Şimdi Ara

ZOTAC GTX 460 Isı Sorunu ve Overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, benim zotac gtx 460 ekran kartım çok ısınıyordu, yükte 99 dereceye kadar çıkıyordu. Bilgisayarcıma yolladım, o da farklı bir sistemde denedi ve benimle aynı sonuçları aldı. Kartı garantiye yolladı, ancak adamlar bir sorun yok diye aynı kartı geri yolladılar. Eğer çok ısınmadan dolayı ekran kartında bir problem oluşursa, garanti kapsamında değiştirirler mi? Bir de eğer overclock yaparsam ve karta bir şey olursa anlaşılır mı? Şimdiden teşekkürler.



  • Karta o.c işlemini yazılımla yapıcaksan kesinlikle 1 şey anlaşılmaz, üstelik şu durumda yüksek ısıdan 1 defa servise'de gitmiş ve ısılar nıormal denerek geri yollanmış oldu, yani sen kartı bilerek ısıtıp yaksan bile mesul tutulamazsın şu durumda.
    Garanti kapsamına girer.
    Ancak 99c'de çalışan 1 karta o.c işlemi uygulamak nekadar mantıklı olur orası muamma, çünki ısınan GPU aynı CPU gibi hatalar vermeye yada hız kesmeye çalışabilir yani o ısılarda çalışan 1 karta o.c işlemi pek mantıklı gelmiyor bana. d~_~b

    Edit:
    Şimdi kart yüksek ısılarından dolayı içine sinmediyse istersen iz brakmıycak şekilde oksijen kaynağıyla soğutucu bloğa gönül rahatlığıyla girişebilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 5 Ocak 2011; 22:40:59 >




  • zotaclar amma çok ısınıyo ya allahtan o modelden almadık 55 56 yı geçmiyor bende full overclock 1.1v
  • Aslında çok ısınmıyolar kasa içi soğutmaylada ilgili bir durum benim de şu sıralarda 62 yi geçmiyo full yükte..
  • Teşekkürler cevaplar için. Kasa içi soğutmayla ilgili olduğunu düşünmüyorum çünkü kasanın yan kapağı açık şekilde de denedim, değişen birşey olmadı. Daha önceden bir konu daha açmıştım bu sorunla ilgili. Diğer zotac kullanan arkadaşlar böyle bir sorunları olmadığını ve kartı servise yollamam gerektiğini söylediler. Eğer oc yapamayacaksam bu kartın hiçbir mantığı yok, çünkü oc ile performansta gözle görülür bir artış oluyor diye aldım. Böyle olacağını bilsem başka bir model alırdım. Gittiği yere kadar denicem, tekrar teşekkürler.
  • Vga soğutucu alabilirsiniz.Ama kasa içi soğutma gerçekten etki ediyor.Bende aynı karttan SLI olmasına rağmen yükte 75 dereceyi geçmiyor.Kartlar yapışık halde çalışıyor yani üstteki kartın hava emişi minimum seviyelerde olmasına karşın o ısıları görmüyor.
    Birkaç kez daha zotac 460la ısı problemiyle ilgili konu açılmıştı.Belki üretim yerine,işçiliğe yada revizyona bağlı kalite düşüşü yaşanmıştır kartlarda.Son zamanlarda alanlarda problem daha çok görülüyor.
  • @batuhantasli aynı karttan daha önce kullanmıştım. Soğutucu çok ses çıkarmasın diye fan profilini çok düşük tutmuşlar. Bundan dolayı kart ısınıyoır. Afterburner yazılımı ile kendin bir fan profili oluştur. Daha sesli olur ama daha az ısınır. Default voltajında 800/3900 mhz hızlarında çalışır o kart.
  • Acaba son durumunuz nedir ? Benimle aynı sorunu yaşamışınız belliki, konum aşağıda
    http://forum.donanimhaber.com/m_45541960/mpage_1/f_/key_//tm.htm

    Ben Vatan (Bostancı) şubesinden almıştım kartımı GTX 460 1gb bir kaç kullandıktan sonra oldu bende bu durum.Garantiye verdikten 5 gün sonra kartınız hazır gelebilirsiniz dediklerinde mutlu olmuştum baya bi.Ama adam bana bu kart SORUNSUZ dediğinde yüzüne çakasım geldi.... Ne yapsam onu düşünüyorum..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.