Şimdi Ara

YKS'ye Günler Kala Sky-is-the-Limit

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
1.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sosyal medyayı hayatımdan sınava kadar çıkardım. Kendi kendime belki burada bir şeyler paylaşabilirim. İsterseniz burada mini bir iletişim ağı oluşturabiliriz.

    Kısaca benim hakkımda

    Sayısal Mezun(ilk mezun senem ve 200kdan bıraktım depremden dolayı)

    güncel TYT netler: 90 civarı

    güncel AYT netler: --- denemelere geçmedim


    Çalışma tempomu günlük 12-15 saat arasında tutmaya çalışıyorum ve evden hazırlanıyorum. Koçluk alıyorum. Bazen çalıştığım şeyleri günlük veya haftalık yazabilirim. İsteyen iletişime girer istemeyen girmez. Yaptığı neti baya marifetmiş gibi salak salak instagramda arkaya şarkı koyup paylaşanlardan uzak düzgün bir iletişim olsun isterim sınava kadar.


    AYT Yarısı nerdeyse bitti. Bu seviyeden alıp nereye giderse götüreceğim. Bence boşu boşuna "sen bunu yapamazsın, şunu yaparsın" demeyin bence çünkü eliniz boşa yorulmasın. Umurumda olmayacak. Düzgün ve birbirine güç verebilecek bir ortam vardır diye hayal ediyorum burayı ve forum kültürüne biraz yabancıyım. Umarım güzel bir süreç olur.


    Sizin süreciniz nasıl gidiyor?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky-is-the-limit -- 5 Nisan 2024; 15:51:27 >







  • Sınava kadar burdayım. 10 gün bir sıkı disipline adaptasyon sürecinden sonra artık tam anlamıyla buralara bir şeyler yazmaya hazırım. İLK PROGRAM


    17 NİSAN PROGRAMI

    7 AYT FİZİK VİDEO(Vip Fizik-Elektirik)

    7 AYT KİMYA VİDEO(Kimya Adası-Entalpi-Hız)

    3 AYT BİYO VİDEO(Dr Biyoloji-Bitki)

    5 AYT MAT EYÜP B TRİGO DEVAM

    1 SML HOCA 40 SORU TEKRAR SERİSİNİN AYT İLK 10 KONULUK OLAN VİDEOSU

    TYT MAT DENEME

    TYT FEN DENEME 2X


    Hedef-Gereken Süre: 12-15 Saat YKS'ye Günler Kala Sky-is-the-Limit 

    (Zaman kalırsa da bir saat kendime Marvel's Spider Man Remastered oynamak istiyorum.)


    Şimdilik planım yaklaşık 25 gün içerisinde aytyi tekrar ederek komple bitirmek.

    TYT konu eksiklerim çok az onları da deneme analizleri ve zaman zaman tekrarlarla kapamak. TYTye full fokus odaklanacak lüksüm yok ve denemelere ve bunların analizlerine tam odak vererek ve verimli yaparak bu işlemi tamamlayıp tyt netlerimi 100-110 bandına sabitlemek istiyorum. AYT denemelerinde bir şey söylemek için şu an çok erken. Sadece kısa süre içinde ayt biyoloji bitecek ve denemelere geçeceğim. Fen de bitince ayt mata çok rahat bakabileceğim. Fenden bir ders ile geoyu gün aşırı birbiriyle takaslayarak devam edeceğim. Örneğin yarın kimya ve fizikten birkaç video eksiltip onun yerine geo koyarım veya dengelerim bir şekilde. Günlük çalışma hedefim gece 12ye kadar 12+ saat çıkarmak ki program bundan daha fazlasını gerektiriyor. Hadi bakalım bugünkü gazamız mübarek olsun. Whywouldn't esintileri taşıyor olabilirim çünkü ondan çok ilham aldım. Sorularınızı aşağıya yazabilirsiniz.





  • Not bu 25 Günlük zamanda da ayt derslerini kendi aralarında parçalara böldüm mat-fizik-kimya-biyo kendi aralarında çeşitleniyor mesela ayt elektrik 4 gün vs.

    Bu 25 günü de 4-5 günlük partlara böldüm

    ilk part 4 günlük ve bu 4 günde tekrar edilecek-öğrenilecek konular(17Nisan-20 Nisan)

    AYT Fizik: Elektirik-Manyetizma komple

    Ayt Mat: İlk 10 konu- Trigo- logaritma-dizi

    Ayt Kimya: Entalpi-hız-denge

    Ayt Biyo: Sistemler komple

  • Kolay gelsin hocam birkaç sene sonra bu konuya gururla bakabilirsin umarım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • randyrhoads7 R kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Gerçekten buraya program-günlük yazdığım ilk andan itibaren senin gibi değerli insanlar anında kendi kalitesini böyle iyi dileklerle belli ediyor. Umarım hak ettiğimiz ölçüde sen de ben de buraya güzelce bakıp iç geçiririz ileride. Bunun yaşanması için bugün ter döküp kafamızı kilitleyip dersleri parçalayarak devam etmemiz gerekiyor. İyi ki varsın <3



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky-is-the-limit -- 17 Nisan 2024; 10:16:49 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kolay gelsin. ben de sıfırdan başladım senden çok eksiğim konuları acayip unutmusum.

    baya iyi program yapmıssın sınav sonrası işte bu dediğimiz günlerde görüşmek üzere inşallah

  • m.matematikh M kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Zaten önemli olan olduğumuz değil gitmeye çalıştığımız konum bence. Hiç kendini eksik hissetme. İkimiz de insanız. Belki de sen benden daha hızlı başaracaksın. Sonuna kadar devam👍 görüşürüzz( istersen konuyu takibe alıp arada gelişmelerime, programlarıma bakabilirsin ve sen de bir şeyler yazabilirsin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • başarılar dilerim, güzel görünüyor program umarım hedefinize ulaşırsınız

  • alpro hazelnut enjoyer kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Umarım sen de ulaşırsın. Hiç olmazsa kafayı kitleyip sınava kadar gerekirse bayılalım masada, en azından denedik deriz. Konuyu takibe vs alarak ileride ne yaptığımı vs gün gün görebilir ve sen de bir şeyler eklemek istersen ekleyebilirsin. Başarılar 👍👍

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Güncelleme Selam. 19 Nisan ve çalışmalar fena değil ile beni zorluyor arası git gel yapıyor. Gün gün burda olmaya çalışsam da elimden geldiğince sürecimi güzelce açıklamaya çalışıyorum. Pes etmeden son anıma kadar devam etmeye çalışıyorum. Hedef netler hala aynı 100+ bandına bilgi düzeyi olarak yerleşmeye çalışıyorum. AYT ise 75 bandına yerleşmeye çalışıyorum. Whywouldnt taktikleri beni çok zorluyor bir o kadar da geliştiriyor. YKS ye kalan süreçte yine dediğim gibi aynı şekilde devam edeceğim.


    Uyku düzenim ve programım tam olarak net olmasa da ilk 4 günlük sürecin sonuna gelmek üzereyim. sonrasında bu süreci parçalara bölerek aynı şekilde devam edeceğim ve her parçanın sonunda sınava girecekmiş gibi hazırlanıyorum. Bu da whywouldnt yani eren abi taktiği.

    Sistemim yukarıda anlattığım gibi basit bir sistem. Belli bir güne kadar belli konuları parçala-tekrar et şeklinde ilerlemekteyim.


    Günün Programı 19 Nisan

    Yukarıda yazdığım 17 nisan programı ile aynı. :) Sizin süreciniz nasıl gidiyor? Forumdan haberdar olmak ve motive olmak isteyen herkes forumumu destekleyebilir. Asalak tiplerden değilim. Çok çalışıyorum ama bunun havasını atmak veya üstünlüğünü taslamak gibi bir amacım yok. Aksine hepimizin insan olduğunu söylemek istiyorum. YKSnin anasını bilmem ne yaptım yok yks ile kafes dövüşüne çıktım gibi saçma ve fıs bir algım da yok. Öyle arkadaşlar varsa muhtemelen beni sevmeyecektir. Eğer istek de olursa anlık değil "uzun süreli" motivasyon kazandığım çalışma ve içerikleri buraya paylaşabilirim. (Şarkı, Film, Dizi, Aktivite, Söz vs vs, Taktiklerim)


    Sonuna kadar devam





  • PUJSJSHWHWHAHAHAHAHAHAHHAHABSBSBSSNSHSHSJSJSJSJSSJSJNSSHAYAYSHSHSJNDDFIDJEJEJEWHYWOULDNTHAHSHSGSSHGSHSYSHSNSJSISJWNSSKJSHWBDUDIDJDKD

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aspinall kullanıcısına yanıt

    Yukarıdakiler ile aynı programım dememin sebebi 4 günlük periyottaki belirlediğim konuları aynen bitirmeye devam ettiğimdi. Yani 17 nisan ne çalışıyorsam bugün de aynısı değil. Birkaç forumda ismini görmüştüm. Randomunun çok da toksik amaçla yazıldığını düşünmüyorum. Yine de kendimi açıklamak istedim.

  • sana da kolay gelsin

  • temel yorum kullanıcısına yanıt

    eyvallah cansın <3

  • Selamlar. Yine ben. Bugün 24 Nisan. 25-30 Günde Full ayt kampım güzel gidiyor. Artık gün gün programla beraber kampın hangi aşamalarında olduğumu da yazacağım. Bazen ara ara kaybolma gibi durumlar olabiliyor maalesef.


    Kampta tabi ki hedeflediğim kadar hızlı ilerleyemesem de güzel sonuçlar alıyorum ve hiç değilse elimden geleni yapmış oluyorum. 24 Nisan- 28Nisan arası yeni hedeflerim var bunları yazayım.


    Tekrar edilecek-Öğrenilecek Konular

    AYT Matematik: Limit-Türev(elimden geldiğince komple bitirmeye çalışacağım.)+ Polinom Parabol Denklem Eşitsizlik karma tekrar videoları(eyüp b nin yeni tekrar videoları)

    GEOMETRİ: Çokgenler Analitik Geo

    Fizik: Elektrik-Manyetizma-Çembersel Hareket

    Kimya Elektrokimya-Hız-Denge-Entalpi

    Biyoloji: Full deneme+ 12. Sınıf tekrarı


    TYT Adına branş denemelerle devam ediyorum

    Mat netlerim 28-30-32 arası değişiyor Hedefim bunu da 35 bandına çekmek ama bu hedefin süresi 10 Gün falan

    Türkçe adına sadece rutin deneme

    Fende netlerimi birazcık daha artırmam lazım o yüzden dip bilgi tekrarı ile deneme tekrarı yapıyorum 15 bandında geliyor ama 20ye çekmem ve fullemem lazım bir sayısal öğrenci olarak.

    Sosyal adına henüz bir şey yapmayacağım o da 15 bandında geliyor.


    Hayat Durumum: 6 Saat civarı uyku uyuyorum bazen 7 oluyor. Bunu sürdürüp derse olan odağımı arttırmaya çalışıyorum. Mental olarak daha iyi hissediyorum. Umarım bu şekilde de devam eder. Sizde Durumlar Nasıl? Aşağıya soru veya yorum bırakabilirsiniz. Forumu takip vs yaparsanız da haberdar olabilirsiniz benden.



    Arkadaşlar benim bu çalışmalarımı kıskanan ve saçma sapan mesaj atanlar oluyor. Bence bunu yapmayın çünkü dediğim gibi umurumda olmadığınız için kendiniz zaman kaybetmiş oluyorsunuz. Ayrıca foruma böyle şeyler yazılmaz burası günlük değil vs diyen insanlar da var. Onlar da çok enteresan. xD

    Başka forumlarda da bu şekilde yazılarımı yazıyorum. Merak etmeyin hepsi eş zamanlı yazıldığı için beni nerden okuyorsanız oradan devam edebilirsiniz. Güzide insanlar da bir sıra arkadaşına bir şey sorar gibi benle fikir alışverişi yapıyor bu çok güzel bir duygu. İyi ki güzel insanlar var. Sadece şunu hatırlatayım abiler ablalar, ben derece öğrencisi değilim. Sadece ben olsam şöyle şöyle yapardım diye cevap veriyorum ve derece öğrencisi olmadığımı her zaman ekliyorum. Çok bilmediğim bir soru gelince de koçuma soruyorum öyle cevaplıyorum soruları. Kanımızın son damlasına kadar bu sınav uğruna her şeyimizi verelim arkadaşlar. Bitmesine az kaldı zaten. Madem kendimize, ailemize, ülkemize, vatanımıza değer katmak için bize böyle bir aşama koydular bu sefer biz başaralım. Elin kızı, oğlu yapmasın bu sefer de bir saat az uyuyalım. Boş boş sosyal medyada bir saat az vakit geçirelim. Bir saat az oyun oynayalım. Sevgilimizle bir saat az ilgilenelim. Bu sefer de o başarılı olan insan biz olalım. Madem bizden böyle bir şey isteniyor, biz de bu şekilde efor koyalım. Bir kişi sıralamamız yüksek olsun yeter ki emek verip karşılığını alalım. Sosyal medyada gündem kaos her zaman. Bir de saçma sapan "Kankaaa boşa asosyal oldun ben hayatımı yaşıyom ahahaha" diyen içi boş insanlar var. Sosyal medyada ne zaman bir derece öğrencisi röportajı olsa altına ahahaha konuşmayı unutmuş ders çalışmaktan vs yazanlar oluyor. O öğrencilerin okuduğu üniversitelerin kapısının önünden bile geçemeyecek insanların söylediği sözler kendi aşağılık komplekslerinden başka bir şey değil. Neyse konu dağılmadan müsaademi isteyeyim ve hepinize iyi dileklerimle bir sonraki mesajıma kadar çalışmaya geçeyim.





  • Selam. Evet yine ben. YKS adına çalışmalarıma tam gaz devam etmeye çalışıyorum.

    Günün programını yazayım hemen. Artık gün gün gelip programlarımı yazacağım.


    25 Nisan Çalışma Programı

    AYT Mat: Limit devam

    Geometri: Analitik devam

    kimya: Hız denge elektrokimya devam (karma)


    tyt mat deneme

    tyt fen deneme


    Günün hedef süresi 12+ saat


    Sizin süreç nasıl gidiyor? Çalışabiliyor musunuz?

  • Bu arada dopamin ve bunun ödül mekanizmamıza etkisini araştırmaya başladım ufak ufak. Bedenim ve zihnim üzerine etkilerini test edip bunun sonuçlarımı gördüğümde. Kendime hükmettiğimi hissediyorum. İnanılmaz özgüven ve otokontrol sağlıyor. Tavsiye ederim.

    Örnek bir grafik bırakayım:




    YKS'ye Günler Kala Sky-is-the-Limit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky-is-the-limit -- 25 Nisan 2024; 16:27:11 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.