Şimdi Ara

Yks 2020 İlk 100 Öğrencisinden Son Gün ve Sınav Anı Tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
4
Favori
4.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. 2020 Yks'de sayısalda ilk 100'e girdim. Şu ana kadar herhangi bir konu açmadım çünkü yıl içindeki çalışmalar için herhangi bir tavsiye verebilecek durumda olduğumu düşünmüyorum. Ben genelde kafama göre ve plansız çalıştım. Plan yapmaya çalıştım ama ona da uyamadım pek. Bu yüzden çalışma sürecinden ziyade sınavdan birkaç önceki gün ve sınav anıyla ilgili tavsiyeler vermek istiyorum. Bu söyleyeceklerim kendi deneyeyimime dayalı olduğundan herkes için geçerli olmayabilir şimdiden söylemek isterim. Sözel veya eşit ağırlık çözmediğimden sınav anıyla ilgili vereceğim çoğu tavsiye de sayısala yönelik olacak doğal olarak. Eğer katılmadığınız veya eklemek istediğiniz şeyler olursa yazmakta çekinmeyin.

    -Şahsen ben son güne kadar çalıştım. Ama bu çalışma son güne kadar deli gibi soru çözme şeklinde değildi. Kendime güvenmediğim derslerden branş denemesi çözdüğüm oldu, ama en önemlisi konu çalıştım. Özellikle Tyt fende ezber olan konuları çalıştım ve tyt kimyada bir soruyu bu şekilde (sınav anında emin olarak) doğru yaptım. Tabi eğer rahatlamak istiyorsanız o size kalmış. Kendiniz nasıl konforlu hissediyorsanız öyle davranın derim.

    -Sınav yerini bir gün önceden ziyaret ettim ama pek bir şey değiştirdiğini söyleyemem tercih meselesi.

    -Sınavdan bir gün önce veya sınav sabahı çok aç kalmamaya veya çok fazla yemek yememeye çalışın (özellikle yağlı şeyler). İkisi de sınav anını yüksek oranda etkileyebilen şeyler. Ben şahsen normal denemelerde acıktığımda karnım guruldayınca baya bir rahatsız oluyordum :d. Yine yediğiniz şeyler midenizi ve bağırsaklarınızı etkileyebilir, stresle beraber ishal gibi hiç istenmeyecek şeyler yaşayabilirsiniz (yaşadım :D). Böyle bir durumda hazırda sabah hemen kullanabileceğiniz sindirim sistemi düzenleyici ilaç falan bulundurmanız iyi olur. EDIT: Ben debridat kullanmıştım çok kaliteli ilaç. Sınav yerine gitmek için arabaya bindikten sınav başlayana kadar iyileştirdi sınavda sıkıntı yaşamadım.

    -Sınav yerinize giderken veya sınavın başlamasını beklerken sakin kalmaya çalışın. Pozitif olun. Sadece kendinize güvenin .d. Sınava heyecanlı başlayabilirsiniz. Bir süre sonra sınava odaklanınca büyük ihtimalle geçecektir. Eğer heyecanınızı yenemezseniz nefes egzersizleri veya sınavdan kurtulduktan sonraki zamanları hayal etme :D gibi şeyler deneyebilirsiniz. Ancak herkesin bünyesi farklı, kimi fazla kimi az heyecanlanabilir. Bu durumda ne yapacağınızı pek bildiğimi söyleyemem çünkü benim tyt Türkçede biraz elim ayağıma dolaşmıştı. Farklı derse geçince geçmişti.

    -Kendi arkadaşlarımdan veya forumdaki konularda gördüğüm bir şey de Ayt'de yapılan dikkat hataları. Sonuçta insanız, herkes dikkatsizlikten hata yapar ama bu dikkat hatalarını düşürmek de yine bizim elimizde. Şu ana kadar kurduğunuz çözüm tekniklerini veya sınava yaklaşımınızı değiştiremem ancak kullandığım bir taktik benim Ayt'deki dikkat hatalarımı baya bir azaltmama yardımcı olmuştu. Bu da soruları hızlı bir şekilde iki ileri bir geri şekilde çözmek. Burada kastettiğim şey, bir işlem yaptığınızda veya bir şey okuduğunuzda iki defa ileri adım atıp bir defa en son yaptığınız şeye hızlı bir şekilde göz atmaktır. Özellikle matematikte her yaptığınız işlemi iki ileri bir geri şeklinde okuyup çözerseniz yaptığınız her şeyi aynı anda kontrol edip doğrulamış olursunuz. Burada illa ki böyle yapacaksınız diye sınırlandıramam ama soruyu ve yaptıklarınızı o anda kontrol etmeniz yararlı olur. Yine gözden kaçan şeyler olabilir ama bazı hataları düzeltmede yardımcı olur diye düşünüyorum. Zaten Ayt'de süre çok olduğu için süre sıkıntınızın olacağını düşünmüyorum ama dediğim gibi sınav anındaki stratejinizi etkilemek veya değiştirmek istemem. Sınava az kaldı bu yüzden bunu herkese önerdiğimi söyleyemem, kendinize güveniyorsanız denemeniz daha yararlı olur. Seri edit: Anlaşılır diye düşündüm ama yazayım yine de bunu tyt'de yapmamanız gerektiği bellidir zaten yani zaten süre kısıtlı. Benim de tyt'de yetiştirme problemlerim oluyordu. O yüzden Tyt'de verimsiz bir yöntem olur.

    -Yine Ayt için söylemek istediğim başka bir şey ise heyecan yapmamanız. Ayt şu ana kadar çözdüğünüz zor yayınların zor denemelerinin büyük ihtimalle yanından bile geçemeyecek. Elinizde olmayan bir şey için sakin kalmanızı söylemek saçma biliyorum ancak sınava bu bilinçte girerseniz sınavı psikolojik olarak kontrol altına almanız daha kolay olur. Dediğim gibi gerçek Ayt çözdüğünüz yayınlarından birçoğundan daha basit. Burada basit derken "kolay" demek istemiyorum. Basitten kastım İngilizce'deki simple gibi :d. Açık, düz, çok işlem gerektirmeyen sorunun mantığını anlamanız gereken sorular. Büyük ihtimalle uçuk kaçık işlemler yapmanız gerekmeyecek ya da Amerika'yı yeniden keşfetmeyeceksiniz. Sorulara ilk bakışta uzunluğundan veya karmaşık görünmesinden korkabilirsiniz ancak sorunun özü büyük ihtimal birkaç formüllük bir iş olacak. Lisede fizik hocamın bir tavsiyesi vardı. Hep basit düşünün derdi. Ben de bu sözün önemini yine onun branşında, Ayt fizikte anladım. Sınavda takıldığım, farklı çözümlere ulaştığım 2-3 fizik sorusu vardı. Halbuki ben sadece işi daha karmaşık hale getiriyormuşum. Sorulara hataları olsa da dümdüz, küçük ayrıntıları veya hata olarak gördüğüm şeyleri görmezden gelerek baktığımda çözümleri çok kolay bir şekilde bulmuştum. Çok fazla gereksiz yere uğraştığımı hissettim ve hislerim doğru çıktı. Sınavdan sonra o sorulara bazı öğrenciler hatalı demişti ve iptal edilmesini istemişti ama, Ösym işte. Her neyse, bu bahsettiğim konuda da kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum. Benim sözüme gelip de doğru yaptığınız soruları da değiştirip yanlış yapmayın suçu kabul etmem :d.

    Sanırım başka diyeceğim bir şey yok. Aklıma gelirse konuya eklerim. Sınava girecek herkese şimdiden başarılar. Şu ana kadar herkes elinden geldiğince çalıştı. Sınav öncesi yapamadığınızı veya yanlış yaptığınızı düşündüğünüz şeyler için evhamlanmaya gerek yok. Yks yolun sonu da değil. Zaten Türkiye'deki eğitimin durumuna bakınca üniversitelerin çok önemi kalmadı gibi geliyo bana ama hayırlısı :d. Soracağınız bir şey olursa sormaktan çekinmeyin elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ensüginhan -- 24 Haziran 2021; 19:53:48 >







  • Faydalı teşekkürler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • upp

  • jhaer_ys kullanıcısına yanıt

    hocam sende tavsiye ver ya  

  • jhaer_ys kullanıcısına yanıt
    Sen de patlat birkaç tane tavsiye beni yalnız bırakma ahsjxbsjdj

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Güzel konu

  • Keşke ben de 35. Olsam :d

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2022de girecekler için bi tavsiye konusu müthiş olur hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Faydalı konu. Zanda düzeltme işareti olmayacak doğrusu "zan".

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lasse-Matberg kullanıcısına yanıt
    Olur mu olur hocam Allah gönlünüze göre versin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • toblossomblue kullanıcısına yanıt
    Hocam bu yıl içinde de bunla ilgili yazmayı düşündüm ama bu konuda kendime güvenemedim çünkü yazacaklarımın çoğu büyük ihtimal çoğunluğa gitmez ama olur da kafamda toparlayıp yararlı olacağına inandığım şeyleri bir araya getirebilirsem yazarım kesinlikle

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ravbin R kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam düzeltme işaretiyle aram pek iyi değil kafama göre güzel gözükürse koyuyorum genelde hahahdbsjs

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam ailenizde faniye isminde bir matematikçi var mıdır acaba? :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LahmaCan kullanıcısına yanıt
    Hayır yok hocam ama espriyse de anlamadım ;(

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ensüginhan kullanıcısına yanıt

    Yok hocam faniye alan isminde bir matematik hocam vardı da. Nüfuzlu biriydi. Onunda yeğeni sınava hazırlanıyordu geçen yıl. Acaba sen mısın diye sormuştum ;)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ayt yi yavaş ama dikkatli mi çözdünüz yoksa süre artacak şekilde çözüp kontrol mü ettiniz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İkisi de. Ortalama hızda dikkatli şekilde çözdüm. Zaten her türlü zaman artıyor. Sonrasında kontrol de ettim biraz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Her kuşun eti yenmez :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ensüginhan kullanıcısına yanıt

    odysseyi birakabilirsem yazicam bir seyler bugun :D

  • jhaer_ys kullanıcısına yanıt
    Ahshshshhx sen odyssey oynarken sınav geçecek oğlum jsksjdkd

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.