Şimdi Ara

1.4 hdi, tdci motor rektefesi faturası. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
3.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hayırlı olsun, rektefiye işinde kullanılan malzemelerin markası fiyatı öncelikli olarak etkiler. Burada ürünlerin markası yazılmamış ama fiyatlardan anladığım kadarı ile orta karar piyasada kullanılan ürünler kullanılmış. Direk fiyatı ve motorun ömrünü etkileyen bir faktördür. Sandık motor ile reftefiyeyi karşılaştırmak doğru olmaz piyasa da orjinal ürünler ile motor toplayan yok gibi birşey, sandık motor ise tamamen orjinal parça. Aradaki %50 bile olsa fiyat farkı hiçbirşey.


    İkinci olarak işcilik, usta anladığım kadarı ile çocukları ile işletiyor dükkanı, kira yok veya çok az anladığım kadarı ile. Yoksa 6 bin TL'ye imkanı yok bu iş kurtarmaz, ortalama 10 bin TL isteniyor en düşük çoğu yerde artık. Pompacı, rektefiyeci ve yıkamacı normal rakam istemiş bu da bakarak büyük ihtimalle dediğim gibi olay.


    Son olarak bir de işin fatura boyutu var tabi, sanırım KDV hariç fiyat %18 onu da eklediğiniz de fiyatı bu da etkiler haliyle.


    Müşteri sonuçta verdiği paraya bakar ayrı konu sizin yaptırdığınız fiyat biraz istisna rakam olmuş.





  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Motorun içine yerleştirilen herşey orjinal. Dışındaki pompası kapağı radyatörü falan bunlarda muadil marka takıldı. Motor ölü değildi, emanete verdiğim hıyarın teki 6 sene önce hararet yaptırmıştı basınç kabının kapağını iyi kapatmamış. Nasıl arabaysa anlamadım çekişten düşük şekilde 6 senedir kullanıyorum. 😅 Ancak son 2 aydır iyice candan kesilmişti artık rampa çıkamaz hale gelmişti uzun yolda o yüzden keyfe keder rektefe ettirdim. Contası çelik contaymış galiba o yüzden silindir gömlekleri düşmüş hararet yaptığında. Haliyle sıkıştırma oranı epey düşmüş motorun. Şimdi canavar gibi, kara duman atma sorunumuz kaldı bi tek. Usta birazcık daraldı orjinaline göre olur o kadar kara duman, motor açılınca oda kalmaz dedi.

    37 bin cebimden çıkan para, vergi işini ne yaptılar bilmiyorum.

    Bu arada 2.cil yani son 2 aydır bariz ortaya çıkan çekiş düşüklüğünün sebebi ise hava debimetresi imiş, yani debimetreyi değişip eski haliyle de devam edebilirdim. Neyse ya, yakıt müthiş azaldı ama değecek gibi. Yarım depoyla 500 km yapmaya başladı araba. Hala kırmızıya düşüremedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 29 Mart 2023; 0:29:23 >




  • Ölü değilse tamam orjinal fiyatı olur o zaman. Çok ekonomik motordur tam depo ile 1000 km ve üstünü yapılır. Kara duman genelde enjektörden olur ama 1000 km en az görmek lazım tabi, sonrasında karar vermek en iyisi.

  • Bende 300bine 1.6 dizel 301 ya da cellyse alayım diyorum. Km yüksek ama en azından modelli araba olur. Senin usta nerede başkan ? En azından motorda arıza çıkarsa senin ustaya götürürüm.

  • hayırlı olsun ama motor düzen tuttumu o önemli? Birde fiyat çok ucuz haberiniz olsun pek standart gibi değilde yaptıralım 2-3 sene sonra nasılsa satacam gibisinden yapılmış gibi

  • Brother ToLGa B kullanıcısına yanıt

    sizinki nasıl yapıldı memnunmusunuz?

  • tenekekutu kullanıcısına yanıt

    dükkan adı neymiş karamanda?

  • Bilmiyorum ya da hatırlamıyorum konu üstünden baya geçmiş


    @treyturop

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.