Şimdi Ara

03-2014 FORMULA 1 GULF AIR BAHRAIN GRAND PRIX (Sakhir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bahreyn krallığı ile Formula 1 yönetimi arasında yapılan anlaşmanın ardından 2002 yılında inşasına başlanan pist 2004 yılında ilk Grand Prix'ine ev sahipliği yaparak Orta Doğu'daki ilk Formula 1 yarışına sahne oldu.

    Hermann Tilke'nin tasarladığı pist başkent Manama'nın 30 km güneybatısında olan Sakhir'de inşa edildi. İçinde 5 farklı tasarımı bulunduran pistin inşası Kasım 2002'de başladı ve Mart 2004'de sona erdi. Pistin inşasında 3'de 1'i Galler giraniti olan 12.000 ton taş kullanıldı.

    5.412 km'lik pist 50.000 seyircinin tribünlerden rahatça izleyebileceği bir şekilde tasarlandı. Açık alanlarla beraber seyirci kapasitesi 100.000 kişidir. Medya mensupları için de 500 kişilik bir medya merkezi mevcuttur.

    2010 sezonunda geçişi arttırmak adına pistte bazı değişiklikler yapıldı fakat beklenen verim alınamadığı için 2011 sezonunda eski tasarıma geri dönülmesi kararı alındı. Pist pilotlara değişken genişliği ile farklı bir tecrübe yaşatabilmektedir. Pistin 15 virajından en az 3 tanesi geçişe elverişlidir.http://www.turkiyef1.com/yaris-sonuclari/2013/4/bahreyn-grand-prix/5/#race


    Pist: Bahrain International Circuit
    Tur Sayısı: 57
    Pist Uzunluğu: 5,412 km
    Pist Mesafesi: 308,238 km
    Tur Rekoru: 1:30.252 - M Schumacher (2004)
    Lap Record: 1:31.447 - P De la Rosa (2005)

    Fri 04 April 2014
    Practice 1 14:00 - 15:30
    Practice 2 18:00 - 19:30
    Sat 05 April 2014
    Practice 3 15:00 - 16:00
    Qualifying 18:00
    Sun 06 April 2014
    Race 18:00



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meta80 -- 5 Nisan 2014; 11:43:29 >







  • Geçen sezon redbull hem sıralamaları hemde yarışı banko alır diyoduk.Aslında bunu son bikaç sezondur diyoduk, bu sezonda bunu Mercedes için söylüycez sanırım.Bir Ferrari fanı olarak bu sezonda da ilk yarıştan sonra " daha yapılacak çok işimiz var" sözlerini duyduk ya, bunlardan çokta bişey beklemiyoruz artık.

    Pist kuru olucak, bir sorun yaşamazsa herkes kuru zeminde nerede olduklarını daha net görebilecek.Tabii dediğim gibi Mercedes favori, diğerleri düşünsün nerede olduklarını
  • yeni araçlar ile henüz formula1 e ısınamadık
    forumda fazla takip eden de yok
    Kimi Raikkonen'e göre Ferrari kısa süre sonra rakibi Mercedes'le arasındaki hız farkını kapatacak önemli kazanımlar sağlayacak.
    Maranello merkezli takım bu sezon henüz podyum görememiş olsa da, hızlı gelişimin büyük hız kazanımları getireceğine inanılıyor.
    Bahreyn'de favorinin Mercedes olduğunu kabul eden Fin pilot buna rağmen, sezon içinde genel resmin çok değişeceğini ve şampiyonluğun Nico Rosberg, Lewis Hamilton arasındaki bir mücadeleye dönüşmeyeceğini ifade etti.

    "Testler ve ilk iki yarışta kesinlikle çok güçlü göründüler fakat Ferrari'nin büyük hız kazanımları yaşayacağından da eminim."

    "Puan anlamında oldukça gerideyim fakat yeni kurallar sayesinde bu tamamen değişebilir. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz."

    "Gelişmeye çalışıyoruz fakat bir yandan onları da yakalamak kolay değil ancak pes etmeyeceğiz. Hangi alanlarda gelişmemiz gerektiğini çok iyi biliyoruz ve eminim gereken gelişimi sağlayacağız."

    RAIKKONEN İÇİN YENİ PARÇALAR BAHREYN'E ULAŞTI

    Arabanın ön bölümünün kontrolünde güçlükler yaşayan Raikkonen, sezona takım arkadaşı Fernando Alonso'dan daha zor bir başlangıç yapmıştı.

    Ferrari'nin bu hafta sonu Bahreyn'de Raikkonen'in sorunlarının çözülmesi için güncellenmiş süspansiyon parçaları kullanacağı ifade ediliyor.

    Malezya'da gelişim sinyalleri görülse ve Bahreyn'e yeni parçalar gelmiş olsa da, Raikkonen sorunlarının çözülmesi süreci hakkında temkinli konuşmayı tercih etti.

    "Genel olarak çok daha iyiyiz ancak yine de istediğimiz noktada değiliz. Doğru tespit ve kişilere sahip olmamıza rağmen bu sorunları çözmek kısa sürede olmayabilir. Bu yarışta daha az sorun yaşamayı ve en az geçen yarıştaki gibi pozitif bir performans sergilemeyi umuyorum."
    http://www.turkiyef1.com/haberler/36076/kimi-ferrari-nin-liderlerle-farki-kapatacagindan-emin.html




  • İlk iki antrenmanlarda Mercedeslerin açık favori olduğu gözüküyor. Normal koşullar altında galibiyet çekişmesi Rosberg ve Hamilton arasında olacaktır.
  • skyf1 de acestream kanallarını kullanarak izleyebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sercann35

    İlk iki antrenmanlarda Mercedeslerin açık favori olduğu gözüküyor. Normal koşullar altında galibiyet çekişmesi Rosberg ve Hamilton arasında olacaktır.

    Ben de benzer senaryo bekliyorum.
  • Hiç zevk vermiyor artık.
    Ne ses var ne rekabet.
    Yarın yarışı izler miyim ondan bile emin değilim artık
  • İkinci bölümde vettel ve hulkenberg'in elenmesi sürpriz oldu. Raikkonen de son anda q3'e kaldi. Mercedesler yine çok farklı durumda... Redbull'dan kacalim derken mercedes'e carptik.

    Ferrari ilk 5'e girerse mucize görünüyor. Force india iyi durumdaydı aslında, perez q3'te fakat güven veren pilot degil. Bu acidan hulk'un elenmesi onlar adına üzücü oldu. Mercedes motorları diğerlerine fark atıyor. Mclaren'in bu motoru kullanmasına rağmen diğerlerine göre arkada olması şaşırtıcı.

    Yarış temposu farklı olabilir tabii ancak mercedesler aksilik yaşamazsa duble kesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rai Aloyu geçti RBRler ilk 10da yok ah birde Mercoları yakalayabilse şu Ferrari (Tabi önce Williamsı yaklamalı )
  • Son 3-4 sezon, Red Bull'un domine ettiği sezonlar oldu, daha çok erken ama bu sene de aynı şeyi Mercedesler için söyleyeceğiz gibi. 1 sn'ye varan farklar inanılmaz fazla.

    Ferrari desen aynı. Gridin en iyi ikilisine sahip ancak otomobil, otomobil değil. Sezon başlamadan önce Ferrari, hızını saklıyor vs. gibi yorumlar yapılıyordu. Gördük ne kadar hız sakladıklarını, Raikkonen kıl payı Q3'e kaldı, Alonso desen 10. olabildi. Sonuçlar kötü olunca Ferrari, mazeretler üretmeye başladı. Ama artık mazeret değil, icraat görmek istiyoruz. 2008'den beri elle tutulur bir başarısı yok bu takımın. Bu Domenicali gitmediği müddetçe de, bu devam edeceğe benziyor. Bu kadar başarısız olup da, hala nasıl o koltukta anlayabilmiş değilim açıkçası.

    Yarışa gelirsek... Mercedesler duble yaparlar. Williams, McLaren ve Force India podyumun son basamağı için kapışır. Ferrarilerden pek bi' umudum yok.




  • Sıralamayı izlemedim ama hiç bir şey kaçırmamışım.Mercedesler çok hızlı bir saniye fark çok fazla.Mercedesin ve bu motoru kullanan takımların avantajı tartışılmaz.Ferari yine aynı.Pilotların iyi olması bir şey ifade etmiyor.Otomobiliniz iyi olmalı.Domenicali ve ekibi kısa sürede bir bahane üretip onun arkasına sığınacaktır.Sezonun gidişatı ise belli oldu gibi pilotlar şampiyonluğu iki Mercedes arasında geçer.
  • Bakın beyler. Bu seslerden memnun değilsek. Bu hızdan memnun değilsek. Bu işe bi, çare bulalım. Tribünleri boş bırakalım TV den netten izlemeyelim. Tepkizi dile getirelim. Yan yatalım çamura batalım. Ama ne yapalım edelim en azından v8 leri geri getirelim. O çılgın sesler çınlatsın kulağımızı.
  • yarışın başlamasına son 10 dk.
    bakalım nasıl bir yarış olacak.
  • Sutil ceza almış. Dün yaptığına pek anlam verememiştim zaten. Kob ile Mal da yanyana kalkıyor; birşeyler olabilir.
  • ortada yarış yok milletin derdi ses olmuş vay anasını
  • Ricciardo is faster than you.
  • Vettel bu günleri de mi görecekti? Vay be..
  • Mercedeslere bak sen
  • Ferrari üreteceğin arabaya da motora da şamar oğlanı olduk be ayıptır

    Mercoların çekişmesi iyiydi baya
  • Ferrarilerin hali içler acısı. Ne Force India'ya ne de McLaren'e direnemediler. Rosberg-Hamilton arasındaki çekişme güzeldi, devamını bekliyoruz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercann35 -- 6 Nisan 2014; 18:44:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.