Şimdi Ara

1.3 DİZEL 90 HP ASTRA H NASIL ? TEST İÇERİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2011 model 1.3 90 hp 6 ileri manuel vites astra H aracımı 1 yıl kullandım. alacak arkadaşlara kısaca bilgi vereyim faydalı olur sanırım.

    1.Aracın motor performansı 1700 devirin altına düşürmediğiniz sürece şahane. bu devirin altıda ölü.yığılıp kalıyor. bunun haricinde araç hem düz yolda hem rampa yukarı gayet iyi gidiyor bayılma çekmeme vs problemi yok. 205 km hız yaptım daha da gitmedi kaldı orda. aynı aracın 1.6 atmosferik olanını satıp dizelini aldım. gazla guzla uğraşmayım diye. keşke en başında alsaymışım dedim hep.bilginize.

    2.aracın süspansiyonu sert, yolda çukurlar gayet güzel hissediliyor
    3.içi oldukça geniş tavanı yüksek ve ferah. bagajı da oldukça iyi.
    4.aracın yol tutuşu güzel. ben bir sorun yaşamadım. yüksek hızlarda da sıkıntı olduğunu görmedim.

    5.aracın malzeme kalitesini bence çok iyi. torpido kısmı kapıların üstü felan hep yumuşak malmeme idi.Hatta arka kapılar bile.
    6.120 km hızda 6 ncı vites 2100 devir, 140 km hız da 2500 devir, 165 km hızda da 3000 devir çeviriyor. uzun yolda çok sessiz bir araba. özellikle aynı aracın 1.6 sını kullandıktan sonra buna binince boşa zaman kaybetmişim onu anlıyorum.

    7.yakıt olarak inanılmaz az yakıyor. bir depo ile dikkat etmezsem 900-1000 km dikkat edersem 1250 ye kadar gidiyor. çok az yakıyor kısaca.
    8.altı yüksek bir araba hiç bir yere sürtmüyorum.
    9.erzurumda 1 yıl boyunca kullandım. yaklaşık 3-4 kere soğuktan dondu. ve ben en sonunda kapalı garajda muhafaza ettim aracı. kışı sevmiyor.
    10.koltukları çabuk lekeleniyor. kol dayamada öle . hepsinde aynı şeyi yaşadım.
    11.klimayı açıp bir süre kullandıktan sonra klimayı kapatıp sadece havalandırmayı açtığımda iğrenç bir koku geliyor. 4 aracımda da aynı şey vardı. araştırdım herkeste varmış.katlandık onada.
    12.son olarak sahibi olduğum 4 aracın 2 si hb, 2 si sedandı, genel tecrübem bu aracın hb versiyonunun daha sağlam olduğu. nasıl diye sormayın.

    kısaca özetlersem : araç çok az yakıyor, ve özellikle dizel versiyonu çok sorunsuz. ben bu aracın 1.6 115 hp benzinli versiyonuna 2 yıl bindim.3 adet aracım vardı hepsi H kasa hepsi lpg li. abidik gübüdik ne kadar arıza sorun varsa bu lpg li versiyonlarda yaşadım. yok ateşleme bobini yok şuyu yok buyu. sonra aynı model aynı aracın dizelini aldım. inanın çok pişman oldum keşke en başında alsaymışım dizelini. resmen sorun sıfır. lpg lisine bulaşmayın derim. beni çok uğraştırdı.

    Son olarak 4.ncü Astra H kasa aracımdır. 3 tanesi benzin/LPG li idi.







  • performans harici diğer kalanları doğru. biraz abarttığınızı düşünüyorum.
    zira bu arabanın son hızı 172 km/h, 0-100 değeri 13.7.
    aynı motorlu punto kullanıyorum. 0-100 değeri 2 saniye daha iyi ve daha hafif. kağnı gibi.
  • Benim de düşündüğüm araçlardan birisi astra h 1.3 cdti. İyi denk geldi bu yazı, elinize sağlık. Bazı kullanıcılar kronik elektronik sıkıntılarından bahsetmişti, siz hiç yaşadınız mı böyle sorunlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Du Hast D kullanıcısına yanıt
    Hocam genelde atmosferikten dizele geçince ivmelenme daha sert olduğu için insana performanslı geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracın benzin lpg li kullandığım versiyonlarında yaşamadığım sıkıntı kalmadı. subab eritti, ateşleme bobinini bozdu, değiştirdim gene bozdu, lpg den dolayı zaman zaman ekranda arıza lambası yaktı hata kodu verdi, bujilerle ilgili sıkıntılar oluştu, vs vs daha bi çok şey oldu yani, ve hep bana servisin dediği lpg den kaynaklanıyor bunlar. 4.ncü astra H kasa aracımı aldım bu dizel versiyonu. ve bir yıldır kullanıyorum. kaputu daha açmadım. yaklaşık 32 bin km yol yaptım. bir kere yağ değişimi yaptım. dizel de resmen sorun sıfır. yazdıklarıma güvenin. bizzat tecrübeyle sabit

    düz yolda 190 km çok rahat yapıyordum inanın abartı yok. düz yolda 190 ı geçmiyor. hafif meğilli yolda 205 km yaptım. tam olarak 3800-4000 devir bandında seyretti. bu konuda mübala yok inanın. 1.3 dizel linea var arkadasımda oda 90 bg ama 5 vites. inanın 180 i geçmiyor onun araba.nasıl iş bende anlamadım.
  • Ben de aynı aracın 2011 Astra H 1.3 cdti kullanıcısı olarak çok memnunum aracımdan, son hız dışında her şeye katılıyorum, çok zorlamayı sevmem ben aracı bu yüzden maksimum hızını ölçemedim gerçi. Sıfır aldığımdan beri beni hiç üzmedi, yağ bakımı dışında nerdeyse hiç masraf çıkarmadı, balataları bile 100binde bikaç ay önce değiştirdim. Yakıt mükemmel şehiriçi 5.4 lt. Yol tutuş efsane, tatile giderken Muğlanın virajlı yolunu hız kesmeden inebiliyorum, Ankara'nın kışında kar, buzda ki hergün Oran sitesine gidiyorum, sabahın 6sında sorun yaşamadım. Lastilerim Goodyear Ultragrip 8.

    Zaman zaman yeni araç almak istedim, Hyundai Elantra görüntü olarak hoşuma gittiğinden deneme sürüşü yaptım, benim 2011 aracımın malzeme kalitesi ve yol tutuşu daha iyi olduğunu anladım vazgeçtim. Kısacası beraberliğimiz devam ediyor :)
  • Hocam araç serviste iken zeplinden getirdiler bu aracı ben ankara bilkentteyim buralar hep yokuş. Önceki aracım 1.8tdci olunca alışmışım alt devirde canlı olmasına bu aracı kaldırmak resmen ölüm geldi bayirlarda. Dizel araç mantığı az devir çevirmektir fakat bu araba benzinli gibi çalışıyor. Yokuşta bayilmasin istiyorsanız kaldırırken 2-3bin devir en az. vites geçişinde de en az 3 binde atmaniz lazim ki bayilmasin. Bu yüzden motor bana çok hantal ve zevksiz geldi. Bi ara araç kiralarsaniz fordun 1.5 1.6 dizellerini bir kiralayın sürerken resmen zevk alıyorsunuz. Yakıt olarak gitmediği için oldukça az yakıyor doğrudur:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Performans istemeyen kişiler için mükemmel bir araç. Ancak bu araca yok şu devirden sonra seri yok şuradan sonra iyi yürüyor demeyin biraz komik oluyor çünkü.
  • Ne çok kaçıyor ne yetersiz kalıyor tam orta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnanır mısınız 8 senede 2 tane eskittim,bakım dışında servis görmedi araçlarım,saat gibi tıkır tıkır işledi.canavar gibi araba.koy mazotu gez toz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstünde 90'lık multijet vardı sanırım.Aynı motorlu Linea'yı kullanmıştım alt devirler ölü bildiğin.Euro 5 95'lik linea da kullanmıştım o daha iyidi buna göre.Bizde 90'lık fluence var bu iki araçtan da daha iyi gidiyor ve alt devirleri çok daha canlı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.