Şimdi Ara

0'dan başlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 0'dan yazılım öğrenmeye başlayacağım. Nereden başlamamı tavsiye edersiniz? Ayrıca üniversitede ne okumam lazım? Şimdiden başlayıp kaç sene olsa uğraşıcam. programlama dili, yeni program yapmak falan her şeyi öğrenmek istiyorum, bilgiye açım. nerden başlıycam. hiç eğitimini de almadım ki :(



  • Öncelikle Merhaba. Programlama işi sevilmeden yapılamayan bir iştir o yüzden eğer gerçekten seviyorsan bu sektöre yönelmeni tavsiye ederim. Çünkü şu an bu bölümde okuyup nefret eden bi ton adam var ve hepsi de işsiz. 0 dan başlayacaksan öncelikle hangi dille başlamana karar vermelisin. Benim tavsiyem C# ile başla yani şimdi bütün dillerin birbirine karşı üstün özellikleri var fakat bence C# öğrenirsen bu dilin ister masaüstü ister web tabanlı bölümünden ilerleyebilirsin. Daha birçok özellik var fakat şimdi tek tek yazmanın anlamı yok sen kendinde bir araştır bence. Bu benim fikrim sadece.

    Üniversitede eğer kazanabilirsen Bilgisayar Mühendisliği okumalısın. Eğer kazanamazsan 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyup DGS ile gene 4 e tamamlarsın.Dili öğrenmeye başladığın zaman bunun öğrenme süresi olmaz çünkü bir dil hiçbir zaman tam anlamıyla öğrenilemez binlerce kod var bunların hepsine hakim olamazsın. Kendine bir alan belirleyip o alan üzerinde yoğunlaşacaksın. Ve her gün üstüne kata kata gideceksin.

    Dil öğrenmek için de internet te bulabileceğin bir sürü eğitim seti var. Bunlarda ister ücretli olanları istersen de ücretsiz olanları açıp izlemeye başlayacaksın. Benim diyeceklerim bu kadar eğer kafana takılan bişey olursa yardımcı olmaya çalışırım.
    iyi Çalışmalar...




  • Yabancı dil varmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu soru çok ucu açık bir soru siz neyle uğraşmak istiyorsunuz eğer Web platform ise PHP , ASP eğer masaüstü programlama ise C# mobil ise java

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi dilden başlarsan başla Merhaba Dünya yazısını gördükten sonra mutluluk geldiyse devam et gelmezse bir daha düşün
  • Dilin ne olduğunun bir önemi yok. ister c# sec ister crystal ister elm. Yeri geliyor x yıllık developer iken stack değiştiriyorsun.
    Sektörde iki tip geliştici var. Mektepli yani işe okul sebebi ile girmiş olanlar, Alaylı okul harici,staj ,kitap,eğitim vs ile öğrenmiş olanlar. Özetle üniversite bölümü programlama yapmak için bir mecburiyet değil. Fizik bölümünden mezun olup programcı olan da var. lise çıkışlı olanda. Imkanın varsa tabi ki bilgisyar veya yazılım mühendisliği oku. Bölümün kıymetini bilerek okursan iki büyük kanadın olur. (Kopya ile bitirip html ne diyen.yea gerçek hayatta ne işimize yarayacak diyenler. okul bitince işe bulamadı memur olmak için kazınıyor)

    Ancak programlama yapmak için okulu veya bitmesini bekleme. Kaynak diyorsan bolca var. Google senin dostun. Kullan onu.
    Acikakademi.com
    geleceğinyazarlari turkcell
    Dr.com veya kitapyurdu.com (buralardaki teknik kitaplar. artık 4+ yaş için bile programlama kitapları var.)
    Bilgeadam gibi eğitim kurumları.(pahalı gibi gelebilir ancak sonuçta bir meslek ediniyorsunuz. Eğitmen iyiyse para ne olursa olsun değer)
    Ingilizceyi paralelinde mutlaka götür. onsuz ilerleyemezsin. 100 iş ilandan 99 ingilizce şartı ister. Yoksa forumlara su neydi bu neydi diye sorup 2 günde cevap gelmesini beklersin oysa ki stackoverflow da cevap seni bekliyordur.
    Kendimi tekrar ediyorum ama ister video eğitim ister kitap ister kurs olsun.
    Dediğim gibi dil kısmına takılma. O seni hem oyalar hem gereksiz bir tartışma. C ile bile Web Programlama yapılabiliyor, javascript ile masaüstü programı bile yazılıyor. artık her dil her şeyi yapıyor. Temel kavramları kavra. örnek uygulamalar yap. Database bağlan crud işlemlerini hallet. Sonra bir ücretsiz staj ara. Stajda bir şey öğrenemezsen bırak orayı başka yer bul tekrar dene. Burası başlama vurusu oluyor. sonrası kendisi akar gelir.

    Dip not: dil tartışmasına girecekler a bir banka maas ortalaması x iken COBOL ile kod yazacak birini bulursa 3x veriyor. Gidip cobol öğrenebilirsiniz. Sonra da ya para herşey değilmiş dersiniz :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 21 Şubat 2017; 9:59:6 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.