Şimdi Ara

1,2 Yıllık C deneyiminin ardından..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.Ortalama 14 aydan beridir yoğun şekilde C diliyle haşır neşir oldum.Linux ortamında gömülü sistemler üzerinde projeler gerçekleştirdim.Fakat C beni görsel programlama kısmında malesef yarı yolda bıraktı.Şimdi ben görsel bir programlama yapmak ve bu görsel programın bağımsız platformlarda sıkıntısız çalışmasını istiyorum.Yapacağım en temel ve en baştaki iş "USB HID ile çevre elemanlarının haberleşmesi bu doğrultuda linux ortamında python ile çalışmak geldi aklıma.Acaba USB HID uygulamasını en kolay hangi dil ile yapabilirim ? Platrom : Ubuntu 12.04



  • Python iyi fikir. C++ ile yakın arkadaş oldukları için c++ ile yazılmış görsel kütüphanelerin çoğunun python wrapper ı bulunur. Tavsiyem PySide.
  • Peki hocam PyQt ile aralarındaki fark nedir ? Ayrıca Python ile USB HID örneği varmı acaba yapılmış ? Biraz araştırmayla MCU içerisine VID ve PID adreslerini , report lenght değerlerini girmiştim.Yapacağımız sadece pythona VID ve PID değerlerine göre kalibrasyon yapmak kalıyor.Python usb haberleşmesi kolaydır inşallah ? C#'ta hiçbirşey anlamamıştım...
  • Hocam C ile 2 yıllık bir birlikteliğiniz varken neden C++'ı tercih etmiyorsunuz?
  • Düşündüm de her ne kadar usb python modülleri libusb üzerine inşa edilmiş olsalar da kullanım açısından farklılıklar olacak, dönüşümleri kendiniz yapmanız gerekecek. Ayrıca c ve python birbirine çok uzak noktada olan diller. Bu yüzden mantığını anlamakta oldukça güçlük çekebilirsin.

    Onun için ben de yukarıdaki arkadaş gibi c++ ile devam et diyorum. Böylece usb haberleşme koduna hiç dokunmana gerek kalmaz. Sadece üzerine gui inşa edersin. Hem kalkıp değişkenlerden, if ten başlamana gerek kalmaz direkt sınıflardan devam edersin. Tabi sözgelimi 2 yılllık deneyim python da uzmanlık olabilirken c++ ta ancak giriş seviyesi demek. Bunu da söylemeden geçmeyelim.
  • C++ ile Linux ortamında görsel program kasabiliyormuyuz ? Aslında visual studio tarzı birşey arıyorum.Python çok kolay bir dil denildi ondan başlamak istedim çünkü C++ çok karmaşık ve uzun süre çalışma isteyen bir dil.Bu nedenle 2 yıl C++ kasacağıma python kasmak beni o dilde uzmanlığa götürebilir diye düşündüm.
    Çünkü python ve diğer komplesk dil bilenlerin tek söylediği python yeri geldiğinde 100lerce satır süren kodlar 3 kodla hallolabiliyor.Python bana Arduino gibi geliyor.İstediğin shield takıp projeni tamamlıyordun.elektronik chiplerin datasheetini register seviyende yazman gerekmiyordu.Buda aşırı derecede zamandan tasarruf sağlıyordu.Eğer pythonda böyleyse C++ bana uzak kalıcak açıkcası.Gerçektende bu şekilde mi ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.