Şimdi Ara

1.500 TL ile yeni bir ekran kartı tavsiyesi < < < (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Dostum şu anda amd dx12 konusunda önde götürüyor, biraz daha bekleme şansın varsa, nvidianın dx12 yi tam destekleyen driverlerini çıkarmadığı açıklandı, bu driverler çıktıktan sonra da amd ciddi bir farkla 5 oyunun 3ünde önde olursa 390 serisi daha mantıklı olacaktır uzun vade için.

    Fiyat farkalarını araştırmadım o konuda bişey demiyorum.
  • Bilmediğim için soruyorum; Ne manada önde götürüyor? Dx12 daha çıkmadı ki?
  • realthing kullanıcısına yanıt
    Benim baktığım inceleme şurada;

    http://www.guru3d.com/articles_pages/ashes_of_singularity_directx_12_benchmark_ii_review,6.html

    Ashes of Singularity de nvidialar geride ancak dx12 nin "async compute" özelliği donanımsal olarak nvidiada son noktada desteklenmesine rağmen, buna hazır olması için gereken yazılım şimdiki driver larda mevcut değil.

    AMD de ise "async compute" a gelene kadar nvidianın yazılımla yapacağı 1-2 adım yine donanımla sağlanmış.

    Yani "async compute" devreye girmeden önce birkaç safhası var bunların hepsi amd de hardware tarafından yapılıyor nvidia da ise "4 aşama olması lazım" bu 4 aşamanın en önemli son 2 aşaması hardware, illk 2 aşaması ise software tarafından yapılıyor. (emule ediliyor)

    Nvidia tarafından driverlere gerekli güncelleme geldikten sonra, amd nin hardware ile en önemli olan, son aşamadaki "async compute" desteğinin yanı sıra buna götüren yolları da hardware ile desteklemesinin büyük fayda getirip getirmediği sonuca bakıp sağlıklı karar verilebilir.

    Anladığım kadarıyla ve anlaşılabilir bir yöntemle yabancı kaynaklardan aktarmaya çalıştım.

    Bu konuyla ilgili bir de fable oyununun testi var orada ise durum kafa kafaya.
    http://www.anandtech.com/show/9659/fable-legends-directx-12-benchmark-analysis/7

    Bu durum genel anlamda, oyundan oyuna değişir değişmez bilemem beklemek lazım dx12 meselesi biraz daha oturana kadar.
    Ayrıca dx12 çıkmadı diyemeyiz, win10 larda "dxdiag" da "dx12" yazıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-460DE5D5C -- 26 Şubat 2016; 13:37:01 >




  • R9 390X in Gtx 980 ti den 10 FPS fazla verdiğini gördüğüm anda verdiğiniz ilk linki incelemeyi bıraktım.

    Gtx 980 Ti, R9 390X den %30-%40 daha hızlı bir kart. Böyle bir sonuç almak için çok fazla etkene ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.
    Bu etkenlerden en önemlisi de halihazırda AMD lerde bulunan Mantle özelliği. Mantle Direct X e karşı AMD nin çıkarmış olduğu bir geliştirmeydi yanlış hatırlamıyorsam. Directx yerine (ya da birlikte) mantle kullanılacaktı yazılımlarda ve sonra askıya alındı o proje. Tam ayrıntılarını hatırlayamadım. Eksik olduğum noktalar vardır illaki. Ancak Şu anda bu özellik AMD nin üst düzey kartlarında mevcut ve DX 12 ile kullanıldığında yüksek skor almasının nedenlerinden biri bu olabilir.
    İlk testte R9 390x 980ti den daha iyi sonuçlar verirken ikinci testte 980 Ti, Fury yi geçiyor. Bu sonuçlar gerçekçi değiller çünkü üst düzey NVIDIA kartların hepsi dx 12 ye hazır olmasına rağmen sizin de dediğiniz gibi yazılım desteği henüz mevcut değil.
    Bu testlere bakarak AMD Nvidia dan ya da NVIDIA nın AMD den daha önde demenin pek doğru olduğunu düşünmüyorum.

    Dxdiag da Dx12 yazıyor o da doğru. Ben de Win 10 kullanıyorum aynı veri bende de mevcut.
    Peki siz bunu söylerken, dxdiag da yazan DX12 ile hangi işlemleri yapıyorsunuz? Hangi yazılımlar orada yazan DX12 yi kullanıyor?
    Bunları biliyor musunuz?

    10 sene AMD kullandım, 3-5 aydır da NVIDIA kullanıyorum.
    Şimdiye kadar AMD nin hiç bir yazılım desteğini NVIDIA dan daha iyi verdiğini görmedim.
    AMD de yaşadığım driver problemlerinin hiç birini NVIDIA da yaşamadım. 3-5 ayda sanırım 10 tane güncelleme çıkardı adamlar AMD de 3-5 ayda bir çıkıyordu güncelleme (rakamlar kesin değil ama ortalama) .
    Önce bir DX12 isteyen oyunlar çıksın (ki bu tarz oyunlar çıktığında GTX 970 ler, R9 390 lar milatlarını doldurmuş olacak fikrindeyim) ondan sonra bakarız driver güncellemesi var mı yok mu?


    Kısaca demem o ki, AMD nin DX12 desteği daha başarılı o yüzden AMD tercih etmelisin önermesi doğru bir önerme değil.




  • realthing kullanıcısına yanıt
    dx12 yi win10 şu anda kendi arayüzünden gpu üzerinden çizdiği her şeyde kullanıyor. Dx12 yi kullanan uygulama yok diye dx12 çıkmadığı anlamına gelmiyor. Bu yüzden win7 ye göre çok daha hızlı cevap veriyor arayüzü ve daha az gpu ramı kullanıyor.

    Tombraider bir update ile dx12 ye destek verecek, o destek verdiği anda kullanabileceğiz, bir de üstüne dx12 çıksın diye beklemek gibi bir durum yok.

    "Kısaca demem o ki, AMD nin DX12 desteği daha başarılı o yüzden AMD tercih etmelisin önermesi doğru bir önerme değil. " Demişsiniz ancak böyle bir önermede bulunmadım zaten.

    Mantle ın dx12 ile direk herhangi bir bağlantısı bulunmuyor. Gurudaki testlerde neden amd nin önde olduğunu iki firmanın "async compute" a bakış açısındaki farklardan kaynaklandığını, buradaki gelişmelerin yarın öbür gün anca şekilleneceğini belirtmiştim.

    dx11 de zaten "ti" çoğu oyunda öne geçiyor, dx12 söz konusu olduğunda nvidialar yazılım bazlı, amdler ise donanım bazlı bir yol izlediği için amd şu etapta önde götürüyor. Fable testlerinde de bu yüzden çoğunlukla öndeler. Nvidialar şu anda amdler kadar performans sıçraması göstermiyor ki dx12 görselden ziyade, performans açısından yenilikler getiren bir versiyon.
    Nvidia bunu yazılımla düzelteceğini söylüyor, bunu beklemek gerek karar vermeden önce diye de söylemiştim ilk yazdığımda.

    r9 390x in alttaki teste ti yi geçmesinin sebebi ise ayarlar insanüstü abartılı bir noktaya çekildiğinde 4gb fazladan ram ın ön plana çıkması. O kartlara o kadar para verip, kimse 45 fps de oyun oynamaz, o ayarlar oldukça deneysel zaten. O noktada geçse ne olur geçmese ne...




  • "dx12 yi win10 şu anda kendi arayüzünden gpu üzerinden çizdiği her şeyde kullanıyor. Bu yüzden win7 ye göre çok daha hızlı cevap veriyor arayüzü ve daha az gpu ramı kullanıyor."
    Burda demek istediğinizi tam anlamadım. Nerde kullanıyor bize şu haliyle nasıl bir avantaj sağlıyor?
    Sadece windows kendi arayüzü için mi kullanıyor? Bunu mu demek istiyorsunuz?
    Eğer söylediğiniz windows kendi renk paleti, kendi arayüzü için DX12 kullanıyor ise; bizim konumuzla pek alakası yok gibi geldi bana.
    Biz bilgisayar oyunları için konuşmuyor muyuz? Ekran kartını Windows arayüzü için mi kullanıyoruz?

    "Dx12 yi kullanan uygulama yok diye dx12 çıkmadığı anlamına gelmiyor."
    Bu söylediğiniz, şuna benziyor biraz; "Evde 3 kilo et var ama ateş yok. Çiğ olduğu için köpeğimiz yiyor ve ben açlıktan ölüyorum!"
    DX12 kullanan uygulama yoksa çıkmasının manası ne? Çıkmadı derken kastettiğim bu. Bizim için önemli olan DX12 nin oyunlarda kullanılabiliyor olması. Oyunlarda kullanılamıyorsa varlığının bir önemi yok diye düşünüyorum.

    Bir de "dx12 görselden ziyade, performans açısından yenilikler getiren bir versiyon. " demişsiniz.
    Bu noktada bir yanlışlık olabilir sanıyorum zira Direcx9, 10 ve 11 arasındaki farklara baktığımızda hepsinde bariz şekilde görsel gelişim var.
    Şimdiye kadar çıkan her DirectX versiyonu bir öncekinin görsel anlamda üzerine çıkmış ve bunu yaparken hep benzer prensiplerle geliştirilmiş. Tek çekirdekle CPU GPU iletişimi sağlanmış.
    DX12 nin en önemli ve iddialı olmasının sebebi de farklı bir prensiple, çok çekirdekli işlemcilerin bütün çekirdekleriyle birlikte GPU ile iletişime geçecek olması.
    Bu yüzden %30-40 gibi bir performans farkından bahsediliyor. Ama bu performans sadece daha az kaynak kullanımı değil, aynı zamanda daha iyi görüntü kalitesi anlamına da geliyor.

    Yine özet geçecek olursak;
    "Dostum şu anda amd dx12 konusunda önde götürüyor, biraz daha bekleme şansın varsa, nvidianın dx12 yi tam destekleyen driverlerini çıkarmadığı açıklandı, bu driverler çıktıktan sonra da amd ciddi bir farkla 5 oyunun 3ünde önde olursa 390 serisi daha mantıklı olacaktır uzun vade için."

    Bu cümleniz üzerine konuşmaya başlamıştık, ben burdan R390 önerdiğinizi sanmıştım. Ama;
    "Nvidia bunu yazılımla düzelteceğini söylüyor, bunu beklemek gerek karar vermeden önce" diyerek siz öyle olmadığını söylemişsiniz zaten.




  • High Power Hp-1000-g14c + Strix Gtx970 Coil Whine.



    Şuan rm1000 kullanıyorum,cw miktarı çok az seviyede. Coil whine konusunda psu'nun önemi göz ardı edilmemelidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arranger. -- 26 Şubat 2016; 19:28:42 >
  • realthing kullanıcısına yanıt
    Sanırım karşılıklı konuşma olmadığı için (yazışma olduğu için) kavram kargaşası oluyor.

    Dx12 bir yazılım ve bu yazılım yayınlandı, gönderdiğim linkte testleri yapılan oyunu ben de oynuyorum. Bu oyun olmasa bile win10 zaten uzun zamandır bu yazılımı ekrana çizdiği, gözümüzle gördüğümüz herbir arayüz parçası için efektif olarak kullanıyordu. Bu yazılım (dx 12) oyundan, 3d'den 2d'ye ev kullanıcılarına kadar ulaşmış hazır bir yazılım.

    Bunu kullanan uygulama sayısı arttıkça hah şimdi çıktı işte demek çok rasyonel bir yaklaşım değil bana göre. Ama siz fiiili anlamda "bana göre çıkmadı daha çok kullanılmalı" diyorsunuz anladığım kadarıyla, saygı duyarım, olabilir.

    dx12 yi diğerleriyle karıştırmamak gerekir, bu dx9 dan dx10a geçip yeni efektler elde edeceğimiz bir upgrade değil gerçekten, öyle olsaydı 5-6 senelik ekran kartları dahi dx12 yi destekliyor olamazlardı. Kaynak kullanımındaki optimizasyon tabii ki görüntü kalitesinin artmasını sağlayacaktır. Fakat bu eskiden olduğu gibi, ekran kartlarında artık pixel shader 4.0 desteği veren yeni bir hardware var gibi olmak durumunda değil. Bu teknik detayı iyi ayırmak gerekir.

    Tabii ki donanımsal gelişmeler de buna daihl ancak bu sefer daha çok yazılımsal bir atılım ve bu sayede gtx 460 gibi eski ekran kartlarında dahi performans artışı sağlayabilecek. Kesinlikle eskiden olduğu gibi "bakın şu efekti yapan yeni bir çip ekledik" gibi değil, " şu hesaplamayı daha hızlı yapan bir yazılım ya da donanım geliştirmesi yaptık şeklinde".




  • 1e1 kullanıcısına yanıt
    390X

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bemce sıfır alacaksan 390 ama sıfor takıntın yoksa kesinlikle ikinci el 980 almalısın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3.5 GB vRAM yazan var hâlâ.. Neyse kardeşim 970 al, için rahat olsun çokta takma yorumlara kolay gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 390x o fiyata bulunabilirse genel 1800-1700tl civarlarında bildiğim kadarıyla olmazsa 970
  • Hocam isteğiniz canlı renkler ve teknoloji ise verin ama f/p da r9 390x bariz önde 1600 lira bence gtx 970 vermek akıl karı değil muadili r9 390 bile 1200 liralara bulunurken hemde aynı performansta.
  • r9 390x gtx 970'in denki bir ekran karti degildir. 970'in denki r9 390'dir ve r9 390 performans daha iyi. 1500tl ye alinabilecek en iyi kart da gtx 980'den %10-15 az performans veren r9 390x dir. butceye r9 390 almanizi oneririm.
  • Kim uğraşır amd nin driverı ile. Adamlar senede bir belki güncelleme yapıyor. Gtx 980 ikinci el hatta al bir 970 keyfine bak o kadar para bile verme.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: artos 10

    Kim uğraşır amd nin driverı ile. Adamlar senede bir belki güncelleme yapıyor. Gtx 980 ikinci el hatta al bir 970 keyfine bak o kadar para bile verme.

    Hocam abartmışsınız adamlar sırf bunun için ayrı bi bölü açtılar ve çok güzel yenilikler getircekler oyun dünyasına ve bi r9 390 x fiyatına gtx 970 almakda akıl karı değil onun yerine üstüne az daha koy gtx 980 al
  • Ben karta 1500 bütçe ayıracak olsam ya az daha katar 980 alırdım yada daha az verip 390 alırdım. Bama göre yeni kartların çkkmasına 2 ay varsa beklemek en iyisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.