Şimdi Ara

1.0 TSI YAZILIM? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
2.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Herkese teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARES007 A kullanıcısına yanıt

    Performansında hiç bir problem yok. hatta haddinden iyi gidiyor.. yokuşlar vs akıyor çıkıyor otobanda rahat rahat 170 sabit gidiliyor, kolayca 200-210kmh. ve cidden de az yakıyor.


    ama gazda doğrusallık diye bir şey yok.. sanki arabaya uzaktan bluetoothla falan komut veriyoruz.. basıyorsun gitmek isterse alt devirlerde 2 saniye kadar sonra gidiyor. bazen geberip kalıyor, basıyorsun bu kez birden uçuyor. modülasyon diye bir şey yok. sünger gibi hissiz bir gaz pedalı. yani gaz-motor uyumu sürüş zevki dediğimiz şeyin tam tersi. anca hep sabit bir dozu var öyle basacan, o kafasına göre akacak.


    şehirde alışır gidersin ama sürekli hızlanıp yavaşlanan, tırmanışların vites seçimlerinin bol olduğu virajlı dağ çıkış yollarında kusura bakmayın berbattı..


    bilmiyorum belki benim kullandığım araç sorunlu idi. defalarca hybrid sistem yüzünden servise gitmiş, bir sürü güncelleme, pil değişimi, parça değişimi yapılmış.. D konumunda ayak gazdan çekilince motor açıp kapatma işi anlık ve sorunsuz gerçekleştiği için bir sorun olduğuna ihtimal vermiyorum. ama turbo boşluğunun olduğu dip devirleri doldurduğu söylenen 48v sistemin bu kadar etkisiz kalması da anlaşılır değil..





  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt
    Paylaştığım videonun başlığına bakıp cevap vermektense önce izleyin hocam öyle konuşalım.

    Paylaşımını yaptığım videodaki mühendis arkadaşın dediği her kelimeye de kefilim ve katılıyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • THEVENİNTEORİ T kullanıcısına yanıt

    o videoyu çıkınca izledim ben, aylar oldu


    95-115lik versiyon arasında volan, yakıt pompası, hatta turbo farkından bahsetmişsiniz.. böyle farklar yok, ben bunu düzelttim. tüm 1.0 tsi motorların turbosu da sabit geometrilidir.


    videoda arkadaşların bahsettiği bu tip motorlar arasında olan farklar yaptıkları bir genelleme ve bilgilendirme.. bazı motorlarda gerçekten ciddi farklar olabiliyor, bazıları basitçe yazılımla kısılmış açılmış olabiliyor. 1.0 Tsi örneğinde de farklar minimumda ama var.

  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

    Bende manuel golf 8 var. 1.0tsi motorun karakterine hakim olduğumu düşünüyorum. Buna görede aşağıdaki yorumu yapıyorum;


    1.0tsi motor karakter olarak biraz eski dizelleri andırıyor. Yani 2 bin devrin altı ölü. 2 bin devrin üstü ise 5 bin devirlere kadar baya iyi gidiyor.


    bu manuel araçta bir sorun cidden. Çünkü sürekli 2 bin devir üstünde kullanacak olursanız çok canlı bir gaz tepkisi var. Güzel güç veriyor. Dolayısıyla yakıyor. Üstelik trafikte hızlanmalarda öndeki aracı rahatsız edecek kadar dibine girebiliyorsunuz.


    2 bin devrin altında kalarak hızlanmak isterseniz bu sefer trafiğe göre hantal kalıyor.


    bu sebeple genellikle 2200 devir gibi vites atıyorsunuz ve araç sürekli o 2 bin devirdeki şahlanış yüzünden kafa sallatıyor.


    yani linner bir hızlanma yapmak zor.


    dağ yollarında ise 2 bin devrin üzerinde kalındığı için bir problem teşkil etmiyor. Basınca, bastığınız kadar gücü kadar gidiyor.


    lakin trafikte ışıklardan kalkarken ben hala aracı pürüzsüz hızlandıramıyorum.


    bunları geçip dsg olanına gelirsek, benim bu bahsettiğim ve sizin otomatik olanda yaşadığınızı söylediğiniz sorunu otomatikte hiç hissetmedim.


    alanyada r line cam tavanlı, kliması çalışan 4 yetişkinin bindiği golf 1.0 hızlanıp yavaşlamalı dağ yollarında bile oldukça akıcıydı. Çünkü dağa çıkmaya başlayınca s moda aldım. Araçta ona göre davrandı.


    s moda almayacak olsaydım, motoru kapatıp açacağı için, ayağımı gazdan çektiğimde vites yükselteceği ve sonra gaza bastığımda tekrar küçültmesi gerekeceği için dağ yollarında o bahsettiğiniz akıcı olmama problemini bende yaşardım.


    o dağa çıkmaya başlayıncaya kadar çok fazla trafikte kalkış yapmadım ama o 2 bin devirde kafa sallama sorununu d modda hissetmedim. Dsg sayesinde ipeksi bir şekilde hızlandı araç.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARES007 -- 27 Ağustos 2023; 22:4:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şanzımandan mıdır yoksa motordan mı bilmem ama şehiriçi düşük hızlara veya dur kalkta bazen sıkıntılı oluyor. Gaza bastiginizdan fazlasını alıyor sert kalkış yapıyor Ben arabayı ilk aldiğimda çok zorlanıyordum yeni yeni alışmaya başladım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARES007 A kullanıcısına yanıt

    aksine ben de testte manuel impression kullandım ve istediğim devirde vites attığım için hiç dip devirlere düşmedim ve beğendim.. tamam altlar boş, ilk kalkış ayarı cins ve geçiş patlaması da var ama sonuçta araç manuel kontrol bende, kavrama ayarı da bende.


    Dsg'de D'de motor kapattıydı açtıydı, devir kendine kendine diplere düştüydü, Dsg şanzıman küçültecek karar verecek nazlandı falan oho.. motordan benim gazla verdiğim taleple onun bana verdiği arasında alaka yok.. kafasına göre hızlanıyor işte.


    S'ye alsam düzelirdi belki aklıma gelmedi. onun yerine ekranda 10 dakika sürüş modu aradım araç menüsü o menü bu menü kaza yapacaktım bulamadım ama hızlı tempolu çıkma gibi bir gayem yoktu, araba ölmesin diye neden S'ye alıp çıkıyorum o da ayrı konu ya neyse.. Astra 1.4t 150de gaza dokunurdum fırlar giderdi araba. hemen vites düşürür, bocalamaz, tepkime verir. ve ne basarsam o kadar giderdi.


    yani Golf 1.0 dsg'de hissettiğim şey tam bir karmaşa.. şöyle 1.6 atmosferik-manuel saf bir aracın tam tersi. mild hybrid-Dsg-turbo-mikro hacim. gücün akışını modüle eden o kadar çok değişken var ki, asla tam olarak istediğinizi istediğiniz anda ve istediğiniz dozda alamıyorsunuz. hep arada bir mekanizmalar var.. bu da beni araçtan çok kopuk hissettirdi.. almayı düşündüğüm araçtan vazgeçtim o derece.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperVeloceJota -- 27 Ağustos 2023; 22:26:35 >




  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt
    Bana kaynak ile gel hocam

    Buyur benden kaynak,lütfen okumadan cevap verme.

    https://procarmanuals.com/pdf-online-vag-ssp-539-1-0-l-3-cylinder-tsi-engine-design-function/

    Full screen seçeneğine tıklayınca PDF komple ekrana yansır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEVENİNTEORİ -- 27 Ağustos 2023; 22:49:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1.4 turbo astranın 140 lık olan eski kasası vardı.


    ondada örneğin 90 la giderken yanlış hatırlamıyorsam 1500 devirde giderdi. Gaza biraz basayım yavaş yavaş 10 km 20 km hız artırayım deseniz, araç vites düşürmediği için biraz vibrasyon yapardı. Hantal kalırdı. Biraz sert basarsanız hemen vites küçültür yığılmadan hızlanırdı.


    1.6 otomatik Honda’mız var, oda aynı şekilde düz giderken, ayanızı gazdan çekince vs en üst vitese geçiyor. O viteste hızlanmak isterseniz ölü oluyor. Ya yavaş yavaş hızlanacaksınız ya gaza biraz fazla basacaksınız yada s moda alacaksınız.


    1.4 dizel otomatik aurisim vardı. Bu araçta manuelmiş gibi gaz ile vites değişimin hangi devirde olacağını sürücü ayarlayabiliyor. Ayrıca devirli bir makine. 2 bin devrin altına pek düşmüyor. Bu sebeple gaza daha tepkili. Ama bu motorunda özelliği öyle patlama yaparak gücü vermesi değil, yavaş yavaş vermesi. Atmosferik araç gibi.


    ama tüm bunlar otomatik vites araçta zaman kaybı olmadan direk bir şekilde hızlanmak için hiç önemli değil. Ferrariye filan binmiyorsanız, net güzel bir hızlanma almak için hangi tipte motor, şanzıman olursa olsun s moda almanız gerekiyor. Araç bu şekilde sizin net bir hızlanma istediğinizi anlıyor.


    1.0 tsi dsg ise hızlanırken hiçbir problem hissetirmez. Çünkü gaza basma miktarınıza göre vites değiştireceği devri ayarlar ve ne kadar hızlı hızlanmak istiyorsanız o şekilde hızlanır. Kullanacağınız x bir araçtan tek farkı 2 bin devrin altıyla, üstünün çok ayrı olması. Siz 2 bin devrin altında tutacak şekilde gaza basarken, bir anda gaza biraz fazla basarsanız araç ekonomi yapmak adına hemen vites küçültmez. O şekilde hızlanmaya devam eder. Gaza sert bir şekilde basıyorsanız devri 2 bin devrin üstünde tutar ve yığılmadan hızlanır. Sabit hızda giderken, dağ çıkarken vs 2 bin devrin altına düşürdüğünüz her durumda ya yavaş hızlanır ya hızlanamaz vites küçültür. Bu durumlarda bekleme yaratır. Bu şekilde bekleme olmadan hızlanmak için s moda almanız gerekir.


    bu s moda alma olayını 1.0 tsi dsg kombinasyonunda siz fazlaca hissetmişsiniz ama tüm otomatikler böyle. Hatta tam tersine atmosferik tam otomatiklerde s mod kullanmazsanız 70 le yokuş çıkarsınız.


    Yani bizim millet otomatik olunca şanzımanın mucize yaratmasını bekliyor. Hem ekonomik olacak, hem gaza basınca anında tepki verecek, hem yolu yokuşu okuyacak, hem sürücünün zihnini okuyacak. 3 kuruşluk modern dünyanın en basit araçlarına, ömür verince böyle oluyor heralde.


    manuel bana göre diye düşünmenize de gerek yok. Gerektiği noktalarda s moda aldığınız sürece, otomatik aracı manuel gibi kullansbilirsiniz. Hele direksiyondaki kulakçıklar ile Manuel’den çok daha komuta edilebilir otomatik araçlar.


    misal kullandığınız dsg golfte yokuşta zorlanma hissettiğinizde hiç vites ile uğraşmadan direk kulakçığa dokunsbilirsiniz. Bunu yaptığınız anda araç manuel moda geçiyor ve sakin kullanıma geçene kadar Manuel’de kalıyor.


    benim kullandığım kulakçıklı tüm araçlarda bu mümkün bu arada.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • THEVENİNTEORİ T kullanıcısına yanıt

    Dostum aklımla mı oynamak istiyorsun anlamadım ki :) bunu ben ekledim konuya zaten 2. mesajda.. sodyum egzoz valfleri ve turbo kasası dışında motorlar birebir aynı yazılmış işte,


    1.0 TSI YAZILIM?
  • ARES007 A kullanıcısına yanıt

    "ama tüm bunlar otomatik vites araçta zaman kaybı olmadan direk bir şekilde hızlanmak için hiç önemli değil. Ferrariye filan binmiyorsanız, net güzel bir hızlanma almak için hangi tipte motor, şanzıman olursa olsun s moda almanız gerekiyor. Araç bu şekilde sizin net bir hızlanma istediğinizi anlıyor."


    -----


    Abi yok böyle bir şey.. sizi gaza iyi tepki veren dolu dolu motor ve şanzıman kullanmamışsınız benim tüm mesajınızdan anladığım bu,, düpedüz deneyim eksikliği..


    atmosferik tam otomatik demişsiniz de kıçıkırık 1.4 90hp otomatik Corsa bastığım gibi tepki veriyor anında. ya şanzımanın tork konvertörü ya da vites düşüşü, ya da zayıf da olsa atmosferik motoru anlık tepkisi. araba bir şekilde tepki veriyor, ileri atlıyor geç kalmıyor hızlanıyor bir şekilde.. hiç S moda manuel moda şu bu moda almaya gerek yok. ne istiyorsan o.


    ha durup yan yana bassak Golfün nereye gittiğini göremez Corsa.. ama tepkime olarak gaza itaat olarak berbat durumda Golf 1.0.


    siz Golfün sahibi arkadaşım gibisiniz. aynı şeyleri söylüyor abi bir sorun yok basacan hafif hafif araba akacak gidecek diyor. sorunu bile anlamıyor beynini artık öyle kalibre etmiş. yahu dedim benim Astra k 1.4t olsaydı da kullandırsaydım şuna.. gerçekten canlı, hazırcevap, atak otomatik otomobil nasıl olur bilmiyorsunuz bence. sağ ayağınız artık gaz pedalının hissizliğine çok alışmış..


    bende de Golfü kullanmaya devam ettikçe aynı şey oldu, bir şekilde huyunu suyunu öğrendim arabanın ona göre gitmeye başladım.. viraj çıkışlarında erken gaza basmaya başladım.. belli bir gaz açısı var o noktayı buluyorsun, sollamak için erken basıyorsun falan filan.. ama bu doğrusu değil.





  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

    Yazsan aynı şeyleri yazardım, çok haklı bir konuya parmak basmışsınız.

  • Sizde benim dediğimi anlamıyorsunuz :)


    1.6 Honda aracım var. Sevilen bir tam otomatik. Diyelimki 70 ile gidiyorsunuz. Gaza biraz dokundunuz. Yumuşak bir hızlanma yapmak istediniz. Aracın arkasında tuğla var gibi oluyor. Çünkü gittiği devirde ürettiği güç düşük.


    1.0 dsg de ise yine aynı şekilde sabit hızda gidiyorsunuz diyelim. Arabanın gittiği devirde güç yok. Tuğla var gibi. Gaza basınca tepki almıyorsunuz.


    bu iki araç arasında hissiyat olarak söyle bir fark var; Honda lineer bir şekilde güç kazanarak hızlanıyor, 1.0 dsg ise 2 bin devirde bir anda güç üretmeye başlıyor. Bu sebeple 2 bin devir altını iyice ölü hissettiriyor. Gaza bassanizda gitmiyormuş gibi geliyor.


    sizin corsa 4 ileri olan versiyon ise, o araç her zaman belli bir devrin üstünde hareket ediyordur. Bu sebeple araç direk gaz yiyor gibi geliyordur. Ama şöyle 1500 devre vs düşebiliyorsa o araçta ölü olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bugün Remaps ile görüştüm. 1.0 tsi için yazılım yapmadıklarını önermediklerini söylediler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eski bi yazı ama DSGnin bahsettiğiniz güçsüz kaldığını düşündüğünüz durumlarda bazı kullanım alışkanlıklarını değiştirdiğinizde nasıl o durumların üstesinden geleceğinizi anlatıyor.


    başlangıç lagı ve hissizleşmesi vs hepsi var yazıda. birisi dsg reflash yaptırdım düzeldi stage 1 gibi etkisi oldu demiş. remap dedikleri olay herhalde.


    hızlıca okudum. bazı terimler ve günlük konuşma gibi yazmış bazı yerde anlamakta zorlandım.


    *ilk kalkışta ayağınızı frenden kaldırdığınız gibi gaza basmayın, araç yavaşça ilerlemeye başladığında ya da yarım sn kadar bekleyip basarsanız başlangıçtaki lagın önüne geçersiniz demiş.(1-2 sn diyen de var başka yazıda.) frende kavramayı ayırdığı için ona kavrayana kadar vakit vermek için.


    *manuele alıp kullanırken de normal manuelde yaptığınız gibi gazı bırak- vites düşür- gaza basarak yaptığında DSG bunu gazı bırakıp vites düşürdüğün için hız düşürmek istediğini sanır. normalde üst vitesi hazırda tutarken sen 200ms değişecek vitesi 800ms de değiştirsin diyor. bunun önüne geçmek için gaz pedalına basarken vites düşür diyor. tek seferde de 2 vites birden düşürme diyor.


    *gaz pedalını konumunda tutarlı ve amacınız olsun diyor. kendisi de iki şeritli yolda yolu yarılayıp geçmeye fırsat kollarken yolun yarısında gaz pedalını yukarı aşağı oynadığında gücün devreye girmediğini görünce sürpriz yaşama diyor. gaz pedalına %5 basmakla DSGyi performans istediğini düşünmeye sevk etme ihtimalin düşük diyor vs.


    birde DSGnin adaptif olmadığını ve kullanıcıya göre kendini adapte etmediğini çeşitli durumlara göre mühendislerin baştan bazı senaryolara göre ayarladığını vs demiş. 2015ten sonra adapte edebildiğini diyen bi yorum okudum başka bir yerde.


    ilk link bazı kısımlarını çevirdiğim yazı

    https://www.vwvortex.com/threads/how-to-play-the-dsg-game-and-win-dsg-driving-tips-and-tricks.5989734/page-7



    1.0 TSI YAZILIM?
    1.0 TSI YAZILIM?life on four
    Driving a Car With a DSG Transmission: 13 MUST Know DSG Driving Tips
    https://lifeonfour.co/guides-and-how-tos/driving-a-car-with-a-dsg-transmission-tips/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi büdünün kaşı -- 28 Ağustos 2023; 18:40:4 >




  • ARES007 A kullanıcısına yanıt

    Corsa 6 ileri. 1300 devirde bile tepki veriyor çünkü tork konvertörü devri yükseltip tork çarpanı yapıyor hemen.. yani şanzıman kitlemiyor


    verimsiz bir işlem, ama arabayı ileri atıyor ve tepki veriyor. Astra da böyleydi.


    Ha ben Fiesta 1.0 ecoboost da kullandım, Puma da kullandım.. kesinlikle Golf kadar geberik değillerdi. hepsinde 1.0 motor oldukları için bir boşluk var, sonuçta turbo yoksa ortada motor da yok 1000cc bu araçlar.. ama Ford tork konvertör şanzımanla onla bunla bir şekilde arabanın gaz pedalının bomboş sünger gibi olmamasını sağlamış.. az da olsa bir tepkime var, bir doğrusallık var.. yani siz burda 1.0 Dsg şöyle bir böyle diye anlatıyorsunuz da, beğendiğim bir örnek var işte.


    2000cc atmosferik bir mazda 3 kullanmıştım.. siz Golften sonra onu kullansanız büyük ihtimal kaza yaparsınız :) siz beyninizi aracınızın gecikmesine, geriden gelmesine, şanzımanın programlamasına göre kalibre edip öyle alıştırmışsınız.. araba size değil siz arabaya uyuyorsunuz.. zaten zamanla normali bu gibi geliyor. çoğu kişi için önemsiz ama ben bu işi sevemiyorum.





  • kartalus kullanıcısına yanıt

    DSG düşük devirde gidiyorsa, düzlüktesindir. Rampaya gelince, hızını koruyacaksan da korumayacaksan da vitesi düşürür. Senin gaz pedal tepkilerine göre bir planlama yapar. Ben farklı tip sürüş sergileyen arkadaşların araçlarında DSG kullandım hepsi birbirinden farklıydı. Benim aracımda rampaya geldiğimde boğulma falan olmuyor, gaza tatlı bir şekilde dokanırım, vitesi küçültür, yürür gider. S'ye almaya gerek de yok. Uzun yol, şehir içi istediğin yerde olsun. Ben 150-160 ile de rampa çıktım, 70-80 ile de çıktım. Hiç DSG kafası karıştı, S'ye alayım motor boğulmasın demedim. Çünkü gaza bastığımda zaten kendi hızlanmak istediğimi anlayarak vitesi düşürür.


    Hatta sana daha garip bir örnek vereyim. Düzlükte 7. vitesteyken, çok ani şekilde gaz pedalına bas, 3. veya 4. vitese kadar anında çeker. Öyle geçikmeymiş, yok boğulmuşmuş... İlk defa senden duyuyorum rampaya gelince S'ye al da bilmem ne...


    Ayrıca ne yorgunluğu abicim. Makine bu, sen ben gibi yokuş çıkmıyor. Bakımlı, aşırı km yapmamış, her seferinde zorlanmamış araçlarla yorgunluk? Yani her sokağa çıkışımızda Monza pistinde gider gibi mi sürüyoruz? Şurada kaç kişi gerçek pist şartlarına kadar zorladı araçlarını?





  • Huan8 H kullanıcısına yanıt

    Tamam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

    Gerçekten mükemmel tasvir. Aynılarını hissediyorum 2021 Mild Hibrit A3 1.0Tfsi ile.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.