Şimdi Ara

Yurt Dışı Seyahatinde Başımıza Gelebilecek Terslikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tur şirketine kaydımızı yaptık, gezi günü geldi, hava limanı kontuarında buluştuk, rehberimizle tanışıp uçağa yetiştikten sonra korkacak pek bir şeyimiz kalmadı. Nasıl olsa geri kalan sorunlarla onun ilgileneceğini biliyoruz. Peki yalnız, ya da birkaç arkadaşımızla seyahat ederken başımıza neler gelebilir? Bu sorunları nasıl çözebiliriz? Cevapları yazımızda..


    Eşyalarımızı Evde Unutmak;

    Sık seyahat edenler bilir ki, sorunlar daha valizimizi hazırlamaya başladığımız anda başlar. Unutkanlarımız, “çantaya mutlaka at” dedikleri şeyleri, daha uçağa binmeden çantaya koymadıklarını hatırlarlar. Şahsen ben bu tarz bir durumla karşılaşmamak adına, seyahate birkaç gün kala yanıma almayı planladığım eşyaları bir yatağın üzerine atar, yanına da valizimi koyarım. Aklıma geldikçe ihtiyaçları eklerim. Yatağa serili vaziyette durması, görsel olarak aklımızda kalmasını kolaylaştırır. Eğer kağıt-kalem not almayı seviyorsanız, eski usul liste yapmak diğer kullanışlı yöntem. Ayrıca her şey de kullanılan akıllı telefonumuz için uygulamalar da mevcut. Ben Google’ın, basit ama kullanışlı uygulaması Keep’i kullanıyorum. Listenizi yapıp, eşyalarınızı valize attıkça uygulamadaki kutucuğun yanına “tık” atabilirsiniz.

    Uçağa Yetişememek;

    İsterse hava alanının yanında yaşayın, bu sorun hepimizin başına gelebilecek bir sorun. İstanbul gibi bir yerde yaşıyorsanız, sabahın erken saatlerinde bile trafik sorun olabilir. Uçuşumuz sabahın bir vaktinde olsa bile, taksi bulamama ihtimalimiz mevcut. Her şey yolunda gitti, hava limanına ulaştık, pasaport polisinin bilgisayar sistemleri çökmüş, terör tehdidi olmuş olabilir ve kuyruklar tahminlerinizden fazla uzayabilir.

    Tüm bunlardan kaçınmanın en basit yolu, hava alanına erken gitmek. Hava alanlarında beklemek yorucu olabilir, ya da kafelerdeki, restoranlardaki menüler dünya pahalı olabilir, ama tüm bunlar uçağınızı kaçırdığınızda yaşayacağınız maddi-manevi zorluklar yanında hiç kalacaktır. Örneğin Mardin seyahatimin uçağı sabahın 6;15’inde olduğundan, evimin de hava alanına yakın konumundan dolayı 1,5 saat önce yola çıkmamın yeterli olacağını düşünmüştüm. Ancak her gün geçtiğim, olağanüstü zamanlar hariç hiç de uzun kuyruklara rastlamadığım hava alanı kavşağında sabahın 5’inde kuyruk vardı. Bu saatlerde pek uçuş yapmamış ben, taksi şoföründen bu saatlerde bu yoğunluğun normal olduğunu öğrenecektim.

    Devamı için...

    http://www.gezginiz.net/2017/01/23/yurt-disi-seyahatinde-basimiza-gelebilecek-terslikler/







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.