Şimdi Ara

1 (115. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.474
Cevap
790
Favori
318.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
221 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rat.planet

    Sizden ricam lütfen reklam mesajlarını bu konuya eklemeyin.

    Sorunuza gelince;
    1-Sadece konuşarak İngilizce(veya başka bir dil) geliştirilemez.Yabancı dil öğrenirken gramer ve 4 dil becerisi(okuma,dinleme,konuşma,yazma) becerisinde çalışmalar yapılır.Tek bir yabancı dil becerisine odaklanılarak gelişmez.

    2.Önce normal İngilizce öğrenip(upper- intermediate düzeyinde) sonra business english öğrenmenizi tavsiye ederim.
    Zira diğer türlü zaten çok sıkıntılı olur.

    3.Burada kurslar vs. önerisi kimseye vermiyoruz.

    Başarılar.
    selamlar, sadece konuşarak ing geliştirilemez demişsiniz ama ben geliştirdim. basit de olsa konuşabiliyosanız, bilgi olarak bir birikiminiz var demektir zaten. ilk başlarda lise hazırlıkta aldığım bilgiyle basit seviyede konuşabiliyorken, şu an native'e e yakın seviyede ing konuşabiliyorum. bunun içi o dile çok fazla maruz bırakmanız gerekiyor kendinizi. ingilizce'ye tamamen teslim olup, kendinizi her daldan bu dile maruz bırakmalısınız. film, dizi izleyerek (british olursa daha iyi olur. ben hiç amerikan bişey izlemedim çünkü bu, dilin bozulmuş hali ve sizi zorlayan daha önce duymadığınız idiomlar veya yeni kelimelere denk gelmiyorsunuz), britanyadan insanlarla konuşarak kendinizi ciddi anlamda native gibi konuşmaya zorlayarak (4 ingiliz ve ben, bir online oyun (dota) takımındayız ve onlarla sürekli ingilizce konuşuyorum) epeyce yol katettim.

    şunu söylemek gerekiyor konuşma konusunda, hiiiiç kolay bişey değil bir dili anadil gibi konuşmaya çalışmak, çok fazla zihinsel emek vermeniz gerekiyor. düşünün her gün yaklaşık 14 saat, iletişimde bulunduğumuz insanlar olsun, dinlediğimiz müzik, izlediğimiz film dizi haber tv programı vs, okuduğumuz gazete, internet olsun maruz kalarak yaklaşık 15 yılda anadilsel yeteneğini tamamlıyor bir insan. bu filmin 2.sini başka bir dil için çekmek hiç kolay bişey değil.




  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Kütüphanemde bu kitaplar var ancak tek başına çalışmakta bir fayda sağlayamadım. Yardımcı kaynak olarak kullanacağım .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önerdiğiniz testte seviyem %74 intermediate (B1) çıktı, 1 yıl içerisinde UK'ya yerleşme durumum var, özellikle gündelik hayat konuşmamı(speaking) geliştirirken ingilizcemi de ciddi ölçüde ilerletmek istiyorum. Sizce nasıl bir yol izleyerek ilerlemeliyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat.el -- 24 Ocak 2019; 15:38:25 >
  • Merhaba değerli hocam. Daha öncede bir kaç kez konuda yazmıştım ve sabırla bana cevap vermiştiniz. Malesef işsizlik ve stress gibi sebeplerle 4. seviyede eğitimimi bırakmak zorunda kaldım. Bırakmamın üzerinden yaklaşık 1 yıl geçti. Şimdi size teslim olup programa başlayacağım inşallah.

    Başlarken sormak istediğim Look Ahead Dersleri için önerilen bitirme süresi ne olmalıdır?
    Birde 25 sayfa kadar geriye gidip okumama rağmen seviye tespit sınavı linkini bulamadım. Rica etsem onu da atar mısınız. Saygılar.
  • Merhaba önceki sayfalarda verdiğiniz seviye tespit sınavında sonucum %67 Intermediate çıktı. İlk mesajdaki adımlardan birkaçını atlama imkanım var mı yoksa en başından başlamamı mı önerirsiniz? Amacım Japon yapımı TV animelerini İngilizce altyazıyla izleyebilmek (Türkçe altyazıların çoğu berbat ) Teşekkürler.
  • murat.el M kullanıcısına yanıt
    Look Ahead dersleriyle başlayabilirsiniz.
  • NEVERDIES kullanıcısına yanıt
    Önerilen bitirme süresi yoktur.Asıl önemli olan nokta oradaki telaffuzları taklit ederek doğru şekilde çıkarmaktır.
    Amacınız kısa sürede bitirmek değil telaffuzları iyi öğrenmek olsun.https://learnenglish.britishcouncil.org/content
  • xLordRealx kullanıcısına yanıt
    Look Ahead derslerinden başlayın.
    Upper-intermediate seviyesinde olsanız bile bu derslerden başlamanızı öneriyorum.Kaliteli dersler.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Çoğuna içgüdüsel olarak cevap verdim ve emin değilim seçeneğini bolca kullandım. Mental olarak çok iyi durumda olmadığım şu zamanlarda, bu dili gerçekten tam olarak unutmamış ve canlandırmaya müsait durumda olabilir miyim hocam?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEVERDIES -- 26 Ocak 2019; 17:22:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gencer42

    Selam hocam bir sorum olacaktı. Bu kaynaklara yardımcı olarak Cambridge’in Phrasal verbs, Idioms, Collocations, Vocabulary, Pronunciation (in use) serisi kitaplarını da baksak bir sıkıntı olur mu? Ya da daha da hızlı gelişim sağlar mı?
    Collocations kitabi hangisi foto-pdf atar misin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • faydanıza olur gibime geldi bu konuşma
    https://www.youtube.com/watch?v=o_XVt5rdpFY
  • kaazto28 K kullanıcısına yanıt
    uzun zamandır takip ettiğim bir polyglottur kendisi. Dil öğrenme konusunda, teknikleri çok faydalı oldu şahsen bana
  • arkadaşlar lütfen yardımlarınızı rica ediyorum?

    hocamızın dediği look ahead derslerini indirdim.
    grammar kitaplarını aldım.
    cbs derslerini de indirdim.

    ancak ne yazık ki bir türlü başlayamadım. başlamak bitirmenin yarısı ama sizler nasıl başladınız lütfen yardım eder misiniz bana da? nasıl başlarım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zebetosu

    arkadaşlar lütfen yardımlarınızı rica ediyorum?

    hocamızın dediği look ahead derslerini indirdim.
    grammar kitaplarını aldım.
    cbs derslerini de indirdim.

    ancak ne yazık ki bir türlü başlayamadım. başlamak bitirmenin yarısı ama sizler nasıl başladınız lütfen yardım eder misiniz bana da? nasıl başlarım?
    Look ahead'dan başla işte ne bekiyorsun. Direk aç ilk videoyu.
  • zebetosu Z kullanıcısına yanıt
    Önce seni başlamaktan alıkoyan sebebi, her ne ise belirlemen ya da motivasyon eksikliğin varsa, seni ingilizce öğrenmeye teşvik eden şeye tam olarak odaklanman gerekir. Mesela ingilizce bilmek hayatında neyi değiştirecek. Konu dil öğrenmek olunca başlamak yetmiyor devamlılık gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veerzaara -- 31 Ocak 2019; 20:54:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zebetosu Z kullanıcısına yanıt
    Hocam Look ahead derslerini açın ve izleyin beyaz pano üzerine yazılan yazıları not edin ve onları tıpkı videoda söylendiği gibi tekrar edin. Bu kadar basit ben günde 3-4 video izliyorum ve zerre sıkılmıyorum. Cidden çok eğlenceli. Bu bitince gramere geçiyorum inşallah orada da bir sıkıntı olmaz ve devam ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam seviyem b1 ama ingilizceyle uzun süredir alakam olmadığı için 0dan sizle başladım. Essential kitabındayım. Pdfden ilerlediğim için kağıda yazıp egzersizleri yapmak zor geliyor. Bunun için önerebileceğiniz site, mobil uygulama var mı yoksa herhangi bir siteyi kullansamda olur mu soru çözmek için? Cbclere başlamak için 3 kitabıda bitirmiş olmak mı gerek. Mavi bittikten sonra başlasak olur mu? Birde cbc yerine kullanabileceğimiz bir alternatif var mı daha günceli, kısası falan?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilimancero -- 9 Şubat 2019; 14:59:39 >
  • englishclass101 dersleri hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • Hocam önerdiğiniz kaynaklar ve çalışma programı British English, ben American English’e daha çok hakim olduğum ve kulağım aşina olduğu için bütün çalışmalarımı ona yönelik yapmak istiyorum. Yine sizin önerdiğiniz çalışma programı yolunda ilerlemek istiyorum ama Look Ahead derslerinin ve grammar kaynaklarının American English’e göre önerebileceğiniz neler var acaba? Nasıl bir yol izlemeliyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.