Şimdi Ara

1.3 cdti 2006 model -Vites Geçmeme Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    2006 model 1.3 cdti opel corsa sahibiyim. Aracın aşırı sartsıntılı ve gürültülü çalışmasından ve boşta debriyaja basmazken gelen ses yüzünden volantını değiştirdim. Volantı değiştirken usta alt merkezlemenin de değiştiğini söyledi. Araç ilk başlarda vitese geçmezken zamanla geçeceğinden ve debriyajı pompolamam gerektiğini belirterek beni gönderdi.
    Dediği gibi 1 hafta içinde pompolama yapmadan sorunsuz bir şekilde vites geçişlerini yapım. 4-5 ay boyunca sorunsuz kullandım. Ancak son zamanlarda yine vites geçmemeye başladı. Özellikle vites küçültürken inanın yolda kalmamak için cebelleşiyorum. Vitesi boşa alıp pompalama yapıp vitese geçiriyorum.
    Durum böyle olunca yine aynı ustanın yolunu tuttum. Bu sefer üst merkezlemede sorun olduğunu değişmesi gerektiğini söyledi. Tamam dedim değiştirdi. Ertesi günü aldığımda çok az hava kalmış olabileceğini,kendisinin tek pompalamada vitese geçirdiğini, 1-2 gün içinde tüm havanın kendiliğinden atacağını söyledi. Ama durum 1 haftadır yine devam ediyor. Değişen bir şey yok. Pazartesi tekrar bırakacağım.
    Nerden hava yaptığını bulmak lazım demişti. Sonra üst merkezleme masrafı çıkarttı. Şimdi hala bulmaya çalışacak. Bu arada hava alma makinası kullanmıyor.

    Sizce sorun nereden kaynaklanıyor. Alt merkezleme, üst merkezleme değişti. Volant değişti. Hdirolik yağ değişti. Hala devam ediyor. Hava alma makinası olan bi yere götürsem sorun çözülecek mi?







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.