Şimdi Ara

Yoklama kaçağı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    19 yaşındayım. Yaklaşık 3-4 ay önce e-devletten askerlik durumumu kontrol ettiğimde, herhangi bir erteleme işleminde bulunmadığım halde ''YÜKÜMLÜNÜN 19/06/2023 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İLE İLİŞİĞİ YOKTUR'' yazıyordu (hala böyle yazıyor). Üniversite sınavına gireceğimden dolayı otomatik ertelendiğini düşünmüştüm ve boş vermiştim ama bugün tesadüfen e-devlet gelen kutusuna baktığımda 01/02/2021'de gelmiş bir mesajda yoklama kaçağı olarak arandığım yazıyor.


    Eğer yoklama kaçağı olarak aranıyorsam neden 2023'e kadar askerlik ile ilişiği yoktur yazıyor ?


    https://ibb.co/7vbPCfq

    https://ibb.co/dJKqFHc




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rf010 -- 23 Haziran 2021; 15:0:20 >







  • yoklama yaptırman askere gideceğin anlamına gelmiyor. sadece askerlik şubesinde form doldurup aile hekimine gönderileceksin. yoklama işlemlerin yapıldığında tecilin devam edecek. 2 yıllık tecil hakkın otomatik olarak verilmiş yanılmıyorsam. eğer askere gitmek istiyorsan yoklamanı yaptırdıktan sonra tecil bozup başvurabilirsin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozzyugur

    yoklama yaptırman askere gideceğin anlamına gelmiyor. sadece askerlik şubesinde form doldurup aile hekimine gönderileceksin. yoklama işlemlerin yapıldığında tecilin devam edecek. 2 yıllık tecil hakkın otomatik olarak verilmiş yanılmıyorsam. eğer askere gitmek istiyorsan yoklamanı yaptırdıktan sonra tecil bozup başvurabilirsin.

    tecili bozmak istemiyorum. bu yoklamayı yaptırmak zorunlu mu ? yani şuanda bana para cezası kesilmiyor demi ? internettte yoklama kaçağı olarak arandığınız hergün için 5tl cezası var yazıyordu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: rf010

    tecili bozmak istemiyorum. bu yoklamayı yaptırmak zorunlu mu ? yani şuanda bana para cezası kesilmiyor demi ? internettte yoklama kaçağı olarak arandığınız hergün için 5tl cezası var yazıyordu.



    Alıntıları Göster

    yoklamayı yaptırmak zorunlu. askerlik şubesine gitmelisin dostum. orada sana yardımcı olacaklar. ben 2016 yılında yoklamamı yaptırdım daha bu sene ağustos celbiyle askere gideceğim. tecilini bozmana gerek yok gitmek istemiyorsan. yoklamanı yaptırmaktan korkma. alt tarafı aile hekimi üstün körü bi muayene edip salacak seni. he gözünde falan bi rahatsızlık varsa gata'ya sevk edebilir, ya da özel bir göz hastanesinden rapor isteyebilir. en azından ben yaptırdığımda gata'ya sevk edilmiştim orada göz muayenesinden geçtim. miyop ve astigmat olduğu için "komando olamaz" ibaresi eklendi rapora, o kadar. şimdi gata'nın durumu değişti, aynı düzen devam ediyor mu bilmiyorum. yoklama kaçağı olarak devam edersen para cezası sürekli artar. yaptır yoklamanı kurtul, korkacak bir şey yok.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.