Şimdi Ara

zte axon 7 çift sim kart kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Çift sim kart destekleyen bir telefon almayı düşünüyorum gözüme çarpan 2 telefon S7 edge duos ve Zte axon 7,

    S7 edgenin bir kaç videosunda 2. kartın kartın hafıza kartı yuvasına takıldığını gördüm ve şebeke ayarlarında 2. hat 2G only gibi görüntüler gördüm bu diğer sim karttan internet kullanamayacağım anlamına mı geliyor?

    Zte de ise iki yuvanında LTE desteklediği görünüyor cihaz özelliklerinde, internet kullanımım nasıl olur mesela turkcell hattımda whatsapp kullanırken vodafonedan internete bağlandığımda whatsapp aktif olur mu ? yani internet bağlantısını biz mi seçiyoruz hangisinden kullanacağını ?

    Bu konuda hiçbir fikrim olmadığı için kullanan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.



  • ya da çift hat kullanabileceğim telefon önerisi yapabilecek var mı ?
  • Her iki hatta da 3g ve 4g kullanmak istiyorsan xiaomi'nin modellerine bak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dual Standby özellikli telefonlar
    Bu tip telefonlar daha çok ucuz tip telefonlarda görülebileceği gibi bazı üst düzey telefonlarda da mevcut olabiliyor. Bu tip telefonlarda her iki hat aynı anda aktif olmayıp bir tanesi kullanılıyorken diğeri standby (bekleme) konumunda olabiliyor. Yani hatlardan birine çağrı geldiğinde diğeri malesef kullanılamıyor ve ona bir çağrı geldiğinde hat kapalı olarak gösterilmektedir. Ayrıca şunu da belirtmek isteriz ki bu tip telefonlarda 3G/4.5G mobil hattı kullanmaya başladığınız anda diğer hat yine kullanılamaz hale gelmekte. Çünkü Dual Standby telefonlar tek bir GSM alıcı (transceiver) ünitesine sahiptirler.

    Bu durumda anlaşılıyor ki sadece hatlardan bir tanesi aktif kullanılabiliyor. Bir tanesini seyrek kullananlar için ideal olabilir ama her iki hattı da aktif kullananlar için kesinlikle Dual Standby telefonları tavsiye etmiyoruz.

    Bu tip telefonlara örnek olarak Samsung Galaxy S7 Edge Duos/Galaxy S5 Duos, Asus Zenfone 3/Zenfone 3 Ultra/Zenfone2 Laser, Huawei P8/P9, Lenovo Vibe P1/S1 tipi modelleri gösterebiliriz.

    Dual Active özellikli telefonlar
    Çift SIM kartlı akıllı telefonların pek çok avantajını bu tip cihazlarda görüyoruz. İş ve eğlenceyi birbirinden ayrı tutabilir, daha uygun maliyeti bir çağrı yönetimi elde edebilirsiniz. Çift SIM kart özelliği sayesinde, aynı zamanda bir SIM üzerinden konuşurken, diğeri üzerinden sesli mesaja yönlendirmeden çağrıları alabilirsiniz. İlk çağrıyı beklemeye alabilir, yeni çağrıyı yanıtlamayı tercih edebilirsiniz. Sonuç olarak hiçbir çağrıyı kaçırmazsınız. Dual Active telefonlar çift GSM alıcı (transceiver) ünitesine sahiptirler.

    Bu tip telefonlara örnek olarak Sony Xperia M2 Dual, Sony Xperia Z3+ Dual, Asus Zenfone 2, Lenovo Vibe Z2 Pro, GM Discovery II tipi modelleri gösterebiliriz




  • Bu yazanlara göre Dual active özelliği olan telefon almam gerekiyor fakat yeni telefonlardan hangilerinde var bu özellik tam olarak bilgi alamıyorum. önerdiğiniz Xaomi lerin telefonlarında var sanırım bir kaç site de daha önerildi ama ben biraz daha tanıdık markanın üst düzey telefonunu tercih etmek istiyorum. S7 duos da bu özellik yokmuş sanırım zte de de yok çünkü çift hat tek işlemci olarak görünüyor o telefonda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.