Şimdi Ara

Zalman z9 Neo vs NZXT S340

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mevcut kasa zalman z12 plus'ı değiştirmek istiyorum uzun zamandır fakat zevkime göre düzgün bir kasa bulamadım. Aslında memnundum ama Evga güç kaynağını aldıktan sonra alttaki intake fanı iptal etmem gerekti ve GPU overclocklu halde fazla ısınmaya başladı o zamandan beri. 78 derecelera kadar çıktığı oldu bazen +147 core ve +500 memory şeklinde. Fiyatlar da zaten yüksekken alacaksam düzgün içi ferah ve hava sirkülasyonu iyi bişey almak istiyorum( elime para geçince tabi). İlerde sıvı soğutma da yapabilirim. Bu iki kasa dışında aynı kalitede ve fiyat aralığında bi önerisi olan varsa nedenleri ile birlikte yazabilir mi? Teşekkürler şimdiden.



  • Ekran kartını OC'li kullanmanız yanlış zaten. Ekran kartındaki oc verimi çok düşük. Fps olarak size fazla kazanç sağlamaz zaten. Fazladan ısı ve ekran kartı ömrünü kısaltmaktan başka bir şey değil. Hele belleklerinde soğutma yoksa aman aman. Kasa değişikliği size fazla fayda sağlamaz. Ama s340 baya sevilen bir kasadır.
  • deathness666 kullanıcısına yanıt
    Sürekli kullanmıyorum zaten. Stabil 60fps içi en azında bi 10 fps boost alabiliyorum. Stock frekansı 1304 mhz kart otomatik fan profiliyle 68 dereceyi geçmezdi witcherda şimdi 73 rahat görüyor. İmzada gözüküyordur sistem sanırsam. Kablo düzeni konusunda da iyi olsun istiyorum yeni kasanın. Şimdikine 2 tane ssd eklediğim zaman sata kablolarını bağlamanın ne kadar işkence olduğunu ve ssd yerlerinin ne kadar kötü yerlerde olduğunu farkettim.
  • Tip olarak kablolama vs olarak S340 bana göre daha iyidir. Fakat kasa içi sogutma Z9'da göründüğü kadarıyla daha iyi duruyor. Kullanan arkadaslar yazarsa daha iyi olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sangreal_1905

    Tip olarak kablolama vs olarak S340 bana göre daha iyidir. Fakat kasa içi sogutma Z9'da göründüğü kadarıyla daha iyi duruyor. Kullanan arkadaslar yazarsa daha iyi olur.

    Kasa fanlarının kötü olması önemli değil artı olarak corsair af120 ve sp120 fanları mevcu zaten bende onları kullanmayı planlıyorum.
  • ZA12 Plus 'tan Z9 Neo ve ya S340 'a geçmek size ekstra bir kazanım sağlamayacak emin olabilirsiniz. Elinizdeki kasa zaten bunların ayarında ve ya 1 tık önlerinde. S340 görünüm ve malzeme kaltesi olarak iyidir. Zalman Z9 ve ya ZA12 soğutma bakımında S340 'tan öndedirler.

    Asıl soru şu; şuanda bu ZA12 kasada kaç adet fan takılı? Ve fan yönleri doğru mudur? Bu kasay zaten 5 fan montaj edilebiliyor. 3 fan kendi takılı geliyor 2 adet te isterseniz kendiniz takabiliyorsunuz. Elinizde 2 adet farklı fan varmış yazdığınıza göre. Alta takamıyorsanız da; diğer Zalman fanlardan birini çıkarıp elinizdekini takın. Ve ya 3 adet daha ekstra Noctua ve ya Phanteks pwm fan alın onları kasay monte edin daha iyidir. Diğer yazdığınız kasaları alınca ekstra bir soğutma sağlayacaklarını düşünmüyorum.
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Şuan Arka ve üsttekiler exhaust ve öndeki intake olarak çalışıyor. Alttaki fan zaten iptal. Kasanın kendisiyle gelen fanların hiçbirini kullanmıyorum hepsi bahsettiğim fanlardan Corsair Af120. Upgrade yapılacak olsa ozaman ne gibi artısı olacak soğutmayı hariç tutarsak?
  • Veinglory kullanıcısına yanıt
    Söylediğiniz kasaları aldığınız zaman upgrade olmuyor. Onu söylemeye çalışıyorum zaten.
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam teşekkürler bilgiler için
  • İki kasayıda kullandım. Malzeme kalitesi ve kablolama olarak Nzxt S340, soğutma ve geniş hacim için Zalman Z9 Neo alın.
  • Veinglory kullanıcısına yanıt
    Estağfîrullah.
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Hocam hala ikilemdeyim sıcaklıklar hala inanılmaz saçma çünkü. Witcher 3 %75 fan devri 75 derece ve kartta oc yok. Kasanın yan kapağını açtığımda 66 dereceye düştü gpu sıcaklığı.
  • Öncelikle ekran kartınızın soğutması sanırım pek yeterli gelmiyor ya da üzerine doğru düzgün soğuk hava gelmiyor kasa içerisinde. Kasa kapağının açılması ile 9°C düşmesi beklenilenden fazla bir değişiklik. Bu nedenle hava soğutma kullanılan kasanın hacimce büyük olmasını öneririm ben.

    NZXT kalite ve malzeme olarak Zalman'dan yukarıda bir kasadır. Lakin Thermaltake kalite ve hacim olarak çok farklı kasalar yaratıyor. Bütçeniz varsa NZXT'nin veya Thermaltake'in büyük iç hacimli kasalarına bakmanızda fayda var.

    Ek olarak ekran kartından %10'a kadar overclock ile performans artışı alabilirsiniz ve işlemcilerde olduğu kadar fazla ömrü kısalmaz. Genelde voltaj limitlenerek belli bir yerden sonra overclock olması engelleniyor. Ayrıca soğutabildiğiniz sürece bir problem yaşamazsınız.
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    Bütçe aşşağı yukarı 300 lira. Nzxt de drive bay olmadığı için artı olarak daha çok hoşuma gitmişti. Thermaltakelere baktığımda biraz tuzluydu fiyatları. Başka kasa önerisine açığım bu ikisi dışında.
  • Veinglory kullanıcısına yanıt
    Thermaltake tuzludur doğru ve ucuz olan kasaları da diğer orta ve üst segment ile alakasız kalitede. Phanteks P400 veya P400S'e bir baksana hocam. Amazon.de'den sanırım 300TL'nin biraz üzerine alınabiliyordu.
  • bence nzxt s340 alın geniş pencere kolay kablo fakat bazı sıvı sogutmaları desteklemıyor cok enli olanları s340 elite de boyle bı sorun yok kasayı amazondan getırdım aynı gun sattım

    tempered glass daha kolay kablo toplama vr destegı ssd destegı görsellık ınanılmaz derece guzel fotograf cekıp tanıtım yapmak ıstıyorum ama vakıt olmuyor neyse bende deep cool dukase v2 aldım kendıme yenı nzxt s340 ıle zalman r1 karısımı bır kasa beyaz modelı de cok sık belki bunu fotograglarla tanıtabılırım
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    Phantekslerde güzeldi, konusu da var forumda galiba memnun çoğu kişi bir bakayım hocam teşekkürler.
  • eren20xxxx kullanıcısına yanıt
    Elite'in camı ne kadar dayanıklı. Herşey iyi güzel de talihsiz bişey gelmesin başına şimdi pencerenin nerden bulunur ki sonra.
  • Veinglory kullanıcısına yanıt
    farkı anlıyorsun cok basıt sekılde sılerken cızılıyor nzxt ss340 elitede oyle bı durum yok dırek kapagı elıne aldın mı bellı oluyor zaten (s340 da kasa gördum)

    bende deep cool dukase var sımdı dedıgım gıbı tecıh etmem sebeblerımden bırısıde pleksı camın değişebilir özellikte olması ve bu pleksılerı cogu yerde bulabılırısnız s340 yada elıtınde dıkkat etmedım
  • Ekran kartını soğutmak istiyorsanız yan tarafında fan olan bir kasa alın. Zaten siz de belirtmişsiniz alt fanı söktükten sonra kapağı açınca 9 derece düştü diye, demek ki kart soğuk hava alamıyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.