Şimdi Ara

1.3 tce motor hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
19.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Renault 1.3 TCe H5Ht Motor Özellikleri, Sorunlar ve Güvenilirlik ile ilgil uzun bir yazı paylaşıyorum


    bilginize, faydanıza



    1.3 TCe H5Ht Motor Bilgisi


    1.3 TCe H5Ht, Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance ve ortakları Mercedes-Benz (Daimler) tarafından ortaklaşa geliştirilen 1.3 litrelik dört silindirli turboşarjlı ve direkt enjeksiyonlu bir motordur. H5Ht motoru 2017'de piyasaya çıktı. Renault, TCe115, TCe140, TCe150 ve TCe160 markalı, farklı performans seviyelerine sahip dört model sunuyor. Mercedes-Benz ayrıca bu 1.3L turbo-dört motoru M282 kod adı altında üretir ve satar. Nissan'ın bu motorlara verdiği isim HR13DDT'dir. İttifak kendi endüstriyel tesislerini kullanırken (İspanya'da Valladolid, İngiltere'de Sunderland ve Nissan Motor Birleşik Krallık fabrikası (NMUK)), Mercedes-Benz M282 motoru Almanya'da Daimler'in Kolleda'daki fabrikasında üretiliyor. 1.3 TCe H5Ht motor tasarımına, genel sorunlarına, güvenilirliğine ve uzun ömürlülüğüne derinlemesine bir göz atalım.


    Renault 1.3 TCe Motora Genel Bakış


    1.3L TCe tamamen alüminyum bir motordur. Plazma kaplı silindir duvarları olan bir alüminyum açık güverte motor bloğuna sahiptir. Bore Sprey Kaplama, bir plazma torcu kullanılarak duvarların yüzeyine püskürtülen çok sert bir çeliktir. Bu teknik, ısı iletkenliğini artırır, kontrolsüz patlamaları azaltır ve ağırlıkta önemli tasarruf sağlar. Motor, optimize edilmiş sürtünme ve aşınma direnci için dövme krank mili ve eteklerinde özel grafit kaplamalı hafif alüminyum pistonlarla donatılmıştır. Bu arada, pistonlar ayrıca yağ jetleri ile yağ ile soğutulur. Motor verimliliğini daha da artırmak için H5Ht, değişken deplasmanlı bir yağ pompasıyla donatıldı.


    Silindir bloğu, krank mili ve motor aksesuarları Renault tarafından geliştirilirken, silindir kapağı tasarımı Mercedes'in ortak çalışması sonucunda ortaya çıktı. Alman mühendisler, silindir başına dört supaplı ve merkezi olarak yerleştirilmiş doğrudan enjektörlere sahip çok sıra dışı bir üçgen "Delta" silindir kapağı elde ettiler. Delta şekli, onu geleneksel dikdörtgen tasarımından biraz daha yüksek, ancak çok daha dar ve daha hafif yapar. Silindir kafası iki zincir tahrikli eksantrik mili (emme ve egzoz) ile birlikte gelir. 1.3 TCe, emme ve egzoz için ikiz bağımsız değişken eksantrik mili zamanlamasına sahiptir. Motor, ömür boyu garantili tek sıralı bir zamanlama zinciri kullanır. Emme ve egzoz valfleri, parmak izleyici tipi külbütör kolları aracılığıyla kamlar tarafından çalıştırılır. Valf mekanizması, sabit valf açıklığı sağlamak için külbütör kolları için hidrolik yönlendirme destekleri içerir. Silindir kafasının içindeki su soğutmalı egzoz portları, egzoz manifoldunun bir parçasını oluşturur. Bu durumda, egzoz manifoldu kısmen tasarıma entegre edilmiştir. Böyle bir teknik hile, özellikle düşük motor hızlarında ve/veya soğuk havalarda egzoz gazlarını soğutarak motor sıcaklığını optimum aralıkta tutarak daha verimli yanma sağlar.


    1.3L TCe motorun yüksek verimliliğinden ve performansından sorumlu olan temel özellikler, doğrudan yakıt enjeksiyonu ve turboşarjdır. Doğrudan yakıt enjeksiyon sistemi, maksimum çıkışı 250 bar olan bir yüksek basınçlı enjeksiyon pompası tarafından beslenir. Bir yüksek basınç pompası, yakıtı bir common rail aracılığıyla doğrudan yanma odalarına püskürten 6 delikli enjektörlere iletir. Basınçlı giriş havası, tamamen elektronik olarak kontrol edilen, motorlu tahliye kapağına (e-wastegate) sahip sabit geometrili bir turboşarj tarafından sağlanır. Turboşarjdan sonra, egzoz gazları standart olarak bir katalitik konvertörden ve WLTP korumalı (Euro 6c) motorlarda partikül filtresinden geçer.


    1.3 TCe H5Ht Motor Sorunları ve Güvenilirlik


    Peki Renault 1.3 TCe iyi ve güvenilir bir motor mu? Üretici, 40.000 saatten fazla test ve simülasyondan sonra bu yeni 1.3 litrelik turbo motorun Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance ve Daimler'in tüm kalite standartlarını karşıladığını iddia ediyor. Görünüşe göre Mercedes ve Renault'daki mühendisler gerçekten güvenilir bir küçük turbo motor yaratmayı başardılar. 1.3 TCe motorda ciddi bir tasarım hatası bulunmaz. Elbette internette ortaya çıkan bazı problemlerle ilgili konular bulabilirsiniz, ancak aslında bu tür problemlerin yaygınlığı abartılmıştır. Bir ton motoru etkileyen yaygın sorunlar olarak adlandırmak adil olmasa bile, en çok bildirilen sorunlardan ve sorunlardan bazılarının altını çizelim.


    Renault 1.3 TCe Sık Karşılaşılan Sorunlar


    En yaygın Renault 1.3 TCe motor sorunlarından birkaçı vardır:


    Karbon oluşumu

    Aşırı yağ tüketimi

    Doğrudan yakıt enjeksiyonlu tüm motorlar, giriş valflerinde ve bağlantı noktalarında az ya da çok karbon birikmesinden muzdariptir.


    Bağlantı noktası enjeksiyonuyla, giriş bağlantı noktalarına benzin enjekte edilir ve yağ ve yakıt yanmasından oluşan bir yan ürünü temizler. Doğrudan enjeksiyonlu motorlar, yakıtı doğrudan yanmaya püskürttüklerinden, emme deliklerinde hava ve yakıt karışımının varlığının bu yan etkisine sahip değildir. Zamanla, giriş valflerinde ve giriş portlarının içindeki duvarlarda bir pislik veya çamur birikintisi oluşur. Bazı ender durumlarda, karbon birikmesi, motorun yakıtı verimli bir şekilde yakmak için yeterli oksijeni almaması için hava akışını kısıtladığından performans üzerinde gözle görülür etkilere sahip olabilir. Ancak çok fazla endişelenmeyin, motorların çoğu muhtemelen ömürleri boyunca aşırı karbon birikintileri ile yaşayacaktır.


    Selefi 1.2 TCe ile karşılaştırıldığında, yeni 1.3 litrelik motorda bu kadar bariz bir aşırı yağ tüketimi sorunu yok. Bununla birlikte, bazı araç sahipleri internette, ilk bin milden itibaren artan yağ tüketimi hakkında bilgi verdiler. Büyük olasılıkla, bu tür durumların nedeni, spesifikasyonları karşılamayan silindir duvarları, pistonları veya yağ segmanları olan motor bloklarının montajıdır. Bazı motorlar ayrıca eskidikçe yüksek yağ tüketimi yaşarlar. Ancak her zaman aklınızda bulundurun, bu tür küçük hacimli turbo motorlar, ağır yükler altında karşılaştırılabilir bir performans düzeyine sahip doğal emişli motorların çoğundan daha fazla yağ tüketmeye eğilimlidir. Bu nedenle 1.3L TCe, daha yüksek sıcaklıklara ve basınca dayanabilen en yüksek kalitede sentetik motor yağı gerektirir.


    Renault 1.3 TCe Güvenilirlik Özeti

    Bununla birlikte, Renault 1.3 TCe oldukça güvenilir bir motordur. 1.3TCe H5Ht motorun 100.000+ mile (150.000+ km) büyük bir sorun olmadan dayandığına dair pek çok örnek zaten var. Yine de motorunuzun bakımını iyi yapın ve bu harika motorun 250.000 km'den (160.000 mil) fazla dayanacağına inanıyoruz.





  • goodorevil kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğiniz örneğe sonuna kadar katılıyorum. Ama gel gelelim arka camları çevirmeli Joy Clio da da Icon Clio da da aynı led farlar var. O da işin ilginç kısmı.

  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

    Hocam 3 donanım paketi var temel olarak. Joy, Touch, Icon. Touch ile Icon büyük ölçüde aynı orta konsolu paylaşıyorlar. Icon'da elektronik park freni geldiği için biraz fark var, bir de konsolu kaliteli hale getirmek için bardaklığın üzerine kapak yapmışlar işte nikelaj falan eklemişler. Ancak Joy ile Touch arasında orta konsolda işlev anlamında bir fark olmadığı halde (Mekanik el freni, hız sabitleyici gibi her şey ortak) farklı bir orta konsol tasarlamışlar. Bardaklığın biri vitesin orada biri taa arka koltukta neredeyse. Kol dayamaya uyumlu olmasın diye özellikle çalışılmış gibi.


    Joy paketin orta konsolu.

    1.3 tce motor hakkında

    Bu da Touch paketin orta konsolu

    1.3 tce motor hakkında

    Aynı şey farlar için de geçerli. Joy paket ile Touch paketin farları işlev olarak tamamen aynı. Mercekli halojen. Icon pakette Led fara geçiliyor. Ancak Touch paketteki ön far ile Icon paketteki ön far görsel olarak epey benziyor. İkisinde de C şeklinde led var. Joy pakette ise far işlev olarak Touch ile aynı olsa da çok daha biçimsiz gözüke bir gündüz ledi yapmışlar. İki araba gece yan yana gelince arada ciddi anlamda görsel fark oluyor.





  • gorkemert kullanıcısına yanıt

    Benim niye kuyruk acım olsun, boş boş konuşuyorsunuz? Burası formsa o zaman kahvehaneden duyduğunuz her dedikoduyu buradan paylaşalım bunu mu istiyorsunuz? 1.3 TCe Motor, Mercedes, Nissan, Renault işbirliği ile geliştirilmiş bir motor ve ve 2019 dan beri piyasa da bundan haberiniz var mı? Sanki daha dün piyasaya çıkmış da, Mercedes kronik olduğu halde, bu motoru millete kakalıyor gibi konuşuyorsunuz. Önce söyledikleriniz de bir mantık var mı diye düşünün sonra millete akıl vermeye çalışırsınız. 

  • tefennili kullanıcısına yanıt
    Birebir kullanıcı deneyimini paylaşıyorum ne kahvehanesi. Olasılık olabilir diye bahsettim burada, kesinlikle kronik sorunlu alma vs gibi bir şey demedim.

    Hararetin de birçok sebebi olabilir, motor fazla yağ yakmıştır eksik yağ ile kullanıp hararete de neden olmuş olabilir.

    Bu motorun ortak geliştirildiğini biliyorum ama siz daha önceden renault-nissan-mercedes ortak kullanılan 1.6 Dci motorun c200d'de yol açtığı sıkıntılardan haberdar değilsiniz herhalde. O motor da c200 üzerinde senelerce satıldı.

    Firmaları babanızın tapulu malı gibi savunmayı bırakmalısınız. Ortalama bilginizle de bana akıl vermeye çalışmayın lütfen, ben burada popülizm yapmıyorum.
  • kartalus kullanıcısına yanıt

    Evet boş paket arabada far sensörü, hız sabitleme falan koyuyorlar. Sadece yazılımla da yapılabilecek işler değil oysa ki.

  • Bu Meganelardaki 140hp lik 1.3 tce motorlara yazılım yapılabiliyormu? 160 lık versiyona çevirmek için...

  • 1.33 tce motor yorumlara göre gayet güzel ancak orta donanım paketi touch' da multimedya ekran ve geri görüş kamerası olmaması icon paketin de oldukça yüksek fiyatlı olması sıkıntı. Sonradan takılan Tesla ekranlarda hiç hoşuma gitmiyor
  • İconda bile yok kamera
  • Emekkk kullanıcısına yanıt

    Emin misiniz? orijinalde yok sonradan mı takılıyor? Sarı sitede baktığım araçlarda var da 

  • örnek ilan ,

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-temiz-arac-ciddi-alicilar-1083006951/detay


    ekstra paket olarak alıyorsun ön arka park sensörü ve kamera olarak almazsan iconda bile yok kamera

  • Geçen gün kiralık 1.3 140'lık megan kullandım dipgaz yapınca koltuğa yapıştırmasını beğendim ama uzun vade de bu motorun kronik sorunları var mı araştırmak lazım.
    Birde dipgaz yapıp bırakınca fıs fıs hava sesi geliyordu benim kullandığım arabada mı sorun vardı hepsi mi böyle bilmiyorum.
  • Emekkk kullanıcısına yanıt

    Ben mesajımda belirtmemişim esasında benim merak ettiğim Clio 5'den ziyade 1.33 motorlu Megane 4 sedan kasaydı. Clio 5'lerdeki durumu biliyorum. Yine de teşekkürler1.3 tce motor hakkında 

  • Bu motorun farklı güç seviyeleri olan versiyonlarında mekanik fark var mı ?

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.