Şimdi Ara

1.3 AMT Yakıt Sarfiyatım Düşmüyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Selamlar,

    2008 ocakta aldığım colt umu çok sevmeme rağmen şikayetçi olduğum bir konu var ve yardımlarınızı bekliyorum.Ben yaklaşık 20 senelik sürücüyüm.çocuk yaştan beri çeşitli araçlar kullandım.Yakıt tasarrufu nasıl yapılır hangi şartlarda kullanılması gerekir bu konularda da bilgim bir hayli var.Fakat aracı aldığımıda ilk 1000 bakıma gitmiştim o zamana kadar yaktığım 2 depo benzinin sonucunda çok yaktığına kanaat getirip servisteki(Pendik-Güneri) arkadaşlara bu şikayetimi bildirmiş ve onlarda aracı makineye sokup yakıt değerlerini kontrol etmişlerdi.Bir sorun olmadığını söylediklerinde açıkçası şaşırmıştım.O sırada aynı araçtan servise gelen bir bayana bir depo ile ne kadar yol yapıyorsunuz diye sorduğumda 670 zorlarsam 700km yapıyorum cevabını alınca da iyice kıllanmaya başladım(ayrıca bayan bir de ne desin bunları devirli kullanmak gerekiyor o zaman daha az yokıyor demez mi).aracın km si düşük olduğundan ben bu sürenin ilk bir sene böyle gidebileceğini düşünerek böyle kullanmaya devam ettim.Tabi bu arada şehir içi ve ya dışı ya da karma hiçbir zaman 530km nin üstüne çıkamadım bir depo ile.bu sabah itibarı ile depoyu doldurduğumda 140 ytl ile depoyu doldurdum ve km de 515 i gösteriyordu.(hep depoyu tam doldururum ve tam boşaltırım).mitsubishi nin tr sayfasında yani temsa nın sayfasında amt 1.3 için şehir içi yakıt değeri 7.3lt/100km. diyor bu da ortalama 640km bir depo ile geliyor ben 600km yapmaya razıyım.(japonya sitesinde 1 litre ile 18km diyor buda ayrı).fakat buradaki sitede performans ve yakıt değerleri amt de olsa manuel mod ile test edilmiştir yazıyor.ama serviste çok yakıyor dediğimde auto kullanın diyorlar arada kaldım.15.000 bakım geldi sizce ne yapmalıyım.bu arada sürüş karakteristiğim öyle çok yavaş kullanmam normal zaten çocuk var arasıra ışıkt kalkışta kapatırım uzun yol da tem de 120-140 yaparım arada.bunlara istinaden fikirlerinizi almak isterim.sayglarımla







  • şu anda aracınız kaç km oldu? acaba motoru açamadınız mı?

    otomatik kullanımda yakıt tüketimi daha fazladır. bkz. kullanım kılavuzu eğer vitesi aracın ok işareti gösterdiği zamanlarda değiştiriyorsanız yakıt ekonomisini sağlarsınız. tabi araç hala rodajdaysa yakıt tüketimi normal değerlere gelememiş olabilir. uzun süre gittiğinizde bilgi ekranında ortalama yakıt göstergenizde kaç seviyelerine iniyor? (yaklaşık 10 km sonra düzgün bir rakam veriyor).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 27 Kasım 2008; 9:51:45 >
  • 14500km oldu arkadaşım.ayrıca ok işaretine de uyuyorum bir depo otomatik deniyorum bir depo manuel kullanıyorum ama farketmiyor.aracın motoruda açtğımı düşünüyorum bacanakta 1.4 peugeot var mesela kalkışta yakalayamıyor beni.hatta kendiside diyor acaip bir çekişi var diye yani motor sağır kalmadı yazın uzun yolda yaptım hala rodajda olmasınında imkan ihtimali yok aracın 15bin oldu çünkü
  • A modunda kullanın farkı göreceksiniz.

    takın a ya bırakın araç her daim 6 viteste gitmeye çalışacak.

    hem performans hem ekonomi aynı anda olmuyor.

    6. vites 100 km idealidir.

    bir de bir depoyu A modunda deneyiniz.

    hayırlı günler.
  • aracınızı kullandığınız trafik neresi?Köprü civarlarıysa zaten normal değerler vardır.yok pendik-gebze arası kullanıyorum derseniz aracınızda problem vardır.
  • aracı 10 km ve civarı mesafelerde kullanıyorsanız otoyolda bile gitseniz 8 litre civarı yakarsınız. 47 litre/8 (litre/100 km)=587 gibi bir rakam çıkıyor. misal ben çengelköydeki evimden mecidiye köye vardığımda (11 km) yaklaşık bu değerde oluyorum. ha tabi bende daha motor soğukken tırmandığı dik yokuş ve köprüdeki yavaşlık da etkili.
    ben bir kez hariç hiç 600 km nin altına düşmedim. benim de aracım 15000 olmadı henüz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sinir kupu

    aracı 10 km ve civarı mesafelerde kullanıyorsanız otoyolda bile gitseniz 8 litre civarı yakarsınız. 47 litre/8 (litre/100 km)=587 gibi bir rakam çıkıyor. misal ben çengelköydeki evimden mecidiye köye vardığımda (11 km) yaklaşık bu değerde oluyorum. ha tabi bende daha motor soğukken tırmandığı dik yokuş ve köprüdeki yavaşlık da etkili.
    ben bir kez hariç hiç 600 km nin altına düşmedim. benim de aracım 15000 olmadı henüz.


    Ben şehir içi de çok kullanıyordum eskiden ama 600km'nin altına pek inmemesi lazım bir depoda. İstanbulda çok trafik olduğu oluyor tabi ama yollar boş olduğu zaman da oluyor. Yani karmada ben 600'ün altını pek görmedim.

    Bence siz bakımı bir de başka bir serviste yaptırın. Onlara da aynı arabayı kullanan çok kişi biliyorum, bu kadar yakmadıklarını söylüyorlar deyin. İyice bir kontrol etsinler.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: sinir kupu

    aracı 10 km ve civarı mesafelerde kullanıyorsanız otoyolda bile gitseniz 8 litre civarı yakarsınız.


    Selam,

    İşte bende bunu bir türlü anlamadım.

    Ben Başakşehirde oturuyorum işyerim Esenlerde yaklaşık 8-9 km arası bir yol katediyorum ve yolda mutlak suretle dur kalklar yaoıyorum fakat işyerime vardığımda araç hiç bir zaman 6.0 lt/100km nin üzerine çıkmıyor. Hatta bir keresinde zorladım 5.0lt./100km değerini yakaladım ..

    Dizelden dolayı olabilirmi acaba ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sinir kupu

    aracı 10 km ve civarı mesafelerde kullanıyorsanız otoyolda bile gitseniz 8 litre civarı yakarsınız.



    Merhaba,

    Göstergenin o şekilde göstermesinden mi bahsediyorsun yoksa gerçekten o kadar yakmaktan mı?
  • @ catalyst

    Araç o kadar yakmıyor fakat mesafenin kısa olma dezavantajından dolayı yol bilgisayarının ortalaması yüksek görünüyor ..
  • tabi ki göstergenin o kadar göstermesi. yani gösterdiği ana kadar yaktığım ortalama ile devam edersem 100 km de 8 litre yakmış olacağımı söylüyor yol bilgisayarı. bahsettiğim ilk 10 km de okunan. yoksa ben çengelköyden avcılara vardığımda 5.2 gibi değerler okuyorum.
    5 litreden bahsetmiş Fantastic Light kardeş. dizel olmasının yanında yolun tipi de önemli. yoksa ben avcılardan ayrılıp küçük çekmeceye vardığımda ben de 5 litre görebiliyorum. neden? hep yokuş aşağı. ama evden çıkıp köprüye varana kadar 2 tane sağlam yokuş çıkıyorum. ve birisi daha hemen yolun başında motor kendine gelmeden oluyor.
    belki de hep o yokuştandır bilemiyorum. çengelköy-ümraniye tepeüstü arası 13 km mesafede 7 civarına ancak düşüyor. ki o mesefade yolun 4 km si şehir içi kalanı kısıklıdan şile yolu istikameti yani otoban. dediğim gibi ben evin hemen yanı başındaki yokuşu tırmandıktan sonra daha 2. kez ortalama göstermiş oluyor ve o değer de 22 litre gibi yüksek değerde çıkıyor.
    ben iniş-çıkış, mesafe, trafik ve kullanım tarzı olarak önem sırasına koyuyorum. ve rekorumu tekrar söyleyeyim bostancı-küçükçekmece arası açık trafikte 2. köprü üzerinden 4.6 lt/ 100 km ortalamyı gördüm. bu teorik de olsa bir depo ile 1000 km yi geçmek demek. sonuçta kasıldığında buna ulaşabildiğimi görmek benim için yeterli. onun dışında yolun tipi olsun trafik olsun zaten benim mudahil olamayacağım parametreler.
    laf uzadı saygılar.

    quote:

    Orjinalden alıntı: catalyst


    quote:

    Orjinalden alıntı: sinir kupu

    aracı 10 km ve civarı mesafelerde kullanıyorsanız otoyolda bile gitseniz 8 litre civarı yakarsınız.



    Merhaba,

    Göstergenin o şekilde göstermesinden mi bahsediyorsun yoksa gerçekten o kadar yakmaktan mı?




  • valla eski arabamızdan sonra hiç bişey değil şu değerler (tipo 1.6 sx)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Fantastic Light

    @ catalyst

    Araç o kadar yakmıyor fakat mesafenin kısa olma dezavantajından dolayı yol bilgisayarının ortalaması yüksek görünüyor ..



    Bende öyle biliyordum.

    Ama arkadaşın problemi göstergede değil. Depoyu doldurup boşaltıp ölçüyor. Yani resmen fazla yakıyor işte. Normalde göstergedeki kadar yakması lazım, gösterge öyle gösterdiği için değil de yani bence o aracın ortalaması o olmalı.
  • söylediğiniz değerler 100 km de 9.3 litreye denk geliyor ki o araç, özel çaba sarfetmediğiniz müddetçe o kadar yakmaz.

    ya motor ya da km sayacınız arızalı,

    motor bu denli verimsiz çalışıyor olsa en basit bir egzos ölçümüyle bile anlaşılır, dolayısı ile motor arızası olmasa gerek.

    yol bilgisayarını kalibre ettirmeyi deneyin bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 28 Kasım 2008; 14:45:26 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: premonitor

    Arkadaşlar Selamlar,

    2008 ocakta aldığım colt umu çok sevmeme rağmen şikayetçi olduğum bir konu var ve yardımlarınızı bekliyorum.Ben yaklaşık 20 senelik sürücüyüm.çocuk yaştan beri çeşitli araçlar kullandım.Yakıt tasarrufu nasıl yapılır hangi şartlarda kullanılması gerekir bu konularda da bilgim bir hayli var.Fakat aracı aldığımıda ilk 1000 bakıma gitmiştim o zamana kadar yaktığım 2 depo benzinin sonucunda çok yaktığına kanaat getirip servisteki(Pendik-Güneri) arkadaşlara bu şikayetimi bildirmiş ve onlarda aracı makineye sokup yakıt değerlerini kontrol etmişlerdi.Bir sorun olmadığını söylediklerinde açıkçası şaşırmıştım.O sırada aynı araçtan servise gelen bir bayana bir depo ile ne kadar yol yapıyorsunuz diye sorduğumda 670 zorlarsam 700km yapıyorum cevabını alınca da iyice kıllanmaya başladım(ayrıca bayan bir de ne desin bunları devirli kullanmak gerekiyor o zaman daha az yokıyor demez mi).aracın km si düşük olduğundan ben bu sürenin ilk bir sene böyle gidebileceğini düşünerek böyle kullanmaya devam ettim.Tabi bu arada şehir içi ve ya dışı ya da karma hiçbir zaman 530km nin üstüne çıkamadım bir depo ile.bu sabah itibarı ile depoyu doldurduğumda 140 ytl ile depoyu doldurdum ve km de 515 i gösteriyordu.(hep depoyu tam doldururum ve tam boşaltırım).mitsubishi nin tr sayfasında yani temsa nın sayfasında amt 1.3 için şehir içi yakıt değeri 7.3lt/100km. diyor bu da ortalama 640km bir depo ile geliyor ben 600km yapmaya razıyım.(japonya sitesinde 1 litre ile 18km diyor buda ayrı).fakat buradaki sitede performans ve yakıt değerleri amt de olsa manuel mod ile test edilmiştir yazıyor.ama serviste çok yakıyor dediğimde auto kullanın diyorlar arada kaldım.15.000 bakım geldi sizce ne yapmalıyım.bu arada sürüş karakteristiğim öyle çok yavaş kullanmam normal zaten çocuk var arasıra ışıkt kalkışta kapatırım uzun yol da tem de 120-140 yaparım arada.bunlara istinaden fikirlerinizi almak isterim.sayglarımla

    Coltarimizda gercek anlamda bir yol bilgisayari yok tahmini degerleri yaziyor ekranda 550km yaziyor diye 550km gideceginiz anlamiyor gelmiyor daha fazlada gidebilirsiniz daha az da kullanama gore degisiyor benim aracim henuz 3500km de 1300cc amt full depo ile 600km yapabiliyorum tabi biraz agrasif kullaniyorum 100km de suan 6.8Lt yaziyor bilgi ekranimda manueldeyken 2500 3000devir arasi A modunda ise 2000 2500 arasi kullanirsaniz daha ekonomik olcaktir




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.