Şimdi Ara

Yine, Yeniden ÖTV İstisnalı araç arayışım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
2
Favori
3.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,


    ÖTV istisna limitinin 01 Ocak 2024 itibariyle güncellenecek olması hasebiyle tekrardan araç arayışına başladım. Öncelikle 4 kişilik bir aile olduğumuz için mümkün mertebe (olabildiğince) geniş, bagajı en az 420+ lt araçlara bakmaya başladım.


    Tercihen az yakması için üretilmiş bir motor, dayanıklılık açısından sorun çıkarmayacak bir şanzıman da yine önceliklerim arasında. Bu durumda aşağıdaki gibi bir liste belirledim kendimce, bu liste dışında önereceğiniz araçları da mutlaka incelerim.



    Yine, Yeniden ÖTV İstisnalı araç arayışım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 7 Kasım 2023; 17:29:7 >







  • Ben şahsen bu listeden Chery yada Toyota tercih ederdim hocam.
  • Bu listeden Chery alınır keyifle binilir
  • C5 feel bolda bakın hocam.
  • Hocam yanılmıyorsam e-torq egea kullanıyordunuz. şahsi fikrim sorunsuz bir tam otomatikten sonra yine tam otomatikten devam etmek mantıklı olacaktır. Nihayetinde 5 yıl kullacaksınız aracı. eat8 ve psa grubu araçları kalıyor. Önceliğim c5 aircross(limite dahil oluyor mu bilmiyorum), yoksa c4x net tercihim olurdu.

  • san_jose kullanıcısına yanıt

    Evet doğru biliyorsunuz, e-torq egea var. Açıkçası Nisan ayında epey araç bakmış ve c4-x te karar kılmıştım ama o dönemde araç yoktu v.s. derken limit dışı kaldı baktığım tüm araçlar.


    C4-X i hem ben beğendim, hem hanım ve çocuklar beğendi ama hanım ve çocuklar ille de SUV (cuk) olsun istiyorlar. O nedenle ve C4-X te potansiyel arıza çokluğu (Forumdaki konusunda tonla ufak tefek sorun yaşayan var) ihtimali nedeniyle başka araçları da değerlendirmek istiyorum.


    Egea ile 5,5 yıldır en ufak sorun yaşamadım hani bi 5 yıl daha kullansam tık demeyecek gibi bir araç. Yeni geçeceğim araçta da böyle olsun istiyorum, corolla hybrid sanırım buna en yatkın araç ama limit dahilinde bulmanın (Ocak 24 itibariyle) mümkün olacağını sanmıyorum.

  • @Material-Engineer

    @Moueson


    Samimi olacağım, MG ve Chery modellerini listeye ekledim ama gönlüm o tarafa hiç kaymıyor. Zorla kendimi ikna etmeye çalışıyorum ama bir tereddüt, bir agu çöküyor içime bu ikisini almayı düşününce. Halbuki yollarda görüyor ve özellikle chery modellerine dönüp dönüp bakıyorum ama gönül ferman dinlemiyor.


    @Sinirli ve Süratli


    C5 ac ve Grandland ler mevcut durumda bile limit dışılar maalesef ki daha Aralık ve Ocak zammı eklenecek üzerine.

  • Ha bu arada seat ateca var birde, DSG olayı olmasa başka hiç bir araca bakmam ama DSG işin içine girince tırsıyorum açıkçası. Alana, binene hayranım ama ben de o cesaret o yürek yok sanırım.

  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    C5 in feel bold paketlerini 1400 e veriyorlar hocam. Ocakta da 1400 e verirlerse alabilirsiniz niye alamayasınız.
  • Öncelikle hayırlısıyla yeni aracınıza kavuşmanızı temenni eder en iyisine sahip olabilmenizi dilerim.

    Şahsi kanaatim en önemlisi 5 yıl mtv ödemeyecek olmanız hibriti ön plana çıkarıyor ve geniş bagaj,sorunsuz (tıpkı egea gibi),konforlu,seri,ve en mühimi sizin gibi yoğun trafikte araç 4.5 litre yakacak.

    Nacizane bu artılarından ötürü Corolla.

  • mahony16 kullanıcısına yanıt

    Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim, kısmet, alabilecek miyiz bakalım.


    Şimdilik öncelik sıralamam şöyle;


    1. Corolla hybrit
    2. C4-X
    3. ?
    4. ?
  • Hatta yeni chr bile olabilir
  • netttt2627 N kullanıcısına yanıt

    Eskisini bagaj hacmi hasebiyle elemiştim ve maalesef yenisi de aynı yerden kaybediyor. Ki zaten limit üstü fiyata sahip.

  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Çift kavrama yarı otomatik şanzımanlar listende hocam, o sebeple dsg yi elemezdim ben. Ateca yok diye kabul ederek;


    3- 2008

    4- egea cross wagon


    Capturu direkt elerdim. Suzuki güzel ama başa bela parça, 2.el meselesinde. Çinlileri düşünmezdim alternatif bolken


    Bu arada tucson, qq, granland gibi araçlar ocak ayında muafiyetle alınabilecek bence. Hızlı olup kovalamak lazım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 11 Kasım 2023; 0:9:18 >
  • Seçenekler bunlarsa corolla en makulü bir aile için ve beş sene sonra satmak için. 2008 de tutuluyor ama ben corolla’yı seçerdim hacim, kalite ve 2.el için. 2008 bence dar.
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Dsg’den korkacak bişey yok. Artık sorunsuz ve çok konforlu. Tamiri de ucuz. Ateca’daki yağlı kavrama dsg, benim passat’daki kuru sorun çıkarmadı, yağlı mı çıkarıcak. Ateca hacim olarak harika, bindim ve çok beğendim. Tiguan’ın ikizi gibi bişey, aynı fabrikadan çıkıyor zaten. Ateca oluyorsa direk al derim ben.
  • @masterap


    Şu an doğmamış çocuğa don biçiyoruz ama Ocak ayı gelsin, limit dahilinde bulunursa ateca yı da düşünmeye başladım Ama orada Doğuş diye bir büyük hendek var önümde, o adamlara para kazandırmak istemiyorum. 5,5 Sene önce burunlarından kıl aldırmaz tavırları ile gittiğime pişman olduğum tek araç bayisiydi.


    @beyinsis


    Şu safhada c4x ve corolla hybrid arasında büyük git geller yaşıyorum. Ocak ayında bu kuyruk bir yerinden ya kopacak ya da 1 sene daha Egea ile devam. (Aracımdan ayrılmayı düşündükçe ailemden ayrılıp gurbete gidecekmişim gibi üzülüyorum)

  • Ben de aynı konumdayım hocam Octavia düşünmüyor musunuz?

  • uzbaseem U kullanıcısına yanıt

    Yok, düşünmüyorum, Sedan araç sevmiyoruz ailecek ama corolla hybrid olması hasebiyle yakıt tüketimi avantajıyla kendini listeye sokturdu. C4x diyecekseniz o ayrı mevzu, sedan desem değil, HB değil, SUV değil ayrı bir dünya. (aramızda kalsın sedan diye geçiyormuş normalde)

  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    şirket aracım egea idi. çok kaliteli bir araç değil ama ferah ve ergonomisi iyi. c4x tipi güzel ama satarken üzebilir. corolla daha güvenli liman gibi. ateca'ya oturmanı tavsiye ederim, çok ferah. doğuş'ta ben hiç öyle bir tavır görmedim, her zaman çok ilgililer, bayi veya satış temsilcisine göre değişiyor olabilir.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.