Şimdi Ara

Z490 sonrası ne yapmalı? 13600k ve DDR5 sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam.

    Yaklaşık iki yıldır z490 unify - 10850k @ 5.1 - 4400 patriot Bdie'ları ise 18 18 18 39 kısa trfc ile mutlu mesut kullanıyordum. Ancak yeni 13600k tanıtımı ile kaşıntı başladı ve yenilemek istiyorum.


    Sorum şu,

    13600k kesin gibi bir şey. Fakat RAM konusu muallak. Halihazırda zaten başarılı bir RAM kullanıyorum ve izlediğim okuduğum bir çok yorum ve inceleme ddr5'in 4'e kıyasla daha iyi veya eşit olmayı bırakın bazen daha bile geride olduğunu gösteriyor. Halihazırda board değişecek cpu değişecekken yeni olsun diye DDR5 diretmesi makul müdür? Eğer doğru ise hangi DDR5 alınmalı?


    Bir de hangi Z690 board önerirsiniz?


    Kullanım yüzde 99 oyun. Monitör 2k, gpu 6800 xt.

    Bütçe ram ve board beraber değişecek ise toplam 10k gibi. DDR4 board içinse tek başına 5 6k




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morningstarzz -- 22 Ekim 2022; 9:30:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bende aynı ikiliyi kullanıyorum ancak bu nesili de pas geçecegim gibi duruyor. Ara ara şeytan dürtüyor ama vazgeçiyorum  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullandığınız sistem 10. nesilde olsa bnce hala güzel iş yapabilecek bir sistem. Kendinizde demişsiniz zaten mutlu mesutum diye. O sistem 2 k da güzel işler yapıyordur oyunlarda . Ekran kartı da iyi.


    Ddr 5 konusu öyle şu an için oyunlarda iyi bir getirisi yok ödenen paraya göre. Ddr4 hala iyi işler çıkartıyor. Ddr5 ancak ddr 4 e fiyat olarak yaklaşırsa alınabilir düzeye gelir. Tabi bu biraz bütçe meselesi.

    Tabiki bütçesi yeten istediği gibi alır.


    Yeni işlemcilere geçsenizde ddr 5 zorunluluğu yok kullanım için , ben 12700f i ddr 4 3600 ile kullanıyorum sorunsuz. Aynı işlemciyi arkadaşın asus z690 prime ddr 5 5600 mhz ramle ile de test ettmde

    oyunlarda aynı ekran kartı ile neredeyse hiç fps farkı görmedim. 6000 mhz ve daha üstü ram için kullanmadım için bir şey diyemem araştırmak test etmek lazım.


    Ddr4 board gerekiyorsa bütçenize göre bakabilirsiniz sağdan soldan. Msi da pro z 690 -A ddr4 modeli falan vardı. 4.5 k lara biraz daha önceleri az daha uygundu , araştımak lazım fiyatları.

    Benim fikrim sisteminiz gayet iyi ve 2k da sorunsuz kullanıyormuşsunuz bu şekil devam edilebilir ama illa yeni bir şey isteniyorsa araştırma yapılarak bir şeyler bakılabilir. Tercih meselesi.





  • Bu gereksiz kaşıntının nedeni garanti yenilemek gibi bir trip aslında. İşlemci bazında iyileşmeler olsa bile totalde benim performansıma etki edecek hissedilir bir değişim olmayacak biliyorum. Yorumlar için teşekkür ederim. 13600k için bir fırsat gelişirse sanırım ddr4 bir board ile devam edeceğim gibi. Biraz daha bekleyeceğiz yükseltme için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Morningstarzz kullanıcısına yanıt

    Garanti yenileme kaşıntısı mantıklı olabiliyor ama sizin alacağınız parçalar işlemci anakart ve ram gibi görünüyor, bu 3lüden ben işlemci ve ram'in bozulduğunu nerdeyse hiç görmedim zaten çoğu ram'de ömür boyu garanti var siz de bi kontrol edin  

  • Testlerde ve DH deki 13. nesil konusunda, DDR5 ramlerin bi getirisi görünmüyor. 13600K ile,biraz daha fazla fps alacaksınız ama ,aman aman bi şeyde olmaz.


    Bence bi tık daha bekleyin.Seneye, 14. nesil yepyeni ve daha bi muazzam işlemciler geliyor. En azından aldığınız anakrt ,şu an alacağınız gibi önü kapalıda olmayacak Sanırım,yanlış duymadısam,intel ardarda çıkacak 2 nesil işlemciye uygun sokette,anakart çıkaracakmış.

  • Bu seneyi de beklemek mantıklı gibi görünüyor. Haklısınız. Son bir haftadır 13. nesil dahil olmak üzere bakıyorum. 140 FPS yerine 170 FPS almak zaten bir anlam ifade etmeyecek. Zaten işlemcinin garantisi devam edecek. Biten anakart olsun o da zaten ederine gitmiyor. 2 bin küsüre unify gibi board'u satıp üstüne 3 bin koyup giriş seviyesi board alıcam. Hayatımda hiçbir şey de değişmeyecek.


    Üstüne koyacağım parayı dolara atıp beklesem zaten yine aynı upgrade'i yaparım gibi. Konuyu açma sebebim makul düşünmenin yolunun açılmasıydı. Eyvallah

  • Tutarsızlık silsilesi olarak iade ettiğim ürünü daha ucuza geri aldım. Şu anda board bakıyorum. Z690 PRO-A MSI'a karar kıldım. Amazon.tr'de 4700 gibi bir fiyatı var. 6 taksit de cabası. Önümüzdeki günlerde indirime girmesi olası mıdır?


    Şu dipnotu da geçeyim, geçen hafta ani kararla 12600k aldığımda eş zamanlı olarak aynı anakartın DDR5' olanını 4200'e almıştım ama geri iade ettim onu da :(

  • Ne yaptığınızı anlamadım, ddr5 anakrt aldınız, iade ettiniz .Şimdi DDR4 anakartmı bakıyorsunuz Ve 12600K işlemcimi aldınız.

  • Evet ne yazık ki. Geçen hafta 12600k aldığımda o gün iyi fiyata gelen z690 pro ddr5i de almıştım. Ama ne yazık ki iade ettim. Şimdi aynı boardun ddr4ü 4700. Bugün de 13600kyi aldım önümüzde blackfriday var. Çok da beklemeden bişey yakalamak istiyorum.


    Board konusunda da araştırıp z690 pro A ya karar verdim. Gerekcelerim bios flash desteği, ucuz oluşu ve parasına göre diğer yakın fiyat bandındaki ürünlere kıyasla serin VRMleri.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.