Şimdi Ara

01 2015 FORMULA 1 ROLEX AUSTRALIAN GRAND PRIX (Melbourne) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ron dennis motoru bedavaya getiricem diye rezil etti mclareni. Mercedes motoru ile daha iyisini yapabilirdik. Çünkü araç şasi olarak iyi bence. Motor berbat. öyle muhteşem motorsikletler yapan honda f1 için nasıl bu kadar kötü motor yaptı hayret.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lotusların mercedes motoruyla birlikte sıçrama yapacaklarını bekliyordum. Geçen sezonki hayal kırıklığını yaşamazlar. Ferrari'yi rekabet içinde görmek sevindirici fakat Mercedeslere kafa tutmak çok zor. Onlar ayrı bir boyuttalar. Ben de Ferrari'nin yarış temposunda Williamsları ekarte edebileceğini öngörüyorum. Geçtiğimiz yıllara nazaran daha hızlı bir Ferrari var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sene Toro Rosso' yu başarılı buldum. Redbull' a taş çıkartıyorlar resmen. Bizin takımda hala dandik Honda motoruyla uğraşsın. Motor için 2 seneden fazla çalıştık diyorlar ee nerede çalışma ? Sonuncu olarak mı alıyoruz bunun karşılığını ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıralama turlarını izlemeyemedim. Ama zamanlara baktıkça sıralama turlarında az çok ne olduğunu kestirmek güç değil.

    Mercedeslerin 1 saniyenin üstündeki zaman farkı rakipleri için korkutucu boyutta. Çok büyük ihtimalle sezonun geri kalanında da bu tarz farkları göreceğiz. 2010-2013 yılları arasındaki Red Bull'un sezonu domine etmesi, yerini geçen seneden itibaren Mercedes dominasyonuna bıraktı. Kaç sezondur farklı otomobiller arasında doğru düzgün galibiyet mücadeleleri göremiyoruz, bu da tabii ki seyirci açısından bakıldığında olumsuz görünüyor. Bugün için konuşacak olursak, muhtemelen sıralama turlarında Rosberg hata yaptı, yoksa 0.5 saniyenin üzerindeki fark normal değil. Yarışta Mercedesler arasındaki savaş güzel olacak gibi.

    Podyumun son basamağı için Williams ve Ferrarilerin savaşı olmuş. Bunu Massa ile Williams almış. Ancak hem Vettel'in hem de Raikkonen'in derecelerinin farkına baktığımızda (0.033) ikisi de araçtan maksimumu almış gibi görünüyor. Ferrari'nin son birkaç sezondur yarış performansının, sıralama tur performansına oranla daha güçlü olması nedeniyle yarışta Ferrarileri podyumun son basamağına daha yakın görüyorum.

    Sezonun birkaç yarışı McLarenler için test niteliğinde geçecek gibi. Bugün oldukça geride kalmışlar, ama sezonun ilerleyen yarışlarında onları da daha üst sıralarda görürüz büyük ihtimalle.

    Son olarak Ferrarileri sezona pole/galibiyet için olmasa bile, podyumun son basamağı için mücadele ettiği görmek bile güzel. Bu sezona daha rekabetçi girdiler, sezon içi geliştirme yarışlarında geride kalmazlarsa takımlar şampiyonası ikinciliği için Williams ve Red Bull için çekişecekler gibi.




  • Ferrari yıllardır beklenen başlangıcı nihayet yapabildi, her ne kadar Williams ile çekişsede mercedes'in ardından ilk sırayı alır gibi görünüyor.Bu araçla Alonso nasıl bir iş çıkarırdı acaba?Sanırım sezon boyunca bu soruyu sormadan edemiyeceğim..Redbull'dan sonra Mercedes'lerin sezonları böyle domine etmesi hakikaten seyir zevki adına her şeyi silip alıyor.O 1 saniyelik fark kolay kolay kapanmaz Mercedes alır yürür buradan.
  • yarin podyumda 3 mercedes motoru olacak.
    ferrari yaris temposunda williams ile rekabet edemez.tek dayanagi sorunsuzlugu gosterilebilir.bunuda ileriki yarislarda hiza yansitabilir.

    mercedes amg gecen sezon biraktigi yerde.mgu sistemi cuvallamaz ise rahat goturur.pesinde de williams.

    her ne kada kahretsede yarin yarisi izleyebilecegim birsey varmi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 14 Mart 2015; 20:48:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzlemesek daha mı iyi acaba ?

    En azından şu motorlara olan tepkimizi gösterelim en azından 2017 de v8 geri dönelim. Ne yaparlarsa yapsınlar izlemeye devam ediyoruz. 2017 ye kadar yeterince teknoloji geliştirirler heralde. Artık gerçek güçlü motorlarla F1 izlenmeli. Diğer sporlarda daha net tepki koyuyor taraftar ama biz ne olursa olsun izliyoruz. Ve bi kısmımızda o tribünleri dolduruyor. İzleme oranları aniden düşmeli ve o tribunler biraz boş bırakılmalı ki FIA nın aklı başına gelsin. Sanırım yarın ki yarışı izlemiycem. Alonso olsada olmasada McLaren zirveye oynasada önceki yıllara göre hevesim baya bi kaçık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi os_lnx -- 15 Mart 2015; 1:34:28 >
  • Bu sezon geçen sezona göre çok daha rekabetçi geçecek gibi mercedes hariç ama geçen yıl Redbull 2 yarış kazanmıştı sanırım bu yıl Mercedes tamamen domine etmez gibi sıralama turlarını şuanda izledim Mercedesler hızlı Ferrari bayağı iyi durumda 1-2 yarış içinde dahada oturur diye düşünüyorum Williams ile aralarında fark yok ama kimin daha iyi olacağını sezon içinde göreceğiz Massa son anda 3.olmayı başardı ama yarış temposunda ben Ferrarinin en azından Vettel'in Massayı zorlayacağını düşünüyorum aslında bir Raikonnen fanıyım ama bu sezon için araç ne kadar iyi olursa olsun ben pek umutlu değilim Vettel geçen yıl Alonsonun yaptıklarını yapacaktır daha fazlasını ama Raikonen'den çok şey beklemiyorum belki Redbulları arkasında tutabilirse iyi olabilir.
  • Ah be Fernando nerelerdesin! Özlettin kendini
  • Mercedesler çok ciddi fark attılar. Yenilmez gibi birşey oldular ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mercedes'ler neredeyse ekrana bile gelmeden yarışı alıp süpürdüler ortalığı beklendiği gibi.
    Çok çalışkan bu adamlar çok. Bundan sonra gelecek kural değişiklikleri olacaksa bile araç o kadar büyük farkla önde ki, yeni kurallara yönelik aracı da yapmaya başlayabilirler erkenden, bi yandan. Bi yandan da bu aracı geliştirmeye hafif hafif devam edip kazanmaya devam eder açıkçası bu takım...

    Ferrari'ye helal olsun. Her ne kadar Williams undercut yapayım derken sıvamış batırmış olsa ve bi bakıma da o şekilde 3ncülüğü hediye etmiş olsa da, Ferrari ciddi anlamda çok sağlam gelişim yapmış. Motoru baya toparlamışlar bi kere. Sauber'in de yaptıklarından bunu görebiliyoruz. Sauber'e de ayrıca tebrikler. O kadar sorunlu ve olaylı başlayan hafta sonu güzel bitti onlar için açıkçası. Nasr'ı da kutluyorum.

    Red Bull kayıplarda. Hiç sevmesem de onları, büyük hayal kırıklığı oldular benim adıma.

    Force India karman çorman bişeyler yaptı.

    McLaren testlerde attığından daha çok tur attı bugün. En azından araç sorunsuzdu. O şekilde bakmak lazım olaya şimdilik.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MMX 166

    yarin podyumda 3 mercedes motoru olacak.
    ferrari yaris temposunda williams ile rekabet edemez.tek dayanagi sorunsuzlugu gosterilebilir.bunuda ileriki yarislarda hiza yansitabilir.

    mercedes amg gecen sezon biraktigi yerde.mgu sistemi cuvallamaz ise rahat goturur.pesinde de williams.

    her ne kada kahretsede yarin yarisi izleyebilecegim birsey varmi.

    Ferrari pekala başetti öne bile geçti, zaten sıralama da bunun göstergesiydi.Güç ünitesi olarak Mercedes'le cok yakın hale gelmişler.

    Mclaren'de Mercedes'i mumla aramaya devam eder bu gidişle Honda cuvalladı resmen motorda.
  • Mercedes çok rahat şekilde kazandı.Belli ki Ferrari performans anlamında doğru adımları atmış ve en azından iki kırmızıyı bolca podyumda veya Williamslarla podyum mücadelesi yaparken göreceğiz.Ancak Mercedesin fazla zorlamadığını ve yinede çok rahat şekilde üçüncüye bile 30 saniye civarında fark yaptığını düşünmek istemiyorum.Bir kaç yarış daha bekleyip görmek lazım.Sauber de ileriye doğru adım atmış bunda Ferrari motorunun ileriye gitmiş olması da etken.Diğer takımlardan Redbull geriye gitmiş zaten yarışta tur yemeleri kötü performansın işareti.Mclaren için fazla söze gerek yok yarışı bitirmeleri şimdilik teselli olsa da kısa ve orta vadede işler pek iyi gitmeyecek gibi görünüyor.

    Genel anlamda ise tadı tuzu olmayan bir yarış oldu.Mercedesin çok baskın olması.Ferari-Williams çekişmesinin Massanın erken pitiyle bitmesi ve diğer takımların rekabetten uzak görüntüleri seyir zevkini olumsuz etkiledi.Ayrıca Kiminin her iki pitinde yaşanan sorunlar ve diğer takımlar tarafından yapılan bir kaç amatör pit hatası da hoş olmadı.Umuyorum Malezya yarışıyla beraber daha güzel mücadeleler olur.




  • Geçen sene iki podyumu olan ferrari takımının ilk yarıştan podyum görmesi bence son derece sevindirici bir olay. Mercedesler yine sildi süpürdü ortalığı gerçi fakat bana göre günün sürprizi Sauber-Ferrari takımından 5. olan Nasr.
     01 2015 FORMULA 1 ROLEX AUSTRALIAN GRAND PRIX (Melbourne)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.