Şimdi Ara

1.4 Egea Lpg gerekli mi? Taktıranlar yakıtınız kac ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
23.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Garanti dısı kalmaması icin serviste tüpü yaklasık 5e takıyorlar ve bu durumda vize 2 yılda 1e düserken ayrıca kasko ve sigorta ücretide ufakta olsa artıyor.

    Ayrıca lpg fiyatlarıda ciddi arttı. Yılda yaklaşık max. 10bin 15bin km yol yapan birisi için bu durumda tüpe gerek var mı gerçekten?

    Tüplü haliyle tüpsüz hali arasında tüplülerin yaktıgı benzini de hesaba katarsak sanki ort. 10 kurus anca oynamakta yani senede 1000tl civarı kâr bırakıyor gibi bu durumda 5 6 senede anca amorti süresi mevcut oluyor yanlış mı biliyorum?

    Şuan 1.4 lpgli araçlarınız kaç litre yakmakta (Benzinide dahil edin) ?

    Edit: Konuyu ilk açtığımda 5 civarı olan tüp taktırma ücretleri artık çoğu yerde daha da artmış ve 6 7leri bulmuş durumda...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maestrosef -- 8 Kasım 2020; 15:50:52 >







  • Aaraaciniza iyumlu iken taaktirmaak cok dahaa maantikli benim kanaatime gore.Uygun bir kit,iyi bir montaj ve yol ayari ile sorunsuz kullanirsiniz.
  • Bugün şehirler arasında bizzat denedim 2019 aralık son üretim euro 6d motor. Henüz rodaj döneminde olmasına rağmen şehirler arası 300km mesafede 4.7 4.8litre civarı yaktı hadi 5 diyelim. Yani bence çok güzel rakamlar şehir içinde de hep 2 3km lik mesafelerde kullanıldığı halde 7.8i gördü max. Kış dönemi ve rodaj dönemi olduğu halde...
  • 16 egeama altı ay önce prins ecomax taktırdım. Kışın 30-32 kuruş arası geziyorum. Kaç km hızla ne kadar yaktığı ile ilgili bir Excel tutuyorum isterseniz mail atarım


    Bu arabaya 5 lt yaktırmaya çalışmak zulümdür kendinize,
    O yüzden LPG taktırip rahat rahat binin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zenmavi -- 19 Ocak 2020; 10:48:8 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zenmavi

    16 egeama altı ay önce prins ecomax taktırdım. Kışın 30-32 kuruş arası geziyorum. Kaç km hızla ne kadar yaktığı ile ilgili bir Excel tutuyorum isterseniz mail atarım


    Bu arabaya 5 lt yaktırmaya çalışmak zulümdür kendinize,
    O yüzden LPG taktırip rahat rahat binin
    hocam ekran görüntüsünü buraya ekleyebilirseniz güzel olur düşünenlere yol göstermesi açısından
  • Hocam, biz de kısa mesafe kullanıyoruz dediğiniz gibi. Araç 11 lt gosteriyor. Dediğiniz 2-3 km lik kısa mesafelerde Max 7.8 imkansız gibi. Şirket aracı 1.4 TDI Toledo öyle kısa mesafelerde o bile az yakmıyor. Uzun yolda rodajdayken 6 litre civarı yaktı dikkatsiz kullanımda. Şehir içindeki tüketimi nasıl elde ediyorsunuz? Tavsiyeniz var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efrkn

    Hocam, biz de kısa mesafe kullanıyoruz dediğiniz gibi. Araç 11 lt gosteriyor. Dediğiniz 2-3 km lik kısa mesafelerde Max 7.8 imkansız gibi. Şirket aracı 1.4 TDI Toledo öyle kısa mesafelerde o bile az yakmıyor. Uzun yolda rodajdayken 6 litre civarı yaktı dikkatsiz kullanımda. Şehir içindeki tüketimi nasıl elde ediyorsunuz? Tavsiyeniz var mı?
    - Daima 2bin civarı devirde direk vites degistirin. Yani gösterge paneline uyun. Birde kısa mesafelerde hic rampa yok benim, belki sizin kullandiginiz yer rampalı bir yer ise ondan kaynaklanabilir.

    -Ayrıca en önemli nokta bu trafik lambalarında vb. yerlerde dururken ani duruşlardan frenlemelerden kaçının. (Kimisi kırmızıyı gördüğü halde hızını düşürmeyip sonlara doğru frene basıyor, onun yerine henuz arada mesafe varken ayağı gazdan çekip son anlara doğruda araba yavaşlayınca frene sakince basmak ciddi yakut tasarrufu sağlar)

    -Aracı ilk çalıştırırken sakin gaza basın yani ani hızlanmadan da kaçının ( Eğer bir araç kısa mesafelerde yüksek yakıyorsa asıl sebebi bu madde çünkü ilk kalkış anında anlık tüketime bakılacak olursa 30 40 hatta daha fazla ort. ltre ile kalkış mümkün)

    Bu maddelere uyulmazsa hangi araba olursa olsun yüksek yakar. Yani araç 11 litre yakıyorsa tüptede 12 litre yakar. Yani gösterge paneli dizel veya benzin neyse o tüptede +1 eklenmiş hali.

    Edit: Birde aklıma geldi, sizin göstergede ort. hız ne gözüküyor şuan? Eğer kısa bile olsa o 2 3 kmlik mesafelerde ciddi dur kalklar yapiyorsaniz 10 litre iyi bile denebilir. Ort. hız yükseldikçe yakıt tüketimi azalıyor, eğer ciddi derece azalmıyorsa ve hala yüksekse yukarıda saydığım şeylere dikkat edip yeniden denemekte fayda var yine düzelmese servise götürün bence aracı.


    Edit 2: Aracı 2019 haziranda almışsınız. Ben 2019 Kasımda aldım. 2019 Kasım Aralık araçlarında ciddi motor yakıt güncellemelerinin yapıldığını söylemişlerdi. Hatta bu sebeple ellerindeki hazır aracı almayıp yeni geleni aldım. Buda az yakmasındaki sebeplerden birisi olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maestrosef -- 29 Ocak 2020; 2:20:5 >




  • maestrosef M kullanıcısına yanıt
    Hocam, ortalama hız 15 km/h. Araç uzun yolda 6 lt yaktı daha 100 km deydi araç uzun yoldayken. Şehir içindeki dikkatsiz ve kısa kullanıyoruz. İkamet ettiğimiz yer İstanbul olunca bir de. Aracı çok az kullaniyoruz yakıt önemli değil de. Düşük yakıt tüketimi de yüz güldürüyor.
  • Uzun zaman sonra hortlatıyorum konuyu.

    Benim eski aracım 1.4 polo benzinli idi. Taa 2013 sonbaharında 1600 TL'ye lpg taktırmıştım ve 22.000 km'de kendini amorti etmişti. Yani lpg'ye verdiğim parayı ne zaman amorti ederim diye sorarsanız cevabı budur. Şimdi lpg kit fiyatları ne bilmiyorum ama hesabı buna göre yapabilirsiniz.
  • leidenfrost L kullanıcısına yanıt
    Garanti dışı kalmaması için şuan tüpler anlaşmalı yerlerde yaklaşık 6 bin civarına takılıyor. Ayrıca eski lpg fiyatlari ile şimdide dağlar kadar fark var hocam. Sanırım senede 10bin km yol yapan bir ailenin amorti süresi en az 6 7 yıl anca
  • maestrosef M kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam. Garanti ayağına fahiş fiyatlarla yapılan montaj sonucu amorti etmek de güçleşiyor. Senede 20-25 bin km yapılması gerek ki, ancak 2-3 sene gibi zamanda telafi edilebilsin.
  • rodajda araba şehirdışı 6 7 lt şehir içi 8.5 u görüyor çok km yapacaksanız lpg mantıklı yüzde 60 civarı oynuyor sanırım miktar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliss

    rodajda araba şehirdışı 6 7 lt şehir içi 8.5 u görüyor çok km yapacaksanız lpg mantıklı yüzde 60 civarı oynuyor sanırım miktar

    evet benimde bu civarda tüketim değerlerim.

  • 6000 kilometre ortalamam 46 km/sa ortalama hız ile 7 litre.

    Son depo ortalamam da 26 km/sa hızla 8,5 litre. Tabii şehir içi kullanımlarım ekseriyetle soğuk motor.

  • Hanımın arabayı Ağustos sonunda aldık fakat uzunca bir süre yattı. Dün baktım ilk kez, 1720 km'de ortalama tüketim 7.9 lt/100 km, ortalama hız 39km/h. Sürüşe dikkat etmez, 3000 devir gibi gelince atar, bazen 4000'i görür :) Tamamen şehiriçi (İzmir) çevreyolu, sokak arası sürüşüdür.


    Açıkçası ben daha fazla yakar diye bekliyordum. Ben sürsem mesela garanti 7'ye indiririm.

  • deserthawk D kullanıcısına yanıt

    aynen be mesela 6.5-6.7 arası yakıyorum şehir içi


    şehir dışı 5 civarı


    bu arabaya lpg taktırmaya gerek yok bence

  • Merhaba foruma sirf bu soruyu sorabilmek icin uye oldum bilgi sahibi olanlar yanitlarsa sevinirim,Bayanim cok anlamiyorum teknik yazarsaniz anlayamam ,1.6 torq otomatik 2019 model egea var sehir ici kullaniyorum yilda 1 kez belki sehirlerarasi kullaniyoruz lpg taktirmalimiyim sizce .6000 tl diyorlar tesekkurler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AygünAygün -- 6 Kasım 2021; 21:27:23 >
  • AygünAygün A kullanıcısına yanıt

    Şahsi fikrimdir. Bence gerek yok. Senelik en az 20 bin km yaparsanız en iyi ihtimalle 4-5 gibi bir sürede amorti eder diye düşünüyorum. Tahminimce bu kadar km yapmıyorsunuz. O yüzden tercih etmezdim.

  • maestrosef M kullanıcısına yanıt

    ben garantinin bi işe yaradığını daha görmedim. ne desek garantiye girmiyor

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.