Şimdi Ara

1.0 80 hp ibiza alınır mı? Altenatif öneri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sıfır km ibiza 159.900 yazıyor sitede. Daha bayi ile konuşmadım ama fazla indirim olacağını zannetmiyorum şu piyasada. Kullanan var mı önerir misiniz motor çok mu güçsüz? Ya da ibiza yerine şu alınır diyebileceğiniz bir araba var mı?




  • Merhaba ustam Kia Rio 1.2 Manuel bakabilirsiniz alternatif olarak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam muhakkak kullanmis arkadaslar da yorum yapacaktir, fakat ben soyle fikir vereyim sadece arkadasimdan. Arkadasim 2015 model, 1.0 80 beygir manuel vites kullaniyor, LPG de takili. Yaklasik 2 yildir da duzenli kullaniyor. Bir kere Egea 1.4 kullanma firsati olmustu ve arabanin cekisini begenmisti, ki genelde motor performansi acisindan cok sevilen bir motor da degil bu motor, ona ragmen.

  • Devirli kullanirsaniz isinizi gorur. Zevkle binilecek bir araba degil. Ucuza alayim isimi gorsun ayagimi yerden kessin arabasidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sürüş olarak çok zevk almassınız. Ama çok dolu geliyor diye biliyorum. Dijital klima falan var. Alın gitsin.

  • Clio 5 baktiniz mi? TCe guzel motor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @figoelhan rio güzel araba ancak donanımı boş geldi hocam ibizaya göre.

    @Huddleston doğrudur hocam 0-100 ü 15.3 saniye olan arabadan bahsediyoruz egea muhtemelen turbolu gibi gidiyordur buna nazaran. zaten egea cross 1.4 urban 164e alacaktım sonra 10 bin zam yedi. sonra dediler ki araba yok gelmeyecek. bekledim sonra istediğim renkli (okyanus mavisi) cross urban buldum 174bine. aynı gün covid testim pozitif geldi onu da kaçırdım satıldı araç. soğudum egeadan.

    @electrun bir yıllık krediyle alıp kredi bitince satmayı düşünüyorum açıkçası.

    @drknl35 evet çift yönlü klima, far yağmur sensörleri, elektrikli katlanır ayna vs. donanımı güzel. donanım açısından bu fiyata bence iki eksiği var1.si car play yok 2. si ön arka farları halojen. gündüz ledi bile koymamış adamlar. onun dışında donanım olarak üzmeyecek gibi.

    @Alisilin07 bugün yaklaşık 30 tane renault bayisini aradım 1.3 tce edc 2020 model clio için. 192 bin dediler en ucuz. beyaz hariç tek bir renk kalmamış hiç bir bayide. beyazda da touch jantları ile tam bir şirket aracı oluyor clio. başka renk bulsam alacaktım. açıkçası 1.3 tce edc 130 luk motorlu araçların fiyatının yanında 2021 90 beygirlik motorun fiyatı mantıksız geldi o yüzden clio defteri de kapandı gibi. seatın cezbedici yanı donanımı, clionun ise motoru. 130luk motor yoksa clio almanın da pek cezbedici bir tarafı yok bana göre.





  • Clio 1.3 tce hariç çok cazibeli değil evet

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu tür konularda egea diyoruz. Egea hb alınır geçilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mart başında aldık aracı. Ankara trafiğinde sabah akşam ise gidiş ve dönüş olarak kullanılıyor.

    208, Corsa, C3, Clio, Egea, Yaris, Fiesta, Polo hepsine bakıp teklif almıştık. 146 bine Egea Cross için teklif aldık ama 3 saat sonra arayınca araç satılmıştı ve Egea olmadı bu sebeple.

    158 bine 208 için anlaştık ertesi gün ve o aracı almaya giderken Doğuş Oto ya uğrayıp Ibiza yi görünce 146.500 e anlaşıp aldık.
    Biz maliyet etkin bir çözüm arıyorduk. Bir de güvenlik kriterlerini en başa koymuştuk. Yoksa yukarıda bahsi geçen araclardan LED farları olup yalnizca iki hava yastığı olan bile vardı.

    Zaten bahsetmişler, donanım olarak dolu bir araç. Bagaj ve özellikle ön iki koltuk hacmi sınıfına göre gayet iyi. Motor, eğer performans bekliyorsanız üzer. Basınca gitmiyor mu, düz yol ise gayet gidiyor. Ama yokuş performansı yüksek devir olmayınca düşük. Şu kısmı güzel ama, turbo olmadığı için 1500 devire gelmesini beklemiyorsunuz başlangıçtaki atiklik için. Şöyle örneklendireyim, eve yakın bir yerde sağa doğru keskin bir dönüş ve yokuş var. Burada diğer araç (1.4 TSI) ikinci viteste bahsettiğim devre gelene kadar nazlaniyor ama bu araç ikinci viteste daha lineer bir hızlanma sağlıyor. Hele kalkıştan sonra kısa sürede 5. vitese atmanızı istedikten sonra sıkışık trafik yok ise, neredeyse durana kadar bu şekilde gidebiliyorsunuz.

    Yalnız piyasasını bilemiyorum. Yani kredi bitince satma durumu nasıl olur emin değilim diğerlerine göre.

    Bizim en beğendiğiniz ve birçok kriter değerlendirildiğinde 192 binlik fiyatı ile comfortline DSG polo en iyi secenekti. Ama bahsetmiş olduğum gibi maliyet etkin çözüm arayınca Ibiza ya yöneldik.

    Sormak istedikleriniz olursa cevaplamaya çalışabilirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1.0 atmosferiğim Uçacak kaçacak hali yok. Devirli kullanınca şehiriçi idare eder. Şehirdışı süründürür. Ama forumda gömüldüğü kadar kötü olacağını sanmıyorum. Sonuçta bundan 6-7 sene önceki tüm b segmenti araçlar aşağı yukarı bu performanstaydı. 1.4 77 bg otomatik punto evo kullandım bir buçuk sene. Şehiriçi gayet de yetiyodu. Şehirdışı vites oranları kısa olduğundan bu araçlar eziyet oluyor. Tabi, 90-100 seyahat ediyosanız o da yeterli olur.

    Geçen ay 1.0 tce touch clioyu baya uyguna veriyordu bayiler. Fp açısından o daha iyi olur. Sarı sitede ilana konmuş bir çoğu. En azından torku yüksek turbolu. Performansı da iyi olur. Biraz geçmişte kaldı atmosferik 1.0-1.2 motorlar.

    Yine, egea da daha iyi bir tercih bu fiyatlarda. Biraz daha performanslı, daha geniş bir araç.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scherzz -- 26 Nisan 2021; 22:11:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.2 90hp ibiza kullanmıştım.

    Boş paket olmasına rağmen yokuş kalkış desteği ve hız sabitleyicisi vardı.

    Ayağımı yerden kessin diyorsanız alınır pişman etmeyecek bir araç.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssemih24 -- 26 Nisan 2021; 22:20:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında fena araba değildir. Fakat ileri dönemlerde 1.0 motor keyif vermez, aracın dar oluşu da can sıkacaktır. Hani arabayı yenileme ihtiyacı doğabilir. Şöyle düşünüyorum şehir içi için yeterlidir ancak 2-3 kez uzun yol yaptıktan sonra büyük motor ya da turbo beslemeli araba bakma ihtiyacınız doğabilir.


    Aslında Egea Hb 1.4 çok daha ideal olabilir. Konforu genişliği maliyeti vs daha iyi olur sizin için. Gerçi soğumuşsunuz ama bence en ideal seçenek yine de o. Urban donanım Egea da çok tatmin edici. Led farlardan tutun, tablet ekran, dijital klima vs vs..


    Kısa süreli aşk İbiza , uzun süre ise Egea olabilir...


    Eğer B segment alacak olsaydım, Clio daha mantıklı gelirdi sanırım. Kasası yeni, görünüş hoş ve reno motorları verimlidir.


    İbiza'nın arka yaşam alanı pek iyi değil, bagaj yüklü ve 4 kişili yolculuk olursa İbiza sizi tatmin etmez.

  • Bütçeye uyarsa fiyat sorun derim;

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-kia-2021-kia-stonic-1.25-mpi-cool-benzin-manuel-920258265/detay

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: commandx

    Bu tür konularda egea diyoruz. Egea hb alınır geçilir.

    Yahu adam neden hb alsın egeayı? 2.eli zayıf bir araç. Sadece özenti cikslere hitap ediyor. Egea sedan alınır.


    Konu sahibi arkadaşa gelince; bir yakınımda var, çok memnun. Ama o zaten 20 senedir falan seat kullanıyor, hastası resmen. Ancak 15 sn çok kötü. Çok ağırkanlıymış bu motor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lego95

    Aslında fena araba değildir. Fakat ileri dönemlerde 1.0 motor keyif vermez, aracın dar oluşu da can sıkacaktır. Hani arabayı yenileme ihtiyacı doğabilir. Şöyle düşünüyorum şehir içi için yeterlidir ancak 2-3 kez uzun yol yaptıktan sonra büyük motor ya da turbo beslemeli araba bakma ihtiyacınız doğabilir.


    Aslında Egea Hb 1.4 çok daha ideal olabilir. Konforu genişliği maliyeti vs daha iyi olur sizin için. Gerçi soğumuşsunuz ama bence en ideal seçenek yine de o. Urban donanım Egea da çok tatmin edici. Led farlardan tutun, tablet ekran, dijital klima vs vs..


    Kısa süreli aşk İbiza , uzun süre ise Egea olabilir...


    Eğer B segment alacak olsaydım, Clio daha mantıklı gelirdi sanırım. Kasası yeni, görünüş hoş ve reno motorları verimlidir.


    İbiza'nın arka yaşam alanı pek iyi değil, bagaj yüklü ve 4 kişili yolculuk olursa İbiza sizi tatmin etmez.

    Hiçbir b sınıfı araç şehirlerarası yolda rahat ettirmez ki. En azından c sınıfı olacak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yorum yapan herkese teşekkürler. Yasak geldi yine bir araba alamadık......

  • 1.2 70 hp corsa kullandım, teknik olarak benzer motorlar.


    Küçük hacim atmosferik araca göre beklentiniz varsa yeterlidir. Şehiriçinde rahat gider, uzun yolda biraz bağırır, rampada düşük vites yüksek devir ister. İnsanlar daha büyük hacimli, turbolu motorlarla kıyaslayor bu motorları, bu da olumsuz yorumlara sebep oluyor.

  • 2012 1.4 86hp ibiza kullanıyorum, muhtemelen aynı performansı gösterecektir 1.0 80hp aşağı yukarı.

    Ben 3 yıldır Konya ve Karaman'da kullanıyordum hiç sıkıntı çekmedim bana fazlasıyla yetiyordu ama bu sene evlendim eşim Mersin'li olunca yollarda perişan oluyorum yokuş çıkmıyor bu araçlar, yoruyor yani sürekli düşük viteste gitmek zorunda kalıyorsun.

    Yani kullanacağın yere göre değişir eğer yokuşlu bir yerde yaşıyorsan uzak durmanı öneririm.

  • ihtiyaç ve performans beklentisi ile ilgili bir durum. gitmeyip yolda kalanı görmedim, sadece kenardan kenardan ilerlersiniz o olur.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.