Şimdi Ara

Yurt Dışı Para Transferi Alıcıya Paranın Ulaşmaması (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
123
Cevap
7
Favori
66.203
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teşekkür ederim cevabınız için Gökhan bey. Yani kaybolan 19€ ve kuveytin kestiği 49 tlyi kurtarmak zor mu ?
  • Mustan3287 M kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Bu masraflari azaltmak aradaki banka sayısının az olmasıyla mümkün olabilir. Malesef tamamen kurtuluş olmaz bankalar tüm bu işlemleri bir bedel karşılığı yapıyorlar çünkü. Ancak fransadan gönderilen paranın buradaki bankaya eksiksiz geçmesi için 71A bölümüne OUR yazdırmanız lazım bankanız transfer mesajında. Böylece para buraya tam ulaşır, ama aynı masraflar bu sefer dönüp fransadan yani amirden sonradan istenir.
  • Tamam mümkün olduğunca bir daha bulaşmicam swift falan çok teşekkür ederim iyi günler
  • Mustan3287 M kullanıcısına yanıt
    rica ederim...
  • merhaba arkadaşlar kaç gündür bakıyorum net bir cevap bulamadım..geçen gün almandan bir bankaya 790 euro swift işlemi gerçekleştirdik saat 19:00 civarıydı. devamında vazgeçtik iptal etmek istedik şubeye gitmeniz gerek dediler ertesi sabah saat 09:00 da şubeden iptal dilekçesi verdik ve işleme girmesini bekliyoruz.süreç nasıl işliyor iptal ve iade nasıl ve ne zaman olur 3 gün deniyor ama
  • arfkync A kullanıcısına yanıt
    Arada farklı bankalar varsa süreç uzun sürebilir, swift mesajını gormek lazım...
  • Önemli bilgi
    Arkadaşlar benimde başımdan geçti.bu form da ve internetten bilgilenirken farkına vardım ve uyguladım.
    Transferwise üzerinden alman online-bankamdan giro_hesabımdan 2000€ döviz olarak yani TLye çerilmeyecek. Denizbanka havaledim.
    Secenekler:
    1. Hesaplı havale 2000 €- 0, 63€ = 1999,37 varacak olan para
    2. Hızlı havale. 2000€ - 7,61€ = 1992,39. "
    3. Standart havale 2000 € - 3,03€ = 1996,97. "
    Süre 3-4 gün ama Transferwise tarafından verilen bilgi: bazı bankalar ağır caliştiklarindan dolayı 5-7 güne ulaşa bilir.
    Dikkat edilecek hususlar:
    İsim ad ve soyadı = ü yerine u /ş yerine s İngilizcede olmadığı için mecbur kalmıştım. Belki başka dil ayarına geçerek düzeltilebilir.
    Çok önemli dikkat. Gönderilecek banka-hesap-numarası ((( BIC veya SWIFT ))) doğru olması.
    3.9.2019 = parayı Transferwise ye havaledim
    5.9.2019 = parayı Transferwise aldı
    5.9.2019 = parayı Transferwise Denizbanka ödedi
    10.9.2019 = Transferwise havele tamamlanmıştır
    11.9.2019 = para gelmedi
    12.9.2019 = "
    13.9.2019 =. ". Sabah saat 9:30-10:00 arası
    Hemen ((( online MobilDeniz apps))) Denizbankda 20€ luk Döviz-hesabı açtım.
    Önemli: döviz havaleyi ((( döviz-hesab-numarasina ))) göndermemiz gerekiyormuş.
    13.9.2019 = saat 11:00 Denizbanka uğradım ve Transferwise den Handy me indirdiğim havale-makbuzunu gösterdim. sagolsun Denizbankdaki çok net bir Bayan işini iyi yapan araştırdı ((( BİC vaya SWİFT))) sorguladı bir şeyler bulamadı.bizim döviz-hesabımız o ana kadar olmadığından para ((( merkezin havuz-sisteminde))) olabileceğini söyledi. Ve hemen benim handy_deki Transferwise makbuzundan birşeyler yazarak Merkeze mesaj yazdı ve bize oranın ilgilenecegini ve beklememizi söyledi.
    13.9.2019 = saat 14:40 - 15:00 arası ((( online MobilDeniz))) Denizbank döviz-hesabımıza 1999,37 yatırılmış. Şükürler olsun!




  • Selamlar
    Arkadaşlar benimde bir sıkıntım var yardımcı olursanız çok sevinirim 16/10/2019 12:50 de yapıkredi bankasından Swift koduyla yurtdışındaki online satış yapan bir firmaya 275usd para çıktım ve hızlı gönderi yaparak 125tl de fazla para verdım 22/10/2019 yani bu gün oldu hala firma paranın ellerine ulaşmadığını söylemekte kendi bankama sorduğumda 50usd kesinti olduğunu 225usd karşı tarafın bankasına yattığını bundan dolayıda iptal de edemediğini belirtti ve bende konuyla ılgılı bütün evrakları karşı tarafla paylaşmama rağmen hala bize gelen bir şey yok demekte incelemeler sürüyor demekte elimde Swift_Messageca dekontu var ama ne bankamla nede karşı tarafla çözemiyorum param uçtumu diye düşünmeye başladım konuyla ilgili tecrübeli bir arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim...5327175181 tel
  • tadoli T kullanıcısına yanıt
    Bu tür küçük şahsi ödemelerde kesinti olabiliyor. Para karşıya ulaşmış ama eksik meblagdan dolayi islemleri eşleştirememiş olabilirler, yada para eksik diye satışı tamamlamamışlardır. Paranın tam gitmesinin sağlanması için hazırlanan swftte "details of charges" bölümüne "our" yazılmalı. Bu, masrafı önlemez ama paranın alıcıya tam ulaşmasını sağlar. Masraf göndericiden daha sonra tahsil edilir.
  • Arkdaşım fransa' dan türkiye deki hesabına swift yapmak ister. 150 bin euro. Fransa dan gönderirken ne kadar kesinti olur acaba.
  • son_mektup kullanıcısına yanıt
    Yolladığin özel mesajı cevapladım...
  • PM attım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ValentinoGaravani

    PM attım
    Özel mesaj ile cevapladım..
  • herkese selamlar yardım edebilirseniz sevinirim,
    enpara hesabıma danimarkdan swift ile 3650 euro para gelcekti ve bugün geldi ve 3 dakika sonra iade/iptal diye çıktı, nereye gitti ne oldu kimse bilmiyor, müşteri hizmetleri zaten fiyasko, gönderenin iptal etme durumu yok, dekontu falan hep enparaya mail attım, hesabıma giren paraya nasıl dokunurlar
    teşekkürler
  • cüç kullanıcısına yanıt
    Bankanizdan bilgi almaya çalışın. Bir yanlışlık yapmış olabilirler. Diğer taraftan amirin yasal olarak lehdar hesabina geçmis bir havaleyi geri çekmesi mümkün değil.
  • Enpara musteri hızmeti diye birsey yokki, inceliyoruz inceliyoruz başka bir laf yok, haftasonu gırecek yine uzayacak, bin pişmanım ya
  • enpara dan aradıklarında açıklama kısmına loan yazıldığı için aracı banka ile görüşmemiz lazım dedi, onu bekliyoruz şu an dedileri ne alaka loan yazması anlamadım
  • cüç kullanıcısına yanıt
    Loan = borç/kredi anlamına geldiğinden, yurt dışından sağlanan kredilerde KKDF uygulanıyor (belki son KHK lar ile şahısların yurtdışından kredi sağlması yasaklanmış da olabilir). Bu durumda rambursman bankası aracılığı ile amir bankaya detay sorulacak, bu da hemen 1-2 günde hallolacak bir işlem değil malesef...
  • Kgflkxxn



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chef14 -- 25 Temmuz 2020; 15:23:28 >
  • Chef14 C kullanıcısına yanıt
    Özelden cevap yazdım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.