Şimdi Ara

Yurtdışı cihazların Türkiye garantisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yurtdışından alınma cihazların, özellikle de cep telefonlarının, Türkiye'de de geçerli olmak üzere 1 sene boyunca dünya garantisi bulunmuyor mu? Dış alımların önüne geçilmek için yurtdışından getirilen telefonlara, bir seneleri dolmamış olsa dahi servis desteği verilmediğini duydum, bu ne kadar doğrudur?

    Ben yurtdışından getirilen ikinci el bir Samsung cihazı, bir senesi dolmadan Türkiye'deki yetkili bir servise garanti kapsamıyla beraber götüremez miyim? Götürebilirsem eğer, yanında fatura şart mıdır?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: existentialist

    Yurtdışından alınma cihazların, özellikle de cep telefonlarının, Türkiye'de de geçerli olmak üzere 1 sene boyunca dünya garantisi bulunmuyor mu? Dış alımların önüne geçilmek için yurtdışından getirilen telefonlara, bir seneleri dolmamış olsa dahi servis desteği verilmediğini duydum, bu ne kadar doğrudur?

    Ben yurtdışından getirilen ikinci el bir Samsung cihazı, bir senesi dolmadan Türkiye'deki yetkili bir servise garanti kapsamıyla beraber götüremez miyim? Götürebilirsem eğer, yanında fatura şart mıdır?


    Üretildiği tarihten itibaren 2 yıl garantisi olduğunu sanıyorum ben de.
    Gerçi şimdi diyebilirsiniz,(imei'in türkiyeye kayıtlıdır.ondan) falan ama,benim telefonum arıza çıkartınca götürdüğümde faturam kabul olmadığında (türkiyeden aldım telefonu) cihazı tamir edemeyeceklerini,bunun üzerine üretim tarihi üzerinden direkt firma garantisinin(samsung türkiyeyle pek alakası yok) hala geçerli olup olmadığını öğrenmek için,imei no'suna baktılar.Ama üretim tarihinden itibaren 2 yıl geçtiği için kabul olmadı vesaire..

    Yani anlayacağınız,bence servisin iyiniyeti/görevini yerine getirmesiyle ilgili.Telefonum faturası veya herhangi bir belgesi olmasa bile,direkt imei'den üretim tarihinden bu yana 2 yıl garanti hakkı varmış.
    Yurtdışından alınan bir telefonda da direkt cihazın kendi üretim tarihi üzerinden garanti işlemi yapılabilir diye düşünüyorum.




  • tamam da senin aldığın cihazın garantisi yurt dısı oluyor nasıl trde kvk genpa gibi firmala varsa yurtdışındada böyle firmalar var garantide o yüzden trde olmuyor
  • İnsan araştırmaya görsün herşeyi buluyor.Forumda başka bir arkadaş bu konuda samsung'a mesaj atmış.Cevap da gelmiş,altta görüleceği gib 1 yıl garanti veriliyormuş

    Yurtdışından getirilen Samsung Telefonlarının Türkiye'deki Garanti Durumu

    Sayın yetkili,
    yurtdışından satın alınıp Türkiyeye getirdiğimiz, telefonlarımızın Türkiyede garantisi bulunmaktamıdır? Garanti kapsamına girmesi için yapılması gereken özel bir işlem varmıdır? Şartları nedir acaba?

    Cevap;

    Samsung Electronics olarak Avrupa Birliği üye ülkelerinden alınan ya da ithal edilen cihazlara bir (1) yıl süreyle bölgesel garanti verilmektedir. Cihazınızın, Türkiye’de yetkili teknik servislerimiz tarafından garanti kapsamında işlem görebilmesi için, faturasında satın alınan yere ait kaşenin bulunması, garanti kitapçığında Türkiye’de hizmet alabileceği yetkili teknik servislerinden en az birinin (Samsung Servis Merkezi, Başarı, Telpa) belirtilmiş olması ve ürün modelinin ülkemizde bulunan bir model olması gerekmektedir. Ancak, bu garanti cihaz değişimini ve yazılım yüklenmesini kapsamamaktadır.

    Türkiye için üretilmiş cihazlara uygun yazılım yetkili teknik servislerimizde bulunmaktadır. Sizin cihazınız ise yurt dışı bölgesel ayarlarına ve yazılımına sahiptir. Türkiye için hazırlanmış yazılım ile sizin almış olduğunuz ülkenin yazılımı farklıdır. Bu bölgesel farklılıklar sebebiyle Türkiye’de bulunan yazılımı cihazınıza yüklettiğinizde cihazınızda sorunlar meydana gelebilmektedir (Cihazın kapanıp bir daha açılmaması).
    Yazılım yükleme işlemleri (zorunlu değildir) yetkili teknik servislerimiz tarafından yapılmaktadır. Yapılıp yapılmayacağı ile ilgili teknik servislerimiz ile görüşmenizi rica ederiz.

    Teknik servis iletişim bilgilerine ekte yer alan dosya üzerinden ulaşabilirsiniz.




  • Fatura garantiden yararlanabilmek için şart görünüyor, dolayısıyla özellikle ikinci el telefonlarda faturaya özellikle dikkat etmek lazım sanırım. Cevaplar için çok teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.