Şimdi Ara

1.2 puretech 130 hp motor sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1.2 puretech 130 hp benzinli motoru olan maalesef şanssız kullanıcılardan biriyim. 2015 model 68500 kmde aracım 1500 kmde 1/2 litre yağ yakıyor. Servis bana motor değişecek dedi. Aracı aldığım yetkili satıcı ve servisi dışında hiçbir yere götürmüş değilim. Yağ yakmasıyla iligili garanti müdürlüğüne bilgi ve şikayetler servis tarafından kayıt tutularak gönderildi. ve sonuç: garanti müdürlüğü HERHANGİ BİR DESTEK VEREMİYORUZ diye cevap geldi. Ben bugün katıldım foruma. Sizin bu konuda yardımcı olabileceğiniz bir bilginiz var mı ? Şimdiden teşekkürler.




  • Gecmis olsun hocam, yazdiklarinizdan anladigim kadariyla aracin ilk sahibisiniz. Peugeot ne yazik ki araciniz servis bakimli olsa bile araclarinin arkasinda durmuyor. 2 sene kadar once bir servis calisanindan bakimlarin yetkili serviste yapilmis olmasi durumunda motor degisim masrafinin %80'inin Peugeot tarafindan karsilanabildigini duymustum fakat is biraz sansiniza kaliyor olabilir.


    2016-2018 arasinda 1.2 puretech motorun buji ve trigger kayisi guncellenmisti, serviste bu parcalar guncel versiyonlari degisimi saglanmis miydi?


    Ayni sorundan ben de muzdaribim, 85.000km'de servis motor degisimi gerekli dedi. Liqui Moly 5W30 Longlife High Tech yag ve Mos2 oil additiv kullanarak yag tuketimini %50-70 arasi dusurebildim. Cok yol yapmadigim icin bu sekilde idare ediyorum.


    Peugeot-Opel grubu bu motorlari yeni araclarinda bolca satmaya basladi, ilerde cikmasi muhtemel sorunlarla birlikte bu motorun sifirini temin etmek daha kolay/ucuz hale gelecektir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.