Şimdi Ara

Yogusma bacasından kombiye akan su

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, bir ay önce buderus gb122 kombi aldim. Montaj yapıldı, yaklaşık 3 gün sonra kombi sağ alt kismindan zaman zaman su gelmeye basladi, bugün servis cagirdim gelen servis bacaya takılan ek dirsek borunun orjinal olmadığını, bu sebeple yogusma suyunun kombi icine aktığını söyledi. Bana çok mantıklı gelmedi, sonuçta boru borudur :) yan sanayi dirsek boru ile orjinali arasında ne fark olabilir ki. Orjinal dirsek 700 lira boş yerede dirseği değiştirmek istemedim. Sizce bu arızanın başka bir sebebi olabilirmi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bacağı eğimi tam değildir.

  • yan sanayi düzgün montaj olsada su kaçırır yada yakın zamanda su kaçırır, orjinal düzdün montaj olursa yıllarca su kaçırmaz, farkı budur. Fan yanar kombi çürür vs vs. Boru boru değildir, üreticinin umrunda değildir çapı tutması, lastiği oturması, bikaç yıl sonra lastiği çürümesi vs vs.

  • herkes cebine girecek cukkanın peşinde. Montaj edenide unutmayalım. hiç conta koyulmasa dahi akıntı düzgün verlise ve en önemli olan şey MUF'un yönü doğruysa contaya bile gerek kalmaz. bütün püf nokta eğim ve muf yönüdür.

    o servis orjinal olmayan dirseğin kombisinin garantisini başlatması zaten hata.

  • Aynı model kombide aynı sorunu yaşıyorum. Bacanın nütün parçaları orjonal olduğu ve eğim olması gerektiği gibi olduğu halde kombinin içine su geliyor. Kendim kombinin içini açıp baktığımda kombinin baca bağlantı noktasında bacadan su gelirse toplaması için konulmuş ve nereye bağlandığını göremediğim bir hortumla akıtması için bir tava var ancak sanırım montaj sırasında yerinden oynamış ve yamuk duruyordu. Bu parçayı bir kontrol edin isterseniz.


    Bu parçaya bağlı hortumun ucunun nereye bağlı olduğunu bilen var mı bu arada?

  • 31.taner 3 kullanıcısına yanıt

    kombi montajı yapmıyorum fakat su akıtmasından kaynaklı baca montajlarını/değişimlerini yaparım, muf yönü ve akıntı verilirse contaya dahi gerek kalmaz ama fanın üflemesinden kaynaklı muf ağzında bekleyen suyun dış bacaya geçmemesi için contada gerekli oluyor. montajında kesin bu 3 şeyden biri eksiktir. foto at. baca tepsisindeki hortum kombilerde yoğuşma sifonuna gider. eski bosch buderusta zaten yoktu ama yenilerde fanın yeri değiştiğinden koymuşlar galiba. ama hortum bağlı değilse ufak sızıntıları tutup olduğu gibi kurutmak olsa gerek. foto varmı.

  • Hortumun ucunu göremiyorum ama bir yere bağlanmış gibi hissettirmedi, böyle ucu boştaymış gibi rahat hareket ediyor. Bu muf dediğiniz bacanın sonundaki ufak parça mı oluyor?

  • 31.taner 3 kullanıcısına yanıt

    muf borunun genişlemiş olan kısmı. muf tarafı suyun geldiği tarafa yani dışarı çıkan uçta olur. dış bacada muf olmayabilir fakat içindeki muflu olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebu abdillah -- 25 Aralık 2023; 0:41:17 >
  • 31.taner 3 kullanıcısına yanıt

    eklemeli ve dirsekle dönmeli baca bağlantılarındaki piyasadaki baca montajlarının çoğunluğu hatalı montajlı. contası yeni olduğundan dolayı ilk yıllarda sızdırmasada malzeme yorulmasından kaynaklı sızdırmalar başlayabilir.

  • Kombi içine su gelmesi çok vahim sonuçlar doğurur. Aman diyeyim

  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar özel mesaj bakabilirmisiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.