Şimdi Ara

ZYXEL P-660HW-T1 v2 de kesinlikle port açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
5.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Zyxel in P-660HW-T1 v2 modeli modemini kullanıyorum. Kullandığım firmware de son sürüm, V3.40(AXD.3). Bu modelde (veya bu firmware de) port açma sorunu var. Port kesinlikle açılamıyor. Elimde eski bir AirTies modemim var ve onu bağladığımda port u çok kolay bir şekilde açarken Zyxel de açamıyorum. (Bunu da abi Windows Firewall'ından açacaksın yeaaa falan diyecekler için özellikle yazdım.) Call of Duty Modern Warfare 3 oynarken arkadaşlarımla party'e giremiyoruz "unable to connect host" hatası alıyoruz. Hiç sanmıyorum bunun çözülebileceğini ama yaptığım adımları yazayım da belki farklı bir çözümü olan vardır.

    1. yöntem:

    Ağ/Ağ Adresi Çeviricisi/Port Yönlendirme kısmından port açtım.

    2. yöntem:

    Ağ/Yerel Alan Ağı/İstemci Listesi kısmından bilgisayarıma ip adresi rezerv ettim.

    3. yöntem

    Güvenlik/Güvenlik Duvarı/Genel kısmından firewall'ı kapattım.

    4. yöntem

    Güvenlik/Güvenlik Duvarı/Kurallar kısmında; Lan to Lan/Router, Lan to Wan, Wan to Lan, Wan to Wan/Router kısımlarından kural ekledim.

    5. yöntem

    Gelişmiş/UPNP kısmından UpnP yi etkinleştirdim.

    Gelişmiş/Statik Yönlendirme kısmında sadece hiç bişey ellemedim belki buradan birşeyler çıkar. PortForward.com un PFPortChecker programı ile baktığımda port açık gözüküyor ama malesef oyunda olmuyor. Çözebilecek arkadaşlara çok minnettar kalırım. İyi geceler.







  • Zyxel müşteri hizmetlerini aradım. Port açılamadığını kabul ettiler ve yeni firmware hazırladıklarını söylediler. Ama son firmware 2009 çıkışlı olduğu için ben pek ümitlenmedim açıkçası. Mağdur oldum açıkçası benden Zyxel'e kocaman bir . Bir daha ne alırım ne de kimseye tavsiye ederim.
  • global sürümde öyle bir sorun yok. lakin mesela şöyle bir örnek varhttp://portforward.com/english/routers/port_forwarding/ZyXEL/P-660HW-T1v2/Piolet.htm bu örneğe bakıp global sürümü de kullansan açmaz diye düşünüyorum. bu tarfi bence doğru değil, zyxel de müdahale etmemiş hiç. doğrusu onlar da bilmiyor olabilir mi acaba diye sesli düşünelim.. yani demek istediğim firewall'i kapattın mı o kadar işlemi yapmanın amacı nedir? boşuna. ama zyxel'e sorarsan firewall'i kapatmak yetmez. kural ataması yapmak gerekir. sende de eksik var. bir menu daha var orayı da kullanacaksın lakin unuttum neydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 28 Mart 2012; 0:17:37 >




  • Global sürümü yükletmiyor V3.40(AXD.3) yükledikten sonra. Belki de önceki sürümdür diye de yükleyemiyor olabilir. (Global den sonra çıkmış bizim sürüm)
  • başka modemde firewall'i kapadın mı hiç kural tanımaz. kalkanlar hemen düşer. güvenlik duvarını düşürüp de kural tanımlaması yapmak zyxel' e mahsus. bence seninle uğraşmamak için kabahati modeme atmış olabilirler mi acaba ben de firewall'i kapamadan port açıyorum. nasıl oluyor diye sormayın yaptım oldu. ama yaşatamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Equable

    Zyxel müşteri hizmetlerini aradım. Port açılamadığını kabul ettiler ve yeni firmware hazırladıklarını söylediler. Ama son firmware 2009 çıkışlı olduğu için ben pek ümitlenmedim açıkçası. Mağdur oldum açıkçası benden Zyxel'e kocaman bir . Bir daha ne alırım ne de kimseye tavsiye ederim.

    ZyXEL müşterisini madur etmeyerek büyüklüğünü gösterdi p-660hwt1 v2 model modem kullanıyorum modemim alalı yaklasık 4 - 4,5 sene olmuştu ve çok memnundum ama son zamanlarda online oyun hastalığına yakalandım kendi evimde oynayamıyordum zyxel ile bu konuyu görüştüğümde ürün üretimde olmadığı ve bu ürünün online oyun furyasından önce üretildiği için desteklememesinin doğal olduğunu belirttiler kendilerine görede haklılar tabi ama bizde müşteri olarak haklıyız müşteri hizmetlerinde görüştüğüm kişi bu yönde taleplerin çok olduğu müşteri memnuniyeti açısından konunun değerlendirildiği yeni bir yazılım ile sorunun giderileileceğini söyleyerek modemime ait güncel yazılımların konulduğu bir link göndermişti bende yaklaşık 2 saat önce yeni bir modem almaya gitmek için hazırlanırken son bir şansımı denemek istedim malum cebimizden para çıkacakya bir umut bakayım dedim ve ne göreyimftp://ftp.zyxel.com.tr/ZyXEL_URUNLERI/MODEMLER/ADSL_MODEMLER/P-660HW-T1v2/Firmware/Kanal/340AXD4B1_online_oyun_fix.bin direk kendi modemime bir hışımla yükledim modemimi resetledim ve besmele çekerek oyunu açtım ve oyuna bağlandım zyxel firmasına müşterisini mağdur etmediği için ve müşteri hizmetlerindeki arkadaşın bana attığı link için teşekkür ediyorum bence marka olmak ürünü satmak değil müşteri memnuniyeti sağlamaktan geçiyor bende birazdan gideyim yeni modem almak için ayırdığım parayla kendime CoD alayım




  • Msjım bulunsun herşeyi denememe rağmen Age of empirese vooblyden bağlanamıyordum port açamadıgım için eğer çalışıyorsa gerçekten çok iyi
  • Yardım edin zyxel p-660hw-t1 v3 var bendede asla port açılmıyor.Kaç yıldır uğraşıyorum çözüm bulamadım.Yardımcı olur musunuz?
  • çözebilen var mı?
    kaç şey denedim bir türlü beceremedim. olmadı müşteri hizmetlerini ararım bi ara
  • arkadaşlar p-660hw t1 v2 model modem ile online oyun oynayamayan arkadaşlar mutlaka aşağıda ki yazılımı yüklesin bu yazılımla online oyun oynayabiliyorum.

    ftp://ftp.zyxel.com.tr/ZyXEL_URUNLERI/MODEMLER/ADSL_MODEMLER/P-660HW-T1v2/Firmware/Kanal/340AXD4B1_online_oyun_fix.bin
  • P-660HN-T1 v2 zyxel modem modelinde anlatıyorum dostum port açmayı
    1-arayüze girmen gerekiyor
    admin
    1234
    2-ağ ayarları kısmından NAT yazan yere giriyorsun
    gelen menüden port yönlendirme var ona tıklıyorsun
    yeni kural ekle diyorsun
    aktif işrateni klikle
    açacağın port numaralarını ve ip adresini giriyorsun
    bunları yaptıktan sonra püf noktaısnı söylüyorum.
    ana menüde güvenlik kısmı var ordan
    güvenlik duvarı yazan yere tıkla
    gelen bölümde genel yazan yerde en alttaki seçenekte kapalı var onu klikle ve kaydet sonra modemi yeniden başlat
    özellikle kendim denedim oluyor teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.