Şimdi Ara

08 FORMULA 1 GROSSER PREIS VON ÖSTERREICH 2014 (Spielberg) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Force India mühendisleri uyandı sonunda. Bu arada yarışı hiç kimse izlemiyor galiba :/
  • Pos No Driver Team Laps Time/Retired Grid Pts
    1 6 Nico Rosberg Mercedes 71 1:27:54.976 3 25
    2 44 Lewis Hamilton Mercedes 71 +1.9 secs 9 18
    3 77 Valtteri Bottas Williams-Mercedes 71 +8.1 secs 2 15
    4 19 Felipe Massa Williams-Mercedes 71 +17.3 secs 1 12
    5 14 Fernando Alonso Ferrari 71 +18.5 secs 4 10
    6 11 Sergio Perez Force India-Mercedes 71 +28.5 secs 15 8
    7 20 Kevin Magnussen McLaren-Mercedes 71 +32.0 secs 6 6
    8 3 Daniel Ricciardo Red Bull Racing-Renault 71 +43.5 secs 5 4
    9 27 Nico Hulkenberg Force India-Mercedes 71 +44.1 secs 10 2
    10 7 Kimi Räikkönen Ferrari 71 +47.7 secs 8 1

    mercedes ağırlıklı bir yarış oldu
    rosberg ve hamilton 1,2 yaptı
    williams 3. ve 4. oldu
    genelde çok aksiyon olmadı
    vettelin aracı 1 tur aşırı yavaş gitti yarışı brakacak iken araç çalıştı ancak daha sonra yine de yarışı bitiremedi
    kimiye bakaraktan alonso iyi ve istikrarlı bir yarış çıkardı hatta massa için lastikleri koru alonso bastırırsa diye söylediler
    tabi bastırma gibi bir şey olamadı




  • Bu sezon izlediğim yarışlar içerisinde en iyi yarışlardan birisi olduğunu söylemem lazım. Williams'ların ilk iki sırayı alması, azami sürat olarak gridin en yüksek hızına ulaşan otomobil olması derken, onların galibiyet şanslarını oldukça yüksek görüyordum. Ancak yarış temposu olarak Mercedesler'in, Williamslar'dan daha iyi olması ve Williams'ın yaptığı strateji hataları yarışı Rosberg'in kazanmasını sağladı.

    Rosberg, bir kez daha Hamilton'u mağlup etmeyi başardı. Farkı da yanılmıyorsam 29 puana çıkardı. Böylesi bir rekabette bu puan farkı oldukça fazla. Hamilton'ın mükemmel startı, ardından ilk turdaki agresif tutumu daha ilk tur bitmeden onun 4.basamağa çıkmasını sağladı. Hamilton'ın bu hamlesiyle yarış galibiyeti için Williams ve Mercedes kapışması izleyeceğimiz kesinleşmiş oldu. Massa'yı bugün yarış temposu olarak beğenmedim, Bottas ondan bu konuda daha iyiydi ve bu da yarışın sonucuna yansıdı. Williams'lar ile söyleceğim son konu da, onların pit duvarının, bu yarıştaki pit strateji hataları, Ferrari pit duvarıyla ile kapışır cinstendi. Ki, Ferrari'nin bu konuda ne kadar "fail" bir takım olduğunu biliyoruz.

    Ferrari dedik, onunla devam edelim. Alonso elinden geleni yaptı ve alacağı maksimum sonucu aldı. Raikkonen ise takımının o muhteşem pit stratejisiyle (!) 1 puana razı olmak zorunda kaldı. Sezon başından beri gözlemlediğim şu konuyu da dile getirmekte fayda var. O da, Ferrari'deki Alonso'yu kayırma çabaları günden güne oldukça bariz bir hal almaya başlaması. Bir değil, iki değil. Yarışlarda pitler ne zaman başlasa Alonso, ya sıra kazanıp ya da yerinde kalırken, Raikkonen pitlerde muhakkak sıra kaybediyor. Keza bugün pitler başladığı sırada Alonso 5.sırada, Raikkonen 7.sıradaydı. Ancak pit dönüşü Alonso 9, Raikkonen 14. çıktı. Alonso'nun 4 sıra kaybetmesinin nedeni önündeki isimlerin pite girmemelerinden kaynaklaydı. Ancak Raikkonen, pitlerden önce önünde olduğu Ricciardo, Hulkenberg gibi isimlere, dediğim gibi Ferrari'nin muhteşem pit stratejisi (!) sayesinde geçilmişti. Zaten Kimi de yarış sonrasında buna benzer bir açıklama yapıp, pite alınma zamanını sorgulamış. Yani griddeki belki de en hızlı 4 ya da 5. otomobil olan Ferrari'nin bir de bu konuda rakiplerinden geride kalması kabul edilebilir bir şey değil. Otomobili geliştirmeleri bir yana, özellikle bu konuda gelişmeleri gerektiğini düşünüyorum.




  • takım arkadasın arandakı sorunu senna gıbı coz hamılton senna gıbı
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.