Şimdi Ara

Zotac 3070 Ti Trinity çok sesli çalışıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kart azıcık yük altına girse fanları deli gibi dönmeye başlıyor. Sıcaklık 70'i geçmesin yeter ki bas bas bağırıyor. Hani yük altında da değil çoğu zaman yeri geliyor yüzde 70 yük altında bile bağırmaya başlıyor. İnternette araştırdım biraz bu modelde kronik bir problemmiş galiba. Sessiz modu falan da yok ki aktif edeyim. Fanları nasıl yavaşlatabilirim Afterburner gibi programlar dışında? A Plague Tale Innocence oynayamıyorum sesten. İşlemcide sıvı soğutma falan var kasa içi sirkülasyonunda da problem yok. Dediğim gibi bu model ile alakalı benzer sorun yaşayan insanlar var reddit'te falan. Ne yapılabilir?




  • Afterburner neden kullanmak istemiyorsun hocam? Fan profili yaparak çözebilirdin
  • Cemo94 kullanıcısına yanıt

    Ya ne bileyim harici bir program kullanarak çözünce çözmüş olmuyorum gibi geliyor. Kendiliğinden çözülsün anlatabiliyor muyum. 

  • Up. Alan Wake 2 oynarken gene ayyuka çıktı bu durum. Normalde çok güçlü kart ve zorlanmıyor. Bu oyunda da kartın yüzde 75'iyle falan Dlss açık 2k yüksek ayarlarda 60 fps sabit oynuyorum. Ancak gelin görün ki fan hızını elle 55'e sabitlemiş olsam bile durup durup şöyle bir beş on saniye kuvvetli biçimde dönmeye başlıyor, rpm cinsinden 2500'e vuruyor değer, o sırada özellikle sıcaklığa bakıyorum 75 dereceyi geçmiyor. Afterburner ile fan eğrisi falan da yaptım bir on dakika problemsiz oynadım sonra gene yaptı. O kadar gürültülü dönüyor ki fan tekme atasım geliyor. Hani kart alev alsa anlayacağım da ısınmıyor ki. Elle 55'e sabitlemişim niye hızlı dönüyorsun yani. Bu rpm cinsinden de ayrıca mı düşürmek gerekiyor arkadaşlar fan hızını nasıl oluyor? Yani ben gerekirse 85 derece bile olsa - ki asla o sıcaklıklara ulaşmıyor zaten - sessizce çalışmasını istiyorum özetle.





  • Hangi modeli bu zotac'in. Uzun suredir kullaniyorsaniz belki de artik bir macun değişimi gerekiyordur.
    4 ay olmuş afterburneri iyice öğrenmiş olmasiniz. Size tavsiyem ben ben macun değiştiremem derseniz önce afterburner ile uv yapın.
    Rtx 3070 i boyle kullanıyordum normalde 80 derecelere çıkan sıcaklığı 60-65 derecelerde oluyordu. 3-5 fps kayıp çokta önemli değildi benim için. Tabi biraz daha sıcak olarak benzer fps de alabilirsiniz size kalmis.
    Manuel olarak fanları yüzde 55 yaptığınızda fan hızının daha fazla artmaması lazim. Ekran kartının fanları mı yuksek hıza çıkıyor. O gürültüyü ekran kartı mı yapıyor kasayı açıp kontrol edin. Msi afterburner ile de daha fazla artıyorsa görünmesi lazim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.