Şimdi Ara

1.0 - 1.2 TSI varken dizel almak mantıksız (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.649
Cevap
12
Favori
140.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
113 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dizel araçlar benzinlilerle aynı fiyattan satilsa bir çoğumuz dizel alacaktır. Kendimde benzin kullanıyorum 1.2 ekonomik falan ama dizel daha ekonomik ve daha yuksek tork demek.

    Paramiza göre benzinli iyi diyoruz ama aslında gönlümüzde dizel yatıyor. Bunu kabul etmeliyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben dizel araçlarda torku seviyorum. Benzinli araca binince eşeğe binmiş gibi oluyorum. Sanki gaza basıyorsunuz da araç gitmiyormuş gibi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1.0tfsi audi a3’üm var ve bundan önce nissan juke 1.5dci vardı. Diyeceğim tek şey 1.5dci 1.0tfsinin yanında kağnı gibiymiş. Tamam ekonomik eyvallah fakat 1.0tfsi her türlü 1.5dci den kat kat iyi 50.000km kullandık 1.5dci

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ortada saklanacak bir yorum yok, Polo kullanıcısı olarak kullandığınız araç ile benim aracımı kıyaslayan sizsiniz. Neden şu anda Peugeot kullanıcısı olduğumu gayet düzgün bir dille ifade ettiğimi düşünüyorum. Ancak beni şahsen tanımadığınız için nasıl ki ben size "siz" olarak hitap ediyorsam sizin de bana "sen" değil "siz" olarak hitap etmeniz gerekir.

    8.4 saniye mevzusuna gelecek olursak ben aşırı hızlı olduğunu iddia etmiyorum, etmem de. Bir önceki cevabımda yazdığım gibi yaşı ve kilometresi fazla olmayan güncel bir fiyat/performans aracı olduğunu belirttim. Ama siz VW'in hileli hızlanma ve yakıt tüketimi verilerine alışkın olduğunuz için fabrika verilerimi inkar ediyorsanız VW kullanıcısı olarak kesinlikle haklısınız :) Buyrun size GPS destekli hızlanma videosu. Bu videodaki cihazların kalibrasyonlarında hata olduğunu iddia etmezsiniz umarım, bulabildiğim en somut video bu çünkü.





  • golf 7 1.2 tsi ardından 1.2 tsi fabia III sahibi oldum. Arkadaşlar dalga geçiyor lan 1.2 motor mu olur falan diye ama kağıt üstünde bakıldığında gayet yeterli torku ve hp si var. Eğer tsi ile az yakacağımm diyorsan gerçekten gaz pedalına doya doya basılamıyor. istanbul da sıkışık olmayan trafikte (çok dur kalk olmayan) neredeyse fabrika yakıt verileri yakalanıyor fakat dediğim gibi gaz pedalına dikkatli davranmak gerekiyor.

    Gel gelelim hangisi daha ekonomik? ben kilometre bazında düşünüp karar vermiştim. Yıllık 12-18 k arası kilometre yapıyorum bu durumda dizel araca vereceğim farkı yakalamam için her sene 20k nın üzerinde km yapmam gerekiyordu. Ayrıca şayet aracınız garantiliyse yetkili serviste benzinli ve dizel bakım fiyatı hemen hemen aynı ancak aracınızın bakımını dışarıda yaptırıyorsanız arada ki bakım fiyat farkı o zaman belli oluyor. Bunların dışında tsi motor dizelden çok daha eğlenceli geliyor bana. Özellikle aracın hafifliği ve motorun dsg kombinasyonu gerçekten 1.2 motordan beklenmeyenleri yapıyor.

    Sonuç olarak yıllık 20k ve üstü kilometre yapıyorsanız veya ben bu araca 5 yıldan fazla binerim diyorsanız dizel kesinlikle daha ekonomik ve gaz pedalına ön sevişmesiz basabiliyorsunuz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alcohol06

    Sürekli efendi kullanan adamsan, sakin veya sabit hız ağırlıklı gitmeyi seviyorsan doğru. Zaten açtığın konulardan koyduğun tüketimlerden de nasıl gittiğin belli. Hele ki 1300cc altı araçlar için zaten ülkede vergi avantajın var, dizel benzin litre fiyatı dip dibe girmiş, en iyisi 1300cc altı turbo benzinli almak.

    Birde iki uçta kullanan adamlar var, ya aşırı sakin gider, ya da ara sıra ölümüne basar, o ara da tüketimi düşünmez. Ben böyleyim mesela, turbo benzin tam benlik (tabi üstte ölü leş 1.2 tsi'lar falan değil, Opel'in 1.6 200hp turbosu veya VW eski 1.4 twincharger gibi motorlar)

    Fakat böyle kullanmayanlar da var, gazı açmaktan çekinmeyen, basan sabit yüksek hız giden var. Yokuşta az yavaş gideyim demiyor, basıyor adam açıyor cruise'u 140 çıksın diyor araba. Paso tamgaz gitmiyor tabiki ama sürekli atak kullanıyor aracı, seviyor çünkü veya sabırsız. Aslında canı istediği gibi kullanıyor arabayı, umursamıyor. Böyle 1.2 benzinliyi kullanan anında 10lt ortalamaları görür hiç affı amanı olmaz, 3 günde 100tl benzin nasıl bitti anlamazsın. Turbodizelin güzelliği de tam burada devreye girer, yüksek gaz açıklıklarında bile motorun termal verimi yüksektir. Turbodizel motor yük altında çalışmayı sever, yüksek stresi görece az yakıtla kaldırabilir. Alırsın 120hp dizel 308'i, takarsın 6'ya 170-180 git, arada son hız dene, canın istediği gibi git otobanda 7lt'yi zor görürsün ortalamada gittiğin yerde. Bunu 1.2 tsi ile yap, o cücük kadar motor nasıl böyle yakıyor şaşarsın. Tabi ara ara aşırı artan yağ sıcaklığın, eksilmiş yağın, aşırı strese binmiş, kızmış kızarmış minnak turbon, yorulmuş motorun, yani sen farkında olmadan fazlasıyla öne çekilmiş periyodik bakımın da cabası.

    Yani bir konu açmışsın da, herkes sen değil. Benim kullanımıma uyuyor desen daha doğru olurdu. Ha gerçekten ortalama hızların çok düşükse, İstanbulda trafikte geçiyorsa hayatın git 1.0 tsi al, 1.0 ecoboost al en güzeli.

    Daha da doğrusu bu saatten sonra sürekli sakin kullanan adamın dizel alması akıl işi olmaktan çıkıyor, zira gerçekten modern benzinliler de baya az yakıyor artık. Dizel kullanıyorsan basacan, motorun o geniş aralıkta yüksek verim sunabilmesinin tadını çıkararak ekonomi yapmak lazım.
    Hahaha hocam sonuna kadar haklisiniz bize yazacak bisey birakmamissin ama bi kac bisey eklemek gerekirse ayni şartlarda kasarak kullanilirsa arada 1-1.5 litre fark olacaktir dediginiz gibi tapa gaz kullanilirsa aradaki makas dahada açılacaktir birde ayni güçteki benzinli için hizlanma değerleri daha iyi deniyor buna gülüyorum artik iyi ayarlanmış şanzıman oranlariyla buda zor sadece teorik olarak bi kaç atalet dezavantaji pratikte ölümcül bi fark yaratmiyo dizel için fakat lpg li turbo 5 silindirli volvolarin tadini ben yeni hiçbir volvoda hatta dönemlerindeki atmosferik bmw mercedeslerden dahi alamiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: talhadogdu

    Ortada saklanacak bir yorum yok, Polo kullanıcısı olarak kullandığınız araç ile benim aracımı kıyaslayan sizsiniz. Neden şu anda Peugeot kullanıcısı olduğumu gayet düzgün bir dille ifade ettiğimi düşünüyorum. Ancak beni şahsen tanımadığınız için nasıl ki ben size "siz" olarak hitap ediyorsam sizin de bana "sen" değil "siz" olarak hitap etmeniz gerekir.

    8.4 saniye mevzusuna gelecek olursak ben aşırı hızlı olduğunu iddia etmiyorum, etmem de. Bir önceki cevabımda yazdığım gibi yaşı ve kilometresi fazla olmayan güncel bir fiyat/performans aracı olduğunu belirttim. Ama siz VW'in hileli hızlanma ve yakıt tüketimi verilerine alışkın olduğunuz için fabrika verilerimi inkar ediyorsanız VW kullanıcısı olarak kesinlikle haklısınız :) Buyrun size GPS destekli hızlanma videosu. Bu videodaki cihazların kalibrasyonlarında hata olduğunu iddia etmezsiniz umarım, bulabildiğim en somut video bu çünkü.

    Ben polo ile sizin arabanizi ( sen degil ) kiyaslamadim.



    Pejonun hizlanma verisinede laf etmedim. Lakin hemi motor surmus birine pejo hizlanma 8 kusur saniye falan basit geliyor.



    Eski aracimin hizlanmasi 4.8 idi



    Ne yapiyim simdi, bende charger videosu cikarip burayami koyuyum ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • birgarip2019 kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız ama satarken o 30 bin farkın en iyi ihtimalle yarısını geri alabilirsiniz. Hele ki yüksek kilometrelerde dizel daha çok düşer. Benim şahsi fikrim dizel alacaksam 1-2 yaşında 2.elleri kovalamak olur. Sıfır alacaksam da benzinli alırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1,2 tsi polo 90 beygir 8,5 ortalama yakıo dsg siz neden bahsediosunuz anlamıorum
  • Size 3 ornek vereyim, muhakemeyi kendiniz yapin.

    1.2 seat leon 110 hp manual ortalama karisik tuketim 5.5-5.7lt .



    1.6 hdi 407 manual karisik tuketim 6.4-6.7 lt



    1.6 civic vtec 2004 manual lpg karisik tuketim 8.3-8.6 lt (lpg).



    3 aracta izmit merkezde kullaniliyor, karisik tuketimler. 3 aracin soforude ayni sakin kullanima sahip. Ortalamalar bu sekilde.



    Suan az yakan bir lpgli arac hepsinden daha avantajli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E hocam neden Peugeot alıyorsunuz diye sorduğunuz için bu noktaya geldik Amacım herhangi bir şekilde sidik yarıştırmak vs de değil zaten. Sadece araba için mevcut ülke şartlarında kendi adıma ayırmayı mantıklı bulduğum bütçem dahilinde yeri geldiğinde limitlerde kullanıp piste çıktığımda yüzümü güldürecek gündelik bir araç almaktı, 308'de bunu başarıyor.

    Tartışmayı uzatmaya gerek yok o zaman
  • 370z'den 1.0 Polo'ya düşünce böyle edebiyatlar parçalanıyor işte yapılı yüklü Amerikanlar, japonlar, türlü türlü makinalar görmüş geçirmiş, sonra herşeyi bir kenara atıp kem gözlü bir Polo'ya seninleyim deyip inzivaya çekilmiş abim, saygılar.

    d16y4 motorlu Civic 1.6 ies, 100kmh hızda 2300-2500 devir çevirir, 4te son hız görür, yıllarca bindik gazladık. 2002 type r'ı kullanmış o kültürü keyfi tatmış adam da forumda milletin tercihlerine, araçlarına laf edip, sırf yıkık bir 1.0 Polo'yu savunmak için bu seviyelere düşmez. Sen doğru düzgün Micra bile kullanamazsın.

    Hazır Micra demişken biraz daha yalan edeyim seni, 2006 model leş gibi 1.2 motor 80hp Micra var ya? 4 ileri vitesiyle 100 giderken 2000 çevirir. Senin delikli nane tofaştan 4 ileri vitesine rağmen daha teknolojik yani. Nasıl, iyi mi pompa

    Sana seviyem bu kadar çıkabildi. Mesajlarının leşliğine bakıyorum da, daha fazlası para versen olmaz. By delikli şekerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcohol06 -- 5 Ocak 2019; 0:49:28 >




  • Turbo benzinli diyince aklınıza sadece tsi mı geliyor. Pug 1.2 130 hp si bu konuda en iyisi. Adam 1.2 90 hp alıyor sonra yokuşta 180 le gidiyor.



    Dizel benzinli tercihinde fiyat farkı ve senede yapılan km çok önemli.



    Turbo benzinlilerin fiyatı hiç ucuz değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bahaman

    Hocam haklısınız ama satarken o 30 bin farkın en iyi ihtimalle yarısını geri alabilirsiniz. Hele ki yüksek kilometrelerde dizel daha çok düşer. Benim şahsi fikrim dizel alacaksam 1-2 yaşında 2.elleri kovalamak olur. Sıfır alacaksam da benzinli alırım.
    Hocam dizeli savunmuyorum. Ama konu başlığı çok mantıksız. Benzinli içinde en ekonomik TSI deseler mantıklı olabilir. Tsi ve dsg uyumu süper. Ben seviyorum dsgyi.



    Ben kaç aydır araba bakıyorum.

    Resmen gurme oldum. Dizel ve benzin arasında en kotu 20 bin lira oynuyor.



    En son Honda Civic hb bugün baktım. Ondan önce Leon 1.4 TSI 150 xcellence fatura kesiminden 5-10 dk dolu hasarlı öğrenince kaldı.



    2000 km Leon dizel style cam tavan hayalet ve LED, 6000 km xcellence dizel kullandım. Bu arabayı kullanırken psikolojik olarak çok rahattim. Hergun, her aksam, ya Eskişehir Ankara ya Eskişehir Bursa yaptım. Mesai çıkışı gittiğim icin, gezecegimiz yada yemek yerleri kapanmasın diye bastım. Eskişehir ankaraya 1 saat 45 dk girdim. Onca basmaya 7-7.5-8 litre gösteriyordu araba. Bu yönden rahattı. Ama işte almaya gelince aradaki fiyat farkını veremiyorsun. Leon style cam tavan LED hayalet gösterge alınabilir ama işte onda da almışken dokusunu alayim dedim. Mecbur benzine geçtik. Benzili de 1.4 tsi 150 lik araba harika gidiyor ama benzin göstergesinin indiğini görüyorsun. Yok ben basmayayim azami suratlar içerisinde gideyim derseniz tüketim üzmüyor. Ama dizel de aynı şekilde kullandığınız da onda daha da düşüyor.



    Konu başlık sahibine de, Tsi güzel motor. En azından emsallerinden iyi. 0-100 değeri, hem de ekonomik olarak. Ama tabi bir dizelin ekonomisini veremez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şimdi konuda tutarsızlıklar var hocam,



    Performansta 1.3 dizelle karşılaştırmışsın vergide 1.6 dizelle kıyaslamışsın.



    2 farklı motorla olmaz. Ya ikisi de 1.3 olacak ya da ikisi de 1.6 olacak ki 1.6 dizellerin torku beygiri ortada.



    Sıcak hava için konuşursak benzinli motorda 1 km çok uzun bir süre. Şehir içinde benim standart yolumun 6'da 1'i. Bu konuda 1.6 atmosferik üstüne tanımam. Hele de yakıtı önemsemeyen bir motorsa otoparktan çıkarken sıcak hava verenleri var.



    Bakım mevzusunda da 850 yada 650 ödediysen çok. Harbiden çok. 1.3 Multijetin 10.000 bakımı yetkili serviste 350 TL.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel ve benzinli tartışması bence en büyük saçmalıklardan.Arabayı alacak kişi önce günlük ne kadar yol yaptığını yada yapacağını,aşağı yukarı ne kadar süre geçireceği gibi şeyleri hesaplayıp mantıklı karar verebilir.Kimi zaman işe git gel yapan insanlar için dizel farkı diye ödediği para bir araba parası olabiliyor.Ama benzinli arabanın hızlı ısınması kesinlikle ayrı bir olay,bel altı vurmayın :D

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CihangirCanavarı kullanıcısına yanıt
    quote:

    Trafik hepimizin ortak alanı ve yolların kralı olmaz yolların kuralı olur... Benim yaşım 34 ben de delidoluydum bir zamanlar trafikte ama şimdi keyif alıyorum sakin gitmekten... Üstelik arkamdan ceza gelir mi korkusu olmuyor... Kurallara uymak, medeni davranmak, hepimizin ihtiyacı olan ve bizi ileriye götürcek davranışlar...


    nihayet forumda benim kafamda birisi çıktı :)
    gerçi yaş ilerleyince böyle oluyoruz galiba

    konuya gelirsek zaten yıllardır bilinen ve söylenen şeylerin tekrarını görüyoruz
    aylık yada yıllık belli km. üstü araç kullanımı varsa dizel yada lpg. tercih edilebilir ,değilse benzin bir araba için en düşük gider oluyor (sigorta+kasko+muayene+vergi+bakım+lastik akü değişimi vs. çok daha fazla sarsıyor)

    ortak düşünce ise ,ne kadar basarsan o kadar yakar düşüncesi olmalı ama hala bunun tersini iddia edenler görülüyor :)




  • Ekonomi kötüye gidince Golf alamayan vw fanatikleri 2 hava yastıklı Polo'ya 100 bin TL bastı. İçlerine oturan bu acıyı bastirabilmek için de foruma dalıp onun bunun arabasına laf atıyorlar. Tamam hemşolar Polo C segment araçlardan iyidir, hatta premiumdur, en az o yakar, en çok o kaçar.. parayı bayiye havale ettiniz bitti gitti bir sakinleyin artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ankarada o paralara bakım yapan yetkili servis yok, 700-800tl gibi rakamlar dönüyor
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.