Şimdi Ara

Yoklama kaçağı ve tecil işlemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1990 Doğumluyum. 2014 Önlisans mezunuyum, 2 sene tecil hakkımı kullandım, 31.12.2016 itibari ile tecil sürem bitti ama henüz askerlik şubesine gitmedim.

    Sorum şu ; Bakmakla yükümlü olduğum ailem var. Bırakıp askere gidemiyorum şuanda. Bu yüzden üniversite sınavlarına girdikten sonra Eylül ayında AÖF Lisans bölümüne kayıt yaptırsam, öğrenci belgem ile askerliğim tecil edilir mi ? Bahsi geçen durumda 8- 9 ay yani Eylül ayına kadar yoklama kaçağı oluyorum. Öğrenci belgem ile herhangi bir şubeye tecil işlemi için gidersem tecil hakkımı kullanabilir miyim ?

    İşlerimi yoluna koyduktan sonra askere gideceğim fakat şuan için mümkün değil, yanıtlarsanız sevinirim. Bu durum benim için çok önemli.



  • Aynen yaparsan olur bakaya kalırsın 300 500 tl belki de hiç gelmez ceza bakaya cezası ödersin ve dgs den ya da öss den kazanırsan lisans 29 yaşını da geçmedi isen tecil alırsın 4 yıllığı bitirene kadar fakat önlisans kazanırsan tekrardan tecil alamazsın okula kayıdın yapılır ama tecil olmaz lisans a devam etmen gerek artı bakaya kaldığında polis ya da jandarmaya yakalanmamaya yani gbt ye girmemeye çalış bu yukarıda yazdığım ceza 3 5 7 katına çıkabiliyor ve kağıt imzalatıyorlar 5 6 tutanak yiyen de var bir şey olmadı diyenler var sıkıntı oldu diyenler de var o yüzden bakaya kalınca dikkatli olmaya bak ha sigortalı işte çalışıyorsan çalıştığın yere kağıt geliyormuş çalıştığın yer seni çıkarmak zorunda kalabilir çünkü çalıştığın yere de ceza yazabiliyorlarmış bunlar internette aratınca çıkan şeyler başıma gelen ya da yakınımda olan olmadı..
  • Okula kayıt için gerekli olan askerlikle ilişkisizlik belgesi alamayacağın için okula kayıt yaptıramazsın. Tek çaren askere gitmek ya da kaçak olarak yaşamak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.