Şimdi Ara

Youtube Yayını İçin Donanım Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, yakın bir arkadaşım bir konuda yardımımı rica etti ancak hiç alakam olmayan bir konu olduğu için önce foruma göz gezdirdim fakat tam aradığım cevabı bulamadım konu açtım.
    Arkadaş sıkı bir cs go oyuncusu ama zaman zaman yeni aldığı oyunlarında incelemelerini yapmak istiyor ancak yaptığı deneme kayıtlarında sürekli fps kayıplarından şikayet ediyordu, özellikle yeni çıkan oyunlar normalde ultra ayarlarda epey güç istiyor. Abisinden destek alarak yeni bir sistem almak istiyor şimdilik bir para sınırımız yok fakat sınır yok diyede fakir aç gözlülüğüyle en pahalı bileşenlerden sistem oluşturmakta istemiyoruz. Gerekirse temiz ikinci el bile kullanabiliriz. Amacımız en az parayla üç beş yıl fps sıkıntısı yaratmadan hem kendi zevkine oyun oynamak hemde yayın kaydedecek bir sistem oluşturmak (bu arada hep söyler dururdu cs go yu millet 300fps ile oynuyormuş bir oynayamadık diye:)).

    Amd, intel veya nvidia takıntımız yok verdiğimiz parayla en iyi performansı hangisinde alırsak o. Bu konularda inceleme fırsatım olmadı ama ryzen harikalar çıkarıyormuş galiba. Nekadar güç kullandığı konusunda bir fikrim yok ama yukarıda belirttiğim gibi cs go da 300 fps alırken ayna anda video kaydedecek minimum sistem için mesele en az hangi işlemci, anakart chipseti, ram, ekran kartı ve güç kaynağı kullanmalıyız, görsel zevke hitabedecek detayları fiyatlarına göre biz karar vereceğiz, herkese teşekkürler.







  • Islemciyi yuksek tutacaksinizm ryzen 1700/1800 veya i7 7700k filan bakin. Yayin islemciye biniyor. Alternatif olarak nvidia. Shadowplay var, cpu ya cok binmeden gpu ile yayin yapiyor ona da bakilabilir.

    Ram en az 8 belki 16

    Ekran karti 1060 altinda olmasin ta da rx 480 altinda..

    Anakartlar OC istegine gore seçilebilir.

    Ssd mutlaka alin 240 lik dahi olsa.

    Temiz 550 600 w psu evga corsair vs. Kaliteli markalar ile

    Monitor cs go oynanacaksa 120 144 hz almaya baksin.



    Cok daginik yazdim da acikcasi yayin icin pc toplaninca biraz dengesiz oluyorlar. Sahsen en ucuz ryzen 1700 veya cikinca 1500 ler ya da i5 islemci alip 1070 ekran karti alinabilir. Ha bir de en en az 4 mbit upload lazim unutmayin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    Tek tek cavaplayayım evet işlemciyi yüksek tutacağız i7 yada ryzen 7 oradan kısmayacağız, ssd artık şart boş pc ler için bile. Benim eksikliğini duyduğum bilgi zaten yayın hangi bileşene yük bindiriyor ona göre o parçaya abanacağız tabiri caizse:) mesela işlemci ise çoklu çekirdek zımbırtısı falan işin içindeyse direkt 1800x alıp geçeceğiz yok 7700k yeterli ise 1500 tlye kapatacağız işi. monitöre gelince orada şöyle bir düşüncemiz var eğer kasa çok tutarsa monitörü daha sonradan ikinci el yada bir kampanyaya denk getirirsekte alabilir. Aslında ekran kartında da şu aşamada biraz ikilemdeyiz zira amd vega da işlemcide yaptığı gibi iyi birşey çıkarırsa pişman oluruz diyede korkuyoruz biraz.
  • tetveli kullanıcısına yanıt
    Şöyle cevaplayayım sorularınızı; işin içinde video edit render gibi uygulamalar mevcut ise ryzen 7 serisi işinizi fazlasıyla görür.1700 serisi güç tüketimi 65tdp'dir. Çoklu çekirdek işinize fazlasıyla yarar.Oyun tarafında ise 7700 bir tık önde.Çoklu çekirdek performansı isteyen oyun sayısı şu an çok değil ama ilerde artabilir gibi. FPS oynayan arkadaşların bence imkanları varsa şu an 1200 tl'ye kadar düşen rakamlarda 144hz monitör almasını öneririm.Anlık durumlar önemli çünkü.BU monitörü destekleyecek bir ekran kartı da şart tabi.O fps değerlerine çıkamadıktan sonra monitör tam verim vermez.Sonuç olarak edit olacağı için ryzen derim.En az 1070 ekran kartı derim.80+ bir psu ve geniş bir kasa.Anakartta işlemciye uygun ama gereksiz özelliklere de ekstra harcamayacağınız bir şey olsun.
    Son olarak ta 400 tl'ye logitech c920 serisi veya üstü bir kamera alın youtube için.İşinizi fazlasıyla görür.




  • sheare78 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ozaman ryzen 7 üzerine biraz daha araştırma yapalım, anakartada kesinlikle katılıyorum dediklerinize örneğin sli falan düşünmüyoruz ona göre seçeceğiz. Bende sonradan düşündümde ekran kartı ve monitör eşzamanlı alınması lazım zira biri eksik olduğunda işlev tam yerine getirilemeyecek. Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tetveli kullanıcısına yanıt
    Maliyet önemli ise 12 Nisanı bekleyin r5 serisi ryzenleri de bir görün derim.
  • ekranın videosunu çekmeden canlı yayın yapmadan oyun oynayacaksanız kesinlikle i7 7700k. ama işin içine canlı yayın girince çoklu çekirdek avantajıyla ryzen önplana çıkyor.
    üçüncü seçenek ise 2.el intel xeon işlemcileri.
    şuan ben ryzen r5 işlemcileri bekliyorum Türkiye satış fiyatları yüksek olursa artık mecburen 2.el xeon işlemcilerden alacağım.
  • Şu an için maliyet endişemiz yok ama yukarıdada dediğim gibi ihtiyacımızdan fazla gereksiz harcama da yapmak istemiyoruz. Kayıt olayı olmasa bende biraz karşılaştırma yapıp 7700k veya 1700 alırdım hemen. Şu z270 modelleri çok havalı duruyor valla yoksa:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al bendende okdar sizin durumunuzdayım bu ayın 5inde kasa , psu , anakart , monitör , soğutucu ve klavye mouse alıcam. Birdaha her ay bir parça eklicem. Monitörü 144hz 1ms aoc alıcam amazondan 24" türkiyeden 500tl ucuza geliyor. 1006tl şu an.



    Daha sonrasında aklımda i7 7700k ve gtx 1070 almak var. Ama yayın için yeterli olurmu olmazmı hala soru işareti benim için. Bu arada hangi şekilde toplarsak toplayalım maliyet 6000tlyi görüyor haberin olsun. Konuyu takibe aldım belki aynı sistemi toplarız ben hala emin değilim :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    Ram dısında dediklerine katılıyorum. 8 Gb ram devri artık bitti direk 16 alsın. Arada fiyat cok fark yok faydası cok.

    Bu arada piyasada 120hz monitör kalmadı zaten direk 144 bi monitör bile yeter. 1060/480 gibi kart alıcak isen mutlaka 144hz monitörün olsun.
  • işlemci olarak r7 1700 modeli ya da daha az ısınsın istiyorsa 1700x modelini alabilir.

    Eğer donanımlı bir anakart istiyorsa asus x370 crosshair alabilir ya da uygun olsun diyorsa asus x370 prime modeline göz atabilir.

    R7 1700 alırsa 3.8ghzin üstüne çıkmadığı müddetce stok soğutucu işini görecektir. r7 1700x alırsa yanına noctua nh d14 soğutucu alabilir.

    Ramler işin önemli tarafı. c14 3200mhz ramler alırsa sistemden daha çok verim alacaktır.

    Kasa olarak şahsen nzxtnin s veya h serisi veya cooler masterd ın mastercase modelleri benim şahsi tercihim.

    psu olarak 750w lık 80plus gold psu işini fazlasıyla görür.

    ekran kartı olarak arkadaşının 144hz monitörü varsa gtx1080 işini fazlasıyla görecektir.



    burda bahsettiklerim 6500tl ile 8000tl arasında mal olacak bir kasa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ryzen 7 de karar kıldık sayılır şimdi 1700,1700x ve 1800x testlerini inceliyorum (her nekadar test sonuçları yanıltıcı olabilsede), anakarttada aşırıya kaçmadan otomatik olarak oc yapabilecek samsung 950 pro m2 ssd takabileceğim bir model bakıyorum. Biraz keyfe keder olacak ama asus rog strix z270e gaming de auro sync diye birşey varya eşzamanlı rgb değişim yapılıyor o özelliğin olmasını düşünüyoruz biraz havalı olsun:) hatta ram leride gskill trident z düşünüyoruz asus auro ile otomatik ayarlanabilir bu şekilde görsellik açısından( işin bu kısmı biraz şu aşamada hayali ama genel fiyat belirlendikten sonra kesin karar verilecek). kasa içinde tasarımından fiyatından dolayı corsair spec alpha olabilir, her nekadar nzxt yi çok sevsem beğensemde corsair kendinden modifiyeli resmen, şu asus un veya msi ın game desktopları gibi özel pc havası veriyor. dediğim gibi görsel öğeler şu aşamada biraz heves aslında önemli olan kemik yapıları kesinleştirmeye çalışıyoruz. psu yuda evga nın yada silverstone un en az 600watt silver yada gold una bakacaz forumda ikinci el yada getirip satanlar var zaten. bu arada aklıma takıldı 2. eller niye bukadar uçuk biraz baktımda neredeyse hepsi sıfır fiyatını istiyor şu an bu seviye kasalarda abuk subuk site fiyatlarıylada değil aynı paraya inventustan topluyorum adamın kasasını hemde bazı parçalar daha yeni modellerle 7700k, z270vs. çok ilginç aynı performansı verse bile taksit yok kargo var bir önceki modeli kim aynı paraya alırki?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.