Şimdi Ara

Yine bir dolandırıcılık vakası-Çalınan sahibinden.com hesabı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
5.693
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bugün tanık sıfatıyla bilgi vermek üzere karakola davet edildim. Bu yaşıma kadar (45) karakol yüzü görmemiş ben, binbir soru ve merak içinde giderken kendimden emindim ama işte insan malum ortamda ya oysa ya buysa ya iftira atılmışsa vs diye düşünmeden edemiyor. Çağıran memur hiçbir ön bilgi de vermiyor gelince öğrenirsiniz deyip geçiyor. Neyse, öğrendim ki olay şu, 2008 yılında açmış olduğum bir sahibinden.com hesabım çalınmış ve benimki gibi çalınmış 5 ayrı hesap üzerinden, çalıntı kredi kartı bilgileriyle toplam 2,400 TL lik harcama yapılmış. Dava da çalınan bu kredi kartının sahibi tarafından açılmış. Hesap bilgilerimde eposta ve isim değiştirilmiş ama diğer kişisel bilgiler (adres TC no vb) aynı bırakılmış. Benim hesaptan sadece 26 TL lik harcama yapılmış, ağırlıkla diğer hesapları kullanmış şerefsiz hırsız. Bu olay 2016 Kasım ayında olmuş. Sonuçta benim hesabı açarken kaydolan IP adresi belli, harcamanın yapıldığı zamandaki IP adresi belli o yüzden sadece tanık durumundayım. Ama mazallah daha kötü durumlara da düşürebilirler. Benim hatam zayıf bir şifre kullanmış olmam ( ya da direk siteye saldırı yapılarak hesap çalınmış da olabilir). Bu akşam kullanmadığım tüm sitelerdeki hesaplarımı ya kapatacağım ya da karmaşık şifreler koyacağım.

    İşin ilginç yanı bu hesaptan hiç alışveriş yapmadım ama zaman zaman girip fiyat araştırması yaptım birçok kez. Yalnız Ocak ayında siteden hesabımın dondurulduğu bilgisi gelmiş ve tekrar açılması için ek belgeler istenmişti anlam verememiştim. Sonra yeni hesap açmıştım onda da tespit etmişler sanırım yeni hesabı da dondurup ek belgeler istenmişti. Siteye mail atmıştım bana gareziniz mi var hiç işlem yapmadığım halde bir sürü belge istiyorsunuz diye herkesten istiyoruz demişlerdi. Ya bu olay yüzünden ya da siteye toplu saldırı olmuş ve tüm hesaplar için doğrulama istediler. Dikkatli olun arkadaşlar, paylaşmak bilgilendirmek istedim. Son 1 yılda yaşanan online hırsızlık ve sahtekarlıkların haddi hesabı yok ve giderek artıyor. Bilgili ve çok dikkatli olmak lazım. Olaysız, dertsiz sıkıntısız hayırlı günler akşamlar herkese.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marjinal01 -- 10 Şubat 2017; 19:30:0 >







  • Cep telefonunuzu kayıt etseydiniz bu olay başınıza gelmezdi sanırım. En azından bilginiz olurdu hemen müdahele ederdiniz. Dolandırıcı e-posta falan değiştirirken cepten onay kodu gelirdi muhtemelen gerçi mail adresinde de olması lazım o da ayrı konu. Geçmiş olsun.
  • Geçmiş olsun,alışveriş sitelerinde zor şifreler lazım, hatırlattığınız için teşekkürler.
  • Lasvegaswings kullanıcısına yanıt
    Var arkadaşım var, cep telefonu onaylı bir hesap bu. Ben de düşündüm tüm ihtimalleri ama nasıl yaptıklarını çözemedim. O yüzden burada sitenin büyük bir zaafiyeti olduğunu düşünüyorum. Kayıtlı eposta adresi ve isim değiştiriliyor ama kayıtlı telefon veya eski eposta adresine bu değişikliklere dair hiçbir bildirim gelmiyor. Aslında sırf bu durum için bile sahibinden.com sitesine karşı dava açabilirim ama bunun için ne zamanım ne de sabrım var. Benim maddi olarak bir mağduriyetim olmasa da adım ve kişisel bilgilerim kullanılmış ki bu çok ciddi bir potansiyel tehlike benim için. O yüzden en azından yarın bulabilirsem eğer site yönetimi ile görüşüp bilgi talep edeceğim. Yan çizerlerse eğer bu konuya mesai ayırır hukuki olarak üzerine giderim.
  • Marjinal01 kullanıcısına yanıt
    Bencede gidin cunku cok daha kotu sonuc dogurabilirdi bu durum. En basit sitelerde bile kus ucsa bildirim geliyor. Ayrica mail adresinizin sifresini degistirin, profilinizi gizli sorularinizi alternatif kurtarma mailinizi kontrol edin. Telefonunuzu da eger akilli telefon ise virus taramasi yapin hatta yerinizde olsam format atarim, kullandiginiz bilgisayarda dahil. Adam sifre degisimi talep etmediyse sifrenizi biliyormus gibi gorunuyor.
  • Lasvegaswings kullanıcısına yanıt
    Evet beni en çok ürküten de o oldu, emin olamıyorum ama sonrasında şifremi değiştirmedim hiç, demek ki o da değiştirmemiş ve girmiş. Ama en önemli 2 bilginin değişmesi neden ve nasıl bildirilmiyor anlamadım. Bildirilmeyecekse neden telefon onayı isteniyor?
  • Marjinal01 kullanıcısına yanıt
    Bildirmesi lazım acaba site üzerinden bildirimleri kapat diye seçenek olabilir mi?



    Olsa bile bu kadar hayati durumu kapsamaması lazım.
  • Lasvegaswings kullanıcısına yanıt
    Arayıp durumu anlattım tüm detayıyla ve açıklama yapılmasını istedim, bakalım ne diyecekler.
  • benim Ebay hesabım bile kullanılmıştı
    bir sürü yere üyeyiz ve bunların hangi birini takip edebiliriz ?
    bende bu olay sonrasında bütün üye olduğum yerlerin şifrelerini değiştirmiştim (güya )
    bak siz şimdi yazınca sahibinden sitesinin şifresini değiştirmediğim aklıma geldi :)
  • Bugün itibari ile emniyete çağrıldım bende bana göre ilk suçlu sahibinden ikincisi get satış olmadan malı almadan para gönderen mal da, arakadaşlar dikkat edin hesaplarınıza şifrelerinize
  • Sahibinden yönetimi çok lakayıt ve ilgisiz. Adamların umurunda değil müşteri güveni ve güvenliği. Kendini kurtarmaktan başka düşündüğü yok.
  • Benim de 4-5 sene kadar önce sahibinden.com hesabım çalındı. Ben bilgisayar başındayken, ilan verildiğini ve garip işlemler yapıldığını gördüm. Hemen müdahale etmek istedim. Fakat birşey yapamadım. Şifrem değişmişti. Fakat yapılanları görebiliyordum. Tabii bir süre sonra onu da göremedim. Hemen sahibinden'i aradım. Benim haberim olmadan kimse hesabıma giremezmiş (!). Müşteri temsilcisi diye cahil birini koymuşlar. Zorla hesabımı kapattırdım. Yani öyle düşündüm. Daha sonra bana sahibinden sitesinden mesaj gelmişti. Hesabımı aktive etmek istersem nüfüs cüzdanı fotokopisi vs istemişlerdi. Ben hesabımı açtırmadım.
    Bu hırsız benim hesabımdan satış yapmış. Hem de çalıntı bir kartla kendi kendine alışveriş yapmış. email adresini değiştirmiş. Bunları mahkemede öğrendim. 3-4 kişinin daha hesaplarını çalıp, birinin Kredi kartıyla alışveriş yapmış. Yani karışık birşeyler vardı. Mahkeme 3 sene kadar sürdü. İnsanı korkutuyor tabii ki. Çünkü mahkemeye sanık diye giriyorsun. Üstelik sahibinden.com öyle bir savunma yapmış ki sitede üyelik telefonla aktive ediliyormuş da, üyelik bilgileri, email vs değiştirilemezmiş de, hiç bir hataları yokmuş da. Oysa hesabı ele geçiren herşeyi yapabiliyor. Yani bizi suçlar gibi yazmışlar utanmadan. Kendilerini temizlemek için herkesi suçluyorlar.
    Sonunda beraat ettik. Fakat mahkemeye sanık olarak katılmak, karakola ifadeye gitmek, mahkemeye zorla getirilme kararı vs insanın canını sıkıyor.
    Yani sahibinden.com hesapları asla güvenilir değil. Nasıl bir güvenlik açıkları varsa hala düzeltmemişler demek ki.
    Size de geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guven35 -- 28 Aralık 2017; 9:58:29 >




  • Aynı sıkıntı bende var suan acaba kazanan varsa emsal için karar numarasını bana yollayabilir misiniz
  • aynı durum bendede var. sahibinden.com un verileri çalınmış sanırım. emsal kara var ise bende dava açacağım. sorgusuz hesabımı kapattılar. Resimleri ilan açıklamalarını güvenerek yedeklemedim. ilanlarımıda göremiyorum. 6 yıllık verilerim, itibarım gitti. şikayette yazdım.


    https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/16182925

  • Aynı durum benim de başıma geldi. Hesabımı çalan kişi, çaldığı kredi kartı bilgilerini kullanarak tüm dopingleri satın almış ! 100TL'ye satılık temiz S4 ilanı vermiş. Büyük ihtimalle parayı aldıktan sonra ürünü göndermeyerek insanları dolandıracaktı. Bu sitenin yazılımcıları, sitenin güvenlik açıkları olduğunun farkında değil mi ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenasi Bey -- 3 Kasım 2020; 16:23:6 >
  • Emsal kararı olan varsa lütfen karar no veya ess no yollayabilir mi
  • tank oyunumu oynarken bir gözümde telefonda sms geldi sahibinden com daki şifreniz isteğiniz üzerine değiştirildi dedim ne alaka siteye bile epeydir girdiğim yok girdim üye adımı nurgül murat yapmışlar kadın yapmıslar düzeltiyorum yeniden baska bir sey yapıyorlar müşteri hizmetlerini aradım açan olmadı mail attım üç kez dedim haberiniz olsun diye mail adresimi değiştirdim hemen onada zor izin verdi eski üye olunca acaba güvenilir diye milletimi çarpacaktı yada kredi kartı bilgilerini oraya kayıt etse idim onumu alacaktı her ne yapacaktıysa artık ama sinir oldum gece gece ...

  • aynı olay dün akşam başıma geldi, msg geldi ve "isteğiniz üzere şifreniz değiştirildi" mesaj saklı

    siteye giremedim tabi, sahibinden ve mail şifremi değiştirip giriş yaptım isim ve bazı bilgiler değiştirilmiş Gürcan GÜL isim li birinin ismi d.tarihi cinsiyet fian girilmiş

    kredi katı bilgilerim kayıtlı olmadığı için bir şey alıp satamamış.. şimdilik


    sevgili sahibinden.com yetkililerine mesaj attım durumu anlatır, bakalım ne çıkacak


    bu arada nasıl yaptılar bu işi anlamadım, gerçektenden sahibinden.com sitedsin de büyük zafiyet var

  • ---




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Kungfu_ -- 25 Eylül 2021; 10:26:2 >
  • Konu hortlayacak ama benimde adıma dava açılmıs bilgi verebilecekler varmı

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.