Şimdi Ara

1.2 TSİ JETTA NASILDIR? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
234
Cevap
6
Favori
245.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1.2 tsi 1.4 benzinli bir motor gibi çalışıyor. Performansı cok kotu. En az 1.4 Tsi tercih etmelisiniz ama fiyatlar cok yuksek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vipmail123

    quote:

    Orijinalden alıntı: kacak37
    aracımı servısten almaya gıttıgımde benden oncekı musterının 1.2 tsi jettasının turbosunu deıstırmıslerdı



    quote:

    Orijinalden alıntı: hakank1a
    Arkadaşımın ibiza 1.2de turbo değişti (ilk 3000km), araç iki kere yolda kaldı, sonra performans düştü gibi diyordu ki spin atıp arkasına takla, araç pert. Yine de aynı aracın yenisini alacak, başka şikayeti yoktu..
    Serviste ibiza 1.2 turbo değişen 2-3 araba daha olduğunu söylemişti..
    Kimse yanlış anlamasın da, bu araçları hiç teknik bilgisi olmayan; turbolu motorun ne olduğunu ve nasıl kullanılacağını bilmeyen insanlar alıyor. Sonra iki günde turbo pert. Ben istedikten sonra bir günde motoru da, şanzımanı da, turboyu da kullanılamaz hale getirebilirim.


    Mesele işin doğasını ve işleyişini bilmek. Ben atmosferik motoru bile, bazılarının turbolu motoru kullandığı kadar kötü kullanmıyorum...

    Uzun vadede haklısınız ama daha 3000km.de böyle bişey olması imalatçı hatası. Zaten turbo garantiye girmemesine rağmen ücretsiz değiştirildi. Kullanan kişi de bildiğin aile modunda kullanıyordu..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xaurus

    Bu ve benzer başlıkları ben de arabayı almadan önce okumuştum. Şimdi arabayı aldıktan sonra sırf görüşlerimi paylaşmak adına foruma üye oldum. Almayı düşünen arkadaşlarla ilk ağızdan tecrübelerimi paylaşmak istedim. Benim araç hakkındaki düşüncelerim şu şekilde.

    Yılbaşında Jetta 1.2 Comfortline aracımı aldım. İstanbul içinde kullanıyorum, sürekli 2 yaka arasında gidip geliyorum, köprü trafiğinde beklediğim de oluyor. Öncelikle amacım 35-40 bin tl arası dizel bir araç almaktı, punto evo'nun en full olanı 40000'tl ye yakın bir fiyatı vardı onu düşünürken karar değiştirip bunu aldım. İyi ki de almışım diyorum, araçtan çok memnunum. Araç şu an 5000km'de ve bu ana kadarki izlenimlerime göre en çok sorulan 2 soruyu yanıtlamak istiyorum.

    İlk soru sanırım "1.2 motor o kasayı çekiyor mu" sorusu. Bunu almadan önce ben de düşünüyordum açıkçası, test sürüşü yapınca şüphelerim kayboldu. Sürekli 2.0 ve 150beygir üstü araç kullanmış olan arkadaşlara düşük gelmiş olabilir belki onların da hakkı vardır belki bilmiyorum ancak benim önceden kullandığım araçlar genelde 1.4 ve 1.6 araçlardı, benim görüşüm performans 1.6 dizeller ile pek bir farkı yok, hatta düşük devirlerde biraz daha iyi bile olabilir. Özellikle 2000-4000 devir arası oldukça seri. Neticede performans arabası olarak alınacak bir motor değil zaten, hitap ettiği kitle biraz daha ekonomik bir çözüm arayan kullanıcılar. Ancak bence standart kullanım için son derece yeterli bir motor, almak isteyenlerin test sürüşü yapmalarını öneririm mutlaka.

    İkinci konu da yakıt tüketimi. Motorun alıştırma sürecinde dikkatli kullandım diyebilirim. İlk 1000km 1000-2000 devirde kullandım. İkinci 1000km 2000-3000 devirde ve üçüncü 1000km'yi de 3000-4000 arası kullandım. 3000-5000 arasını da karışık kullandım. Çok aşırı hızlı süren birisi değilim, dengeli sürmeye çalışıyorum. Şu anki duruma bakınca ilk 5000km'nin yakıt tüketimi ortalaması 6 litre olarak görünüyor. Köprü trafiğinde beklersem, 7.5 litreleri buluyor tüketim. Ancak dikkatli kullanırsam evden işe kadar (23km yaklaşık(5km şehiriçi+18km tem)) 4.5-5litre ortalamayı yakalıyorum. Dikkatli kullanımdan kastım, aracın vites değiştirme uyarılarına uymak, gaza idareli basmak, 100km'yi geçmemek. Aracımda hız sabitleme yok, eminim hız sabitleme ile daha tasarruflu kullanmak mümkün olabilir. Özellikle uzun yolda kullanılacaksa... Birde klasik yöntemle anlatayım. Benzini hep aynı opet'den alıyorum, 95 oktan ve her defasında fulletiyorum. Son aldığımda 785 km yol yaptıktan sonra (ki henüz ışık yanmamıştı) tekrar fullettim, 215tl tuttu. 215/785=0.27 tl gibi bir rakam yakıyor demek ki kilometrede. Bu benim ilk sıfır aracım, bazı arkadaşlar sıfır araçlarda 5000'den sonra yakıtın düşeceğini söylüyorlar ama daha düşer mi bilemiyorum. 10000 olduğumda bu başlığa son durumu eklerim inş. Şunu söylemeden de bitirmeyelim, aracı sürekli spor kullanırsanız bu değerleri yakalamanız zor, spor kullanımda 7-8 litre civarı yakıyor. Araba soğukken ilk 10dk veya ilk 5km tüketim yüksek oluyor, sonra düşüyor. Uzun yolda deneyemedim henüz. Eğer sürekli mahalle arasında ve kısa mesafe kullanıyorsanız tüketim bundan yüksek olacaktır diye düşünüyorum. Şunu da ekleyim ki ben genelde tek kullanıyorum, en fazla 1 yolcu oluyor. Sürekli 4-5 kişi binecek olsa yakıt artacaktır muhtemelen.

    Dizel yerine bunu seçerken şunları düşündüm.
    - Yıllık yaklaşık 15000km yol yapmayı planlıyorum. Bence çok fazla değil.
    - Mazot ile Benzin fiyatları birbirine yaklaştı diye düşünüyorum. Dizele göre aylık 50-100tl gibi fazla bir benzin parası ödüyorum ama bu paraya alabileceğim benzer özelliklerdeki dizel araçlarla bu araç arasında çok ciddi bir fiyat farkı var. O nedenle sorun etmiyorum.
    - 1.2 aracın vergisi çok düşük (yıllık 450 lira civar sanırsam)
    - Aracın tüketimi fena değil. Değerleri yazdım yukarıda.
    - Dizeller 10000'de bir bakıma giderken, bunlar 15000'de bir bakıma gidiyor. Bakım bedeli de düşük yani.
    - Sessiz çalışıyor, dizeldeki rölanti sesi yok, araç dururken duymuyorsunuz bile, yıllardır dizel kullandıktan sonra değişik geldi :)
    - Fiyatına göre son derece güzel bir araç. Ben özellikle güvenlik özellikleri bakarak tercih ettim. Ağır araba, esp vs herşey var. (Fiyatı ucuz değil ama, diğer arabalarla kıyaslamak lazım. Öyle arabalara öyle rakamlar istiyorlar ki)
    - Ben ilk yatırım maliyetini değil de sabit giderlerini de hesaplayarak aldım. VW marka değerinden ötürü satarken de çok zarar edeceğimi sanmam.

    Aracın eksileri; (benim şahsi görüşlerim)
    - Kapı döşemeleri sınıfına ve eski jetta'ya göre kalitesiz bence, (ancak aracın fiyatı ve rakiplerin fiyatı düşünülürse kabul edilebilir geldi alırken)
    - Sanırım eski modellerde Comf. donanımda hız sabitleme vardı, bunda kaldırmışlar. Highline almak gerekiyor hız sabitleme için.
    - Trend olan aşırı boş, tavsiye etmiyorum, bu seviye bir araç alıyorsak bence en az comf. alınmalı.
    - Kalkarken titreme sesi gibi bir şey geliyordu, servise götürdüm, 1-2 saatlik bir iş var dediler, hallettiler. Şu an sıkıntı yok. (tabi bu münferit bir olay)
    - Yüksek hızlarda benzer arabalardan biraz daha fazla yol sesi geliyor sanki. Ses izolasyonu daha iyi olabilirdi.
    - Kol dayamasına kol dayanamıyor :) Golf'deki çok daha güzel, ayarlı. Bunda sabit bir şey koymuşlar, koluma denk gelmiyor, aşağıda kalıyor.
    - Serviste ilave parça takmıyorlar, 2012 olanları aldığınız gibi kullanmanız lazımmış. Hız sabitleme istedim, takmadılar, taksak da beyin görmüyor dediler. Ender Elektronik takıyormuş ama nasıl iş anlamadım, orada taktırınca da garantiye zeval gelir mi bilmem.


    Sonuç olarak; bana sorarsanız.
    Bu araç alınır mı? Evet. (Ama en az Comf. alın.)




    Küçük bir düzeltme yapayım, Yeni Jetta TDI'ların bakımı 15.000'de




  • 1.2 tsi jetta mı aldığım günden bu güne kadar ki yakıt tüketimi. Ankara şehir içi kullanım. Sabah işe geliş akşam dönüş günlük ortalama 40 km.


     1.2 TSİ JETTA NASILDIR?
  • 1.2 tsi jetta compfortline ve hıgline ESP standart
  • 1.2 motor nedir ya? koskoca arabaya 1.2 motor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: huko62

    1.2 tsi jetta mı aldığım günden bu güne kadar ki yakıt tüketimi. Ankara şehir içi kullanım. Sabah işe geliş akşam dönüş günlük ortalama 40 km.


     1.2 TSİ JETTA NASILDIR?


    Hocam yeni nesil 1.6 dizellerden %50 daha maliyetli, ne anladım 1.2 motordan. Adamlar motoru küçültüp malzemeyi azaltıp ceplerini dolduruyorlar, bize de tek vergi avantajı kalıyor. Focus 1.0 da böylemi acaba.




  • iyidir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Mysterious_

    1.2 motor nedir ya? koskoca arabaya 1.2 motor

    1.0 ve 0.9 cc.lik motorların geliştirildiği şu dönemde; teknik içerikten yoksun, bu klasik yorum çok çağ dışı geliyor kusura bakmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: huko62

    1.2 tsi jetta mı aldığım günden bu güne kadar ki yakıt tüketimi. Ankara şehir içi kullanım. Sabah işe geliş akşam dönüş günlük ortalama 40 km.


     1.2 TSİ JETTA NASILDIR?


    Yaptığınız ölçümlere ortalama hızı da ilave etseydiniz çok daha fazla fikir sahibi olabilirdik. Ama yine de güzel. Ellerinize sağlık...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Passenger

    quote:

    Orijinalden alıntı: _Mysterious_

    1.2 motor nedir ya? koskoca arabaya 1.2 motor

    1.0 ve 0.9 cc.lik motorların geliştirildiği şu dönemde; teknik içerikten yoksun, bu klasik yorum çok çağ dışı geliyor kusura bakmayın.

    O kasa ile orantısız demek istedim ben.
  • Tablomda bu güne kadar aldığım tüm benzinler eksiksiz yazılmıştır. Ölçüm sonuçları hep depo fullemede yapılmıştır. Kullanım hızı yeri geldi 180 yeri geldi en düşük hızda kullanılmıştır. Tablom tam bir ortalama değer verileridir. Şehirler arası toplam yol 700km yi geçmez. Benzin fiyatlarının 5 tl ye yaklaşmış olduğu günümüzde aracın km yakış değerleri bence normaldir. İyi günler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Mysterious_

    quote:

    Orijinalden alıntı: Passenger

    quote:

    Orijinalden alıntı: _Mysterious_

    1.2 motor nedir ya? koskoca arabaya 1.2 motor

    1.0 ve 0.9 cc.lik motorların geliştirildiği şu dönemde; teknik içerikten yoksun, bu klasik yorum çok çağ dışı geliyor kusura bakmayın.

    O kasa ile orantısız demek istedim ben.

    Motor kasanın dışında, dışarıdan bakınca görülen birşey mi, oran - orantıyı bozuyor?




  • bu araçla 4 kişi artı bagaj 240 falan gören olmadı mı? rekabetsiz mükemmelliyetçi yer uçağı bence fiyatını en fazla hak eden jetta özellikle comfortline modeli
  • Arkadaşlar bizde almayı düşünüyoruz ama benzin olayı bizi uzakaştırıyor çok pahalı benzin lpg takılırmı lpg takan arkadaşlar varsa lütfen pm atsın EGER LPG Lİ KULANILIYOSA KESİNLİKLE JETTA yok kulanmıyosa babam corolla alcak ama ben jetta istiyorum lpg uyumu varmıdır lpg kulananlar lütfen pm atın............




  • quote:

    Orijinalden alıntı: trexin

    bu araçla 4 kişi artı bagaj 240 falan gören olmadı mı? rekabetsiz mükemmelliyetçi yer uçağı bence fiyatını en fazla hak eden jetta özellikle comfortline modeli

    Bu araçla 240 görmedim ama 5 kişi ve dolu bagaj ile bir depo yakıt şehirler arası yolda genel seyahat süresince klima açık şekilde 100 km/saat ortalama hız ile 1000km kadar gittik o ekonomi bize yetti :)
  • ARKADAŞLAR JETTA 1.2 TSI MOTORA LPG TAKAN YOKMU ARANIZDA NASIL YAKITI YARDIMCI OLUN HANGİ MARKA NE KADAR PARA GİTTİ TAKTIRMAYAA
  • Bir depo ile 930 km yi gördüm. Işık yandı. Bunun 100 km. si şehir içiydi. İsteseniz şehirdışında makul bir hızda 1000 km yi rahat görür 1,2 TSİ motor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: optiarc


    quote:

    Orijinalden alıntı: BARKU

    1.2 motorun çok bayık olduğunu söyleyen ve aldığına pişman olan bir kuzenim var. Yakıt durumunu bilmiyorum.


    O motor ara devirlerde 1.6 atmosferiklerden kesinlikle daha canlı. 1500rpm'den itibaren 175nm tork veren turbo-benzinli bir motor. Kuzeniniz daha önce 3.5L'den küçük hacimli bir motora sahip araç kullanmadı galiba.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Skorp

    quote:

    Orijinalden alıntı: trexin

    bu araçla 4 kişi artı bagaj 240 falan gören olmadı mı? rekabetsiz mükemmelliyetçi yer uçağı bence fiyatını en fazla hak eden jetta özellikle comfortline modeli

    Bu araçla 240 görmedim ama 5 kişi ve dolu bagaj ile bir depo yakıt şehirler arası yolda genel seyahat süresince klima açık şekilde 100 km/saat ortalama hız ile 1000km kadar gittik o ekonomi bize yetti :)

    1.2 tsi jetta manuel bana göre fiyatını en fazla hak eden jetta. hatta en alınası vw modellerinin başında. bir dünya fark vererek, sıraya girerek dizel jetta almayı akıllıca görmüyorum. tüketim olarak 1.6 atmosferiklerden bir "tık" daha iyi.

    kesinlikle trendline olmamalı. highline da çok gerekli değil bence comfortline fazlasıyla yeterli




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.