Şimdi Ara

1.000 TL SLR/AYNASIZ/KOMPAKT tavsiyesi . (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AntHC

    quote:

    Orijinalden alıntı: Perosma

    Bugün bütün günümü AVM'lerde cihazları deneyerek geçirdim, KOMPAKT/AYNASIZ/SLR tarzı modellerin 1000-1300 TL bandında olanlarının neredeyse tamamını karşılaştırdım.

    KOMPAKT olarak Canon PowerShot SX60 lakin KOMPAKT bir cihaza 1300 TL verilmez diye düşünüyorum lakin makinanın özellikleri ve 65 X zoomu insanı cezbediyor.

    AYNASIZ olarak SONY A5000 VE SAMSUNG NX3000 arasında Sonyi tercih etmeyi düşünüyorum fakat gönül SAMSUNG diyor :)

    SLR olarak ise CANON ve NIKON'un benim bütçeme uygun en iyi lens + body'sine karar vermekte güçlük çekiyorum.

    @AntHC

    Samsung ile sony'nin ekran kaliteleri ve focuslama yöntemleri aynı yani benim yaşadığım focuslama problemine her halukarda düşeceksin. O yüzden seçim senin Senin samsung yada sony hangi markaya daha fazla güveniyorsan. Bu arada döner ekran sorun değilse nx2000'e de bir bak

    Peki yine aynı bütçeye bu focus sıkıntıları olmayan AYNASIZ öneriniz varmı ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: X Files

    Bütçeniz sınırlı ve sonrasında yine bir takım bütçe ayıramayacaksanız DSLR almayın. Sürekli masraf çıkartan eski otomobil gibidir. süslenmiş ve makyaj yapmış kadınlar gibi çekiciliği vardır. Lens, çanta, filtre, şu bu derken biraz pahalı bir hobidir. (Ülkemiz şartlarına göre)

    Kompakt makinelerden de uzak durun. Pek zevk alamazsınız. Daha çok turistik gezi veya kaza yaptım arabamın tamponunu çekeyim modunda kullanabilirsiniz. Kompakt lar ile iyi fotoğraflar çekmek için ciddi zaman harcamanız lazım birde iyi para vermeniz lazım ki o paralara (veya yakın) aynasız bir makine alabilirsiniz.

    Taşıması ve kullanması da rahattır ve fazlaca beklentiye sokup sizi fazla başınıza masraf açmaz.

    Ben kaprisini çekerim, hamama giren terler diyorsanız hali hazırda hiç bir aynasız eş değer hiç bir DSLR nin yerini tutmaz.

    Fotoğraf kalitesi bakımından yüksek fiyatlı bir KOMPAKT sayılabilicek Canon PowerShot SX60'ı maalesef sadece kamera ekranından bakabildiğiniz için mağzalarda detaylı olarak AYNASIZ modeller ile kıyaslama fırsatım olmadı lakin ilk bakışta Canon PowerShot SX60'ın ve SONY A5000/SAMSUNG NX3000 arasında çok bir fark göremedim lakin asıl farkı denediğim D600 gibi SLR modellerin fotoğraflarında gördüm lakin dediğiniz gibi masraflı ve büyük. Kısaca kalite bakımından SX60 ve Aynasız modeller arasında farkı incelemek lazım iki makinayada sahip olup lakin SLR modellerin fotoğraf kalitesi bu cihazlarda yok.

    Zaman ve masraf bakımından haklısınız. Ben başlangıç için böyle bir bütçe ayırdım eğer ihtiyaç hissedersem daha çok yatırım yapabilirim ama tabiki herkes 1 makinam olsun her işi yapsın ister.

    Benim kısaca kullanım amacım gördüğüm ve fotoğraflanmaya değer kareleri yakalamak. Bunun için bazen ZOOM ihtiyacı oluyor ve 50 MM lenslerin yakınlaştırması yetersiz olabiliyor ama tabiki idare edilebilir bu açıdan SX60 65X zoomuyla insanı cezbediyor ve dediğim gibi kararsız bırakıyor.




  • CANON EOS 600D + 18-55 mm + 75-300 mm DC bu kit konusunda düşüncelerinizi alabilirmiyim 1500 TL civarı 2 lensi ile alınabiliyor.
  • Aynasız ile dslr makineler hemen hemen aynı boyutta sensör kullanır. O yüzden aynasızlarla kompakt makineleri aynı kefeye koymayın. Kalite olarak Aynasız=dslr gibi düşünün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: çekomastik

    Aynasız ile dslr makineler hemen hemen aynı boyutta sensör kullanır. O yüzden aynasızlarla kompakt makineleri aynı kefeye koymayın. Kalite olarak Aynasız=dslr gibi düşünün.

    Normalde doğru lakin D600 ile çekilen fotoğrafları SONY A5000 ile kıyasladığımda bariz bir fark görüyorum.
  • Perosma kullanıcısına yanıt
    Biri fullframe biri crop sensör. Olacak o kadar.
  • Evet o yüzden 1300 TL'ye A5000 yerine biraz yerden fedakarlık ederek 1500 TL'ye CANON EOS 600D + 18-55 mm + 75-300 mm kiti almak daha mantıklı gözükmekte. Bu bütçeye alınabilecek en iyi kit bu gözüküyor benim için.

    @çekomastik
  • Perosma kullanıcısına yanıt
    Siz D600 derken 600D'yi kastediyorsunuz galiba. D600 Nikon'un full frame makinesidir, 600D ise Canon'un giriş seviesi crop sensörlü makinesi.

    600D demek istediğiniz varsayarak konuşursam A5000 600D'den daha iyi görüntü kalitesine sahip bir cihazdır. 600D'nin daha iyi olduğunu nereden çıkardınız bilmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VYC Majoris

    Siz D600 derken 600D'yi kastediyorsunuz galiba. D600 Nikon'un full frame makinesidir, 600D ise Canon'un giriş seviesi crop sensörlü makinesi.

    600D demek istediğiniz varsayarak konuşursam A5000 600D'den daha iyi görüntü kalitesine sahip bir cihazdır. 600D'nin daha iyi olduğunu nereden çıkardınız bilmiyorum.

    +1
    600D demek istemiş sanırım arkadaş...
    Ki sensör kalitesi anlamında 550d 600d 650d 700d 60d 7d ve türevleri (sanırım başka gövde kalmadı hepsi aynı sensörü kullanmakta) a5000 eline su dökemez. Ama DSLR gövdelerinin ergonomisi, pratikliği netleme kararlılığı tartışmaya açıktır tabiki.
  • Evet 600D kastediyorum. VYC Majoris A5000'nin 600D'den daha iyi olduğu görüşünde. çekomastik'de cümlesinden yanlış anlamadıysam 600D A5000'nin eline su bile dökemez fikrinde. Bu durumda A5000'i iyice bir incelemek gerek.


    600D ve A5000'nin arasındaki farkı sample fotoğraflara bakarak karşılaştırmaya çalıştım bu arada sorunuzun cevabı.

    @VYC Majoris
    @çekomastik
  • Perosma kullanıcısına yanıt
    Bakın pratikte karşılaştırdığınız fotoğrafların çekilme durumunu bilmiyoruz. Şimdi 600D üzerinden konuşalım, 600D+18-55 bir lens ile çekeceğiniz portre ile 600D+135mmF2.0 gibi bir bileşen ile çekeceğiniz fotoğraf kalitesi arasında oldukça fark olur.

    135mm F2.0 lens aslında crop sensör değil FF makinede tadından yenmeyecek bir lenstir ama pahalıdır. USM L modelleri kabaca 2,5 - 3 bin TL Şimdi birde 600D için kabaca bin TL desek 3,5-4 bin TL lik ekipman ile çekilen bir portre fotoğrafı aynasız bir model ile çekilen ile karşılaştırmayın.

    Bu karşılaştırma doğru olmaz. Çoğu kişi konuda olduğu gibi aynasız makinelerin DSLR gibi makineler ile aşağı yukarı aynı olduğunu söylüyor. Artıları ve eksileri var. Fakat iş derinleştikçe Aynasızlar DSLR makinelerin yanında adeta nal toplarlar.

    DSLR taşımak bir süre sonra kişilerde işkence oluyor. Şöyle ki, ben gezmeye çıkıyorum çıkmışken fotoğrafta çekeyim diyorsanız DSLR almayın.Tripod, ilave lens çanta vs derken şehirde sırtında veya omuzunda 3 kilo gezerken o ağırlık sonra 10 kg oluyor. Ama ben fotoğraf çekemeye çıkıyorum dersen, yaz, kış, yağmur çamur fark etmez bu benim için bir tutku dersen DSLR sana fotoğraf çekerken "erkek" olduğunu hissettirecektir. Neden böyle dedim, Esaretin Bedeli filminde Tim robins in çatıda gardiyana verdiği cevap ta buna benziyor. Soğruk bir içki içmek bir adama özgür ve erkek olduğunu hissettirir gibi bir şey diyordu.


    PowerShot Sx150, Samsung Nx30, Canon 60D sahibiyim. Sx150 yi zaten konuşmuyorum ama NX30 ile 60D yi karşılaştıramıyorum bile. NX30 u ıvır zıvır çekmek için kullanıyorum, yine de ne bende nede etrafta 60D nin verdiği o güzel hissi vermiyor.




  • Perosma kullanıcısına yanıt
    Su dökemez biraz abartı bir tabir olur aslında, ikiside apsc sensör kullanıyor ama sony sensörü yeni, canon eski. Aralarında inanılmaz bir fark yok ama yeni yenidir. Uzun süre 550d kullandım, tüm ayarlarını gözüm kapalı yapabilirim, mesela bir fotomaratona katılsam anı kaçırmamak adına 600d yi tercih ederim, biraz alışkanlıklardan kaynaklı olsada a5000in ergonomisi tuş bolluğu olmayışı vs. Sebeplerden pek tercih etmezdim. Olay saf imaj kalitesi,tasinabilirlik ve genel kullanım ise a5000 asla üzmez .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğiniz hissi anlıyor ve katılıyorum DSLR cihazlar ile fotoğraf çekme hissi tabi diğer cihazlar ile karşılaştırılamaz ve iş profesyonel kitler ile karşılaştırmaya gelince tabi ki yeterli donanıma sahip olmayan A5000 o kadar donanım ile başa çıkamaz lakin benim istediğim pratik olan ve iyi fotoğraf çeken bir makine yalnızca zoom lense ihtiyacım olarak zira zoom yaparak sık fotoğraf çekiyorum bunun için A5000'e uygun bir zoom lens tavsiyesine ihtiyacım olacak kendimde araştırıyorum. SAMSUNG NX3000'de aşağı yukarı neredeyse sony A5000 ile aynı özellik ve fiyata sahip lakin ben tercihimi Sony'den yana kullnacağım. Sony A6000'de aklımda lakin arasında tamı tamına 2 kat fiyat farkı var.


    @X Files
    @çekomastik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Perosma -- 24 Haziran 2015; 21:29:08 >
  • Perosma kullanıcısına yanıt
    Tak gez olarak sony sel 18-105 var. İyi bir lens, ancak gövdeye biraz büyük ve ağır düşebilir. Aynasizlarda zoom olayı zaten biraz sıkıntı, makinenin 3katı lens takınca biraz garip duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: çekomastik

    Tak gez olarak sony sel 18-105 var. İyi bir lens, ancak gövdeye biraz büyük ve ağır düşebilir. Aynasizlarda zoom olayı zaten biraz sıkıntı, makinenin 3katı lens takınca biraz garip duruyor.

    Fiyat olarak pahalı geldi bu nasıl ?

    http://fotografium.com/urun/sony-sel-55-210mm-f45-63-tele-lens
  • Perosma kullanıcısına yanıt
    Zaten tele zoom lens olarak fazla bir alternatif yok sony tarafında. İncelemedim ama fena lens olmaması lazım. Fakat bununla manzara vs cekemezsiniz dar kalır. Kıt lens ile bunu dönüşümlü olarak kullanabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Perosma kullanıcısına yanıt
    Fotoğrafa ayıracağınız bütce düşük ise sony'den kaçının derim. İleride donanımsal bir problemler karşılaşır ve garanti kapsamı dışında kalırsanız donanım / yedek parça fiyatları sizi üzebilir.
    Canon nikon gibi markaların parçaları her zaman daha ucuzdur.(Sony'ye göre)
    DSLR mı ? AYNASIZ mı ? konusuna gelirsek.
    Taşınabilirlik için aynasız , kullanılabilirlik için dslr derim.
  • Cihaz olarak SONY A5000 satın aldım.Tele zoom Lensi ise ilerde ihtiyaç olursa alacağım zira bu haliyle taşınabilirlik konusunda çok başarılı. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu konuya cihaz elime geçince bir kaç kare paylaşacağım SONY A5000 almak isteyenlere fikir versin diye.
  • Perosma kullanıcısına yanıt
    İyi günlerde kullanın.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.