Şimdi Ara

1.2 dsg leon style ve 1.2 dsg golf comf. hangisi sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1.2 tsi dsg leon style paket 56 400 tl ye almayı düşünüyorum.golf 1.2 tsi dsg comfortline+sürüş paketi(hız sbt) 68 500 tl ye geliyor.donanım olarak bu iki model aynı özelliklere sahip.. bu fiyat açısından yani fiyat performans açısından değelendirilecek olursa hangi araç öne çıkar.benim aklımda 12 bin daha az verip leon almak var,golf biraz daha kaliteli, malzeme ve işçiliğe sahip bunu biliyorum ama para daha önemli benim için,yani bir nevi f/p oranı hayat felsefem..en az 3 yıl binmeyi düşünüyorum,tavsiyelerinizi-yorumlarınızı bekliyorum.



  • Cevabı soruda vermişsiniz zaten ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • leon un ikinci elinde sıkıntı yaşarmıyım,yani bu aracı 3 yıl sonra büyük zararla mı satarım wv ye göre?leon un ikinci el piyasası pek yok gibi,araçı alırken ikinci elini düşünmek büyük problem,halk insanın kendisi gibi düşünmüyor,popüler model ne ise onu istiyor..
  • Leon alın. Octavia ya da bakmanızı tabsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasanmeral H kullanıcısına yanıt
    sizin şartlarınızda ve düşünce tarzınızda leon gözüküyor tercih edeceğiniz araç...
  • bütçe meselesi.. bütçe el veriyorsa tabijki golf. yok zorlanırım derseniz leon..

    bariz kalite farkı var 2 araç arasında.. ama leonda üzmüyor.. bozuk yollarda çok kullanmayacaksanız trim sesi de oluşmaz pek..

    not:l eon sahibiyim.
  • Her ne kadar forumda Seat'ın 2'nci elinin şu dönemde iyi olduğu söylense de insanlardaki algı halen zayıf olduğu yönünde..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahraman202 -- 23 Mart 2015; 11:26:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golf parasını kesinlikle haketmeyen bir araç, ikisi arasında leon alınır.

    Alternatif olarak renault megane touch plus cvt ikisinden de mantıklı seçenek oluri lpg ile.
  • antalya şehir içinde kullanacağım,aklıma takılan yaz aylarında antalya da klima çok öenemli,1.2 motor klima çalışırken beni üzermi,yaz aylarında olsak araç ile klima açık test sürüşü yapardım ama bu havalarda klima testi yanıltabilir.(çok yakar ya da performans da ciddi kayıp olur mu,veya soğutmamazlık yapar mı)
  • hasanmeral H kullanıcısına yanıt
    Dik yokuş kalkışlarında klima sıkıntı yapar ama Antalya'da böyle yokuşlu yer neredeyse yok. Onun haricinde "yarış" yapmadığınız sürece sıkıntı yaratmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anladım..2 yıldır focus kullanıyordum 1.6 ecoobosst 182 ps artık biraz sakin ve konforlu sürüş istiyorum,1.2 her yönden tatmin eder,yakıtta ve vergide tasarrufa geçeriz diye düşünerek bu aracı düşünüyorum.
  • hasanmeral H kullanıcısına yanıt
    1.2 tsi dsg leon varsa hizirda hemen alin derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu aynı gurubun arabası bunlar. A3 var,Golf var Leon var. Adam peynir gibi dizmiş. Yağsız tuzsuz,yarım yağlı,tam yağlı. Paran varsa GOLF kardeşim ne Leon'u.
  • Leon'u tercih ederdim.
  • 1.2 DSG leon sahibi olarak hemen yazayım :)

    İç malzeme olarak kesinlikle Golf daha kaliteli, fakat leon bence bir çok c sınıfı araçtan daha kaliteli malzemeye sahip. Kesinlikle kaliteli bir iç mekan sunuyor.
    Leon iç mekan çok kullanışlı, istediğiniz her türlü donanımı sunuyor.
    Ses yalıtımı Golf ile fazla bir farkı yok, çok başarılı.
    Konfor anlamında bence golf ile çok farkı var, Leon un süspansiyonları bence C sınıfına göre baya kalitesiz kalıyor. Golf bu konuda çok daha başarılı.
    Yol tutuşu çok fark yok, fakat leon önden kaymaya biraz meyilli ve bence fazla kayıyor.
    Hillholder, Leonda özellikle dik yokuşta kalkarken gıcırtı sesi yapıyor, Golf de böyle bir şey yok. Leon da Kalitesiz malzeme kullanılmış.
    Kapı kilitleri kalitesiz malzeme, kapatırken sert kapatmak lazım. Golf çok daha başarılı.
    Leon yolcu koltuğu kemer ikazı yok. Çok saçma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veron -- 23 Mart 2015; 12:58:17 >




  • 1.2 tsi dsg leon şu an hazırda yok,sadece 1 adet ay sonununa doğru elimizde olacak dediler,yani bir hafta içinde gelecek,diğer teslimatlar,nisan sonu.yani seat leon un her modeli ha deyince bulunmuyor,sıra var wv gibi.
  • teşk veron bilgilerin için..
  • 12 bin tl az para değil hocam,o parayı kasko-sigorta-yakıt ve bakım paralarına harcasanız en az iki yıllık masrafınızı çıkarır.ileride ikinci elde de çok büyük bir kaybınız olmaz seat güzel satış yakaladı son 1-1.5 senedir eskisi kadar ön yargılı bakılmıyor yani.siz zaten golfe oranla ucuza alıp daha ucuza satacaksınız ama üc yıl sonra ikinci elde golf o aradaki 12 bin tl farkı koruyamaz buna emin olun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucamayankarga -- 23 Mart 2015; 13:28:40 >
  • Ben tercihimi leondan yana yaptim. Pisman degilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ucamayankarga

    12 bin tl az para değil hocam,o parayı kasko-sigorta-yakıt ve bakım paralarına harcasanız en az iki yıllık masrafınızı çıkarır.ileride ikinci elde de çok büyük bir kaybınız olmaz seat güzel satış yakaladı son 1-1.5 senedir eskisi kadar ön yargılı bakılmıyor yani.siz zaten golfe oranla ucuza alıp daha ucuza satacaksınız ama üc yıl sonra ikinci elde golf o aradaki 12 bin tl farkı koruyamaz buna emin olun

    aynen sizin gibi düşünüyorum,golf güzel araba lafım yok,arada 10-12 bin fark var,devir ekonomi devri,şu an leon gittikçe ağır basmaya başlıyor..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.