Şimdi Ara

0.75 Elektrik Kablosu Hakkında Bilen Baksın Lütfen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • led trafoyu alttan vidalayarak, alüminyum kutunun içine monte ettikten sonra, soğutucuya gerek yok. alüminyum kutunun kendisi soğutucu olarak iş görecektir.

  • @dergul Alüminyum kutu yalıtıcı olmasın? Battaniye gibi?? Soğutmayı havanın yaptığı yerde hava kesilirse ne olur? Alüminyum yüze alanını arttırdığın faydalı olabilir ama burada öyle bir etkisi yok, hem de temas ettiği yerde cidarı kalınlaştırıyor diğer kısımda ise araya hava ekleyerek yalıtıma sebep. Havanın komple delikli led trafosundan sürekli geçişi gibi bir soğuma imkanı kapalı kutuda meczu olmaz.


    @OğuzYabgu Kapalı dc güç kaynakları var demiştik ya? Fiyatları da aynı oluyordu ??? Laptop adaptörü gibi. Uygun gerilim ve güçte alabilirsin. Neme de çok takılma kapalı dediğin dolap içerisinde deneyebilirsin. Banyoda nem sıcak su kullanımı ile oluşan buhar anında sorun olabilir ki kapalı dolap azaltacaktır etkisini Bulunduğu yeri, sıcak suya uzaklığını ve buharın banyodan taliyesini de açıklarsan daha iyi fikir alırsın.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Yanlış bilgiler. Ev tesisatlarında gerilim düşümü hesabı, Elektrik İç Tesisleri Yönetmeliğinin zorunluluğudur ve iletken kesiti seçiminde kullanılır.

  • ENCHANTER E kullanıcısına yanıt

    Kilometrede direnç değeri verilen bakır kablolar için birkaç metrede ne gerilim düşümü hesabı??? Konu olan iletkenler de zaten ev tesisatında kullanılan kablolar. Yani mikrometre katı ile ifade edilen bobinaj telleri değil...


    Diğer taraftan resmiyetten öte iş görürlüğü konu. Hiçbir sorun yokken konu açılmış ki, nerelerde ne akıllarla neleeer yapılmakta! Güvenliliği kablo akımının uygunluğu belirlemekte. Gerisi en fazla lamba yanmaz ya da benzeri.

  • Merhaba.
    12V lastik şişirme kompresörünün kablosunu yenileyeceğiz. Eski kablonun uçları kırıldı. Kablo çok uyduruk gibi görünüyor, biraz ince sanki. Üzerinde kesiti yazmıyor ama kablonun içinin görünüşü 2x0.75'e benziyor. Bu komprersörler yüke binince 10 Amper gibi yüksek akımlar çekebiliyormuş.

    Elektrikçiden iki tane erkek çakmak fişi bir miktar da kablo alıp sıfırdan kablo yapacağım. Kabloyu kaçlık alsam acaba?

    Mal bu:
    0.75 Elektrik Kablosu Hakkında Bilen Baksın Lütfen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 15 Şubat 2024; 14:14:2 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • ipli jeton kullanıcısına yanıt

    0,75 kablo için 10-13 AMper değer verilmiş, gerçekten 0,75 kesitte ise yeterli olabilir. Ama akü şarz cihazlarının aküye bağlantı kablo kesiti kullanılabilir, devamlı bu akım civarında kullanılmaktalar.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    0.75 olur diyorsunuz yani.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt

    Tabloda görünüyor ama sınır değer. Fazlasını kullanıp, sigorta bağlamak lazım. Zaten 0.75ten daha büyük kablolar yaygınken (1.5, 2.5) kısa bir kablo için zayıfı seçmek makbul değil. Akü şarz cihazlarının aküye bağlantı kablolarından kullanmak fena olmaz. 10 amper civarında şarzla meşguller.


    Bu arada bu tip cihazlar pek kaliteli olarak yayılmamıştır piyasaya. Konu olan ne durumda ?

  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Cihazın kendisi iyi durumda. 220V ile kullanıyoruz. Çakmaklık kablosunun uçları kırıldığı için cakmaklıktan çalıştıramıyoruz. Önceleri cakmaklıktan kullandığımızda kabloda ısınma oluyordu. Bu nedenle yanında gelen kablo pek güven vermemişti zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt

    Cihaz 10 amperin üstüne çıkıyor olabilir, basınç arttıkça. Ölçmek lazım. Zaten şişik lastiğe hava basarken.


    0,75 denen kabloların aslında 0,75 olmayabildiğini biliriz. Açık kısmı varsa incelemek lazım. Bakır olmayabileceği gibi, alaşımı düşük kalitede de olabilir.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Kompresörün kendi kablosunu kumpasla ölçtüm. 2x0.50 kablo kullanmışlar. 10 amper akım değeri olan bir alet için çok ince bir kablo.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.