Şimdi Ara

'0' araba alma macerası (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
3.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mesajları okuyamadım ama :
    1. Bu kadar km yapacaksan dizel düşünebilirsin.
    2. Kesinlikle 1.2 motorlu araç alma. Ne kadar sakin de kullansan, sıkılırsın... Otomobil alıyorsun; cep telefonu gibi 3 ay sonra değiştirilecek birşey değil ... O yüzden "sakin kullanırım bana yeter" dediğin araçtan 3 ay sonra sıkılınca, değiştiremezsin, sıkıntı olur. (Sıkılırsam 3-5 zarar eder değiştiririm diyebiliyorsan ayrı tabii...)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atiyba

    Konuyu geçen hafta açsaydın keşke Cihan. Arkadaşımın sıfır aldığı 2010 Fiesta 1.4 tdci trend aracını 24bin km.de boyasız çiziksiz 30bine sattık. 200-300 lira daha kırar sana verirdik ama kısmet değilmiş:) i20 hakkında hiç bilgim yok, LPG-garanti olayını çözersen çok vakit geçmeden taktır derim.


    Yusuf zaten şu araba konusunda şansım biraz daha yaver gitseydi şu ana kadar arabayı almış belki de 1000km yol yapmıştım. Ne arabalar kaçırdım bir bilsen şaşarsın. En basitinden bir tanıdığımız 2009 207 1.4 hdi 40000 km'deki aracını 22000'e satmış ama tatilde olduğumuz için haberimiz olmadı adamın eli sıkışmış mis gibi arabayı kelepire satmış. Zaten biraz da şansıma güvenmediğimden ve ikinci el işini beceremediğimden sıfır alıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R.kaya


    quote:

    Orijinalden alıntı: chncnyhn

    Öncelikle hepinize selamlar;

    Sevgili forum ahalisi imzamda yazan QQ genelde benim kullanımımda olan 30.000 km'sinin 20.000 km'si benim tarafımdan yapılmış aslen kullanım hakkı babama ve ailemize ait olan bir araç ve ailemizin tek aracı. Durumlar biraz değişti babamın arabaya daha fazla ihtiyacı olmaya başladı ve okula gidiş gelişim için bir araba almaya karar verdik.

    Ne var lan biz de öğrenciydik bin otobüse git diyebilirsiniz sonuna kadar haklısınız ama okuduğum okulun evime uzaklığı 40 km'ye yakın bu uzaklık toplu taşımayla günde yaklaşık 4 saatime tekabul ediyor ve bu da beni gerçekten zorluyor.

    Bu durum neticesinde yaklaşık 2 ay öncesinden 2. el araçlara bakmaya başladım. Başta megane II Hblere yöneldim ama 2004-2005 modeller yaşlı araçlar ve bu arabadan vazgeçtim. Sonra bir C2 dizel buldum bir heves ettik alalım dedik 18.000 tl istenince ve hiç indirim yapılmayınca vazgeçtik. Çevreden araçlar bulduk, sülalece araç aramaya başladık ama içimize sinen temiz bir araba alamadık. En son 1 hafta önce punto 1.4 fire dynamic 3K 2006 model 70000 km'deki araç için Renault Mais 2. el bölümüne kapora yatırdık ve almaya karar verdik. Araba yaşlıydı ama diri duruyordu buna ek olarak da sadece bagaj kapağı boyalıydı (!) tramerde veya sigorta kayıtlarında kazası gözükmüyordu. Parayı yatırmadan önce son kez servis geçmişine bakalım dedik ve arabanın 2007 yılında önden büyük sayılabilecek bir kazası olduğunu buna ek olarak 2 hafta önce direksiyon ve vites topuzunun değiştiğini öğrendik ve almaktan vazgeçip kaporamızı geri aldık.

    Bu gelişmelerden sonra 2. el piyasasının genel olarak yüksek olduğunu uygun fiyata satılan arabaların da çoğunun patates olduğuna karar verdik ve deyim yerindeyse çarpılmamak için 0 araç fikrini düşünmeye başladık.

    Son 3 günde 0 araç arayışı içine girdik. 1 günde 6 plaza gezdim 15 km'ye yakın yol yürüdüm. Toplam 3 Renault ( ASF, Mais, Maslak), 3 Hyundai ( Hunko, Maslak, Uçar), 3 Opel ( Erpaş, Çiftkurtlar, Arkas), 1 Ford (Şahsuvaroğlu), 1 Peugeot (Yıldırım), 1 Mazda (Damla), 1 Citroen (Arkas), 1 Chevrolet (Damla) bayisi gezdim.

    Bayilerle ilgili notlandırmamı yapacağım başka bir konu açmayı düşünüyorum ama öncelikle araç tercihi ile ilgili maceranın devamını anlatayım.

    Bu araştırmalarım neticesinde

    2011 Clio 1.2 extreme edition 29.500,
    2012 İ20 1.2 mode 27.700
    2011 Corsa 1.2 essentia 29.600
    2012 Fiesta 1.25 my fiesta 32.000
    2012 207 1.4 trend 36.000
    2011 C3 1.4 attraction 31.000

    fiyatlarını aldım ve bu araçlarla ilgili düşünmeye başladım. Pahalı olması, donanım fakiri olması, çok yakması ve şık görünmemesi nedeniyle çoğu araçtan vazgeçtik. En son olarak Corsa ve İ20 arasında kaldık. Gerek bayideki davranışlar gerek indirim yapılmaması ve arabanın donanımlı olmaması nedeniyle corsadan da vazgeçtik.

    Sonuç olarak i20 1.2 mode donanımını ciddi ciddi düşünmeye başladık ve bir terslik olmazsa almayı düşünüyoruz.

    Sizce hata yapıyor muyuz veya benim yerimde olsanız siz ne yapardınız ?

    Uzun bir yazı olduğu için kusuruma bakmayın. Saygılar

    Not: Arabayı 1 yıl normal sonrasında Lpg ile kullanmayı düşünüyorum.


    Öncelikle arabalara zam geldi i20 troy 1.2 Mode 29.650 TL sitesinden bakabilirsiniz. Benim aracım da i20 Troy Mode.. Bu sıfır fiyatına sis farları, kartel koruma, paçalık vs taktırdığınızda fiyat gelir 30.000 TL ye çıkıyor. i20 için BRC LPG kit taktırdığınızda 31.600 TL oluyor ve şu an hyundai garanti vermiyor Lpgye.. Benim aldığım zaman vardı garanti sadece.. Arkadaşımın da dediği gibihttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-emsalsiz-2011-i20-troy-mode-beyaz-guvercin-57419448/detay/ ilana bakabilirsiniz..


    Hocam son pazarlığımızı yaptık 2012 siyah veya beyaz i20 troy 1.2 mode donanımı için alarm dahil 27.700'e el sıkıştık. Bugün kısmetse işlemleri başlatıp renk konusunda son kararı vericez haftaya çarşamba da aracı teslim edeceklermiş. Açıkcası uygun bir fiyat almışken sıfır alayım diyorum.

    Hayırlı olsun dilekleriniz için hepinize teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aydoğan*

    "Not: Arabayı 1 yıl normal sonrasında Lpg ile kullanmayı düşünüyorum."

    Bütceniz uygunsa benzinli alıp bir yıl sonra LPG takmak yerine, dizel araç almanızı tavsiye ederim.


    Hocam dizel araçların fiyatları başını alıp gitmiş durumda en basitinden aynı donanımdaki benzinli i20'ye 27.700 dizele 33.500 fiyat aldım. Bakım fiyat farkları ve bakım aralıklarının daha kısa olması zaten bir handikap bir de aradaki fiyat farkı az yakan bir benzinli için ödenecek bir fiyat değil. Bu sebeple 6ay veya 1 sene arabayı benzinli kullanıp rodajını tamamlayıp huyuna suyuna alışıp sonradan lpg'ye dönmeyi düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chncnyhn -- 9 Eylül 2011; 7:05:40 >
  • Aynen ben de böyle düşünüyorum. Ben de 1.2 bir araç alıyorum haftaya ve benzinli en boşundan. Boşline yani Bi süre binip ilerde LPG'ye geçeceğim. Şuan 90 bg dizel fiesta olmuş 47 binlira. Gel de al bakalım. 28'e 86 Bg benzili aldım. Hele bir de yeni kia rio varki ne sen sor ne ben söyleyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cihanair

    Bence reno hyundaiden daha iyi bir arac


    "Bence" demiş olduğun için fikrine saygı duyarım. Ama model belirtmediğin çok genel geçer bir laf olmuş. (mesela sadece Formula1 kariyerine bakacak olursak bu söze ben de katılırım.)

    Ama model belirtmek gerekirse hem MeganII hem de Elantra araç sahibi birisi olarak, asla "Megane II, Elantra'dan daha iyi bir araçtır." diyemem.
  • İ20 yi bilmeyen görmeyenler skoda daha iyi demiş neye göre iyi ? Hayırlı olsun aracınız i20 gayet güzel ve 1.25 motoru bile çok seri. Bunu anca kullanan bilir.
  • dizel, dizel ve yine dizel diyorum...

    yapacaginiz yol da az degil, o yuzden yine soyluyorum dizel olsun.... 3-4 bin TL bulun bir yerden ve dizel alin..

    yine yaziyorum: DIZEL olsun..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chncnyhn


    quote:

    Orijinalden alıntı: Aydoğan*

    "Not: Arabayı 1 yıl normal sonrasında Lpg ile kullanmayı düşünüyorum."

    Bütceniz uygunsa benzinli alıp bir yıl sonra LPG takmak yerine, dizel araç almanızı tavsiye ederim.


    Hocam dizel araçların fiyatları başını alıp gitmiş durumda en basitinden aynı donanımdaki benzinli i20'ye 27.700 dizele 33.500 fiyat aldım. Bakım fiyat farkları ve bakım aralıklarının daha kısa olması zaten bir handikap bir de aradaki fiyat farkı az yakan bir benzinli için ödenecek bir fiyat değil. Bu sebeple 6ay veya 1 sene arabayı benzinli kullanıp rodajını tamamlayıp huyuna suyuna alışıp sonradan lpg'ye dönmeyi düşünüyorum.


    Abi sana kim bilgi vermisse yalan soyluyor. Hyundai bakim araliklari 15 bin km, ve fiyat olarak da arada buyuk fark yok. arada olsa olsa 50TL fark oynuyor.

    Sonra dizellerin cok bozuldugunu anlatanlar var ya, onlara da inanma.. Dizel bir motor 200,000km'den once turbo, enjektor, vs arizasi veriyorsa o marka ciddi bir darbe alir. Boyle bir marka biliyormusun?

    Temiz dizel kullandigin surece enjektore birsey olmaz, arabayi duzgun kullandigin surece de turbo'ya birsey olmaz.

    Turbo milletin abarttigi kadar da pahali degil. millet diyor ki, 2000-3000TL. Orjinal turbolari 1000TL ve altinda bulabiliyorsun, iscilik olarak da sanayide 100-200TL versen, 1200TLye turbo degisir, ki dedigim gibi turbo o kadar da kolay bozulan birsey degil.




  • Arkadaşlar ben marka fanatiği biri değilim aldığım aracın kendi sınıfında ortalama bir araç olduğunu biliyorum, hyundai'nin başkalırının abarttığı gibi çok iyi bir marka olmadığını biliyorum, 1.2 motor çok seri diyenlerin duygusal davrandığını biliyorum hep de biliyor olarak kalacağım yani abartıp da en iyi arabayı aldım diyemem ama düşüncem f/p olarak mantıklı bir araba aldım açıkcası bir sorun çıkarmazsa ve çok da sıkılmazsam 3 yıl civarı kullanmayı düşünüyorum. inşallah çok çok daha iyileri sizin olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ali777

    dizel, dizel ve yine dizel diyorum...

    yapacaginiz yol da az degil, o yuzden yine soyluyorum dizel olsun.... 3-4 bin TL bulun bir yerden ve dizel alin..

    yine yaziyorum: DIZEL olsun..


    Hocam 3-4 bin lira değil 6 bin lira yine verilmeyecek bi para değil, verirsek de ne beni veya ne de ailemi zorlayacak bir meblağ değil. Ancak mazot bu kadar artmışken aileye alınmayacak ve 3-4 yıl kullanılacak bir arabaya neden 6 bin fazla vereyim ki. Yakıt olarak lpg takıldıktan sonra bir fark kalmıyor. 6000 lira ile 6000/4.3 = 1396 litre benzin alabiliyorum. Arabam yaklaşık 7 litre yaksa 1396/7 = 19.942km fazladan yol yapabileceğim anlamına geliyor. Yani şimdi toptan para vereceğime ve ilerde bakıma fazladan para verip kullanımına özen göstereceğim narin bir motor alacağıma 1 sene boyunca arabama resmen bedavaya binip sonra da lpg taktırabiliyorum. Buyrun hesap ortada siz de olsanız bu hesabı yapacaksınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chncnyhn -- 9 Eylül 2011; 15:11:06 >




  • Mantıklı bir tercih olmuş.

    Güle güle kullanın.
  • Bence listenizdeki araçlardan en uygunu hyundai i20 olurdu ama yapacağınız kmye göre ben olsam kesinlikle dizel tercih ederdim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R.kaya


    quote:

    Orijinalden alıntı: chncnyhn

    Öncelikle hepinize selamlar;

    Sevgili forum ahalisi imzamda yazan QQ genelde benim kullanımımda olan 30.000 km'sinin 20.000 km'si benim tarafımdan yapılmış aslen kullanım hakkı babama ve ailemize ait olan bir araç ve ailemizin tek aracı. Durumlar biraz değişti babamın arabaya daha fazla ihtiyacı olmaya başladı ve okula gidiş gelişim için bir araba almaya karar verdik.

    Ne var lan biz de öğrenciydik bin otobüse git diyebilirsiniz sonuna kadar haklısınız ama okuduğum okulun evime uzaklığı 40 km'ye yakın bu uzaklık toplu taşımayla günde yaklaşık 4 saatime tekabul ediyor ve bu da beni gerçekten zorluyor.

    Bu durum neticesinde yaklaşık 2 ay öncesinden 2. el araçlara bakmaya başladım. Başta megane II Hblere yöneldim ama 2004-2005 modeller yaşlı araçlar ve bu arabadan vazgeçtim. Sonra bir C2 dizel buldum bir heves ettik alalım dedik 18.000 tl istenince ve hiç indirim yapılmayınca vazgeçtik. Çevreden araçlar bulduk, sülalece araç aramaya başladık ama içimize sinen temiz bir araba alamadık. En son 1 hafta önce punto 1.4 fire dynamic 3K 2006 model 70000 km'deki araç için Renault Mais 2. el bölümüne kapora yatırdık ve almaya karar verdik. Araba yaşlıydı ama diri duruyordu buna ek olarak da sadece bagaj kapağı boyalıydı (!) tramerde veya sigorta kayıtlarında kazası gözükmüyordu. Parayı yatırmadan önce son kez servis geçmişine bakalım dedik ve arabanın 2007 yılında önden büyük sayılabilecek bir kazası olduğunu buna ek olarak 2 hafta önce direksiyon ve vites topuzunun değiştiğini öğrendik ve almaktan vazgeçip kaporamızı geri aldık.

    Bu gelişmelerden sonra 2. el piyasasının genel olarak yüksek olduğunu uygun fiyata satılan arabaların da çoğunun patates olduğuna karar verdik ve deyim yerindeyse çarpılmamak için 0 araç fikrini düşünmeye başladık.

    Son 3 günde 0 araç arayışı içine girdik. 1 günde 6 plaza gezdim 15 km'ye yakın yol yürüdüm. Toplam 3 Renault ( ASF, Mais, Maslak), 3 Hyundai ( Hunko, Maslak, Uçar), 3 Opel ( Erpaş, Çiftkurtlar, Arkas), 1 Ford (Şahsuvaroğlu), 1 Peugeot (Yıldırım), 1 Mazda (Damla), 1 Citroen (Arkas), 1 Chevrolet (Damla) bayisi gezdim.

    Bayilerle ilgili notlandırmamı yapacağım başka bir konu açmayı düşünüyorum ama öncelikle araç tercihi ile ilgili maceranın devamını anlatayım.

    Bu araştırmalarım neticesinde

    2011 Clio 1.2 extreme edition 29.500,
    2012 İ20 1.2 mode 27.700
    2011 Corsa 1.2 essentia 29.600
    2012 Fiesta 1.25 my fiesta 32.000
    2012 207 1.4 trend 36.000
    2011 C3 1.4 attraction 31.000

    fiyatlarını aldım ve bu araçlarla ilgili düşünmeye başladım. Pahalı olması, donanım fakiri olması, çok yakması ve şık görünmemesi nedeniyle çoğu araçtan vazgeçtik. En son olarak Corsa ve İ20 arasında kaldık. Gerek bayideki davranışlar gerek indirim yapılmaması ve arabanın donanımlı olmaması nedeniyle corsadan da vazgeçtik.

    Sonuç olarak i20 1.2 mode donanımını ciddi ciddi düşünmeye başladık ve bir terslik olmazsa almayı düşünüyoruz.

    Sizce hata yapıyor muyuz veya benim yerimde olsanız siz ne yapardınız ?

    Uzun bir yazı olduğu için kusuruma bakmayın. Saygılar

    Not: Arabayı 1 yıl normal sonrasında Lpg ile kullanmayı düşünüyorum.


    Öncelikle arabalara zam geldi i20 troy 1.2 Mode 29.650 TL sitesinden bakabilirsiniz. Benim aracım da i20 Troy Mode.. Bu sıfır fiyatına sis farları, kartel koruma, paçalık vs taktırdığınızda fiyat gelir 30.000 TL ye çıkıyor. i20 için BRC LPG kit taktırdığınızda 31.600 TL oluyor ve şu an hyundai garanti vermiyor Lpgye.. Benim aldığım zaman vardı garanti sadece.. Arkadaşımın da dediği gibihttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-emsalsiz-2011-i20-troy-mode-beyaz-guvercin-57419448/detay/ ilana bakabilirsiniz..


    Hocam bu ilanı yazmışsınız ama benim aldığım arabanın bu arabadan farklılıkları:

    1- 2012 model
    2- 0 km
    3- arka camlar otomatik
    4- aynalar elektrikle katlanır

    ayrıca aradaki farka benzin döküp yakarım yine 27.000'e mal edip üstüne 8000 km kullanıp 28.000 liraya keyfen satılıktır diye yazan adama paramı vermem o kadar da keriz değilim.




  • Cihan hayırlı olsun
    Allah kaza-bela-arıza yüzü göstermesin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chncnyhn

    Öncelikle hepinize selamlar;

    Sevgili forum ahalisi imzamda yazan QQ genelde benim kullanımımda olan 30.000 km'sinin 20.000 km'si benim tarafımdan yapılmış aslen kullanım hakkı babama ve ailemize ait olan bir araç ve ailemizin tek aracı. Durumlar biraz değişti babamın arabaya daha fazla ihtiyacı olmaya başladı ve okula gidiş gelişim için bir araba almaya karar verdik.

    Ne var lan biz de öğrenciydik bin otobüse git diyebilirsiniz sonuna kadar haklısınız ama okuduğum okulun evime uzaklığı 40 km'ye yakın bu uzaklık toplu taşımayla günde yaklaşık 4 saatime tekabul ediyor ve bu da beni gerçekten zorluyor.

    Bu durum neticesinde yaklaşık 2 ay öncesinden 2. el araçlara bakmaya başladım. Başta megane II Hblere yöneldim ama 2004-2005 modeller yaşlı araçlar ve bu arabadan vazgeçtim. Sonra bir C2 dizel buldum bir heves ettik alalım dedik 18.000 tl istenince ve hiç indirim yapılmayınca vazgeçtik. Çevreden araçlar bulduk, sülalece araç aramaya başladık ama içimize sinen temiz bir araba alamadık. En son 1 hafta önce punto 1.4 fire dynamic 3K 2006 model 70000 km'deki araç için Renault Mais 2. el bölümüne kapora yatırdık ve almaya karar verdik. Araba yaşlıydı ama diri duruyordu buna ek olarak da sadece bagaj kapağı boyalıydı (!) tramerde veya sigorta kayıtlarında kazası gözükmüyordu. Parayı yatırmadan önce son kez servis geçmişine bakalım dedik ve arabanın 2007 yılında önden büyük sayılabilecek bir kazası olduğunu buna ek olarak 2 hafta önce direksiyon ve vites topuzunun değiştiğini öğrendik ve almaktan vazgeçip kaporamızı geri aldık.

    Bu gelişmelerden sonra 2. el piyasasının genel olarak yüksek olduğunu uygun fiyata satılan arabaların da çoğunun patates olduğuna karar verdik ve deyim yerindeyse çarpılmamak için 0 araç fikrini düşünmeye başladık.

    Son 3 günde 0 araç arayışı içine girdik. 1 günde 6 plaza gezdim 15 km'ye yakın yol yürüdüm. Toplam 3 Renault ( ASF, Mais, Maslak), 3 Hyundai ( Hunko, Maslak, Uçar), 3 Opel ( Erpaş, Çiftkurtlar, Arkas), 1 Ford (Şahsuvaroğlu), 1 Peugeot (Yıldırım), 1 Mazda (Damla), 1 Citroen (Arkas), 1 Chevrolet (Damla) bayisi gezdim.

    Bayilerle ilgili notlandırmamı yapacağım başka bir konu açmayı düşünüyorum ama öncelikle araç tercihi ile ilgili maceranın devamını anlatayım.

    Bu araştırmalarım neticesinde

    2011 Clio 1.2 extreme edition 29.500,
    2012 İ20 1.2 mode 27.700
    2011 Corsa 1.2 essentia 29.600
    2012 Fiesta 1.25 my fiesta 32.000
    2012 207 1.4 trend 36.000
    2011 C3 1.4 attraction 31.000

    fiyatlarını aldım ve bu araçlarla ilgili düşünmeye başladım. Pahalı olması, donanım fakiri olması, çok yakması ve şık görünmemesi nedeniyle çoğu araçtan vazgeçtik. En son olarak Corsa ve İ20 arasında kaldık. Gerek bayideki davranışlar gerek indirim yapılmaması ve arabanın donanımlı olmaması nedeniyle corsadan da vazgeçtik.

    Sonuç olarak i20 1.2 mode donanımını ciddi ciddi düşünmeye başladık ve bir terslik olmazsa almayı düşünüyoruz.

    Sizce hata yapıyor muyuz veya benim yerimde olsanız siz ne yapardınız ?

    Uzun bir yazı olduğu için kusuruma bakmayın. Saygılar

    Not: Arabayı 1 yıl normal sonrasında Lpg ile kullanmayı düşünüyorum.


    araç alıp almadığından emin olamadım ama yinede söylemek istiyorum.geçen hyundai araba aldık şirket içinde araç düşünüyoduk. bayideki arkadaş ismi ercan sağolsun çok yardımcı oldu.sıfır km dizel getz vardı 2011 model fiyatıda 26000.
    erk plazada ercan ara araç duruyosa gidip gör ve bence kaçırma




  • quote:

    Orijinalden alıntı: chncnyhn


    quote:

    Orijinalden alıntı: R.kaya


    quote:

    Orijinalden alıntı: chncnyhn

    Öncelikle hepinize selamlar;

    Sevgili forum ahalisi imzamda yazan QQ genelde benim kullanımımda olan 30.000 km'sinin 20.000 km'si benim tarafımdan yapılmış aslen kullanım hakkı babama ve ailemize ait olan bir araç ve ailemizin tek aracı. Durumlar biraz değişti babamın arabaya daha fazla ihtiyacı olmaya başladı ve okula gidiş gelişim için bir araba almaya karar verdik.

    Ne var lan biz de öğrenciydik bin otobüse git diyebilirsiniz sonuna kadar haklısınız ama okuduğum okulun evime uzaklığı 40 km'ye yakın bu uzaklık toplu taşımayla günde yaklaşık 4 saatime tekabul ediyor ve bu da beni gerçekten zorluyor.

    Bu durum neticesinde yaklaşık 2 ay öncesinden 2. el araçlara bakmaya başladım. Başta megane II Hblere yöneldim ama 2004-2005 modeller yaşlı araçlar ve bu arabadan vazgeçtim. Sonra bir C2 dizel buldum bir heves ettik alalım dedik 18.000 tl istenince ve hiç indirim yapılmayınca vazgeçtik. Çevreden araçlar bulduk, sülalece araç aramaya başladık ama içimize sinen temiz bir araba alamadık. En son 1 hafta önce punto 1.4 fire dynamic 3K 2006 model 70000 km'deki araç için Renault Mais 2. el bölümüne kapora yatırdık ve almaya karar verdik. Araba yaşlıydı ama diri duruyordu buna ek olarak da sadece bagaj kapağı boyalıydı (!) tramerde veya sigorta kayıtlarında kazası gözükmüyordu. Parayı yatırmadan önce son kez servis geçmişine bakalım dedik ve arabanın 2007 yılında önden büyük sayılabilecek bir kazası olduğunu buna ek olarak 2 hafta önce direksiyon ve vites topuzunun değiştiğini öğrendik ve almaktan vazgeçip kaporamızı geri aldık.

    Bu gelişmelerden sonra 2. el piyasasının genel olarak yüksek olduğunu uygun fiyata satılan arabaların da çoğunun patates olduğuna karar verdik ve deyim yerindeyse çarpılmamak için 0 araç fikrini düşünmeye başladık.

    Son 3 günde 0 araç arayışı içine girdik. 1 günde 6 plaza gezdim 15 km'ye yakın yol yürüdüm. Toplam 3 Renault ( ASF, Mais, Maslak), 3 Hyundai ( Hunko, Maslak, Uçar), 3 Opel ( Erpaş, Çiftkurtlar, Arkas), 1 Ford (Şahsuvaroğlu), 1 Peugeot (Yıldırım), 1 Mazda (Damla), 1 Citroen (Arkas), 1 Chevrolet (Damla) bayisi gezdim.

    Bayilerle ilgili notlandırmamı yapacağım başka bir konu açmayı düşünüyorum ama öncelikle araç tercihi ile ilgili maceranın devamını anlatayım.

    Bu araştırmalarım neticesinde

    2011 Clio 1.2 extreme edition 29.500,
    2012 İ20 1.2 mode 27.700
    2011 Corsa 1.2 essentia 29.600
    2012 Fiesta 1.25 my fiesta 32.000
    2012 207 1.4 trend 36.000
    2011 C3 1.4 attraction 31.000

    fiyatlarını aldım ve bu araçlarla ilgili düşünmeye başladım. Pahalı olması, donanım fakiri olması, çok yakması ve şık görünmemesi nedeniyle çoğu araçtan vazgeçtik. En son olarak Corsa ve İ20 arasında kaldık. Gerek bayideki davranışlar gerek indirim yapılmaması ve arabanın donanımlı olmaması nedeniyle corsadan da vazgeçtik.

    Sonuç olarak i20 1.2 mode donanımını ciddi ciddi düşünmeye başladık ve bir terslik olmazsa almayı düşünüyoruz.

    Sizce hata yapıyor muyuz veya benim yerimde olsanız siz ne yapardınız ?

    Uzun bir yazı olduğu için kusuruma bakmayın. Saygılar

    Not: Arabayı 1 yıl normal sonrasında Lpg ile kullanmayı düşünüyorum.


    Öncelikle arabalara zam geldi i20 troy 1.2 Mode 29.650 TL sitesinden bakabilirsiniz. Benim aracım da i20 Troy Mode.. Bu sıfır fiyatına sis farları, kartel koruma, paçalık vs taktırdığınızda fiyat gelir 30.000 TL ye çıkıyor. i20 için BRC LPG kit taktırdığınızda 31.600 TL oluyor ve şu an hyundai garanti vermiyor Lpgye.. Benim aldığım zaman vardı garanti sadece.. Arkadaşımın da dediği gibihttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-emsalsiz-2011-i20-troy-mode-beyaz-guvercin-57419448/detay/ ilana bakabilirsiniz..


    Hocam bu ilanı yazmışsınız ama benim aldığım arabanın bu arabadan farklılıkları:

    1- 2012 model
    2- 0 km
    3- arka camlar otomatik
    4- aynalar elektrikle katlanır

    ayrıca aradaki farka benzin döküp yakarım yine 27.000'e mal edip üstüne 8000 km kullanıp 28.000 liraya keyfen satılıktır diye yazan adama paramı vermem o kadar da keriz değilim.



    27.700 e almışsın +300 TL sis farı 28.000 e gelir. 1600 TL Lpg kitiyle birlikte 29.600 TL.. Aksesuar, kartel, paçalık vs. 30.000 e gelir şimdi 28.000'in nesi çok 2.elde ? Sen almayabilirsin o ayrı konu 0 almışsın i20 aldığın için doğru seçim yapmışsın da derim yani. Saygılar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sapultra

    Cihan hayırlı olsun
    Allah kaza-bela-arıza yüzü göstermesin.


    Sağol abi inşallah duster da senin olur.
  • ibizayı dış tasarımından düşünmüyorum diyorsun dünyanın en iğrenç tipli aracı i20 ye bakıyorsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chncnyhn


    quote:

    Orijinalden alıntı: sapultra

    Cihan hayırlı olsun
    Allah kaza-bela-arıza yüzü göstermesin.


    Sağol abi inşallah duster da senin olur.


    Allah korusun yahu şaka o
    Dur ben sileyim şunu artık




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.