler..








  • Öyle iş mi olur, hem adama tamir etmek için fatura kes hem de tamir etme...

    Dava açarsanız yalvar yakar peşinizde koşarlar, üstüne araçsız kaldığınız süre boyunca iş-ev arası taksi ücreti vs. de isteyin. 2 ayda 40 iş günü 50 gidiş 50 dönüş olsa 4000 lira paranızı isteyin bakalım.
  • Öyle iş mi olur, hem adama tamir etmek için fatura kes hem de tamir etme...

    Dava açarsanız yalvar yakar peşinizde koşarlar, üstüne araçsız kaldığınız süre boyunca iş-ev arası taksi ücreti vs. de isteyin. 2 ayda 40 iş günü 50 gidiş 50 dönüş olsa 4000 lira paranızı isteyin bakalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtesHırsızı -- 15 Temmuz 2021; 1:57:16 >
  • 3008 ya da 5008de benzer bir konu hatırlıyorum, sanırım orada baştan iki far istiyor servis, eksperde sağlam farı yenilemem diyordu. Sorun da farların modülleri birbirini tutmuyor, tutan farı bir şekilde tedarik edemiyorlar.

    İlk aşamada mevcut avukat ile bir ihtar çekin, büyük ihtimalle sorun çözülür. Çözülmez ise deneyimli bir avukat far ücreti + yol masrafınız + yargı giderlerini alır. Bu esnada başka bir servisten yeni farı taktirabilirsiniz.
  • Bana söylenen ilk kez başlarına geliyormuş..daha önce hep tek taraflı far değişimi olmuş ve hiç bir sorun yaşanmamış..bende benim sorunum değil sizin sorununuz..ben buraya aracı ilk bıraktığımda farlarım gayet uyumlu ve sorunsuz çalışıyordu dedim..yani ben arabamı 9 senedir ne diye kasko yaptırıyorum yada neden devamlı yetkili servise götürüyorum..başıma bir iş geldiğinde sorun yaşamamak için..ama sayelerinde tamda sorunun ortasında kaldım..kasko şirketi ile de görüştüm..bize ilk başta farlar tkm olarak değışecek denseydi biz degistirirdik dediler..burda bariz bir şekilde yetkili serviste ki ustanın hatası var dediler..adam tek far talebinde bulunmuş..biz servisin en başta istediği bütün talepleri yerine getirdik en sonda dosyayı kapattık dedi..bana mantıklı geldi..hatta servisin öyle talepleri olmuş ki komedi gibi dedi kasko yapan arkadaş..eğer dava süreci başlarsa mahkeme talep edebiliyormuş bütün yazışmaları.. yanlış anlama ama bu servis seni resmen kandırıyor para koparmaya çalışıyor dedi..





  • AtesHırsızı kullanıcısına yanıt

    Tamam zaten niyetim kesinlikle dava açmak ama önce aracı başka serviste yaptırıp sonra dava açmak mantıklı mı..ilk kez böyle bir durumda kalıyorum.. Sonuçta dava açıldığında araçta bir sorun olmayacak.. diğer servisi suçlayıcı bir belge falan olmayacak..bana sanki araçta sorun varken dava açmak daha doğrusu gibi geliyor.. arkadaşın dediği gibi bir ihtarname çektirip ne olacak beklesemmi ki

  • ne kadar aptalca bu pejonun yaptığı , madem öyle o zaman takım halinde satılması gerekmez mi ?


    hem zaman hem prestij kaybı..


    ücret sınırı hakem heyetini kapsıyorsa edevletten işlem başlatabilirsiniz.. arabanın özelliğini bozmuşlar, mal kusurlu hale gelmiş.




    EDİT: 2021 yılı için Tüketici Hakem Heyetlerine yapılacak başvurularda değeri 7 bin 550 TL altında bulunan uyuşmazlıklarda İlçe Tüketici Hakem Heyetleri, büyükşehir statüsünde olan illerde 7 bin 550 TL ile 11 bin 330 TL arasındaki uyuşmazlıklarda İl Tüketici Hakem Heyetleri'ne başvurulacak.



    Hocam sanırım kapsıyor, davayla avukatla bu süreç çok uzar. Hakem heyeti daha hızlı, eğer aklınıza yatarsa firmanın açık adı aşağıdaki gibi. Çok büyük ihtimal bilir kişi aracı incelediğinde sorun çıkartan parçanın ücretsiz işçilikle birlikte "ücretsiz değişimi"ni isteyecektir. Burada sizin bir kusurunuz yok


    GROUPE PSA OTOMOTİV PAZARLAMA A.Ş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 15 Temmuz 2021; 8:48:7 >




  • önce tespit davası acacaksınız
    sonra alacak davası tespiti yaptırmadan işlem yaptırmayın
  • Gittiler yan sanayi far taktılar belki de
  • tttnet.net kullanıcısına yanıt

    Diğer yorumlara bakınca bir yeri eksik yazmışım sanırım. Önce ihtarname, bu esnada mevcut hali ile kullanın. İhtara yasal süresinde cevap gelmezse veya olumsuz cevap gelirse o zaman hem farı değiştirir hem de deneyimli bir avukat ile yargı yoluna gidersiniz. Büyük ihtimalle ikinci aşama tüketici hakem heyeti, son aşama mahkeme.


    Bu esnada oluşacak mahkeme, avukat, bilirkişi ücretleri sebebi ile büyük ihtimal çözüme kavuşacaktır.


    Size bir link atacağım özelden, o grupta da derdinizi anlatın, büyük bir face grubu, kalabalık sebebi ile bazen etkili oluyor.

  • Önce ihtar çekin, reddederlerse farı değiştirip hakem heyetine gidersiniz. Muhtemelen 7k için tüketici mahkemesine gitmeniz gerekmez. Onlar mahkeme celbini görünce ya geri vites yapar, yapmazlarsa da sorun değil en son kazanıp avukata verirsiniz avukat masrafıda öderler. Sizin hatanız değil neticede.
  • Ustanın da suçu yok burada en büyük kusur Peugeout fabrikasının. Madem far modülünü değiştirdin eskisi ile uyumlu çalışmıyor neden servis bülteni yayınlayıp bundan sonra 2 far birlikte değişecek demiyorsun?

    Tüketici hakem heyeti bu davaya bakmayabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 18 Temmuz 2021; 16:45:27 >
  • rezalet , peugeot almamak için başka bir sebep.

  • Geçmiş olsun. Öncelikle servisin telefonları açmaması, bakmaması büyük ayıp. Otomotiv sektöründe çalışıyorsanız arıza ve parça değişimlerinde bu tür sürprizler olabiliyor. Bülteni bazı durumlar da olur bazen olmaz bazen de aynı son kullanıcı gibi far dersin ne olacak diye değiştirirsin ama sonradan böyle bir durum olduğu anlaşılır. Gelelim konuya,


    Öncelikle kasko firması baştan servis neyi dediyse onu onaylar. Eğer dosya kapanmadı ise yani fatura kesilmediyse ve bu durumu servis resmi yazı ile ıspatlayabiliyorsa kasko firması değişmeyen fara da izin verir. Pejonun yazı vermeme gibi bir lüksü bu durumda olamaz ayrıca, eğer sağlam bir ünite firmanın teknik tamir şartına göre değiştiriliyorsa onun yazısını vermek zorunda. Fakat dosya kapandığı anda aracın artık yeni bir kazaya karışması lazım ki eksper onay versin. Kısacası kasko kısmı kapalı.


    Pejo çok büyük ihtimalle servise sorsaydın önce veya bültenleri okusaydın demiştir kısacası o tarafta kapalı. Bu durumda servisin farı değiştiirmesi gerek. Dediğim gibi otomotiv sektöründe çalışıyorsanız olur bazen böyle durumlar ticaret bu bazen zarar edersin.



    Yapılacak olan belli, noterden ihtar çekeceksiniz. İşte bu far tek değişti çift değişmesi gerekiyormuş vs vs diğer farımın değişmesini değişmez ise mahkemeye vereceğimi vs vs. Sonra avukatınız mahkemeye versin zaten kısa zamanda sorun gider. Avukatın dediği gibi başka bir yetkili serviste farı değiştirip tabi git-gel yol parası dahil onları da dosyaya ekleyip paranızı yine alabilirsiniz.





  • Sinir ola ola okudum. Gerçekten zor. Allah kolaylık versin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tttnet.net

    Bana söylenen ilk kez başlarına geliyormuş..daha önce hep tek taraflı far değişimi olmuş ve hiç bir sorun yaşanmamış..bende benim sorunum değil sizin sorununuz..ben buraya aracı ilk bıraktığımda farlarım gayet uyumlu ve sorunsuz çalışıyordu dedim..yani ben arabamı 9 senedir ne diye kasko yaptırıyorum yada neden devamlı yetkili servise götürüyorum..başıma bir iş geldiğinde sorun yaşamamak için..ama sayelerinde tamda sorunun ortasında kaldım..kasko şirketi ile de görüştüm..bize ilk başta farlar tkm olarak değışecek denseydi biz degistirirdik dediler..burda bariz bir şekilde yetkili serviste ki ustanın hatası var dediler..adam tek far talebinde bulunmuş..biz servisin en başta istediği bütün talepleri yerine getirdik en sonda dosyayı kapattık dedi..bana mantıklı geldi..hatta servisin öyle talepleri olmuş ki komedi gibi dedi kasko yapan arkadaş..eğer dava süreci başlarsa mahkeme talep edebiliyormuş bütün yazışmaları.. yanlış anlama ama bu servis seni resmen kandırıyor para koparmaya çalışıyor dedi..

    https://www.sikayetvar.com/peugeot/peugeot-3008-arac-fari-beyni-sorunu

    Aynı soruna benziyor




  • Hocam merhaba,

    Ben de izmirde bir peugeot sahibiyim. Bahsettiğiniz servis hangisi bilmiyorum ancak izmirde karşıyakada olan servisi size tavsiye ederim. Ekiplerini gerçekten tecrübeli ve çözüm odaklı buluyorum. Sizin sorununuza gelirsek de linkedinden psa türkiyede çalışan üst düzey yetkilileri bulup ekleyin. Ve mesaj ile onlara konuyu aktarın. Genel merkez hemen sizi arayacaktır. Farklı bir problemi ben bu şekilde çözmüştüm.
  • oznklckp O kullanıcısına yanıt
    hocam Karşıyakada hangi servis var? anadolu caddesi üzerindekini mi diyorsunuz?
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

    Arkas Peugeot servis olması lazım, bende 2019 model Pug 3008 HDI var ben hiç gitmedim ancak gidenler iyi diyorlar diye duymuştum ama yine de araştırmak lazım

  • Servis esas sorunun kaynağını bulamamış ya da tamamen servisin kusuru yanlış parça sipariş etmek .

    Bir otomobil markası, ayni modele ait yeni-eski uyumsuz far takimi ürettirmez. Sağ far takımı sol far takımına uyumlu olması zorunludur. Firma üretilen ürünün desteğini vermek zorunda. Böyle bir tedarik yükünün altına ciddi bir ölümcül risk olmadıkça girmez. (Yangin vs)

    Eğer yine de yapıyor ise 2 konu vardır.

    1. Firma yedek parça siparişi sırasında ekranda "uyari" gösterir, ve parçanın çift olarak değiştiğini belirtir. Eğer bu koşul olsaydı, Peugeot Türkiye, sigorta firmasına bu konu hakkında yazı verirdi.

    2.ucretsiz diğer far gönderilmiştir veya Geri çağırma yapılmıştır, sizin zaten diğer fariniz degismesi gerekiyordur ya da servis çift olarak gelen diğer farin üzerine yatmıştır.

    Bana kalırsa esas problem,

    Bana servis parçaları doğru bir şekilde elektronik olarak tanitamamis gibi geldi. İnternete bağlayıp parça kodu ile tanıtıp far sistemini diaognos etmesi gerekir.

    Bence farkli bir servise giderek işlemleri devam ettirin, servisler birbirinin kuyusunu güzel kazar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 21 Temmuz 2021; 6:41:29 >




  • Burada müşteri hatası diye bir şey yok.

    Madem böyle bir sıkıntı vardı, eski farı takıp bu durumu müşteriye bildirselerdi.

    İş işten geçmiş, aradan bir sürü zaman geçmiş en son olarak müşteriden para isteniyor.

    Ben olsam gider müdürleriyle konuşurum ama konuşurum derken olay çıkarırım.

    Sessiz sedasız olunca ilgilenmiyorlar.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.