Şimdi Ara

1.6 Astra J? - 1.2 TSI Golf? (70Bin TL Bütçe Öneri) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drwave

    quote:

    Orijinalden alıntı: Myronides

    Jetta da makyaj yiyiyor zaten yakında ilk başlarda 1-2 litre fazla yakar dizeller 5 binden sonra normale döner abartilacak bişey değil bana göre. Tabi siz jetta da karar kılmış gibisiniz çok yol yapmiyorsaniz jetta da üzmez sizi


    Astra hakkında düşüncen nedir ilerleyen yıllar için bu kasa ve 1.6 seçeneğinin durumu hakkında ne düşünüyorsun? Ben astra sport+stil'i daha makul buluyorum. Astranın durumunu kestiremediğimden dolayı jettayı hesap kitap 4 yıl vs binerim diye düşünüyorum. Jetta ortalama yılda +700 yada 800 TL daha çok yer gibi geliyor aylık ortalama 900 Km yapmaktayım şehiriçi. Böyle olunca 5 yıl binsem aradaki 8bin TL fiyat farkını bulmuyor bile doğru mudur?

    Kestiremeyecek bir durum yok ortada. Kasa değiştirmesi önemli değil. Astra zaten ülke piyasasındaki yeri çok sağlam bir araç. Eski kasası bile hala sıfır satılıyor.

    Önerim 5.000-6.000 km'de, kredi vb borcu nedeniyle satılık ikinci el bir Astra alın. Ordan da ciddi kar elde edersiniz. Jetta hem benzinli, hem de satarken dizel kadar fazla alıcısı olmaz ilerde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1.6 dizel astra alabiliyorken 1.2 benzinli , 1.4 hantal dizele bakmazdim sahsen.

    Bu kasa astra tasarim harikası , yeni kasa fiyasko da olabilir civictaki gibi ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • astra classic ıv diye üretilmeye devam eder
  • Ben bu ikisi arasından Astra'yı tercih ederdim,1.6 Dizel hem ekonomik hem de kullanımı diğer dizel motorlara göre çok zevklidir,benzinli karakterinde bir motordur.Performans anlamında da çok iyi işler çıkarır.Astra alacaksanız kesinlikle Stil paketi ekletmenizi öneririm.Mümkünse hatchback karoserlisini tercih edin.Astra'nın bana göre en büyük artısı Hızı hissettirmeyen bir yapıda olması ve Yol tutuş,viraj kabiliyeti açısından ''aşırı'' derecede iyi olması,bunu özelikle arka süspansiyona bağlı Watt's Linkage sistemine borçludur.Jetta hakkında fazla bir yorum yapamam çünkü kullanma fırsatım olmadı ama aynı motora sahip Yeni Leon'un DSG'lisini kullandım ve bu şanzımanla birlikte 1.2 TSI performans anlamında kesinlikle başarılı bir motor.
  • Konuyu editledim. Şu an astra 1.6 spor ve golf 1.2 TSI+Ek paketlerle ücret de donanımlar da eşit olacak seviyeye ayarladığımda hangisini tercih edersiniz? Astranın satışı mı daha çok üzer golfun satışı mı? Golfun konforu tercih edilmeli midir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drwave

    Merhabalar,

    Ortalama 1-2 aydır bir araç arama içerisindeyim, elimde 1.3 Dizel Corsa var, müşterisi hazır, 1 ay sonra kadar satışı gerçekleşecek. Bu aralarda forumdakilerin epey bir yorumlarını okudum, neredeyse her saat yorumlar yorumlar yorumlar....

    EDIT :

    1.6 Dizel 136 HP Astra J Sport + Stil paket mi?
    1.2 TSI Golf Comfortline + Metalik Renk + Panoramik Açılır Cam Tavan + Bi-Xenon farlar ve LED gündüz sürüş farları + Sürüş konfor paketi (Hız sabitleyici, ön ve arka park mesafe sensörleri) + Composition Media Radyo-CD-MP3-WMA çalar, SD kart okuyucu, AUX ve USB Media-IN girişi, 5,8 inç ekran, Bluetooth arayüzü (Midline plus ve Comfortline donanım)

    İkisi de aynı fiyat.


    Astra kasa değişmesi golfun çok tutulması vs ilerleyen yıllarda durum ne olur? Örneğin aylık 900km yol yaptığımı varsayarsam ve 1.6 vergisini de hesaplarsam GOLF aldığımda yıllık ortalama 800 TL daha çok para çıkacak.

    Astra J'nin geleceğinin yada satışının kaybettirmesinden de korkmuyor değilim?

    bu haliyle astra daha mantıklı duruyor dizel olması nedeniyle.... fakat oda kasa değiştirecek. kasa değişince canınız sıkılmazsa astra, sıkılır diyorsanız uzun süre güncelliğini koruyacağını düşündüğüm golf... Açıkçası sıfır aldığım aracın kısa sürede eski kasa olmasını istemeyeceğim için golfü tercih ederdim. seçim size kalmış....




  • astrra dizel golf benzinli düşündürücü bir durum.sanırım ayda 900 km yapıyorsunuz ona 1000 kmde desek 1.2 tsi golf hem ekonomi,hem performans,değer kaybı ve 2.el açısından sizi hiç üzmeyecek bir araç. olur.
  • drwave D kullanıcısına yanıt
    70.000 tl para verip 1.2-1.6 araca binmek çok saçma geliyo bana

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence 70bin'e c180 alsan 2011 model daha güzel olur.
  • 70.000 TL ve 1.2 TSİ YOK ARTIK
  • Turbo dizel al sen...
  • İkisi de aynı seviyedeki arabalar. Dizel araba alabiliyorken, gidip de benzinliye aynı parayı vermezdim açıkcası. İkisinin de aralarında dağlar kadar bir fark yok.

    Astra daha ekonomik. Eski aracınız da Opel, servis vs. probleminiz olmaz.
  • Astrayı bir test edeyim diyorum, bulunduğum ilde de gold 1.6 dizel varmış test aracı olarak. 1.2 yi test etme şansım yok performans ve yakıt değerlendirme olamayacak, zaten başlarda da durum farklı. Hala bu astranın kasa masa endişesidir tasarımının artık eskimesidir durumu olmasa hiç düşünmeyeceğim ama, böyle olunca da insan karar veremiyor bir türlü.
  • Astra J kullanicisi olarak kesinlikle almanizi tavsiye ederim. Golfte kotu arac degil ama 1.2tsi 70bin haddinden fazla. Ayni bütçeye 1.6 dizel varken gidipte 1.2 benzinli almazdim acikcasi. Benim aracim 1.3cdti ve son derece memnunum. 1.6cdti da kullandim ve opel sonunda astraya layik bir motoru uretip koydugunu dusunuyorum kesinlikle pisman olmazsiniz. Stil paketle birlikte sunroof + navigasyon olarak geliyor 1.6cdti da. Konfor donanim guvenlik bazinda hic bi sekilde eksiklik göstermiyor ve pisman etmiyor aracim. Nacizane fikrim iki aracinda test surusunu yapip icinize en cok sinen en begendiginizi almaniz. Simdiden alacaginiz araç hayirli olsun. Astra j ile sormak istedikleriniz olursa pm atmaniz yeterli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi benim sana tavsiyem 1.2 TSİ güzel motor ama o aracı o kadar dolduracaksan bare 1.4 TSİ olanını alın derim.1.2 TSİ alıp pişman olmayın sonra çekmiyor vs. tarız.

    O kadar opsiyonlatırsanız 1.4TSİ alın derim.

    Bence o para Golf'e verilir.Ama 2.el alınacak çok güzel rakipleri var.

    Skoda Octavia'da düşünün derim.

    Ama Golf 1.4TSİ olsun mümkünse fiyat farkı 4.000TL

    Şu var ben olsam bu paraya 2.el D sınıfı dizel bir araç bulurdum.
  • Dizel octavia ya da bakabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eren15935

    Kesinlikle astra. O motor o arabaya olmus. Tsi falan bos is. Gene yakiyor. Benzin fiyati aldi basini gitti. Arabayi kapida yatirmanin manasi yok.

    Hele önümüz yazken,trakyadan sarımsaklı,altınoluk,akçaydan geçip,tersten iznik üzerinden yıllık izinde istanbula dönmek varken,
    Benzini hesap edip evde oturmak hiç kulağa hoş gelmiyor

    Şu bir gerçek vw yeni kasa diye eskisinin makyajlısını çıkarmasa,sıfırı alanı üzmeyeyim stratejisi gütmese,1 Allahın kulu tercih etmez,
    Astra tasarımda golfü eziyor çünkü

    Tasarım olarak astra golften çok açık ara önde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • civic hb dizel de incelenebilir.
  • Yeni 1.2 TSI kullananlar çok memnun. Hem yakıtından hem performansından. Ben dizayn olarak güncel Golf'ü daha çok beğeniyorum. Keza ikinci el değeri olarak da Golf her zaman ayrı bir noktadadır. Bu durumda tercihim Golf olurdu.
  • bugün her iki aracı da test ettim, astra eh dedim, golf ise çok şık kaliteli belli ediyor içinden kendini ama bana aşırı boğuk basık ve küçük geldi. rahat edemeyeceğimi düşündüğümden golfü eledim. Birkaç uzman eş dosta danıştığımda yeni leon önerdiler, ne kaybettirir ne üzer dediler. Şansa da bayi de tanıdık çıktı diyebilirim. Bir tane baz modelin eklisi şu şekil bir araç vardı ellerinde;

    1.6 TDI 105 hp S&S Manual
    Leon Style Plus Paketi (SEAT Full Led+Led Gündüz Sürüş Farı+Led Arka Stop Lambaları+Arka Park Sensörü+Koyu Karartılmış Camlar)
    17" Spor jant
    Bir de dokunmatik 5.8" ekran vardı.

    Donanım gayet doyurucu. İlk izlenimim ise astranın ön tasarımdan daha iyi ve çok daha ferah olduğu, yine ilk oturduğumda ön ve arkaya dahil golf ve astradan daha geniş hb+sedan karışımı birşey olduğuydu. Led farlarla 17" jant ile çok da şık duruyordu geniş de araç. Ay sonu olduğundan 65bin TL fiyat aldım.

    Sabaha kadar karar vermem gerekiyor.

    Düşünceleriniz nelerdir?




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.